Hur man huggar en pumpa

Pumpa Carving är en rolig Halloween-tradition som är populär bland både barn och vuxna. För att skära din egen pumpa måste du först köpa eller välja en från en lokal bondens marknad eller pumpa lapp. Gör en ren arbetsyta för att göra snidningen och spåra eller utarbeta din design på sidan av pumpan innan du börjar klippa. Kom också ihåg att du måste skopa ut alla frön från pumpans inredning. Var noga med att hålla knivarna borta från små barn, och övervaka äldre barn som vill skära sin egen pumpa.

Steg

Pumpa carving mallar

Glad jack-o`-lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Crazy Jack-O`-Lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Skrämmande tänder jack-o`-lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Saknar tänder jack-o`-lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Läskig jack-o`-lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Nightmare Jack-O`-Lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Kyrkogård jack-o`-lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Witch Hat Jack-O`-Lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Haunted House Jack-O`-Lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Black Cat Jack-O`-Lantern

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 4:
Välja en pumpa
  1. Bild med titeln Pumpkins 457716_1920
1. Köp en pumpa strax före Halloween. Även om Halloween spänning kan bygga tidigt i oktober (speciellt för barn), köp inte din pumpa för tidigt. De flesta pumpor kommer att ruttna bortom återhämtningen efter en vecka och en halv till två veckor. Med detta i åtanke, köp din pumpa ungefär en vecka eller mindre före Halloween.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 2
    2. Välj en pumpa från en pumpa plåster eller stormarknad. Många arenor kommer att sälja carving pumpor som Halloween tillvägagångssätt. Besök din lokala stormarknad eller pumpa lapp för ett bra erbjudande. Om du bor nära en bondens marknad, kan leverantörer också sälja pumpor. Hitta en plats med ett hälsosamt urval av pumpor och en rad storlekar.
  • Om du är pumpa jakt med små barn, kan en pumpa lapp vara det roligaste för dem. Du kan hitta en lokal pumpa lapp genom att söka på nätet eller hålla ett öga öppet för annonser runt området där du bor.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 3
    3. Välj en hälsosam pumpa. När du väljer en pumpa, försök att välja en som är fri från nicks, blåmärken och nedskärningar. Leta efter en robust stam som inte känner sig för böjbar, och för en mestadels konsekvent färg hela vägen. Knock eller dunk på huden som du skulle en melon- Om du hör ett ihåligt ljud, är pumpan mogen.
  • Leta efter en pumpa med en platt bas. Detta gör det lättare att visa den snidade pumpan på Halloween natt.
  • Det är inte viktigt om pumpan du gillar är ren eller smutsig. Kom ihåg att du alltid kan tvätta pumpan med en gammal trasa när du kommer hem.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 4
    4. Välj den storlek du behöver. Om du planerar på en utarbetad pumpa carving, notera att en större kalebass kommer att ge mer ytutrymme, men tar också mer arbete att skära. Att välja en rund, medelstora pumpa är ett populärt alternativ.
  • Om du har barn och helt enkelt planerar att dra ansikten på dina pumpor med en permanent markör, försök att plocka upp flera små till medelstora prover för att de ska sätta olika mönster på.
  • Del 2 av 4:
    Spåra en design
    1. Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 5
    1. Välj en design innan du börjar carving. Innan du börjar klippa, ta reda på vilken typ av design eller ansikte du vill ha på din pumpa: du kan skära ett typiskt "spöklikt" ansikte med ett tandat grin, ett hemsökt hus eller en katts silhuett eller en bat.
    • Många jack-o`-lantern mallar är tillgängliga online-försök att söka efter fler idéer. Alternativt, släpp in i ditt lokala bibliotek och låna en carving-idébok. En mängd bilder kan vara mycket inspirerande för att utveckla din egen.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 6
    2. Välj en metod för carving din pumpa. Medan det är konventionellt att dölja din pumpa och sedan skära genom den yttre kalebassen till det ihåliga centrumet, kommer andra metoder för carving att låta din pumpa vara längre och involvera mindre arbete med knivar. Några populära snidningsalternativ inkluderar:
  • Skära en traditionell jack-o`-lantern. Planerar att skära ut ögon, en mun och kanske en näsa. Denna design är lättast för nybörjare.
  • Skära en silhuett. Välj en form - till exempel, ett spöke-och carv ut "negativa utrymmen" runt spökens form, sedan carve ut funktioner som ögon eller en mun. Du kommer att sluta med en cirkel av ljus runt den mörka formen, med upplysta detaljer.
  • Skära ner till massan. För en dagtid Jack-O`-Lantern som du inte avser att tända, använd en X-Acto-kniv för att skrapa bort pumpa huden och avslöja massan. Car inte hela vägen in i kalebassens.
  • 3. Spåra din design på pumpan. För traditionell, silhuett och massa carving, använd en permanent markör eller torr-radera markör för att skissera din design på pumpan. (Torka raderingsmarkeringar kan torkas av om du förstör dig.) Om du hellre inte ritar din Jack-O`-Lantern Design frihand kan du hitta ett mönster online och spåra det på din pumpa.
  • Du kan också använda tack för att säkra din bild till pumpan. Då, peka runt kanterna på mallen för att skapa en riktlinje för var du ska skära.
  • Om du dekorerar pumpor med barn, så att de ritar kan designen vara ett roligt sätt att inkludera dem, men undvika att de hanterar skarpa snidverktyg.
  • Del 3 av 4:
    Carving pumpan
    1. Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 8
    1. Ställ in ett rymligt arbetsområde. Pumpa carving kan snabbt bli rörigt, och det är bäst att hålla den röra av golvet eller köksbordet. Lägg ner lite tidning eller en brun säck från din mataffär på en plan yta. Lägg ut dina verktyg, liksom en skål för kasserad Pumpkin Innards.
    • Att göra detta skyddar golv- eller bordsytan och gör en lätt rengöring när den är klar. När du är färdig, kan du bunt upp tidningarna och kasta hela röra borta. Du kan återvinna tidningarna.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 9
    2. Välj en skarp kniv. För effektiv pumpa carving, använd en serrerad brödkniv, en jabsåg (används för att skära gips) eller en specialgjord serrated kniv tagen från en pumpa carving set. Om du inte har en serrated kniv, eller om du föredrar att använda ett rakt kantat blad, välja en paringkniv eller en filetkniv.
  • 3. Skära ett lock. Mät en cirkel med ca 2-tums (5 cm) radie från stammen. Du kommer att skära runt den här cirkeln för att göra locket. Gör inte skäret helt vertikal - istället, vinkelns punkten på kniven i mitten av cirkeln. Locket sitter sedan i en skålformad indragning som förhindrar att den faller i mitten av pumpan.
  • Locket behöver inte skäras i en cirkel. Försök att forma locket som en fyrkantig, stjärna eller andra former. Bara se till att du håller kniven vinklad mot mitten av pumpan när du huggar locket och öppningen.
  • 4. Ta bort fyllningen från pumpan. Använd en stor sked, en glassskopa, eller händerna för att dra alla strängar och frön från insidan av din pumpa. Placera frön, massa och andra skrapningar i den stora köksskålen som du ställde ut tidigare. Skrapa pumpan så ren som du kan, så att mer ljus skiner genom din Jack-O`-Lantern.
  • Detta steg kan hoppas över om du enkelt carving ner till pumpans massa, utan avsikt att ihåliga ut det.
  • 5. Skära din design. Använd en mild fram och tillbaka rörelse för att skära in i pumpan och ta din tid. Se till att klippa exakt längs den design som du har spårat på pumpans yta. Rita kniven fram och tillbaka, samtidigt som ett stadigt nedåtriktat tryck upprätthålls. Fortsätt följa ditt mönster tills du har hvänt ut hela designen.
  • Om en snittsektion av din design inte tar bort det första gången, kör bladet runt det igen och tryck sedan på den sektionen från insidan. Du kanske också tycker att en tandpetare knuffade i avsnittet hjälper dig att dra ut det.
  • Var försiktig när du använder en kniv. Skära bort från dig själv - dra aldrig kniven upp mot dig själv genom pumpan.
  • Del 4 av 4:
    Belysning och visa din snidade pumpa
    1. Ljus din pumpa med ett ljus eller te ljus. Traditionellt tänds Jack-O`-Lanterns med ljusstakar eller teeljus.Om du väljer att belysa din snidade pumpa med ljus, lämna inte dem tända över natten eller om du är borta från huset.
    • Ventilera efter behov. Om du väljer att använda ett riktigt ljus, se till att din carving kommer att ge flammen med tillräckligt med syre för att hålla brinnande. Om du har klippt flera stora hål i din pumpa, borde du vara bra. Om inte, överväga att klippa en liten ventil i locket, eller ta bort locket helt.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 14
    2. Ljus din pumpa med ett LED-ljus. Om du föredrar att inte belysa din jack-o`-lantern med ett upplyst ljus, kan du ersätta en artificiell ljuskälla för samma effekt. Ficklampor och flimrande lysdioder är populära moderna alternativ.
  • LED och andra konstgjorda ljus är säkrare (mindre benägna att starta en eld) och kan bränna hela natten, till skillnad från teeljus.
  • Bild med titeln Carve A Pumpkin Steg 15
    3. Visa pumpan i ett säkert område. Om du använder ett ljus i din pumpa, placera det i ett område bort från brandfarliga föremål. Till exempel, lägg inte det nära en höbale eller fågelskräm - de här objekten kan tända i brand om din pumpa blir jostled eller knackade över. Vidare, var försiktig med att en trick-or-treaters dangling kostym inte fångas av ljusets flamma.
  • Om du använder ett ljus för att tända din pumpa och placera den på något trä, placera en middagsplatta ner först, för att fånga vax och undvika att ställa in träporcher, bord eller trappor i brand.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För en verkligt minnesvärd jack-o-lykta kan du försöka ditt bästa för att odla din egen jätte pumpa.
  • Att lämna din pumpa utanför i den svala luften kommer att förlänga sitt liv.
  • Pumpa carving kit med knivar och mönster kan lätt hittas i de flesta butiker.
  • Om din pumpa börjar shrivel, fyll en djupt handfat och suga hela den snidade pumpan i ett par timmar - det kommer att rehydrera och svälla något, återuppliva tillräckligt med ett par dagar av displayen.
  • Om du är en halloween crazed vuxen och har färdigheter och tiden du kan använda elverktyg för att påskynda saker som det är betydligt lättare att skära genom en sjuk pumpa med en pussel snarare än en spetsig såg du skulle få i ett pumpa carving kit. Du kan också använda skulpturverktyg som människor skulle använda för att arbeta med lera och en vegetabilisk peeler du kan avlägsna den tjocka huden och använd sedan de finare verktygen för att forma pumpa mycket effektivt.
  • Begränsa dig inte för att helt enkelt carving ena sidan av pumpan. Wrap runt mönster, som kattens fotspår eller flygande fladdermöss, eftersom de gör stora tillägg.
  • Varningar

    Håll små barn borta från ljus och knivar. Om barn har plockat ut en speciell pumpa och vill skära det själv, se till att övervaka noga så att de inte blir skadade.

    Saker du behöver

    • En pumpa
    • En skarp (företrädesvis serrated) kniv
    • Tidning eller bruna väskor
    • En sked eller skopa
    • En permanent eller torr-radera markör
    • Ljus eller LED-lampor
    • En X-Acto-kniv för massa carving eller små detaljer (valfritt)
    • En tändare eller matcher (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande