Så här lägger du till google analytics till din webbplats

Google Analytics är ett system som är utformat av Google som spårar mätvärden eller statistik för en viss webbplats. Genom att lägga till Google Analytics på din webbplats kan du spåra mängden besökare på din webbplats, de sökord som de brukade hitta din webbplats, namnen på sökmotorer eller andra webbplatser som hänvisade besökare på din webbplats och mer. Att lägga till Google Analytics på din webbplats kan vara användbar om du vill öka trafik och förbättra konverteringsfrekvensen, bland annat mätvärden. Här är steg om hur du lägger till Google Analytics på din webbplats.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till Google Analytics till din webbplats Steg 1
1. Anmäl dig till Google Analytics. Besök Google.COM / Analytics / För att registrera dig eller logga in på Google Analytics med ditt användarnamn och lösenord för Google. Klicka på "Access Analytics" eller klicka på "Skapa ett konto nu" Om du inte har ett Google-konto.
  • Lägg till din webbplatsinformation. Om du anmäler dig för första gången måste du skriva in din webbplatsadress, ett kontonamn för din webbplats, ditt land och din tidszon utöver din kontaktinformation.
  • Acceptera användaravtalet. Du kommer att bli ombedd att läsa och acceptera användaravtalet för Google Analytics innan du kan klara ett konto för Google Analytics.
  • Bild med titeln Lägg till Google Analytics till din webbplats Steg 2
    2. Öppna din spårningskod. Spårningskoden är en rad HTML-kod som du kopierar och klistrar på varje sida på din webbplats du vill spåra statistik för.
  • Leta reda på spårningskoden vid anmälan till Google Analytics. Efter att ha accepterat användaravtalet kommer du att tas till en sida som innehåller HTML-spårningskoden för din webbplats.
  • Leta reda på spårningskoden när du loggar in på ditt konto. Om du redan är anmäld för Google Analytics, kommer du att tas till den översiktssida som visar dina webbplatskonton. Välj det konto du vill ha och från kolumnen Åtgärder, klicka på Redigera. I den övre högra delen av rutan Huvudwebbplatsprofil, klicka på "Kolla statusen." Du kan hitta din spårningskod under "Instruktioner för att lägga till spårning."
  • Bild med titeln Lägg till Google Analytics till din webbplats Steg 3
    3. Lägg till spårningskoden på din webbplats. Kopiera spårningskoden och klistra in den i HTML på din webbsida strax före stängningshuvudet.
  • Bild med titeln Lägg till Google Analytics till din webbplats Steg 4
    4. Verifiera att din spårningskod fungerar ordentligt. För att se till att Google Analytics börjar spåra din webbplatsdata, återgå till den översiktssida som visar dina webbkonton. Välj det konto du vill ha och från kolumnen Åtgärder, klicka på "Redigera." I den övre högra delen av rutan Huvudwebbplatsprofil, klicka på "Kolla statusen." I rutan Spårningsstatus kan du verifiera huruvida din spårningskod var korrekt installerad eller inte.
  • Bild med titeln Lägg till Google Analytics till din webbplats Steg 5
    5. Tillåt 24 timmar för Google Analytics att börja spåra din webbplatsdata.
  • Bild med titeln Lägg till Google Analytics på din webbplats Steg 6
    6. Bestäm vilka mätvärden du ska använda, och hur de hjälper dig att förbättra din webbplats. Google Analytics har en överväldigande mängd information som den kan ge dig om din webbplats, och det är svårt att veta vilken information som är användbar och vad man ska göra med det. Få användbar information genom att fråga dig de frågor du vill svara på om dina besökare, vad de gör när de besöker din webbplats, och vad som kan förbättras på din webbplats.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Google Analytics senaste spårningsmetod är känd som asynkron spårning. Asynkron spårning är en förbättrad spårningskod med ytterligare fördelar som inkluderar snabbare lasthastigheter, en förbättrad datainsamlingshastighet för användare som besöker sidor rikare i skript och media, och spårar användarklick innan den faktiska spårningskoden laddas. Om du byter ut den traditionella koden med den nyare asynkronkoden, se till att du klistrar in den i kroppen av din HTML som föregår stängningshuvudet och inte den stängande kroppsbeteckningen som den traditionella koden som krävs.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande