Hur man bryr sig om en fågel

Fåglar är extremt sociala av naturen och trivs på företag, vårdande och frekvent interaktion. Många arter av fåglar gör roliga, engagerande husdjur. Om du överväger fågelägande, inkluderar vårdkraven att ge bra bostäder, näringsrik mat och hålla ett öga på fågelns hälsa. Du måste också ge gott om anrikning och interaktion, för att hålla din husdjur fågel glad och varning.

Steg

Del 1 av 5:
Bostäder en fågel
  1. Bild med titeln House Lovebirds Steg 1
1. Köp en stor bur för att bo fågeln. Fåglar trivs i stora burar, så välj den största buret som ditt bostadsutrymme kan rymma. En allmän tumregel är att burets bredd ska vara minst dubbelt så mycket som Wingspan i din fågel. För vissa fåglar kan de att flyga korta avstånd inom buret vara en viktig del av att det har ett hälsosamt bostadsutrymme. Vissa andra ganska standardkrav inkluderar:
  • Burstängerna bör inte vara för små - fågelns talons kan fångas på eller i dem om barkablarna eller längderna är för små. Likaså borde barerna inte vara så stora att fågelns huvud kunde få fångas eller fågeln kunde klämma igenom och fly.
  • Ju större utrymme i buret, desto bättre. Även om fågelburar som är större tenderar att vara svårare att rengöra och är dyrare, om du inte är i huset ofta eller inte har tid att ta fågeln ut för träning, är utrymme i sin bur kritisk. Små burar kan leda till beteendeproblem.
  • Bild med titeln introducera två fåglar till varandra steg 5
    2. Välj en rektangulär bur för din fågel. Cirkelburar är dåliga för fågeln. Det finns knappast något utrymme för fågeln, och inga hörn att känna sig trygga i. Vidare tenderar cirkeln att få fågeln att vrida sitt huvud - fågeln kan utveckla beteendemässiga problem från den konstanta vridningen och vridningen.
  • Köp inte guillotin-stilade dörrar, eftersom de är enklare för fågeln att fly från.
  • Bild med titeln introducera två fåglar till varandra steg 14
    3. Se till att utrymmet är mer än tillräckligt om bostäder mer än en fågel. Hus aldrig mer än en fågel i en liten bur. Fåglar behöver utrymme för att dra sig tillbaka, foder, flyga och vara bortsett från andra fåglar, så ju fler fåglar hålls, desto större måste buret vara. Aviaries (stora burar som är likadan med små skjul) är mer lämpliga för att hålla flera fåglar samtidigt.
  • Om du håller olika arter av fåglar måste du vara säker på att djuren är kompatibla när de placeras ihop.
  • Bild med titeln House Lovebirds Steg 8
    4. Se till att placeringen av buret är någonstans varm och bekväm. Burar ska hållas inomhus, och i ett rum med frekvent trafik. Fåglar är sociala djur, och blir olycklig om det är isolerat i ett rum. Kom också ihåg att du kommer att städa ut buret ofta, så häng det någonstans att du enkelt kan komma åt.
  • Fåglar i hängande burar kan ofta transporteras utomhus för att hänga under en veranda eller liknande plats för dagtid frisk luft. Kom alltid ihåg att ta med fågeln tillbaka innan den kalla kvällsbrisen och nattluften anländer.
  • Platsen för fågelns bur kommer också att påverkas av fågelns personlighet. Medan en mycket social fågel kan älska att vara centrum för uppmärksamhet och se konstant mänsklig trafik, kan en mer nervös fågel vara lyckligare hållen någonstans tystare och borta från liv och rörelse (men fortfarande kunna interagera med familjen). Nervösa fåglar kan göra bättre i hörnet av ett rum eller i ett område med baksidan av sin bur delvis täckt.
  • Undvik att placera en bur framför ett fönster permanent. Fågeln kommer att vara på den konstanta utkikningen för "fiender", vilket kan få det att känna sig nervös. Att sätta en bur mot en vägg kan ge fågeln en paus från att oroa sig för rovdjur.
  • Bild med titeln Ställ in en fågelbur steg 9
    5. Placera några gamla tidskrifter papper på botten av buret. Detta gör rengöring mycket enklare, och papper kan avyttras med lätthet, då satte sig rakt ner för nästa dags användning.
  • Håll en leverans av papper Hand-skräppost och gamla tidningar fungerar också bra.
  • Om du föredrar en mer traditionell metod för att fodra din fågelbur för borttagning av avfall, linje botten av buret med träflis, kattkull eller sand.
  • Del 2 av 5:
    Matar din fågel
    1. Bild med titeln Välj behandlar för husdjursfåglar Steg 3
    1. Ge din fågel varierade typer av mat på en daglig basis. Som en tumregel består en hälsosam kost för de flesta fågelraser av 75% pellets och 25% mänskliga bordsmat. Eftersom exakta kostbehov är beroende av arten, prata med en aviär veterinär för att se vilken typ av mat din ras av fågel behöver. Med tiden börjar du se mönster som kommer i de typer av mat som din fågel föredrar.
    • Se till att du har rätt foder för fågelart. Du måste hitta rätt mat för din fågel, eftersom vissa fåglar är picky, medan andra har mycket strikta kostbehov. Vanligtvis kommer väskan / burken av mat att ha en etikett som berättar vilken ras av fågel den är för. Om du inte vet vad de bästa matvalen är, fråga uppfödaren, återförsäljaren eller lämna en fråga om ett specialiserat forum av människor som bryr sig om den här arten av fågel.
    • Fågelpellets, smulor eller nuggets kan vara ett bra sätt att säkerställa tillräcklig näring för din fågel. Dessa tenderar att kombinera friska frön, grönsaker, frukter och korn, så fågeln kan äta en näringsbalanserad diet. Dessa är att föredra för en fröblandning, vilket gör det möjligt för fåglar att välja ut välsmakande frön och lämna de friska bakom.
    • Foder nytt frö dagligen - Töm alltid ut de ätna skalarna samma dag, eftersom det håller fröet fräsch och rent.
  • Bild med titeln Vård för ett fågelsteg 7
    2. Ge din färsk fräsch frukt och grönsaker varje dag eller 2. Detta lägger till gröna och sorten till deras kost. En blandning eller olika livsmedel är både frisk och rolig för fåglar. Klipp upp och servera din fågel en mängd olika frukter och grönsaker, inklusive apelsiner, bär, spenat och selleri.
  • Du kan också ge dina fågelmuttrar och kokta bönor för smak och sort med sina måltider.
  • Bild med titeln Ställ upp en fågelbur steg 10
    3. Ge konstant färskt vatten. Det borde finnas en vattenrätt som tillhandahålls - fyll i detta dagligen med genomsnittligt temperaturvatten. Ge ditt fågelvatten i en stor, grundig maträtt, eftersom fåglar kan kämpa för att dricka ur djupa rätter. Byt vatten dagligen för att säkerställa att det alltid är friskt.
  • Placera vattenrätten i motsatta änden av fågelns bur från maträtten. Detta kommer att tvinga dem att röra sig och vara aktiva för att äta och dricka.
  • Dehydrering kan inträffa mycket snabbt i fåglar, inom 1 till 2 dagar utan tillgång till vatten.
  • Bild med titeln House Lovebirds Steg 11
    4. Håll utfodringsordningarna sanitära. Vatten och matkoppar bör placeras högt ut ur vägen för några grenar över fåglarna, eftersom fåglar ofta släpper avföring i maten, vilket inte är sanitärt. Om fåglarna intar sin egen fecal materia, kunde de bli mycket sjuk.
  • Tillsammans med din dagliga rengöring av buret, var noga med att städa ut fågelns mat och vattenrätter också.
  • Bild med titeln Välj behandlar för Pet Birds Steg 2
    5. Matar fågeln regelbundet på ungefär samma gång varje dag. Detta kan vara när du äter, eller på godtycklig tid som 4 pm. Välj dock en tid och försök att hålla fast vid det, så att fågeln vet när man ska förvänta sig maten. Om du vill hålla fast vid den naturliga matningstiden för fåglar, mata ungefär en halvtimme efter soluppgången och strax före solnedgången. Under dagen kan småfrukt och vegetabiliska tilltugg lämnas i buret.
  • Mindre fåglar med en högre metabolism kan behöva matas oftare.
  • Bild med titeln Välj godis för husdjursfåglar Steg 4
    6. Göra matning intressant för fågeln. Du kan göra ätupplevelsen roligare för din fågel genom att äta tid en interaktiv tid också. Till exempel uppmuntra din fågel att äta en bit mat i taget, rakt från din hand.
  • Eller uppmuntra din pratande fågel att sjunga och prata för sin mat.
  • Du kan också prova interaktiva pusselmatare, vilket gör det möjligt för fågeln att efterlikna beteende som det skulle använda i naturen. Detta ger kritisk mental stimulans för din fågel.
  • Del 3 av 5:
    Tillhandahålla din fågel med leksaker och perches
    1. Bild med titeln House Lovebirds Steg 12
    1. Börja med minst 4 leksaker som är varierade och intressanta. Se till att de är fågellåda och tårna eller näbben kan inte fångas i några delar av leksakerna. Klockor gör stora fågelleksaker. Var säker på att klockan inte har små luckor i det, eftersom det kan bli fastnat i fågelns fötter. Se till att du inte har några speglar eftersom det kan orsaka problem under vägen.
    • Föremål som inte är säkra på leksaker som används för fåglar är: Frayed rep (kan begränsa fågelfötter och näbb) - Tråd (kan impalera fågeln) - "Jingle-Bell" -typsklockor (fågelns fötter kan fastna i de små sprickorna).
  • Bild med titeln Ställ in en fågelbur steg 13
    2. Ge fågeln nya typer av leksaker för att stimulera det. Ändra det lite! Fåglar kan bli uttråkad med samma leksaker, dag in och dag ut. Genom att köpa nya leksaker, ökar du deras njutning och minskar chanserna för fjäderplockning och andra tristomstimulerade beteenden. Fåglar är speciellt njut av tuggbara leksaker, gjorda av saker som tallkottar, rawhide chews, rep eller vit tallskog.
  • Bild med titeln Vård för ett fågelsteg 14
    3. Ställ in annorlunda formade och texturerade perches för fågelns fötter. Fåglar kommer att spendera majoriteten av sin tid på sin bur, så inrätta några olika perches i olika höjder. Sätta perches på motsatta sidor av buret också, så fåglarna kan flyga och träna. Inkludera några träpercher, och några naturliga trädgrenar för variation. Detta hjälper "filen" fågelns näbb och naglar, så det finns mindre arbete för dig.
  • Om du får ett naturligt träbborre, var noga med att skrubba noggrant före användning och använd inte några rengöringsmedel eftersom många av dessa innehåller ingredienser som kan vara giftiga för fåglar.
  • Bild med titeln Clean och behålla en Lovebird-livsmiljö Steg 7
    4. Placera mat och anrikningsartiklar på flera ställen runt buret. Detta kommer att uppfylla fågelns behov av att gå vidare på jakt efter mat. Du kan också väva mat i burets barer, dölja mat i en leksak eller en anrikningsenhet och hänga mat från toppen eller sidorna av buret. Alla dessa kommer att bidra till att tillfredsställa fågelns foderinstinkt och är en form av mental stimulering.
  • Del 4 av 5:
    Umgås med din fågel runt huset
    1. Bild med titeln introducera två fåglar till varandra steg 4
    1. Fågelskyddat ditt vardagsrum. Kontrollera säkerheten på rummen innan du tillåter fågeln att flyga och utforska huset utanför sin bur. Se till att rummet fågeln är i är säker. Detta inkluderar stängningsgardiner, rullande sladdar, stängande toalettstolar, vilket gör att heta radiatorer är avstängda och kontrollerar att öppna eldstäder är stängda av. (Detta gäller också för att bara låta fågeln flyga runt i ett slutet utrymme.)
    • De flesta fåglar behöver utanför-of-cage tid. Den här gången måste alltid övervakas och utrymmet måste alltid vara säkert.
  • Bild med titeln Höj en Mynah Bird Steg 15
    2. Låt din fågel utforska ditt hus utanför sin bur. Detta kommer att ge det mycket mer frihet, och fågeln kommer att njuta av att flyga runt i stället för att återstå samlas inuti sin bur hela dagen. Utan denna typ av socialisering kan fåglar sluta bita, skrika, fjäderplockning och bildande fobier. Därför är det en mycket viktig del av att hålla fågeln lycklig och väljusterad.
  • Du kan även vända din veranda till en skärmad aviary, och låt din fågel spendera tid i utomhus.
  • Bild med titeln Clean och behålla en Lovebird Habitat Steg 9
    3. Håller regelbundet och sällskaps i fågeln. Fåglar längtar efter socialisering med människor, och blir uttråkad, ensam och ohälsosam om de lämnas i sin bur hela dagen. Ju oftare du hanterar fågeln, desto mer upphetsad är fågeln att se dig och kommer sannolikt att hälsa på whistles, chirps och fågeltal.
  • Om du regelbundet hanterar fågeln, blir det också lättare för dig att ta det till veterinärens kontor, eftersom fågeln kommer att vara relativt docile att röra.
  • Bild med titeln höja en Mynah fågelsteg 16
    4. Se till att fågeln får daglig träning. Daglig träning rekommenderas för alla fåglar som är tämja och kan hanteras säkert. Fåglar älskar att interagera med sina ägare och leka med leksaker tillsammans. Om du kan släppa fågeln från sin bur regelbundet, blir det allt det lyckligare för detta. Detta är ett absolut måste om du vill ha ett hälsosamt förhållande med dina fågelfåglar kan lida mycket som fångas i burar hela tiden, med tanke på fåglar som normalt flyger stora avstånd i sin naturliga miljö.
  • Om du har en fink eller annan fågel som inte är avsedd att hanteras, är det inte ett problem. Men om du har en fågel som du vill hantera, lever i en liten bur, eller bara behöver mer motion, var noga med att inkludera motion för fågeln.
  • Bild med titeln Höj en Mynah Bird Steg 11
    5. Ge fågeln mycket uppmärksamhet. Frekvent uppmärksamhet kommer att hålla din fågel att bli uttråkad eller ensam. Detta gör det möjligt för dig och din fågel att bli mer bifogad, och kommer att resultera i en lycklig, hälsosam fågel. I vissa fall kan en god nivå av uppmärksamhet minska blyghet i vissa arter av fåglar, som bekantskap raser trygghet.
  • Du kan till och med prata med din fågel. Detta är särskilt viktigt under de första åren tillsammans. Fåglar är snabba elever och kommer att överraska dig med deras sortiment av ljudeffekter.
  • Spela musik tillsammans. Till exempel kan din fågel lära dig att sjunga sött när du spelar piano eller annat instrument.
  • Bild med titeln Vård för ett fågelsteg 21
    6. Låt fågeln på din axel så länge du har övervägt riskerna. Nya fågelägare vill ofta att deras små-till medelstora fåglar står på axeln. Men om din fågel kommer att se dig som bara en annan abborre, kan de defekera på dig eller bita ditt ansikte eller öra, eller svälja dina smycken. Om du vill att fågeln ska sitta på axeln, träna det för att gå av dig och på ditt finger så fort du placerar fingret bredvid din axel.
  • Tills fåglar når sexuell mognad är det omöjligt att mäta sin aggressivitet. Medan juvenilfågel kan sitta lätt på axeln, kan fågeln börja bita när den är mognad.
  • Gå inte ut med fågeln på din axel. Det kan flyga bort och inte återvända.
  • Del 5 av 5:
    Ta hand om fågelhygien och hälsa
    1. Bild med titeln introducera två fåglar till varandra steg 24
    1. Hitta en veterinär som är kvalificerad att arbeta med fåglar. Få din fågel kontrollerad innan du tar hem hemma, och sedan regelbundet efteråt. Veten bör inspektera din fågel minst en gång om året. Inte alla veterinärer är kvalificerade att arbeta med fåglar - eller har mycket erfarenhet av att göra det, så var noga med att kontrollera veterinärens referenser.
    • Ta din fågel till veterinären omedelbart om det blir sjuk. Fåglar kan bli ännu sjukare mycket snabbt - ju tidigare att veterinären kan se fågeln, desto bättre.
  • Bild med titeln Clean A Birdcage Steg 12
    2. Ge vatten i en tillräckligt stor behållare för självrengöring. Fåglar är fullt kapabla att hantera sin egen grooming. Mest troligt kommer fågeln att städa sig i sin vattenskål, förutsatt att skålen är tillräckligt stor för att den ska använda som bad. Även fåglar badar för att hålla sig kallt i varmare väder, så var noga med att ge vatten för att tvätta in när temperaturen är på den varmare sidan.
  • I varmt väder, sätt fågeln utanför, antingen i buret eller på en abborre (bara har det ur buret om dess vingar klipps, så att det inte kan flyga bort). Squirt fågeln med vatten från en sprayflaska. Fåglar älskar kylkänslan.
  • Om det är kallt ute, kan du köpa en abborre som monteras på din duschvägg med sugkoppar och ge fågeln en dusch inomhus.
  • Bilden med titeln Rengör och behåller en Lovebird-livsmiljö Steg 12
    3. Rengör buret dagligen. En ren bur reducerar förändringarna för bakteriella, svamp- eller virusinfektioner från att förekomma i din fågel. Regelbunden borttagning av fågeldroppar är mycket viktigt för att upprätthålla god fågelhälsa. En fågel som bor i en ren miljö tenderar att vara en mer aktiv och glad fågel än en som bor i filth. För att hålla buret ren:
  • Ändra sängkläder regelbundet.
  • Ta bort droppings från perches / leksaker.
  • Ta bort uneaten mat som har suttit på basen av buret.
  • Om din fågel smälter (det är vanligt med papegojor, till exempel), kommer det att finnas ett behov av att dammsuga upp de smälta fjädrarna dagligen - det tenderar att inträffa när det finns en varm stavning.
  • Endast ren med grundläggande, giftfria rengöringsmedel. Fåglar är enkelt förgiftade, så ta reda på om en produkt är säker för fåglar innan du använder den.
  • Bild med titeln introducera två fåglar till varandra steg 2
    4. Bara klippa en fågelvingar om det är nödvändigt. I vissa fåglar, som papegojor, är detta viktigt för att förhindra allvarliga eller dödliga flygolyckor i inomhus- eller burkens miljö. Prata med din veterinär om detta krav för din fågel och hitta någon som är kvalificerad att göra det, om det behöver göra. I de flesta fall behöver en fågelvingar inte klippas.
  • Trimning syftar till att begränsa, inte förhindra flygning, och endast de primära flygfjädrarna är föremål för en trimning, så trimmeren måste veta vad man ska göra.
  • Fågelns tånaglar kan också behöva trimning, särskilt på större vuxna fåglar. Vanligtvis tånaglar inte trimmade på barn eller små fåglar, eftersom fåglar behöver dem att stanna på perchesna. Men tånaglarna av vuxna papegojor, till exempel, bör trimmas. Be din veterinär att förklara hur man gör det säkert.
  • Bild med titeln Höj en Mynah Bird Steg 5
    5. Känn tecknen på en fågel som är antingen för varm eller för kallt. De flesta fåglar uppvisar liknande symtom för överhettning eller för kallt och du måste delta i att fixa antingen situation så snabbt som möjligt, eller det finns risk för att fågeln dör. Generellt sett föredrar de flesta sällskapsdjurfåglar en något cool inomhus temperatur på ca 70 ° F (21 ° C). Sakerna att titta på inkluderar:
  • En överhettad fågel: fötterna kommer att känna sig varm att röra, fågeln kan panting (en snabb andningshastighet), fladdrande från halsen, röda näsarna (näsöppningar) och varm andetag. Alla dessa tecken signalerar en nödsituation och du måste omedelbart kontakta veterinären.
  • En frysande fågel: Fågeln kommer att hänga in, med sina fjädrar för att täcka fötterna och det kommer att fluff ut sina fjädrar. Kontrollera efter utkast, flytta fågeln bort från ett kallt rum eller ett område och placera fågeln på en varmare plats. Windows kan vara en källa till kall luft under vintermånaderna.
  • Tips

    Om du behåller passerinfåglar, kan du behöva lägga lite grit (sand eller små stenar) i en skål - de behöver detta för att hjälpa till att krossa frön i grödan (bröstområde). Men inte alla fåglar behöver detta grit, och om de äter för mycket, kan det skapa ett blockering. Finches och Kanaräres tenderar att hitta ett litet grit nödvändigt, men ge inte det till budgies, cockatiels eller papegojor.
  • Du kanske gillar att överväga att täcka din fågelbur på natten, för att få fågeln att känna sig trygg, säker och varm. Men inte alla fåglar som att vara täckta, och det kan faktiskt skrämma några fåglar. Mätverktyget att täcka buret från hur din fågel svarar.
  • Det är bra att få det en partner, så att fågeln har konstant företag. Men alltid vara hänsyn till temperamentet hos båda fåglarna, tillsammans med att veta potentialen för kompatibilitet innan de introduceras. Om du inte är säker på hur du presenterar fåglarna, fråga en fågelexpert eller din veterinär för råd.
  • Varningar

    Undvik att kasta tuggummi någonstans nära fågeln eller utomhus. Både vilda och tama fåglar tror att tuggummi är en slags matpartikel och tenderar att svälja det, bara att bli kvävd av det och dö.
  • Fåglar kan nypa och bita och i vissa fall kan sexuell mognad orsaka att en fågel blir aggressiv och utmanande. Använd handdukar för att hantera svåra fåglar, för att förhindra att du blir biten och distraherar en bitande fågel så mycket som möjligt. Om fågeln försöker bita, upphöra med interaktionen i förhållande till aktiviteten för att leda till biting och interagera på ett annat sätt. Belöning inte bita. Om du har svåra problem med en fågel uppför sig aggressivt, prata med din veterinär.
  • Uppmuntra inte fåglar att landa eller spela var som helst i din gård eller trädgård där de kan bli attackerade av dina husdjur.
  • Fåglar kan vara högljudda och besvärliga. Men ibland kan fågelns höga ljud innebära att något är fel. Till exempel kan ett kort, högt ljud upprepat ofta indikera att din fågel upplever obehag. Lyssna alltid på ljuden som din fågel gör och känner till sina normala ljud, så att du bättre kan avgöra om olika ljud är tecken på något allvarligt.
  • Det finns några livsmedel som inte är lämpliga för många fågelarter. Till exempel, mata inte fågeln någon alkohol, choklad eller avokado. Var och en av dessa innehåller kemiska komponenter som kan vara giftiga för fågeln.
  • Håll kablar (elektriska, persienner, gardiner, etc.) bort från fågelburar. Fåglar är naturligt nyfiken och använder sina näbb för att utforska och tugga på allt de kan nå. Elektriska ledningar kan resultera i elektrocution om de tuggas, medan persienner eller gardinsladdar kan orsaka strängning eller amputation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande