Så här ansluter du hdmi till tv

Thistaaches du hur du ansluter olika typer av videoenheter, inklusive datorer, kameror och spelsystem, eller några ROKU-spelare till din TV: s HDMI-port. HDMI (High-Definition Multimedia Interface) är ett vanligt format för överföring av högkvalitativt digitalt ljud och video mellan enheter. Även om enheten inte har en HDMI-port kan du vanligtvis göra anslutningen med en speciell kabel eller adapter.

Steg

Metod 1 av 2:
Ansluta en standard HDMI-enhet
  1. Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 1
1. Leta reda på en tillgänglig HDMI-port på din TV. De flesta moderna TV-apparater har minst en fullstorlek (typ A) HDMI-port, som är 13.9 mm x 4.45 mm i storlek. Dessa portar är vanligtvis märkta "Hdmi." Om det finns mer än en port, kommer varje märkt med ett nummer (E.g., HDMI 1, HDMI 2).
  • Vissa TV-apparater har också HDMI-portar på framsidan eller sidopanelen.
  • Bild med titeln Anslut HDMI till TV-steg 2
    2. Få rätt HDMI-kabel. Om enheten har samma storlek HDMI-port som din TV (typ A / 13.99 mm x 4.45 mm), du behöver bara en standardtyp-en HDMI-kabel, som har samma 19-polig kontakt på båda sidor. Vissa enheter (ofta kameror och bärbara mediaspelare) har dock mindre HDMI-portar, vilket innebär att du behöver en annan typ av kabel:
  • Typ C / Mini-HDMI: Denna typ av HDMI-port finns ofta på något äldre DSLR-kameror och videokameror. Dimensionerna är 10.42 mm x 2.42 mm, vilket är mycket mindre än typ A. Om enheten har den här porten behöver du en Mini-HDMI-C till HDMI-A-kabel.
  • Typ D / Micro-HDMI: Ännu mindre än typ C, denna 6.4 mm x 2.8 mm port finns vanligen på små inspelningsenheter som GoPro och några smartphones. Du behöver en Micro HDMI-D till HDMI-A-kabel i den här situationen.
  • Bild med titeln Anslut HDMI till TV-steg 3
    3. Anslut ena änden av kabeln till enheten. Slå på den enhet du vill ansluta till TV: n och sätt försiktigt in den matchande änden av kabeln i sin HDMI-port.
  • Du bör bara kunna sätta in HDMI-kontakten i porten i en riktning. Tvinga aldrig kabelkontakten i hamnen eftersom det kan skada både sladden och enheten.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 4
    4. Anslut den andra änden av kabeln till TV: n. Slå på TV: n om du inte redan har gjort det, och anslut sedan kabeln. Om din TV har flera HDMI-portar, notera HDMI-portnumret du använder.
  • Bild med titeln Anslut HDMI till TV-steg 5
    5. Byt till HDMI-källan på din TV. Använd KÄLLA eller INMATNING Knapp på din TV eller fjärrkontroll för att välja HDMI-porten. Du måste vanligtvis trycka på det några gånger tills du når rätt portnummer. När du väl når rätt källa bör du se enhetens bild på skärmen.
  • Om du använder Windows trycker du på ⊞ WIN+F För att öppna Windows-projektpanelen och välj sedan ett alternativ för att visa skärmen på TV: n. Om du vill spegla skrivbordet, välj till exempel Duplicera.
  • Om du har en Mac ska skärmen automatiskt speglas på TV: n. Om dimensionerna ser roligt ut, navigera till Apple-menyn > Systeminställningar > Skärm > Visa och välj Standard för visning. Om du behöver ange en viss upplösning, valde du Skalad istället och ange den resolutionen nu.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 6
    6. Konfigurera datorns ljud till rutt via TV: n (tillval). Om du har anslutit en dator till TV: n och vill se till att ljudet kommer via TV: ns högtalare, följ dessa steg:
  • Mac: Navigera till Apple-menyn > Systeminställningar > Ljud > Produktion och välj din TV eller Hdmi produktion.
  • Windows: Högerklicka på volymikonen i systemfältet (bredvid klockan), välj Ljudinställningar, och välj datorns standard ljudenhet, som ofta kallas Högtalare (High Definition Audio), från "Välj din utmatningsenhet" meny.
  • Metod 2 av 2:
    Ansluta en icke-HDMI-enhet till TV: ns HDMI-port
    1. Bild med titeln Anslut HDMI till TV-steg 7
    1. Identifiera en HDMI-kompatibel port på din icke-HDMI-enhet. Om din TV har HDMI, men ditt spelsystem, dator eller annan gadget inte, kan du vanligtvis fortfarande ansluta till en adapter som konverterar en befintlig port till HDMI-typ A (standard). Du kan hitta HDMI-adaptrar / kablar för följande porttyper:
    • DisplayPort: Denna typ av port stöder både digital ljud och högupplöst video när den konverteras till HDMI. Leta efter portar märkta "Dpa" eller "Displayport". Om du har en DisplayPort på din bärbara dator eller surfplatta behöver du en DisplayPort-to-HDMI-A Kabel eller adapter.
    • Vissa enheter, inklusive Microsoft-ytan, har en DisplayPort mini-port i stället för standardstorleken. Du behöver en DisplayPort mini-to-hdmi-a Kabel eller adapter i det här fallet.
  • DVI: DVI-utgångar överför inte ljud, men du kan få högkvalitativ video med en DVI-TO-HDMI-A Kabel eller adapter. Observera att det finns olika DVI-portstorlekar, så du måste se till att du får rätt kabel. Räkna antalet stift i din DVI-port och jämför det med tillgängliga kablar och adaptrar.
  • VGA: Om du har en gammal skola VGA-port, får du inte den bästa bildkvaliteten på din TV, och definitivt inget ljud. Du kan dock fortfarande ansluta enheten med en VGA-till-HDMI-A Omvandlare eller adapter.
  • Bild med titeln Anslut HDMI till TV-steg 8
    2. Välj rätt kabel eller adapter.
  • De flesta moderna TV-apparater har minst en fullstorlek (typ A) HDMI-port, som är 13.9 mm x 4.45 mm i storlek. Du kan vanligtvis hitta en kabel som har en HDMI-A-kontakt på ena sidan och en DVI, DisplayPort eller VGA-kontakt på den andra. Du behöver bara se till att den icke-HDMI-storleken matchar exakt med porten på din enhet.
  • Ett annat alternativ är att köpa en mindre adapter / omvandlare. Med en adapter kan du ansluta en standard HDMI-kabel till HDMI-änden och en vanlig DVI, DisplayPort eller VGA-kabel till den andra sidan. Det betyder att du behöver två olika typer av kablar som är anslutna till en adapter.
  • HDMI-kabeln måste också vara tillräckligt lång för att nå från enheten till TV: n. Välj en sladd som är något längre än nödvändigt för att minimera belastningen på sladden och båda enheterna.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 9
    3. Anslut HDMI-A-kontakten till en port på TV: n. Slå på TV: n om du inte redan har gjort det, och anslut sedan kabeln. Om din TV har flera HDMI-portar, notera HDMI-portnumret du använder.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 10
    4. Anslut den andra änden av kabeln till enheten eller adaptern. Om du har en HDMI-till-(Övrig) kabel, anslut matchningsänden i den porten nu. Om du köpte en adapter, anslut den andra sidan av HDMI-kabeln till adapterns HDMI-sida och anslut sedan den adaptern till enheten med lämplig kabel (DVI, DisplayPort eller VGA) för den enheten.
  • Tvinga inte pluggen i porten. Det bör bara passa ett sätt, och om det inte passar alls kan du ha fel typ av kabel.
  • Om du använder en adapter för VGA-portar, kommer du sannolikt att behöva matcha färgen på varje adapterplugg till motsvarande ljud- och videoportar på din dator.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 11
    5. Byt till HDMI-källan på din TV. Först, sätt på den icke-HDMI-enheten om du inte redan har gjort det, och använd sedan KÄLLA eller INMATNING Knapp på din TV eller fjärrkontroll för att välja HDMI-porten. Du måste vanligtvis trycka på det några gånger tills du når rätt portnummer. När du väl når rätt källa bör du se enhetens bild på skärmen.
  • Om du använder Windows trycker du på ⊞ WIN+F För att öppna Windows-projektpanelen och välj sedan ett alternativ för att visa skärmen på TV: n. Om du vill spegla skrivbordet, välj till exempel Duplicera.
  • Om du har en Mac ska skärmen automatiskt speglas på TV: n. Om dimensionerna ser roligt ut, navigera till Apple-menyn > Systeminställningar > Skärm > Visa och välj Standard för visning. Om du behöver ange en viss upplösning, valde du Skalad istället och ange den resolutionen nu.
  • Bild med titeln Connect HDMI till TV-steg 12
    6. Ange ljudet separat om det behövs. Om du inte använder DisplayPort behöver du vanligtvis använda en separat kabel för att strömma ljud till din TV.
  • Om både din inmatningsenhet och TV har lämpliga portar, kanske du direkt kan ansluta de två enheterna med en separat stereokabel.
  • Alternativt kan du använda en ljudkabel för att omdirigera ljud från din inmatningsenhet till en separat närliggande uppsättning högtalare som tidigare anslutits till din TV.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du inte kan se bilden på TV: n, kolla porten och / eller kontakten för smuts och korrosion. Om du antar vanlig städning fungerade inte, prova kontaktfett. Använd mycket lite och undvik att orsaka att det inte finns något överskott sitter mellan kontakter.
  • Oroa dig inte för att köpa en dyr HDMI-kabel. Eftersom signalen är digital, kommer den antingen att fungera eller det kommer inte, och skillnaden i kvalitet mellan en billig och dyr kabel är försumbar.
  • Observera att du kan behöva använda en boosterbox eller aktiv kabel om du behöver skicka en 1080p-signal mer än 25 fot (7.6 m) eller en 1080i-signal mer än 49 fot (14.9 m). Båda alternativen kräver en extern strömkälla som måste anslutas till ett vägguttag.
  • Om du ställer in en ROKU-ljudenhet, aktivera HDMI-CEC och ARC-inställningen på din TV när du använder den optiska kabeln eller inte.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande