Hur man balanserar ph i hår naturligt

Ditt hår verkar förmodligen ganska neutralt, men visste du att det faktiskt är lite surt? På pH-skalan är 7 neutral-något ovanför det är alkaliskt och något under det är surt. PH i din hårbotten ska vara ca 5.5 Och ditt hår borde vara runt 3.6. Men hårprodukter och kemiska behandlingar kan påverka ditt hårs pH - de kan höja alkaliniteten, vilket gör ditt hårs pH för högt. Lyckligtvis finns det några naturliga metoder som kan hjälpa dig att balansera ditt hårs ph, återställa sin friska glans.

Steg

Metod 1 av 9:
Sänk hårets pH om det är krusigt och torrt.
1. Om ditt hårs pH är ute av balans är det vanligtvis för högt, eller för alkaliskt. När det händer kommer naglarna på ditt hår att öppnas och ditt hår kommer att se tråkigt, torrt och krusigt. Detta kan hända om ditt hår behandlas kemiskt med vissa färgämnen eller rätare. Men vissa naturliga schampon kan också höja ditt hårs pH. Du kan till och med börja få problem med svamp eller bakterier på din hårbotten.
  • Om du har naturligt lockigt hår, är dina naglar redan öppna, så du bör använda mer sura produkter för att få ditt hårs ph ned.
Metod 2 av 9:
Använd ett pH-balanserat schampo och balsam.
1. Du kan sedan följa med en sur behandling om du behöver. Många naturliga hårrenare är mycket alkaliska, vilket gör dem riktigt hårda på ditt hår. Istället, hålla fast vid rengöringsmedel som är närmare pH-neutrala. Använd pH-testremsor för att testa surheten hos några naturliga tvål eller schampon som du köper, eller gör ett pH-balanserat schampo själv ur ingredienser som kokosmjölk eller rågmjöl. Helst bör schampon och balsam inte ha ett pH högre än 5.5.
  • Det enklaste sättet att sänka ditt hårs pH är att använda ett surt schampo. Men eftersom många naturliga rengöringsmedel är alkaliska, kan det vara svårt när du går grön.
  • Om du använder ett alkaliskt schampo kan du följa upp med en skölj eller balsam som är lite sur för att återställa hårets friska glans. Om du använder en rengöringsmedel med ett mycket högt pH och sedan en mycket sur lösning, men det kommer dock att vara väldigt hård på ditt hår, så det är bättre att hålla sig närmare en ph-balanserad regim.
Metod 3 av 9:
Gör en ph-neutral rengöringsmedel med castile tvål och kokosmjölk.
1. Det här är ett bra alternativ om du vill göra ett större parti shampoo. Försök att göra ett helt naturligt, pH-balanserat schampo genom att blanda /3 Cup (160 ml) Castile Soap, 2TSP (9.9 ml) extra jungfruolja och /2 kopp (120 ml) kokosmjölk. Du kan till och med lägga till 30 droppar av en eterisk olja som jasmin, lavendel eller rosmarin för att göra shampoo lukt bra.
  • Häll blandningen i en burk eller en flaska. Du kan sedan lagra den vid rumstemperatur eller hålla den i kylskåpet.
  • Eftersom det här innehåller castile tvål, kommer det fortfarande att vara lite alkaliskt, men kokosmjölken hjälper till att ta med pH ner i ett mer mildt område.
Metod 4 av 9:
Blanda ditt eget ph-balanserade rågmjölschampo.
1. Gör detta i små satser så det förstör inte. Det kan tyckas konstigt, men Rye-mjöl är verkligen populärt i det naturliga hårvårdssamhället. Blanda bara 2 msk (12.7 g) lätt rågmjöl med lite vatten tills det blir en mycket rinnande pasta. Arbeta det i hårbotten och längs längden på ditt hår, skölj sedan håret väl.
  • Om du har extra, kan du spara den i 2-3 dagar - men kasta ut det om det börjar lukta yeasty.
Metod 5 av 9:
Använd bakpulver följt av en syra som en tillfällig klargörare.
1. Bakpulver är mycket alkalisk, så det är inte ett bra vanligt schampo. Många människor tar bakpulver som ett bra sätt att övergå från kommersiella schampon. Det kommer att få ditt hår riktigt rent, och för en kort tid kan ditt hår se friskt och blank. Bakpulver är dock mycket alkalisk, och det är också riktigt slipande. Om du använder den under en lång tid, kommer ditt hår sannolikt att börja se tråkigt och krusigt.
  • Om du ska använda den alls, är det bäst att inte göra det mer än en gång varav några veckor för att ta bort produktuppbyggnad - och alltid följa den med en sur behandling, som en äppelcidervinäger sköljning.
Metod 6 av 9:
Spritz ditt hår med aloejuice för att sänka pH.
1. Denna milda syra hjälper till att balansera lite alkaliska rengöringsmedel. Fyll en sprayflaska med hel-lövsjuice-som du hittar i många hälso-mat och Big-box-butiker. När du tvättar ditt hår, dimma från rötterna till tipsen med aloejuice. Detta kommer att hjälpa till att stänga hårets naglar, kämpar av frizz.
  • Aloe juice har ett pH av ca 4.5, som är ganska nära ditt hårs naturliga surhet. Det är därför det är bra för att hjälpa till att balansera ditt hårs pH.
  • Du kan också använda Aloe Vera Gel, men se till att du sköljer det väldigt bra eller det kan låta ditt hår känna sig knäckt.jun
Metod 7 av 9:
Skölj med utspädd äppelcidervinäger för att ta ner pH-värdet.
1. Undvik att använda ren ACV, men - det är förmodligen för surt. Äppelcidervinäger har ett pH av ca 2-3, vilket är lägre än ditt hårs pH. För att hålla det från att vara för hård, är det viktigt att späda det med vatten, helst, använd ca 1 del ättika och 5 delar vatten. Efter dig schampo, häll vinäger över ditt hår eller dimma det med en sprayflaska. Låt det sitta i ca 30 sekunder, skölj sedan bort det.
  • Vanligtvis kommer ättika lukten att blekna när ditt hår torkar.
Metod 8 av 9:
Djupt skick ditt hår om du behöver höja pH.
1. Du behöver bara göra det om du har varit överusa syror på ditt hår. Eftersom ditt hår är naturligt surt, är det hälsosamt när pH är lågt. Men om du har använt en stark syra som outspädd äppelcidervinäger på ditt hår, kan det börja vara svagt och torrt. Om det händer, klippa tillbaka på de syror du använder. Använd också en djup balsam för att återställa fukt och glans. Du kan till och med Gör en helt naturlig hårmask själv:
  • Blanda 2 msk (30 ml) kokosnötolja och 1 msk (15 ml) olivolja för en djupt närande behandling.
  • Kombinera hälften av en avokado, 1-2 äggulor och 1/2 kopp (120 ml) majonnäs för en mask som kommer att hydrera även de tightest curls.
  • Blanda 8 jordgubbar, 2 msk (30 ml) majonnäs och 1 msk (15 ml) honung för en mask som lämnar ditt hår luktande så bra som det ser ut!
Metod 9 av 9:
Försök att balansera din kost.
1. Var uppmärksam på pH-värdet du äter. Det sätt du äter kan påverka hela din kropp - inklusive din hårbotten och hår. Om du tenderar att äta mycket mat som är mer alkaliska, som mjölk och fjäderfä, kan ditt hår börja visa det. Försök att lägga till mer sura livsmedel som bär, ättika och yoghurt för att se om det gör skillnad.

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande