Hur man rengör olja av en uppfart

Om du har problem med oljelikterna på din uppfart, finns det flera lösningar för dessa fläckar. Du kan börja med att använda ett tvättmedel som bakpulver eller diskmedel med varmt vatten och en stålborste för att skrubba bort dina små fläckar. Om du har större fläckar, använd en avfettningsmedel som du kan köpa från hårdvaruaffären med en stålborste för att lyfta olja av din betong. Slutligen, om du vill minska skador på miljön, använd en mikrobiell renare som kommer att äta bort oljan på din uppfart utan att lämna någon giftig rester.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser och inköp av material
  1. Bild med titeln 20481 1
1. Bestäm vilken typ av oljekrengöringsmetod du vill använda. Beroende på vilken typ av fläck du har kan du använda olika metoder för att rengöra oljan från din uppfart.

Välja en metod
För färska eller särskilt envisa fläckar: Använd poultice-metoden.
För små fläckar: Använd en vanlig hushållsdetergentmetod för att ta bort fläcken.
För stora fläckar: Köp en avfettare eller en mikrobiell renare för att ta bort oljan.

  • Bild med titeln Rengör olja Av En uppfart Steg 2
    2. Köpa eller få ut några material du behöver för jobbet. Du kan köpa alla följande material från Home Depot, Lowes, Online eller på din lokala hårdvaruaffär. Beroende på vilken typ av fläck du har eller den metod du använder måste du få olika material.

    Vad du behöver
    För små fläckar: 1) ett tvättmedel (bakpulver, ättika, tvål, maträtt eller tvättmedel) 2) en hink eller kruka och slang för vatten 3) En stålborste eller styv borste med styva borstar
    För små, svårt att ta bort fläckar: Använd poultice-metoden: 1) Kitty-kull 2) Aceton, lack tunnare eller xylen 3) Ett plastplåt något större än storleken på din fläck 4) En stålborste eller styv borste med styva borstar
    För större fläckar: 1) En avfettare eller mikrobiell renare 2) En hink eller slang för vatten 3) En stålborste eller styv borste med styva borstar
    För färska fläckar: För färska fläckar eller om du förutser ytterligare oljeläckor, överväga att köpa en påse med bakpulver eller kattkull för att hålla i ditt garage att använda i framtiden.

  • Bild med titeln ren olja av en uppfart steg 3
    3. Använd skyddskläder och redskap om du använder avfettningsmedel. ha på sig
    Skyddsglasögon eller ögonskydd
    Att skydda dina ögon från kemikalierna. Hitta kemiska resistenta handskar på en superstore eller hårdvaruaffär att bära medan du skrubbar. Dessutom, bära overall som du skulle använda för att arbeta på en bil om du har dem. Eller du kan bära kläder som täcker dina armar och ben och att du inte har något emot att bli färgad eller smutsig.
  • 4. Leta reda på antalet giftkontroll och håll husdjur eller små barn borta från kemikalier. Håll dina husdjur och barn inuti medan du jobbar. I händelse av olyckor, har antalet giftkontroll skrivet ner eller inspelat i telefonen. Du kan ringa förgiftskontroll 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan - Numret för giftkontroll är: 1 (800) 222-1222.
  • 5. Rengör området med oljeledningar med vatten från en slang eller hink. Före rengöring av trottoaren tvättar du bort smuts och skräp som är i vägen för oljefläcken på din uppfart.i alla fall,
    Använd inte en högtrycksslang
    Att städa av det drabbade området, för att du kan sluta trycka på oljan djupare in i trottoaren.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort små fläckar
    1. Häll detergent på det drabbade området. Häll långsamt det flytande eller pulverrengöringsmedel på plats tills den är helt täckt. Ditt rengöringsmedel kan vara a
    Vanlig hushållsprodukt: Bakpulver, ättika, tvål, maträtt eller tvättmedel.
    Låt tvättmedlet sitta på fläcken i 15-30 minuter om den är flytande.
  • 2. Använd varmt vatten för att skrubba tvättmedlet med en borste. Du kan värma vatten i en stor vattenkruka medan detergenten sitter på fläcken. Eller, med din hink, få varmt vatten från kranen. Häll varmt vatten på fläcken och borstar kraftigt tvättmedlet med varmt vatten och ett stål eller styvt borstväst. Skrubba platsen i en minut eller två, och skölj sedan området med varmt vatten eller vatten från en slang.
  • Upprepa processen efter behov om fläcken fortfarande är där. Vänta en dag för att se om någon mer olja har uppstått på trottoaren. Detta kan hända med oljesfläckar och du bör upprepa processen om den gör det.
  • 3. Använd en poultice-blandning på svårt att ta bort, små fläckar. Du kan också använda den här blandningen på färskoljeutsläpp, eftersom det absorberande materialet kommer att suga upp oljan. Denna blandning är bra för små och svåra fläckar men kan vara mindre praktiska om du försöker ta stora fläckar ur betong.

    Hur man gör en poultice-blandning
    Kontrollera en förseglare: Se till att din uppfart är inte förseglad - dessa tätningsmedel kan skadas av poultice-blandningar.
    Absorberande material + lösningsmedel: Kombinera ett absorberande material, t ex sågspån, kattkull eller bakpulver med ett lösningsmedel som aceton, lackförtunnare eller xylen tills det är en tjock pasta. Komponenterna kommer att fungera tillsammans för att avlägsna fläcken, och lösningsmedlet kommer att bryta upp oljan medan det absorberande materialet kommer att suga upp det.
    Applicera pasta: Sprida materialet över fläcken, ungefär en ¼ av en tum tjock.
    Skydd och tejp: Täck poultice med plast och tejpa den ner för att hålla den på plats. Du kan stampa på plasten för att få blandningen i spottens sprickor.
    Vänta 24 timmar: Vänta en dag för blandningen att fungera på oljan, och ta sedan bort plasten, sopa upp blandningen och kassera den. Tvätta sedan av området med vatten från en slang eller hink.

  • 4. Häll ett par burkar med koks eller pepsi på det drabbade området. Låt soda sitter på oljestången för en dag. Detta är det enklaste och billigaste metoden för att ta bort olja från din cement. Kom tillbaka nästa dag och använd en slang eller hink för att tvätta av koks och oljerester. Om fläcken fortfarande kvarstår, överväga att använda en annan metod för att ta bort oljan.
  • Metod 3 av 3:
    Ta bort stora fläckar
    1. Applicera den rekommenderade mängden avfettare till det område du vill rengöra. Dessa produkter är avsedda att få bilvätskorna ut ur din betong utan att kompromissa med ytan på din trottoar. De är redo att använda, starka och snabba rengöringsmedel som kommer att fungera för att lyfta olja, fett och ingreppad smuts från ytan du arbetar med.Läs anvisningarna och varningsetiketter på de produkter du använder innan du börjar.
    • Låt avfettaren sitta på fläcken för ungefär
    1-3 minuter eller för den tid som rekommenderas i instruktionerna.
  • Om du har en mer ingreppad fläck, kan du lämna avfettaren på lite längre. Men låt inte vätskan torka.
  • För svagare fläckar kan du späda ned avfettningsmaskinen upp till fem delar.
  • 2. Skrubba området hårt med ditt stål eller styva borstborste. Bär dina kemiska resistenta handskar skrubba på fläcken kraftigt med din pensel. Låt det sitta i ytterligare 5-10 minuter. Använd din slang eller hink för att tvätta bort avfettningsmedlet med vatten. Upprepa stegen efter behov.
  • Upprepa processen om fläcken är kvar där. Vänta en dag för att se om någon mer olja har uppstått på trottoaren. Detta kan hända med oljesfläckar, och du bör upprepa processen igen om den gör det.
  • 3. Använd mikrobiella rengöringsmedel, inte kemikalier, för att ta bort olja från betong. Dessa produkter är miljövänligare och kostar cirka 40 dollar för en gallon. Mikrobiella städare används för att städa upp oljeutsläpp i havet. De enkla cellade mikroorganismerna i denna rengörare kommer att städa upp oljeutsläppen i din betong
    utan att lämna någon giftig biprodukt.
    Du kan köpa dessa rengöringsmedel från KT Microbial Productsor ESI Online.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande