Hur man är av-is din vindruta

Om du inte kan se ut din vindruta är det inte säkert att köra. I själva verket måste du i Storbritannien i Storbritannien kunna se dina fönster och få din nummerplatta tydligt synlig och läsbar. Ta alltid bort snö och is från din bils vindruta, vilket ökar synligheten och förbättrar säkerheten hos dig och eventuella passagerare. Om du bor i ett område med hemskt vinterväder finns det även steg du kan ta för att förhindra isuppbyggnad.

Steg

Metod 1 av 2:
Avlägsna is
Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 7
Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 7
1. Starta din bil och låt den gå i tomgångsbilen upp. Om din bil har en "avfrostning" inställning på temperaturmätaren, lägg den på. Vänta minst femton minuter för glaset att värma upp.
  • Försök aldrig försöka avfrosta vindrutan med vatten, varm, kall eller varm. Med varmt eller varmt vatten kan det leda till att glaset bryts på grund av termisk chock på grund av temperaturförändring. I mycket kalla klimat kan kallt vatten också frysa på vindrutan, vilket gör dina problem ännu värre.
  • Medan din bil värms upp, se till att ingen is, snö eller annat material blockerar fordonets avloppsrör. Ta bort eventuellt blockering för att förhindra möjligheten till kolmonoxidförgiftning.
  • Om du kör i ett mycket snöigt område, vänta tills isen har märkbart börjat smälta innan du fortsätter till nästa steg. Det kan ta tjockare isen över femton minuter för att tillräckligt börja smälta.
  • Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 1
    Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 1
    2. Spruta din bil med en saltvattenlösning. Detta kommer att lösa isen via kemisk reaktion snarare än att smälta den med värme. Jonerna i salt sänker också frysningspunkten för vatten, vilket gör det svårt för vatten att frisätta. Applicera saltvatten som sparsamt i vindrutan eftersom tung saltexponering kan orsaka skador på glaset.
  • Medan det normala bordsaltet är tillräckligt med ovanstående frysningstemperaturer, kanske du vill överväga att använda vägsalt, vilket vanligen är skovlad på trottoarer för att snabbt smälta is och minska risken för att någon glider och faller. Vägsalt har en annan kemisk sammansättning som gör den effektivare vid frysningstemperaturer.
  • Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 2
    Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 2
    3. Applicera en alkohol- och vattenlösning för att smälta isen. Gör en 2: 1 gnugga alkohol till vattenlösning och fyll en sprayflaska med den. Spraya lösningen på alla önskade fönster.
  • Du kan också lägga till några droppar diskmedel till lösningen. Att lägga till kemikalier liknar att lägga salt och sänker frysningspunkten för vatten. Detta kommer att smälta isen snabbare än varmt vatten.
  • Till skillnad från saltvattenlösningen kan alkohollösningen sprutas liberalt utan att riskera skador på din bil.
  • Bild med titeln de Ice din vindruta Steg 3
    Bild med titeln de Ice din vindruta Steg 3
    4. Köp en kommersiell avgift om de hemlagade lösningarna misslyckas. De flesta kommersiella formlerna fungerar bra men tenderar att vara dyrt. Liksom skrapor bör dessa formler inte vara svåra att hitta på din lokala bilförsörjningsbutik. Nästan varje bilbutik har en sektion dedikerad till avskiljningar.
  • Exempel på populära avisningsmedel innefattar: "Valvoline Deicer" och "Prestone Spray-on Windshield De-Icer."
  • Bild med titeln de is din vindruta Steg 4
    Bild med titeln de is din vindruta Steg 4
    5. Använd en squeegee, mjukborstborste eller dina vindrutetorkare för att skrubba bort återstoden. När du har applicerat din valda lösning, torka bort vätskan och isen från vindrutan och bilen.
  • Efter en minut eller två bör din saltvatten eller alkohollösning börja smälta isen. Tänk på att isen bara kommer delvis smält. Det måste borstas bort för att förbättra synligheten.
  • Bild med titeln De Ice din vindruta Steg 5
    Bild med titeln De Ice din vindruta Steg 5
    6. Håll en isskrapa i bilen hela vintern till chip is av din vindruta. Du bör köpa en för din bil i förväg, lämna den i bagaget eller handskfacket för att hantera is om du inte har några andra leveranser runt. Skjut den i vindrutan och använd korta, kraftfulla slag för att chipa isen bort.
  • Skrapor är specialiserade verktyg för att skrapa is från vindrutan. Typiskt är de plast och har ett stort, platt, tråkigt blad i ena änden och ett handtag på den andra, ibland kombinerat med en borste. De kan köpas upp på de flesta autoaffärer och bilförsörjningsaffärer. I kalla klimat kommer dessa också att finnas tillgängliga i de flesta stora butiker, hårdvaruaffärer, bensinstationer, även livsmedelsbutiker.
  • I en nypa kan du använda en vanlig squeegee för att skrapa is, även om det inte är lika effektivt. Skrapa huvuden är gjorda av plast i stället för gummi, och det gör dem mer robusta när de skrubbar bortresten.
  • Metod 2 av 2:
    Tar proaktiva åtgärder
    Bild med titeln de is din vindruta Steg 11
    Bild med titeln de is din vindruta Steg 11
    1. Täck din vindruta med en tarp, handduk eller ett ark och väga ner det för att förhindra att isen byggs upp. Använd endast den här metoden i områden med ljust snöfall, eftersom det kan vara en tung filt att ta bort när den vägs med snö.
    • Blötlägga handduken i en saltvattenlösning och lägga den på vindrutan över natten för ännu bättre skydd. Lös upp en matsked salt i en kvart vatten och fördjupa handduken i lösningen. Medan det fortfarande är fuktigt, placera handduken på vindrutan och placera dina torkar över den för att hålla den ordentligt.
    • Din handduk kan återanvändas flera gånger. Förvara det bara i en plastpåse efter varje användning och lägg till en liten mängd vatten för att hålla det fuktigt.
  • Bild med titeln DE ICE Vindrutan Steg 10
    Bild med titeln DE ICE Vindrutan Steg 10
    2. Spraya antingen hemlagad eller kommersiell isförebyggande spray på din vindruta på natten. Du kan köpa professionella produkter eller blanda tre koppar ättika med en kopp vatten för din egen spray. Spraya en lätt kappa av en ättika / vattenlösning på dina avfrostade fönster före sängen för att förhindra is nästa morgon.
  • Var försiktig så att du inte applicerar tunga beläggningar av ättika i din bil, eftersom det kan äta i vindrutan, skapa miniatyrfockar i glaset. Applicera ättika till metall kan också hastighetsoxidation och resultera i rost eller korrosion.
  • Bild med titeln DE ICE Vindrutan Steg 12
    Bild med titeln DE ICE Vindrutan Steg 12
    3. Häll lite gnidningsalkohol i din vindruteservettreservoar. Detta kommer att hjälpa torkarna att frysa upp och inte fungera.
  • Detta trick kommer att spara dig från att behöva gå till affären för att köpa ordentlig vindrutefluida. Kom ihåg att förebygga och slåss på isuppbyggnad behöver inte vara en dyr strävan.
  • Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 13
    Bild med titeln DE ICE DIN VINDSHIELD STEG 13
    4. Täck din bil med en tarp när du inte kör. Se till att binda den med bungee-kablar eller några andra fästingar för att förhindra att det glider eller blåses av.
  • Parkering din bil i garaget är bäst. Genom att skydda din bil från att ens vara utsatt för elementen, minskar du signifikant mängden arbete som krävs för att ta bort isen efter det faktum.
  • Även om detta förhindrar mest isuppbyggnad, kan du märka lite ljus frost på vindrutan. Emellertid bör denna mindre isackumulering smälta kort med din bils avfrostningsfunktion.
  • Tips

    Ha tålamod! De flesta skador som orsakas av fordon i avisning är på grund av enkel otålighet. Typiskt skrapar en person inte vindrutan eller väntar tills defrosteren rensar fönstret, så spricker det oavsiktligt som det värmer.
  • Häll inte varmt vatten på vindrutan. Den snabba temperaturförändringen kommer att få den att implodera.
  • Varningar

    Var inte otålig och kör av utan att ha all snö och is borttagen från ditt fordons vindruta och andra fönster - du sätter dig själv och andra förare i fara.
  • Om du befinner dig på vägen och oförberedd i mitten av en is / slät storm, stanna vid närmaste butik som bär WD-40 (WD-40 finns nästan överallt, till och med livsmedelsbutiker och dollarbutiker). En bra spray av produkten på vindrutan smälter ackumulerad is (använd inte det lilla röda riktningsstrålen). När glaset är rent, spraya igen för förebyggande beläggning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande