Så här rengör du lim från windows

Envis globs av lim eller färg kan torka och härda på dina fönster, skapa en otrevlig suddighet. När du skalar automatiska dekaler från vindrutan kan de lämna en klibbig, gooey och oljig rester. Kraftfulla lim är särskilt resistenta mot vatten och andra traditionella tvätttekniker - men du borde kunna rengöra dina fönster med en kombination av ett lösningsmedel och en skrapa. Läs vidare för specifika steg som du kan ta för att chipa bort på problemet.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av torkat lim
  1. Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 1
1. Gnugga limet med gnidning av alkohol eller nagellackborttagare. Häll ett lock är värt att gnugga alkohol eller nagellackborttagare på en pappershandduk. Gnugga i en cirkelrörelse för att mjukna lim eller färg. Du behöver inte mycket - Kom ihåg att en liten, koncentrerad dos av lösningsmedel blir mycket effektivare än att stänka fönstret i stort.
  • Gå över platsen med en vanlig glas och fönsterrengöringsspray. Gnugga sprayen i ytan med en ny trasa. Detta kommer att hjälpa dig att lyfta kvar smölda - och det kommer att hjälpa till att täcka lukten av alkohol- eller nagellackborttagaren.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 2
    2. Använd vit ättika för att ta bort rester kvar av maskeringstejp. Denna metod fungerar bra för fönsterglas där bandet har lämnats för länge eller har torkat ut snabbt i den heta solen. Torka resten ett par gånger med en mjuk trasa som är fuktig med ättika. Låt limet sitta i en minut, sedan gnugga av resten med en ny bit av din redan dämpade trasa. Håll gnugga och applicera mer ättika tills du har tagit bort alla torkade lim. Torr och polera med en ren trasa.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 3
    3. Använd kommersiella avfettningsmedel. Gå till din lokala autoaffär - det finns gott om produkter som kan ge dig ett ben upp när du tar itu med envisa lim. Leta efter märken som snabb orange, goof-off, och goo gått. Dessa produkter är konstruerade för rengöring av motorolja och fett från händer, men de fungerar lika bra för klistermärke, tejp och limrester eftersom de innehåller kraftfulla avfettningsmedel.
  • I fallet med citrusrengöringsmedel som snabb orange är avfettningsmedlet vanligtvis D-limonen. Andra är beroende av heptaner, ett kraftfullt lösningsmedel. För säkerhetsskäl, se till att du använder båda typerna av produkter i små doser, i ett välventilerat område.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 4
    4. Använd WD40 eller Paint Thinner. Spraya antingen produkt direkt på limet och skrubba ytan med en ren trasa.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 5
    5. Använd lättare vätska. Spruta vätskan på en trasa eller pappershandduk och var försiktig så att du inte spillas. Skrubba limpunkten med den fuktiga handduken tills du tar bort hela limet.
  • Alternativt, suga limet i lättare vätska för att lossa bindemedlet. Squirt eller dab den lättare vätskan direkt på limplåstret, i ett koncentrerat område. Låt det sätta en minut, torka av det med en ren, fuktig handduk.
  • Förresten kommer denna metod också att ta bort Crayon Streaks från en vägg. Vissa ljusfläckar kan förbli, men lättare vätska tar bort huvuddelen av vaxet. När du tar bort fläckarna kan du röra på färgen.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 6
    6. Värm glaset med hårtork eller värmepistol. Kör en hårtork på högt över limplåten i minst en minut för att lossa bindningen med fönstret. Du kan också använda en värmepistol för att mjukna upp limet. Ställ in ratten på pistolen till en låg värmeinställning och applicera värme till det limmade området i en cirkulär rörelse. När du har försvagat limet och limet känns varmt till beröringen, kan du skrubba med ett lösningsmedel eller försiktigt chip bort med ett skrapverktyg, som ett rakblad.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring våt lim
    1. Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 7
    1. Tänk på typen av lim. Din reaktion på vått lim beror på vilken typ av lim som har börjat klamra sig i ditt fönster. Vissa typer av lim kommer att skala (mestadels) rent från glas när de torkar - andra kräver skrubbning med varmt vatten och lösningsmedel - och fortfarande kan andra aldrig komma rena utan allvarliga, glasskadliga ansträngningar. Kontrollera vilken typ av lim som användes:
    • Varmt limning ska vara skalande när det är torrt. Låt det sätta då Ta bort det rent.
    • Elmers flytande lim bör också skala fri när det är torrt.
    • Elmer`s stick lim kan komma med varmt vatten, men det är mer resistent än några andra typer.
    • Klibbig lim är vanligtvis skalad när det är torrt, men du kan också försöka skrubba det med varmt vatten för att gå av problemet innan det sätter sig.
    • Superglue kommer inte att komma av utan allvarlig chipping. Det finns en bra chans att du kommer att skrapa ditt fönster om du försöker ta bort denna superhäftande ämne.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 8
    2. agera snabbt. Lim kan vara mycket svårare att ta bort när det sätter sig. Om du agerar medan limet fortfarande är våt och klibbigt kan du kanske ta bort majoriteten av goopen innan den härdar på ditt fönster.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 9
    3. Torka vått lim med en fuktig tvättduk innan den sätter. Varmt vatten och en tvättduk bör göra tricket om limet inte har torkat än. Du kan också använda en pappershandduk, en gammal skjorta eller den grova sidan av en svamp. Skruva fönstret i ett par minuter tills du tar bort hela limet. När ytan är ren, torka den noggrant med en trasa. Inspektera glaset och upprepa processen om platsen fortfarande är klibbig.
  • Var medveten om att det våta limet kan hålla sig till tvättduken, vilket kan vara svårt att ta bort. Använd något gammalt som du är villig att förstöra.
  • Skrubbande våtlim kan helt enkelt sprida limet runt, ytterligare dölja ytan. Om vatten och tvättduk ensam inte är tillräcklig, försök använda ett tyngre lösningsmedel.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 10
    4. Använd eventuella lösningsmedel som du skulle använda för att städa upp torkat lim. Rubbing alkohol, nagellackborttagare, WD-40, industriella avfettningsmedel, ättika och lättare vätska bör alla hjälpa dig att lyfta still-goopy lim från en fönsteryta. Som med torkat lim, gnugga platsen med en trasa eller pappershandduk som blöts i ditt valfria lösningsmedel tills området är helt fri från lim.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 11
    5. Mjukna limet med en varm svamp. Först, blötlägga en svamp i kokande vatten i några minuter. Ring ut svampen och tryck sedan på det på limet. Lämna den heta svampen att suga i några minuter. När du lyfter det, ska det mesta av limet vara borta. Skölj eventuellt lim från svampen, torka sedan den återstående goopen från glaset tills ytan är helt ren.
  • Bild med titeln Gör Clear Ice Steg 2
    6. Häll kokande vatten på limet. Häll en konsekvent ström av kokande vatten direkt på limplattan i flera sekunder. Detta bör lossa limet nog att du kan skrapa bort det. Försök skrapa direkt efter att du värmer limet, medan bindningarna fortfarande är lossna.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 12
    7. Försök frysa vått lim med en iskub. Håll en iskube mot limplattan i några minuter för att frysa limet. När gunken är fryst, skrapa den med en smörkniv eller kanten på ett kreditkort.
  • Metod 3 av 3:
    Skrapa glaset
    1. Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 13
    1. Skrapa limet bort när du har blött eller skrubbat det med ett lösningsmedel. Lösningsmedlet kommer att försvaga limets grepp på fönstret, och skrapverktyget ger dig kanten och hävstången som du behöver chipa bindemedlet från glaset. Använd en metallskrapa, helst något skarpt och robust. Använd inte ett tunt eller ömtåligt blad - du måste tillämpa mycket kraft för att ta bort limet, och ett skarpt blad är farligt om det bryts.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 14
    2. Chip-stubbiga lim bort från glaset med ett skrapverktyg. Använd den typ av skrapa som du skulle använda för att ta bort auto dekaler - växelvis, använd ett nytt rakblad, en utdragbar verktygskniv eller en skruvmejsel med platthuvud. Vinkel bladet ca 30 grader från glasets yta. Försiktigt och metodiskt skrapa återstoden från glasytan. Tryck med en smidig rörelse, en nd Kom ihåg: Skrapa, skiva inte, annars kan du förstöra glaset.
  • Skrapmetoden är inte bara användbar för lim. Det är också bra för att ta bort envis, caked-on paint.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 15
    3. Använd stålull. Om problemet är särskilt resistent, försök att gnugga fönstret med en bit av stålull. Suga stålullen i vatten och några droppar diskmedel. Var försiktig så att du inte skrubbigt är för hårt - om du tillämpar för mycket tryck med stålullen, kan du permanent klia upp ditt fönster.
  • Bild med titeln Clean Lim från Windows Steg 16
    4. Torka av det skrapade området med en torr, ren handduk. Avsluta genom att torka området med en ny handduk, eller med en ren del av din alkohol- eller vinäger-dämpad pappershandduk. Om det finns färgfläckar som fastnar i ditt fönster kan du hoppa över lösningsmedlet och torka bara fönstret med den rena handduken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Innan du skrapar, testa skrubbern på en icke-essentiell glasyta först för att se till att det inte kommer att skrapa dina fönster.
  • Försök använda en pasta av bakpulver och vatten. Låt det sitta lite och skrapa sedan av det med plastskrapa. Snabb, enkel, billig och icke giftig.
  • Varningar

    Använd en skrapa med ett handtag snarare än ett blotta rakblad. Blades kan vända oväntat och skiva din hand när de slår en plötslig glimolja.

    Saker du behöver

    • Isopropyl gnidning alkohol-nagellack remover-vita vinäger-kommersiella avfettningsmedel
    • Razor blad eller skrapa
    • Handdukar / trasor för skrubbning och rengöring
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande