Hur man firar halloween

Halloween (även känd som All Hallows Eva, All Saints Eva och Samhain i vissa delar av världen) faller den 31 oktober varje år. För många som firar det är semestern en chans att träffas med vänner och familj och har lite spöklikt roligt. Det finns alla slags spännande sätt att komma in på festligheterna i Halloween, från kostympartier och macabre dekorationer till speciella säsongsbetonade aktiviteter som trick-or-behandling, pumpa carving och hårhöjande spöken turer.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar en halloween fest
  1. Bild med titeln Fira Halloween Steg 1
1. Be dina gäster att bära kostymer. Oavsett hur gammal du är, klä upp sig är en av de roligaste delarna av Halloween. Om du bestämmer dig för att vara värd för en fest, uppmuntra dina inbjudna gäster att dyka upp i kostym. Du kan välja ett visst tema, till exempel vampyrer eller stjärnkrigar, eller du kan helt enkelt låta alla visa sin kreativitet i en kostym av deras val.
  • För större partier kan du till och med hålla en tävling och få de andra partyglarna om deras favoritdräkter. Erbjudande priser för olika kategorier, som "övergripande bästa" "skarpaste," "roligaste," och "mest smart idé."
  • Tänk på att inte alla gillar att spela klä upp, och det är okej. Om du har gäster som föredrar att inte bära kostymer, försök inte att tvinga dem till.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 4
    2
    Sätt ihop en spellista av spöklika låtar. Holiday-lämpliga träffar som Boris Picketts "Monster Mash" och "Riboflavin-flavored, icke-kolsyrade, fleromättat blod" av Don Hinson och Rigamorticierna har givit partygoers goosebumps i årtionden. För en mer modern twist kan du också köa några popfavoriter som Michael Jacksons "Thriller", The Cranberries "Zombie" och "Howlin" för dig "av de svarta nycklarna.
  • Andra populära tillägg till hip halloween spellistor inkluderar "varewolves av London" av Warren Zevon, "Psycho Killer" genom att prata huvuden, "störning" av Rihanna och "sympati för djävulen" av de rullande stenarna.
  • Pappa din spellista med temansångarna från ikoniska skräckfilm franchises som "Halloween" och "Fredag ​​den 13: e."
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 5
    3. Blanda upp några putrid halloween punch. Börja med en blandning av Fizzy Soda Pop och Tangy Fruit Juices-Du hittar massor av enkla och välsmakande recept på nätet. När du har fått din stansprovning som du vill, lägg till några droppar matfärgning för att göra det liknar blod, yucky green slime, eller bubblande lila häxor brygga.
  • För att göra en enkel men tillfredsställande Halloween Punch, kombinera 2 liter (68fl oz) ginger ale med 4 koppar (950 ml) ananasjuice, /2 kopp (120 ml) färskpressad citronsaft och några skopor av lime sherbet. Servera din stans i en plastkål ovanpå ett block av torris för tillsatt "häxhet"!
  • För en mer grymt kontakt, skapa ätbara "ögonbollar" genom att fylla blåbär i större lychee bär och plopa dem i din stans så att de stirrar tillbaka på dina gäster från ytan.
  • Om du planerar att betjäna alkohol på din fest, överväga att piska upp en andra skål med slag som du kan Spike med din favoritlut. Märk dina stansar för att indikera vilket är vilket, och hålla dina alkoholhaltiga concoctions off-gränser för att undersätta gäster.
  • Dricks: Se till att du och dina gäster dricker ansvarsfullt. Ring en Uber eller fyll i soffan i slutet av natten för alla som har lite för mycket.

  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 6
    4. Erbjuda ett sortiment av skumma Halloween-tema behandlar. Ställ ut brickor staplade högt med tantalizing godis som kakor, muffins och choklad, eller håll det enkelt med några korgar av godis. Om du har en knack för matdekoration kan det här vara ett utmärkt tillfälle att göra galen vetenskapsexperiment på dina egna halloween-tema konfektioner, som Candy Apple Skulls, Vampire Fang Cookies och Layered Candy Corn Parfaits.
  • Glöm inte att också erbjuda några näringsrika snacks, som en veggiebricka eller några hemlagade granola barer, för dina mer hälso-medvetna gäster.
  • Märk de olika objekten du lägger ut och listar sina stora ingredienser (som den typ av nötter du brukade göra dina brownies) om någon av dina gäster har matallergier eller känslighet.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 2
    5
    Bob för äpplen. Bobbing för äpplen är en älskad halloween tradition, och en oändlig källa till underhållning. Fyll en stor hink eller tvätta badkar med vatten, dumpa i några äpplen och utmana dina gäster för att försöka plocka dem med bara sina munnar. Vinna eller förlora, du kan satsa på att det inte kommer att bli brist på skratt.
  • Om äpplen inte är din sak, kan du också bob för andra saker, som päron, marshmallows eller plast-inslagna godis. Bara om någon liten mat eller dryckesobjekt kommer att fungera, så länge det flyter och inte sönderfaller i vatten.
  • Bobbing för äpplen är bra, rena roliga, vilket gör det till en perfekt aktivitet för fester med barn och yngre gäster i närvaro.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 3
    6. Skärm ett urval av läskiga filmer. Vänd ditt hem till en teater av terror med en privat visning av några hårhöjande skräckflickor. Stick med tidlösa klassiker som Halloween, De levande dödas natt, Exorcisten, eller Hus på Haunted Hill, eller skrämma de levande dagsljusen ur dina gäster med chillande nya erbjudanden som DET, Gå ut, Nunnan, eller den Djurkyrkogård nyinspelning.
  • Visa bara filmer som är lämpliga för gästens genomsnittliga ålder. Det sista du vill göra är att ge några fattiga barn mardrömmar! Om du letar efter några barnvänliga titlar, försök Beetlejuice, Familjen Adams, Hokus pokus, Casper det vänliga spöket, Frankenweenie, eller Hotell Transylvanien.
  • Om det kommer att bli alkohol på din fest, starta ett drickspel för åldersgäster som vill spela tillsammans med de filmer du tittar på. Till exempel kan du ta en drink när som helst någon skriker eller en dömd karaktär splittrar från gruppen.
  • Skräckfilmer kan göra utmärkt bakgrundsbrus för en Halloween-fest, även om ingen tittar på.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 7
    7. Lämna ut godis till trick-or-treaters. Om du bor i ett bostadsområde är chansen att du kommer att besöks av minst ett par vågor av costumed creepers hela natten. Håll 1 eller 2 skålar av godis eller andra godis till hands och vänds över handfulla till pojkarna och ghouls som hittar sig till din dörr.
  • Försök att gissa vad dina trick-or-treaters är som du delar ut sina behandlar.
  • Om du hellre inte behöver fortsätta springa fram och tillbaka till dörren medan du underhållande dina gäster, ställ ut en överdimensionerad skål med godis, tillsammans med en anteckning som instruerar trick-or-treaters att ta en enda bit för sig själva. Barnen i ditt grannskap kommer att vara tacksam att du gjorde det!
  • Metod 2 av 3:
    Dekorering För semestern
    1. Bild med titeln Fira Halloween Steg 8
    1
    Carve jack-o-lyktor. Plocka upp några plump pumpor från snabbköpet eller din lokala pumpa lapp. Ta bort topparna från pumporna, skopa ut fröerna och massan och skär skrämmande ansikten eller andra festliga mönster i ena sidan. När du är nöjd med ditt arbete, lägg ett ljus inuti varje pumpa och byt ut locket för att få din jack-o-lykta till liv med en kuslig glöd.
    • Det finns många premade jack-o-lantern stencils tillgängliga online om du inte är säker på vad du ska skära. Skriv bara ut en stencil som fångar ditt öga, stift eller tejpa det mot ansiktet på din pumpa och skär försiktigt runt de prickade linjerna.
    • Ge stora barn en hand med knivar, sågar och andra potentiellt farliga carving-verktyg, och hålla dem borta från mindre barn helt.

    Dricks: LED-ljus "brinner" längre än vanliga vax. De kommer också att minska risken för brandrelaterade olyckor.

  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 9
    2
    Färgpumpor med små barn. Barn och pumpa-carving verktyg är en dålig mix. Om du har små barn hemma är ett säkrare alternativ att välja ut pumpor i varierande former och storlekar och dekorera dem med akrylfärg. Efteråt använd dina färdiga pumpor för att pryda ditt matbord, veranda steg eller fönsterbrädor.
  • Låt dina barn personifiera sina pumpor med monster, djur eller tecken från sina favoritböcker, filmer eller tv-program.
  • Pumpor mönstrade med höstlöv, blommor eller abstrakta mönster kan också fungera som stora säsongsbetonade dekorationer i barnlösa hem.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 9
    3. Häng falska spindelväv för att ge ditt hem en hemsökta atmosfär. Suspendera banor från platser som långa, mörka hallar, trappor, ljusarmaturer och hörnen av ditt tak. Använd remsor av tejp för enkel borttagning senare. För att göra din staging mer realistisk, håll ett par plastspindlar i varje webb.
  • Du hittar paket av falska spindelbanor i alla stormarknader, varuhus eller kostymaffär runt Halloween.
  • Helst bör dina banor hänga tillräckligt höga för att förhindra att dina gäster blir trassiga i dem.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 12
    4. Fyll ditt hem med ballongspöken. Blåsa upp och slänga Ett kluster av stora ballonger och sätt in dem i vanliga vita sopkassar. Vrid det överflödiga materialet runt ballongens bottnar och säkra dem med gummiband. Använd en permanent markör för att dra ögon och andra funktioner på din ballong, släpp sedan dem för att omedelbart hemsöka ditt kontor, kök eller vardagsrum.
  • Att hyra en heliumtank kan spara en betydande tid och lungkraft om du ska vara blåser upp många ballonger på en gång. Helium är också ett måste om du vill att dina ballonger ska flyta på egen hand.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 11
    5. Vänd någon dörr till en söt men ändrar mammor. Vindremsor av toalettpapper eller vitt crepepapper över din ytterdörr eller dörren som leder till ditt festutrymme. Klipp två hypnotiserande ögon ut ur byggnadspapper och tejpa dem på dörren mellan 2 rader papper. Om du vill, kan du också lägga några överlappande ark av rynkigt grönt eller gult tissuepapper under bandage för att skapa effekten av gnarled hud direkt från graven!
  • Scribble criss-crossing röda linjer på dina byggnadspapper Eyeballs med en röd penna, markör eller krita för att låna dem ett blodskjutning.
  • Ett annat snabbt och enkelt alternativ är att använda Giant Stick-on Googly Eyes, som du kan köpa online eller högst större konst och hantverksbutiker.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 10
    6. Konvertera ett vanligt slutbord till ett spökligt godisställ. Drapera ett vitt ark över bordet, sedan klippa ut bitar av skrotväv i form av ögon och en mun och stift dem till den nedre delen av arket. Slutligen placera en stor skål i mitten av bordet och fylla den med godis. Billowing-arket kommer att göra bordet ser ut som en stönande spöke, som erbjuder upp tricks och behandla.
  • Använd en plastskål, om möjligt. En glasskål kunde lätt bryta om någonstans var att av misstag gå på arket.
  • Metod 3 av 3:
    Njuter av andra säsongsbetonade aktiviteter
    1. Bild med titeln Fira Halloween Steg 13
    1. bus eller godis. Trick-or-behandling är praktiskt taget synonymt med halloween. Om du har små barn, eller du är fortfarande ung nog att komma in på handlingen själv, våga ut i din mest imponerande kostym och gå dörr till dörr i ditt grannskap samla godis. Var noga med att ta med en hink eller väska som är tillräckligt stor för att lugna ditt drag hem!
    • Bära reflekterande kläder eller bära en ficklampa för att göra dig synlig för förare när den blir mörk, och kom ihåg att gå, inte springa.
    • Inte alla gillar att ta emot trick-or-treaters på Halloween. Om du kommer till ett hus som har lampan, är det vanligtvis ett tecken på att den som bor där inte vill delta.

    Varning: Halloween är en av de enda tiderna på året där det anses okej för barn att acceptera gåvor från främlingar. Det är fortfarande en bra idé att ta några grundläggande säkerhetsåtgärder. Besök bara kvarter där människor du känner, och inspekterar alltid godis och andra saker noga innan de äter dem.

  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 14
    2. Testa ditt mod med en resa till ett hemsökt hus. Samla en grupp äventyrliga vänner och se om du kan Överleva en rundtur i din mest harvning lokala hemsökta hus attraktion. Detta kan vara ett spännande sätt att fira semesterens mörkare teman, speciellt om du är en adrenalin junkie. Var bara akta dig: du är ute efter en skrämma!
  • Kör en snabb sökning efter "Haunted House" plus namnet på din stad för att hitta en lista över Haunted House Sevärdheter i ditt område.
  • Haunted hus är inte för det svaga i hjärtat-bokstavligen. Du kan vara bättre att sitta den här om du lider av hjärtproblem, anfall eller ett annat medicinskt tillstånd som kan utlösas av lampor och höga ljud.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 15
    3. Leta efter speciella screenings på biografen. Vissa teatrar kör speciella händelser under Halloween-säsongen, som kostymkvällar och begränsade stora skärmar av klassiska skräckflickor. I vissa fall kan de till och med erbjuda gratis eller rabatterade biljetter. Kontrollera showtimes online eller i din lokala tidning för att ta reda på om några teatrar nära dig kommer in på åtgärden.
  • En grupputflykt till teatern kan vara roligt sätt att njuta av Halloween om du inte är riktigt festtyp, eller du känner dig bara som att slå staden.
  • Medan du bestämmer vilken film du vill se, kom ihåg att du måste vara minst 17 år för att komma in i r-rated-funktioner utan att vara åtföljd av en vuxen.
  • Bild med titeln Fira Halloween Steg 16
    4. Registrera dig för en spökstur för att lära dig om ditt områdes hemsökta historia. Nästan alla städer och städer erbjuder guidade spökresor till intresserade invånare och turister. En av dessa turer kan ge dig en fascinerande glimt i lokal lore och legenden samtidigt som du visar dina delar av din nacke som du kanske aldrig sett tidigare.
  • De flesta spökresor äger rum till fots på sena kvällen, vilket innebär att du måste bära ett par bekväma skor och en ljus jacka och vara beredd att stå och gå i upp till 3 timmar.
  • Var noga med att packa en kamera eller smartphone, liksom. Om du har tur kan du fånga en bild av ett verkligt spöke!
  • Ghost Tours tenderar att fylla snabbt ju närmare det kommer till Halloween, så var noga med att köpa dina biljetter så långt före tiden som möjligt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande