Hur man hanterar besökare efter födseln

Grattis! Du kan ha eller snart förvänta dig en ny bebis. Du är nog ganska glad över den nya medlemmen i din familj. Chansen är att andra familjemedlemmar och vänner är lika glada. Det är inte ovanligt att människor vill träffa din baby så snart som möjligt. I vissa fall kanske de vill besöka dig strax efter födseln. Men födseln och att bli van vid en ny baby kan överväldiga dig och besökare kan lägga till den här känslan. Du kan hantera besökare efter födseln genom att planera dina önskemål i förväg och tillmötesgående dina behov både på sjukhuset och hemma.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar dina önskemål med besökare i förväg
  1. Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 1
1. Utforska dina känslor om besökare. Chansen är att du är lika glada att få dina nära och kära att träffa din nya baby som de är. Men oväntade komplikationer kan uppstå under arbetskraft och efter det kan det göra välkomna besökare svårare. Med en tid att överväga vem du vill besöka och hur man hanterar potentiellt svåra situationer kan hjälpa till att förhindra besvärliga möten efter att du har födt.
  • Gör en lista över personer som du vill ha som besökare och de som kan vänta lite. Till exempel kan du bara vilja att dina föräldrar eller syskon besöker under de första veckorna. Du kan också känna dig bekväm att bjuda in andra vänner eller till och med kollegor att besöka dig på sjukhuset eller hemma.
  • Utveckla ett par olika kontingemang för besökare som inte lägger stress på dig eller dem. Fråga dig själv frågor som, "Vad gör jag om det finns komplikationer?,"" Vad händer om jag inte känner för besökare efter födseln?,"Eller," kommer den här personen att orsaka mig stress?"
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 2
    2. Minska stress med schemalagda besök. Det kallas arbete av en anledning: Att leverera en bebis är hårt arbete! Du kan vara för trött eller öm att hantera en stor grupp människor som går med dig efter att du har födt. Att ha ett lös och flexibelt besökare kan ge dig en chans att andas efter leveransen och till och med njuta av människors företag - och hjälp!-After den första spänningen av den nya babyen dör ner.
  • Sprid ut dina gäster så mycket som möjligt. Nyckeln är att göra besök som stressfri som möjligt och det är i allmänhet lättare att hantera 1-2 personer än en grupp.
  • Om någon får dig att känna sig stressad när de är runt, skjuta upp sitt besök tills du känner dig lite mer bosatt.
  • Gör ett schema med potentiella besök. Du vill noga att folket närmast dig för att se dig och din nya baby först. Sätt dem på ditt schema antingen på din leveransdag eller en dag eller två efteråt. Sedan sprida ut besök varje dag för att låta dig vila och hantera potentiella komplikationer.
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 3
    3. Prata med potentiella besökare om dina önskemål. När du har haft en chans att räkna ut hur du vill strukturera möjliga besök efter att du har födt, måste du uttrycka dina önskemål till andra. Det låter lätt i teorin, men det kan vara svårt, speciellt om det är någon du älskar. Att låta folk veta om dina önskemål för besökare i förväg kan minimera obekväma möten efter födseln och kan lindra stress när du är baby anländer.
  • Håll det kort och enkelt, låt dina vänner och utökad familj veta att du vill ha tid att binda som en familj, och du kommer att låta dem veta när du är redo för besökare.
  • Använd konversationer om barnet som ett sätt att informera folk om dina önskemål. Till exempel, "Aw, Christopher och jag är verkligen upphetsad att ha dig träffa barnet också. Eftersom det här är vårt första, vi ska vänta några dagar för att se människor så vi kan bosätta sig i vårt nya liv. Jag ska skriva dig så snart vi är redo att se dig."Du kanske också säger:" Vi bestämde oss för att göra en hemfödelse och är upphetsad att få folk att se oss och träffa barnet. Jag låter dig veta när Sara går in i arbetet och gärna sluta när du vill."
  • Vara ärlig med människor, vet att de flesta kommer att förstå och respektera dina önskemål. Till exempel, "mamma, har det varit en riktigt svår graviditet och jag är verkligen orolig för det här barnets hälsa. Jag tycker att det är lättast om jag meddelar dig när den är född och sedan räkna ut den bästa tiden att besöka därifrån."
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Födelse 4
    4. Ställ in ett måltidståg för efter födseln. De flesta är utmattade när de har en ny bebis. Många kommer även att avstå från snabbmat med snabbmat eller leveranstjänster för att få några extra stunder vila. Istället för att oroa dig för dyra takeout, be en vän eller familjemedlem att skapa ett måltidståg för dig. Ett måltidståg gör att du kan få en läcker och näringsrik måltid medan någon kommer att träffas och hålla din nya baby.
  • Använd en webbplats som ta dem en måltid eller måltidståg för att ställa in ditt måltidståg. Detta ger dig en chans att organisera när människor kommer över och besöker din baby. Det kan också se till att du får mat du gillar och förhindrar oväntade knockar vid dörren.
  • Del 2 av 3:
    Tillmötesgående besökare när de är med dig
    1. Bild med titeln Deal med besökare efter födelse Steg 5
    1. Var flexibel med dina planer. Din första prioritet efter födseln är att ta hand om dig själv och din bebis. Du kan ha önskat besökare efter att ha fött, men tycker att du är för trött eller överväldigad när du har levererat. Att göra det som får dig att känna dig bäst kan hjälpa dig att fokusera på dig själv och din bebis, även om det betyder att du är en besvikelse.
    • Informera schemalagda eller andra potentiella besökare som du inte är redo att se dem. Du behöver inte ge omfattande detaljer. En enkel, "Hey Sam, jag ser verkligen fram emot att träffa dig och introducera Ellie, men vi är verkligen utmattad idag efter C-sektionen. Jag meddelar dig när vi är redo för ett besök.Jag är så ledsen att bryta våra planer."
  • 2. Förbered en lista över saker som besökare kan hjälpa till med. Chansen är, när människor kommer över, vill de veta om det finns något de kan göra för att hjälpa till. Tveka inte att ta upp dem på de nya föräldrarna behöver allt stöd de kan få! Några idéer för saker gäster kan göra:
  • Med mat, kaffe eller drycker för din familj
  • Hjälper med tvätt
  • Diskar
  • Tar hunden ut
  • Bild med titeln Deal med besökare efter födseln Steg 6
    3. Värd människor till din komfortnivå. Många med nya barn har ingen chans att rengöra eller dusch hela tiden. Detta kan göra dig nervös när du har gäster. Men du borde välkomna gästerna på ett sätt som gör att du känner dig bekväm. Detta kan innehålla att se människor i pyjamas eller gömma smutsig tvätt bakom stängda dörrar. I de flesta fall kommer besökare att förstå att du bara har haft en bebis och kanske inte är på toppen av allt.
  • Lägg åt sidan på bekväm, ren outfit för gäster du inte vill besöka med pyjamas. Du kan också kasta på en cardigan över pyjamas eller smutsiga kläder.
  • Håll en stash av kosmetika eller andra skönhetsprodukter inom räckhåll om du vill fräscha upp.
  • Värdfolk i ett rum och stäng dörrarna till andra du vill inte att de ska se. Stash smutsig tvätt under sängen eller i garderober om du vill.
  • Undvik att känna behovet av att be om ursäkt för att inte rengöra, duscha, eller erbjuda gäster något att äta eller dricka. Besökare är ofta där eftersom de älskar dig och vill träffa barnet.
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Födelse 7
    4. Ha en politik för barnbesökare. Några av dina vänner och familj kan ha barns barn eller små barn. De kanske vill ta med dessa små personer under besöket. Barn bär ofta bakterier eller tillstånd som kycklingpox. Babies har inte byggt upp sina immunsystem och brukar inte få vaccinationer tills de är 8 veckor gamla och exponering mot bakterier eller virus kan vara dödlig. Att hålla fast vid en politik på barnbesökare kan hjälpa till att hålla din baby frisk.
  • Låt vänner och familj med barn veta att du skulle vilja att de skulle besöka utan sina barn eftersom din baby inte har sina vaccinationer. Ställ in en alternativ tid efter att din baby har haft sin första runda av skott.
  • Känna igen att små barn har mycket energi och kan vara högt. De kan också vara nyfiken och komma in i saker i ditt hem, du vill inte att andra ska se.
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Födelse Steg 8
    5. Låt besökare veta när det är dags att gå. Att se människor efter att du har födt kan uttömma dig - även efter 15 minuter. Kom ihåg att besök borde vara roliga för dig. Om du har en oblivious gäst som överstiger deras välkomna, kan du försiktigt låta personen veta att det är dags att gå. Några sätt att berätta för någon att lämna någon att lämna:
  • "Hej där, Peg, Tack för att du stannade med! Kom igen och se barnet. Tyvärr måste jag klippa ut för att mata Felix klockan 2:30, men vi skulle gärna se dig tills då."
  • "Det har varit väldigt underbart att se dig, bob. Det är dags för Charlottes matning och jag vill hjälpa till med Sara med det. Låt oss försöka träffas någon gång snart."
  • "Alexander lägger bara ner Eleise. Jag brukar ta en tupplur med henne, så jag kommer att smyga nu."
  • Del 3 av 3:
    Hantera oönskade besökare
    1. Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 9
    1. Navigera oväntade besökare. Det finns nästan alltid en person eller personer som visar upp för att se dig och barnet utan föregående meddelande. Detta kan lägga mycket stress på dig. Beroende på hur du känner, välkomnar du besökarna eller artigt cue dem att lämna.
    • Empathize med människors spänning och kom ihåg att de försöker dela i din glädje. Stanna så positivt som möjligt, även om du är förvånad. En, "Åh, Teresa, hur älskling att se dig, jag förväntade mig inte någon," är mycket bättre än "Teresa, vänligen lämna."
    • Försiktigt cue folk att lämna om du är trött eller inte redo att se någon. Du kan helt enkelt säga, "tack så mycket för att komma över, fru. Newman, men jag var bara om att mata Jack och sätta ner honom för en tupplur. Kanske kan du stanna senare i veckan?"
    • Undvik att be om ursäkt för dig själv om du vill se människor men kanske inte känna sig presentabla. Istället, försök att säga, "Hey Molly, det är så bra att se dig! Anna och jag förväntade mig inte gäster men skulle älska att presentera dig för max och tornad av tvätt han skapar!"
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 10
    2. Besök andra när du är redo. Om du vet att du har gäster som kommer att övergå till deras välkomna eller som kan betona dig, med tanke på att betala dem ett besök. Detta ger dig mer chans att styra situationen och hur länge du spenderar med dem.
  • Säg, "Åh, Jeez, var gick tiden? Jag kommer tyvärr att behöva lämna eftersom det är Annies utfodring och naptime. Jag gillar verkligen att hålla det en konsekvent rutin hemma."
  • Bild med titeln Deal med besökare efter att ha fött Steg 11
    3. Avvisa oönskade eller höga underhållsbesökare. I vissa fall kan du få folk som vill besöka eller träffa din baby som du inte vill besöka. Detta kan vara någon från en hög underhållsgranne till en farföräldrar du har klippt ut ur ditt liv. Att vägra besökare kan vara en mycket snygg och känslomässig situation för dig. Att hitta konstruktiva sätt att vägra oönskade eller höghållfasta besökare kan hjälpa dig att undvika stress och njuta av tiden med din nya baby.
  • Ha en diplomatisk konversation med en person om du är på relativt bra villkor. Till exempel, "PEG, det skulle vara bättre om du besökte om några veckor eller månader. Vi vänjer oss fortfarande med att ha en bebis och vill begränsa besökare så mycket vi kan så vi kan skapa en rutin."
  • Utnyttja hjälp av din partner, en släkting eller nära vän om du inte har ett bra förhållande till besökaren. Be dem att förklara för personen dina känslor. Till exempel, "Sam, är min mamma vid dörren och jag är säker på att hon vill se barnet. Jag vill bara inte att hon ska träffa vår baby efter hur hon behandlar mig, "eller" Allie, kan du snälla berätta för katt att bara hålla dig borta? Vi är inte vänner längre och barnet ändrar inte mina känslor."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande