Hur man kontaktar roku

Från och med 2020 är det inte längre möjligt att kontakta Rokus supportteam via telefonnummer eller Live Virtual Video Chat-appar på antingen en smartphone, surfplatta och / eller skrivbord och / eller bärbara datorer för ytterligare hjälp. Men oroa dig inte - du kan fortfarande få svaren du behöver från Roku på andra sätt. Om du har ett tekniskt support bluff eller ett kontoproblem, svara på några frågor på ROKUs supportsida om att konfigurera eller använda din Roku-enhet, kan du styra dig till ett formulär som du kan använda för att få hjälp via e-post. Du kan också använda sidan för att hitta vanliga lösningar på frågor som din, samt få hjälp från andra ROKU-användare med liknande erfarenheter. Om supportplatsen inte hjälper dig, är Rokus supportteam tillgängligt på Twitter måndag till fredag ​​klockan 9 till 17:00 PT eller du kan titta på Roku-tipsen och tricks kanal på din Roku-startskärm.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda kundsupportwebbplatsen
  1. Bild med titeln Kontakta Roku Steg 1
1. På adressfältet längst upp måste du besöka webbplatsen: https: // stöd.roku.com / contactus i en webbläsare på din dator eller mobilenhet. Detta är Rokus officiella supportwebbplats.
  • Om du har försökt ringa Roku under Covid-19 gånger har du antagligen hört ett inspelat meddelande som berättar för dig att besöka supportwebbplatsen. Även om den uppdaterade webbplatsen inte längre innehåller en Live Chat Support Link, kan du fortfarande få hjälp för många problem med hjälp av en e-postformulär eller videochatt apps.
  • Om du redan har försökt att använda Rokus kundsupportformulär och fortfarande behöver hjälp, kolla in twitter-metoden för att lära dig hur du tweet på Rokus supportteam.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 2
    2. Välj ditt problem och klicka på Fortsätta. Om du har problem med ditt konto, välj Frågor om mitt konto, fakturering eller en order. Om det är en teknisk fråga, välj Frågor om installation eller användning av min roku istället.
  • Om du väljer Frågor innan jag köper, Du kan visa många supportdokument - men det finns inga alternativ att kontakta en supportrepresentant via e-post för det här ämnet.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 3
    3. Välj din Roku-modell. Detta steg gäller endast om du har valt Frågor om installation eller användning av min roku. När du väl har valt din modell visas en annan rullgardinsmeny nedan.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 4
    4. Välj ditt problem och klicka på Fortsätta. En lista över supportartiklar kommer att visas.
  • Vissa faktureringsproblem kan uppmana dig att logga in på ditt Roku-konto. Följ anvisningarna på skärmen för att göra det.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 5
    5. Granska supportartiklarna. Rokus supportwebbplats är ganska omfattande, så du kan hitta det du behöver här.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 6
    6. Klick Behöver mer hjälp Om du fortfarande har problem. Om det här alternativet är tillgängligt hittar du det längst ner till höger på sidan. Det här alternativet tar dig till en blankett som ger dig två alternativ.
  • Om du ser en knapp som säger Fråga samhället Istället betyder det att det inte finns något e-poststöd tillgängligt för din produkt. Du kan klicka på den här knappen för att kommunicera andra ROKU-ägare om problemet, vilket kan vara allt du behöver för att komma till en resolution. Om det inte hjälper, se användningen av Twitter-metoden.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 7
    7. Klicka på E-post knapp. Det är den lila knappen nära botten av sidan. Detta öppnar ett e-postformulär med de svar du har angett redan fyllt i.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 8
    8. Fyll i formuläret och klicka på Fortsätta. För att få support måste du ange ditt namn, din e-postadress, ett telefonnummer (tillval) och en detaljerad beskrivning av problemet. Rokus kundsupportpersonal är tillgänglig måndag till fredag ​​mellan 9 och 17:00 PT.
  • Rokus kundsupport telefonnummer kan vara tillgängligt igen under de kommande månaderna. Om du fortfarande har problem med din Roku, kan du alltid försöka ringa Roku support-telefonnumret eller på Live Video Chat-apparna på din dator, surfplatta eller smartphone under öppettider på: (816) -272-8106.
  • Metod 2 av 3:
    Använda Twitter
    1. Bild med titeln Kontakta Roku Steg 9
    1. Prova Rokus kundsupportwebbplats först. Om du har försökt att ringa ROKU kundsupport under COVID-19 gånger, har du förmodligen hört inspelningen som berättar för dig att besöka kundsupportwebbplatsen på: https: // stöd.roku.com / contactus. Beroende på vilka alternativ du väljer från menyerna kan du komma fram till ett formulär som gör det möjligt att maila till Rokus supportteam.
    • Till exempel, om du väljer Frågor om att konfigurera eller använda min roku Alternativ, välj din produkt och välj sedan Lösa uppspelningsproblem, Du får se flera supportdokument med problemlösningstips. Om dessa tips inte löser ditt problem, klicka på Behöver mer hjälp? knappen i det nedre högra hörnet och klicka sedan på E-post För att ta upp e-postformuläret.
    • Om supportplatsen inte löser ditt problem, fortsätt till nästa steg för att få support via Twitter.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 10
    2. Logga in på ditt Twitter-konto. Du kan använda Twitter-appen på din telefon eller surfplatta, eller logga in på din dator på: https: // Twitter.com. Om du inte har ett Twitter-konto, kommer du behöver skapa en.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 11
    3. Klicka på Tweet knapp. Om du använder en telefon eller en tablett, tryck på funktionen med ett plus + Symbol längst ned till höger. Om du använder en dator klickar du på Tweet i den vänstra panelen.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 12
    4. Typ @Rokusupport I början av din tweet. Detta är det officiella Twitter-kontot för Rokus supportteam.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 13
    5. Beskriv kortfattat ditt problem i tweet. Tweets kan vara högst 280 tecken, så du måste vara kort först. Förklara bara ditt problem (till exempel, "Jag behöver någon för att hjälpa mig att räkna ut varför jag har flera avgifter från Roku") i enkla termer och gör det klart att du vill prata med någon som kan hjälpa dig.
  • När du beskriver ditt problem, gör inte Inkludera eventuella personuppgifter, till exempel kreditkortsnummer, kontonummer, adresser eller telefonnummer. Tweets är inte privat. De är offentliga.
  • Om Roku-supportteamet behöver personliga detaljer om ditt konto, svarar de med en länk som låter dig kontakta dem privat.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 14
    6. Klick Tweet. Detta skickar din Tweet till Roku.
  • Roku support är tillgängligt på Twitter måndag till fredag ​​mellan 9 am och 17 pm pt.
  • Du brukar höra tillbaka samma dag, men ge den åtminstone en full affärsdag innan du tweeting dem igen.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 15
    7. Klicka på Skicka oss ett privat meddelande Länk om Roku behöver mer info. Om Roku behöver ditt kontonummer eller några andra personuppgifter som hjälper till att lösa problemet, svarar de på din tweet med en direktmeddelande länk. När du klickar på den länken öppnar den ett privat meddelande till @rokusupport.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 16
    8. Kontrollera ett svar och ge ytterligare information. För att kontrollera efter svar, logga in på Twitter och klicka på eller tryck på Anmälningar flik (klockikonen). Om Roku behöver ditt kontonummer eller några andra personuppgifter som hjälper till att lösa problemet, svarar de på din tweet med en direktmeddelande länk som säger Skicka oss ett privat meddelande. När du klickar på den länken öppnar den ett privat meddelande till @rokusupport. Skriv de begärda detaljerna och tryck på Skicka-knappen och vänta på ett svar.
  • Om du skickar @Rokusupport ett direktmeddelande, svarar de också på dig så bra. Du kan kontrollera dina meddelanden genom att klicka eller knacka på Meddelanden ikon (kuvertet) och välj meddelandet från Roku support.
  • Metod 3 av 3:
    Använda andra kontaktalternativ
    1. Bild med titeln Kontakta Roku Steg 17
    1. Använd webbplatsen på: https: // utvecklare.roku.com / kontakt Om du är en Roku-utvecklare eller partner. Denna blankett fungerar bara för utvecklare och partners som kan tillhandahålla ett kanalnamn och ID, liksom andra relevanta uppgifter. Regelbundna hem Roku-användare kan inte använda detta formulär för att kontakta Roku.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 18
    2. Kontakta Roku om reklam på https: // annonsering.roku.com / kontakt. Så här bör du kontakta Roku för att marknadsföra ditt varumärke till Roku-användare.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 19
    3. Gå till: https: // Newsroom.roku.com För mediainformation på din dator eller mobilenhet. Den här sidan innehåller inte bara pressmeddelanden och blogginlägg, du hittar också Rokus Media-kontakter "Kontaktinformation på höger sida av sidan.
  • Du kan behöva prata med en mediekontakt om du är intresserad av att intervjua en Roku-representant, eller om du har relationella frågor.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 20
    4. E-post: återförsäljare @ Roku.com att bli en Roku återförsäljare. Du bör bara använda den här adressen för att kontakta Roku om att sälja sina produkter via dina egna kanaler.
  • Bild med titeln Kontakta Roku Steg 21
    5. E-post: Säkerhet @ Roku.com att rapportera en säkerhetsfråga. Om du har kommit över ett säkerhetsfråga som involverar Roku kan du använda den här e-postadressen för att rapportera problemet. För att kryptera e-postmeddelandet, använd säkerhetslagets PGP-kod på https: // roku.com / About / Security-Team-Public-PGP-nyckel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande