Så här hittar du din google analytics-kod

Google Analytics är ett gratis online-program som du kan använda för att spåra hur bra din webbplats gör. Bland de saker du kan se är: Antalet besökare som din webbplats tar emot, där besökare är belägna, alla sökord som används för att hitta din webbplats, vilka webbläsares besökare använder, hur länge besökare är på din webbplats, vilken sida besökare använder för att hitta din Webbplats, och vilka sidobesökare är på när de väljer att lämna din webbplats. Allt detta är värdefull information när det gäller sökmotoroptimering, men innan du kan utnyttja det måste du först lära dig hur du hittar din Google Analytics-kod och hur du installerar den på din webbplats korrekt.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 1
1. Logga in på ditt Google Analytics-konto. Om du inte har ett konto, besök: Google.com / analytics för att komma igång. Klicka på "Skapa konto" alternativet och följ stegen på skärmen för att fortsätta.
  • Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 2
    Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 2
    2. Välj kontot med den profil du försöker hitta spårningskoden för. Du kan göra det från "Översikt" skärm du kommer att se efter att logga in.
  • Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 3
    3. Klick "Redigera" i "Insatser" Kolumn för den profil du har valt.
  • Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 4
    4. Klick "Kolla statusen" Beläget i "Huvudwebbplatsprofilinformation" meny. Detta kommer att berätta om Google Analytics-spårningskoden är korrekt installerad och samlar in information om din webbplats.
  • Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 5
    5. Bläddra ner tills du ser "Instruktioner för att lägga till spårning" del av sidan. Du hittar en textruta där din spårningskod visas.
  • Bild med titeln Hitta din Google Analytics-kod Steg 6
    6. Kopiera den här koden och klistra in den i lämplig del av din webbplats (HTML) -kod. Det borde vara zon för detta på webbplatsen / egenskaper och en för varje webbsida du har skapat. Förvirra inte (html) kod med SEO. Om du använder jаvascript eller JS-kod ska spårningskoden placeras mellan Och stängande kroppsmärke som ser ut så här: < /kropp > (utan mellanslag). Om du använder den asynkrona koden ska du placera den direkt före stängningshuvudet som ser ut så här: < /huvud > (utan mellanslag). Du kan välja vilken typ av kod, eftersom de båda kommer att producera samma resultat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Google kan ta upp till 24 timmar innan det börjar dra din webbplatsstatistik i sin databas.
  • Om din webbplats använder ett innehållshanteringssystem som WordPress eller Joomla, finns det plug-ins tillgängliga gratis som hjälper till med att installera Google Analytics spårningskod. Dessa plug-ins kommer att generera och installera koden för dig. Som ett resultat behöver du inte oroa dig för att kopiera och klistra in spårningskoden till rätt plats i din webbplatss källkod.
  • Att hitta koden för Google Analytics är något du bara behöver göra för att installera koden på din webbplats. Koden kommer alltid att vara där så om något händer med din webbplats kan du installera spårningskoden igen.
  • Alla analytik och webbplatspårningsdata varierar något. För att få en bra uppfattning om vad din webbplats gör, bör du få analysdata från minst en annan källa och jämföra de två. Yahoo! erbjuder också en webbplats analytics service.
  • Saker du behöver

    • Google Analytics-konto
    • Din hemsida
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande