Hur man ren svart mögel i en dusch

Medan svart mögel låter läskigt är det verkligen inte mycket värre än andra typer av mögel. Varje form kan orsaka andningsfrågor, och om du har astma eller du är mottaglig för lunginflammation, kan det orsaka problem för dig. Men centrum för sjukdomskontroll tyder på att du kan städa upp alla typer av mögel i ditt hem på samma sätt med en bleklösning utan att behöva ringa upp för extra hjälp, så länge du vidtar försiktighetsåtgärder som att ha på sig handskar och en dammmask. Om du har form som har sett i väggen eller andra porösa områden, kan du behöva hjälp med att ta bort de skadade materialen och ersätta dem, såväl som att hitta källan till vattnet som orsakar formen.

Steg

Del 1 av 2:
Med hjälp av en blekmedel
  1. Bild med titeln ren svart mögel i en dusch Steg 1
1. Öppna fönstren och dörrarna i området för ventilation. När du använder Bleach är det alltid en bra idé att skapa bra ventilation. Försök att öppna så många närliggande fönster som du kan, särskilt om det finns en i badrummet.
  • Om det inte finns ett fönster i badrummet, placera en fläkt som blåser luft ut ur badrummet mot ett öppet fönster.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch Steg 2
    2. Sätt på handskar och skyddsglasögon. Välj handskar som inte släpper formen genom, som gummi rengöringshandskar eller latexhandskar. Rör inte formen med händerna. På samma sätt är skyddsglasögon en bra idé, eftersom du inte vill flip Mold sporer i dina ögon oavsiktligt.
  • Du kanske också vill ha en dammmask som filtrerar ut mögel.
  • Dessa försiktighetsåtgärder kommer också att skydda dig från blekmedel.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch Steg 3
    3. Blanda 1 kopp (0.24 l) av blekmedel i 1 gallon (3.8 liter) vatten. Mät ut vattnet först och häll sedan blekningen i vattnet. Använd en sked eller en färgpinne för att röra den ihop så att den är väl blandad. Försök att inte stänka det när du rör om.
  • Se till att du aldrig blandar blekmedel med ammoniak, eftersom det skapar giftiga gaser.
  • Om du föredrar kan du börja med en antifungal rengöringslösning som inte innehåller ammoniak, följ sedan upp med blekmedel efter att du har fått det mesta av mögel.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch Steg 4
    4. Doppa en svamp eller tyg i bleklösningen och skrubba ner formen. Kram ut överskottet och börja skrubba de mögliga områdena. Slå av så mycket mögel som du kan och doppa tyget eller svampa tillbaka i bleklösningen efter behov.
  • Du kan också skölja ut tyget i rinnande vatten innan du dricker tillbaka i lösningen så att du inte återvänder så mycket mögel till din rengöringslösning.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch Steg 5
    5. Använd en skrubbborste där formen inte kommer av. Om du har områden där du har problem med att ta bort formen, doppa en tandborste eller annan skrubbborste i rengöringslösningen. Kör det över de mögliga områdena, med en liten cirkulär rörelse för att få utformningen av.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch steg 6
    6. Gör en ny blekmedel för att spruta och skrubba ner vad som är kvar. När du har skruvat bort allt du kan, häll en ny blandning av blekmedel och vatten i en sprayflaska, hålla samma förhållande som du gjorde tidigare. Spritz fläckarna lämnade, och låt den sitta i 15 minuter eller så.
  • När du har lämnat det ensam, kör över det med en ren skrubbborste. Tvätta av blekmedel med rent vatten och låt det torka.
  • Bild med titeln ren svart mögel i ett duschsteg 7
    7. Spritz vanlig vit vinäger över området för att ta hand om vad som är kvar av mögel. Blanda inte ättika med vatten. Lägg bara det i en sprayflaska och gå över området för att få det fuktigt. Låt ättika torra på området, och det kommer att hjälpa till att döda formen som är kvar.
  • Del 2 av 2:
    Förhindra framtida tillväxt
    1. Bild med titeln ren svart mögel i ett dusch steg 8
    1. Fixa eventuella läckor du kan se. Om en läcka orsakar problemet är det dags att ta hand om det! Byt ut läckande kranhuvud, till exempel, eller om läckan är mer än du kan hantera, ring i en professionell för att hitta och fixa läckan.
    • Om du inte fixar läckan, kommer mögel bara att återvända.
  • Bild med titeln ren svart mögel i ett dusch Steg 9
    2. Spraya området med ättika efter varje dusch. För att förhindra att mögel kommer tillbaka, håll en sprayflaska i ditt badrum. Sedan spruta ner väggarna och badkaret efter att du har gjort med din dusch. Vinägerna hjälper till att döda mögelsporerna.
  • Om lukten stör dig, lägg till några droppar eterisk olja, såsom pepparmint, citrus eller tea tree olja, för att hjälpa till att täcka doften.
  • Bild med titeln ren svart mögel i ett duschsteg 10
    3. Air out badrummet efter duscha. Om du har en avgasfläkt, använd den. Om du inte gör det, var noga med att hålla dörren till badrummet öppet efter att du har dusch så att luften kan torka ut. För mycket fuktighet i ett litet utrymme kan leda till mögel.
  • Om du inte har en avgasfläkt, försök att placera en fläkt i dörren för att blåsa luften i resten av ditt hem.
  • Bild med titeln ren svart mögel i ett duschsteg 11
    4. Rengör badrummet en gång i veckan. Använd en desinfektionsrengörare för att gå över din dusch och skrubba ner det. Välj en dag för att göra det varje vecka för att göra det lättare att komma ihåg och skapa en påminnelse om du glömmer.
  • Se till att du ändrar din svamp eller rengöringsborste regelbundet, eftersom det också kan odla mögel.
  • Bild med titeln ren svart mögel i en dusch steg 12
    5. Använd din luftkonditionering på sommaren för att hålla fuktigheten låg. Att dra luftfuktighet ut ur luften är en av dina AC: s huvudjobb, så du borde köra den på sommaren när det är fuktigt ut. Om du inte har en AC, försök använda en avfuktare för att minska fuktigheten.
  • Om möjligt, håll fuktigheten i ditt hem under 60%. Dagens smarta termostater har ofta ett sätt att ändra luftfuktigheten, åtminstone på sommaren. På vintern bör det inte vara mycket av ett problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande