Hur snabbt rengör frosten av bilfönster snabbt

Om du kör sent för arbete på morgonen är det sista du vill se i din uppfart en bil med helt frostat-överfönster. Körning med is på vindrutan är osäker, och att göra det, skulle det bryta mot motorvägskoden i Storbritannien - vilket kan leda till att poäng läggs på din licens om du blir stoppad av polisen. Skrapa av det med en vanlig isskrapa tar värdefull tid och kan även skrapa glaset. Lyckligtvis är det inte dina enda alternativ. De-is dina fönster med några av dessa snabba, lätta knep.

Steg

Metod 1 av 4:
Med hjälp av en avgift
  1. Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 1
1. Köp en kommersiell avgift eller gör din egen. Speciellt formulerad avisningsvätska är tillgänglig i de flesta bensinstationer, garage och stormarknader - speciellt om du bor i ett område med kalla vintrar. Men om du inte har någon avgift till hands eller du vill bara spara pengar är det inte svårt att göra din egen. Följ de enkla instruktionerna nedan:
  • För att göra din egen avgift, häll gnugga alkohol till en ren, torrsprayflaska. Lägg till några droppar diskmedel. Skruva locket på och invertera flera gånger för att blanda.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 2
    2. Spraya din avgift på fönstret. Oavsett om du köpte de-icer eller gjort din egen, använder du det på samma sätt. Spraya din avgift direkt på de isiga delarna av ditt fönster, så låt det suga in kort. Du bör inte behöva vänta mer än en minut eller två - ju mer avgift du använder, desto mindre tid måste du vänta.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 3
    3. Skrapa som vanligt. Använd en plastskrapa, en handsken, eller ett annat verktyg för att skrapa isen bort. Du borde hitta att det kommer av ditt fönster mycket snabbare och lättare än det normalt skulle, vilket sparar dig tid. Om det behövs, använd din de-icer till svåra fläckar som du skrapar.
  • I kommersiella koncentrationer har gnidningsalkohol en mycket låg frysningspunkt, så det är vanligtvis OK att lämna din avgift i bilen om du inte förväntar dig temperaturer på -20 F (-29 C) eller lägre.
  • Metod 2 av 4:
    Använda ett kreditkort
    1. Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 4
    1. Vänd bilens uppvärmda fönster. Denna sista utvägsmetod är lämpligt när du inte har ljummet vatten, avisningsvätska, eller några konventionella skrapverktyg till ditt förfogande - till exempel om din bils fönster frös i parkeringen medan du var på jobbet. Eftersom du kommer att försöka ta bort isen med ett kreditkort eller ett annat improviserat verktyg, är det klokt att ge dig så mycket hjälp som möjligt. För att börja, starta din bil och slå på värmaren / defroster upp så hög som den går. Lämna denna körning under hela processen - över tiden, det kommer att mjuka och börja smälta isen, vilket gör jobbet mycket lättare.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 5
    2. Hitta ett lämpligt kreditkort. Gräva genom din plånbok för att hitta ett kreditkort eller något liknande styvt, solidt plastkort. Använd inte ett laminerat kort - det här är inte styva eller robusta nog att skrapa isen effektivt. Om möjligt, försök att använda ett kort som inte är viktigt för dig, som ett gammalt, utgått kreditkort, eftersom den här metoden har risk för skador på ditt kort. Men håll inte det för länge, eftersom din kortleverantör skulle rekommendera att du förstör ditt gamla kort så snart som möjligt för motbedrägeri.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 6
    3. Börja skrapa. Håll den långa kanten på ditt kort i en vinkel mot fönstret och tryck fast. Försök att hålla kortet så rakt som möjligt, inte låta det böja eller böjas när du skrapar. Om du gör det kan du sluta deformera eller bryta den.
  • Vara kvar! Så långt som scrapers går kan kreditkort kräva mer ansträngning än dedikerade skrapor. Du kan behöva trycka ganska hårt för att få resultat.
  • Om du är orolig för att bryta ditt kort, kanske du vill dubbla eller tredubbla styrkan på din skrapa genom att hålla två eller tre kort staplade som du skrapar.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 7
    4. Använd dina torkare och vätska för att hjälpa. När du skrapar is bort, kommer du förmodligen att ackumulera isspån vid kanterna i fönstret. Periodiskt sprutad torkvätska och kör torkarna i några sekunder. Torkarvätskan kan hjälpa till att mjuka upp någon kvarvarande is, medan torkarna själva hjälper till att borsta isspånen ur vägen. Mellan skrapverkan av ditt kreditkort, dina wipers och vätska, och din defroster, ska ditt fönster vara fria från is inom några minuter.
  • Metod 3 av 4:
    Använda uppvärmda rispaket eller natriumacetathandvärmare
    1. Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 8
    1. Placera ris i en mitten eller tungt dragkedja och mikrovågsugn i 30 sekunder till en minut.Du kan behöva göra flera av dessa för att slutföra jobbet.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 9
    2. Passera rispaketet fram och tillbaka över insidan av fönstret medan du sitter i din bil. Detta kommer att värma glaset och isen smälter.
  • Natriumacetathandvärmare kan också användas på detta sätt och kan vara redo i bilen. Ett snabbt klick aktiverar värmreaktionen, då kan du ladda värmarna genom att koka dem i vatten.
  • Fördelen med denna metod över skrapning, beror på att glaset värms när du börjar köra det kommer inte att återfrost.Du är också varm och torr inuti bilen medan du förbereder för avgång.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 10
    3. Var försiktig och snabb. Precis som kokande vatten kan spricka glas, hålla en varm varmare på ett ställe för länge, stressa glaset.Låt det bara vara tillräckligt länge för att börja visa smältning, eftersom det fortsätter att smälta medan du går vidare till ett nytt område.Vindrutetorkare och rulla ner sidofönstren kan användas för att rensa fukt.
  • Metod 4 av 4:
    Förebyggande av fönsteris
    1. Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 11
    1. Täck dina fönster på natten. Ett säkert sätt för att säkerställa att du inte är försenad av isiga fönster på morgonen är att förhindra att isen bildas i första hand. För att göra det, täcka dina fönster med en handduk, ett vikta ark eller en bit kartong på natten innan dagg eller isformer på fönstret. Försök att ordna omslaget tätt mot fönstret så att dagg (och så småningom, is) kan inte bildas i några lösa fläckar.
    • Ett användbart trick för din främre vindruta är att använda din bils vindrutetorkare för att hålla ditt lock på plats. För dina andra fönster kanske du vill använda små stenar eller andra vikter för att sticka ditt lock ner.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 12
    2. Ta bort fönstret omslag på morgonen. Dra dina handdukar, lakan mm. bort från fönstret. De kan vara fuktiga och / eller isiga, så om du planerar att använda ditt fönsterlock om igen Vid din destination, var noga med att lägga ner en vattentät barriär, som en tarp, innan du slänger dem i din bagage.
  • Bild med titeln Clean Frost Off Car Windows snabbt steg 13
    3. Spot-skrapa alla isiga fläckar. Även om denna metod bör kraftigt minska mängden is på dina fönster, kan det finnas några små fläckar kvar. Använd en plastskrapa, din hand eller ett liknande verktyg för att ta bort dessa om de döljer din vision. Om du har bråttom, kanske du vill komma i din bil och använda dina vindrutetorkare i samband med defrosteren och din torkvätska.
  • Tips

    Om isbildning förväntas, lyfta torkarna från vindrutytan för att förhindra att de är frusna i glaset.
  • Se till att Wipers är inställda på när du stänger av bilen, så att torkarna fryser till glaset, kommer de inte att försöka börja innan frosten och isen har smält när bilen är igång.
  • Blåsarna på bilar når vanligtvis inte hela vägen ner där vindrutetorkarna lever när de är borta.Innan du stänger av bilen för natten, poppa torkarna upp bara en tum eller så genom att använda en snabb touch på det manuella torkningsalternativet.När du slår på blåsaren nästa morgon kommer knivarna av dina torkare att defrostas först.
  • För tunn frost kan du göra din avfrostning hela vägen upp och vända dina vindrutetorkare på att göra några av de "skrapa".
  • Rumstemperatur eller kallt kranvatten fungerar snabbt, speciellt för tjock is. Häll från toppen av vindrutan för att få din skrap startad.
  • När temperaturerna är vid eller något under frysning, kan man använda vindrutesvätskan och torkarna med vindrutan.Om det är väldigt kallt, kan det tunna skiktet av vätska på vindrutan kvar efter torkarna passera, frysa mycket snabbt, speciellt om det körs.
  • Om du glömmer att lägga ut ett lock eller isen är oväntat, gå utanför 10 minuter innan du behöver lämna och slå på din bil. Byt värme till fönstren och vrid det hela vägen. Detta kommer att smälta isen på vindrutan. Det är bäst att inte lämna din bil obevakad medan den är igång, men eftersom det är möjligt för tjuvar att stjäla det från din uppfart eller parkeringsplats.
  • Du kan förhindra att frost ackumuleras på vindrutan över natten genom att parkera din bil mot öst. Soluppgången smälter bort någon is.
  • Varningar

    Gratis vindrutetorkare från is på vindrutan innan de slår på.
  • Häll aldrig varmt vatten över en frostat vindruta. Den snabba temperaturförändringen kommer att resultera i att spricka glaset.
  • Använd inte en metallkantad spade (eller något metallobjekt som inte är konstruerat för att skrapa fönster) för att skrapa frost, snö eller is från en vindruta.
  • Ett plastkort kan bryta eller på annat sätt göras oanvändbart efter att ha använts för att rensa frost från vindrutan.Välj ett kort som är förbrukat - eller behåll ett utgått kreditkort uttryckligen för detta ändamål.
  • Saker du behöver

    • Plastkort
    • Spray de-icer
    • Vindrutetorkare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande