Hur man ansluter en roku till internet

När du är i installationsprocessen av Ansluta en Roku-spelare till din TV, Du måste ansluta din ROKU-spelare till WiFi-hemnätverket och / eller Internet för att starta streaming. ThisWill lär dig hur du ansluter en Roku Streaming Player eller håller dig till Internet för första gången och sedan återanslutna till Wi-Fi igen om du ser den här skärmen om du stöter på något av dessa oväntade nätverksfrågor som om du inte kan För att komma åt Roku-kanalbutiken, buffring eller pauser under uppspelningen senare så på det sättet, kan du nu titta på TV och visa innehållet igen, om det inte ansluts till WiFi, eller om anslutningsproblemet kvarstår, försök att kontakta Internet-tjänsten Leverantör (ISP) på antingen telefonen eller Live Video Chat-appar på antingen en smartphone, surfplatta eller bärbar dator och / eller stationära datorer.

Steg

Metod 1 av 2:
Anslutning till Wi-Fi
1. Ställ in din Roku-TV, spelare eller streaming pinne. Du måste ansluta din ROKU-spelare eller Streaming Stick till din HDTV med en tillgänglig HDMI-port beroende på din ROKU-modell, och var noga med att märka vilken HDMI-ingång du skulle bestämma, så att du också kan ställa in din TV till Samma ingångskälla, och anslut sedan HDMI-porten på din Roku-TV, och den andra änden går in i Roku-spelaren så här, eller anslut din streamingsticka direkt. Obs! Om din Roku Streaming Stick (Original eller Plus-version) inte passar på din TVs HDMI-port på grund av rymdbegränsningar och fortfarande i Roku-fjärrproblem, kanske du vill få en gratis HDMI Extender-kabel som också kan förbättras Din Rokus fjärranslutning gratis att beställa din från Rokus hemsida på: https: // min.roku.com / hdmi.
  • Om du har 4K och / eller 4K HDR-TV, välj en HDMI-ingång som stöder HDCP 1.4 eller 2.2.Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 1
  • Du kan läsa mer om den här installationsprocessen senare i Så här ansluter du Roku-enheter till TV.
  • Använd den här metoden om du aldrig har använt din Roku-TV innan. Om du har, kommer du troligen inte att komma åt handledningen igen och måste hoppa till nästa metod och sedan infoga 2 AA-batterier på din ROKU-fjärrkontroll, se till att de sitter ordentligt och placerade korrekt, ett parningsljus på batterifacket Kommer att börja blinka, signalera att det är klart att para, om det inte finns något parningsljus, prova en ny annan uppsättning AA-batterier och anslut ena änden av USB-strömkabeln i Roku-spelaren eller sticka så här, och sedan den andra änden In i en USB-port på din TV eller använd nätadaptern för att fästa den direkt på ett vägguttag, och om du ser ett rött ljus på din ROKU-spelare eller streaming pinne, försök använda nätadaptern för att ansluta direkt till ett elektriskt vägguttag, Otillräcklig kraft från en TV: s USB-port kan leda till instabilitet, krascha och / eller annat oförutsägbart beteende.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 2
    2. Byt till din Rokus ingångskanal och se till att den är korrekt. När du ställer in din Roku-spelare eller Streaming Stick, anslutde du den till en HDMI-port på din Roku-TV som borde ha märkts något liknande "HDMI 1/2/3/4." På din ROKU-fjärrkontroll (eller TV: ns fjärrkontroll), leta efter knappen märkt Inmatning, Video, Källa, Aux, eller något liknande, och var noga med att växla till samma ingång för att ansluta din Roku-spelare. Oroa dig inte, du kommer inte se någonting på skärmen just ännu, och om några minuter bör du se Roku-logotypanimationen kommer att fylla din TV-skärm, bara om det inte, se till att du är inställd Till rätt inmatning på din ROKU-TV, för mer ytterligare felsökning hjälp med att välja ingångar, eller om det inte finns någon bild som visas, besök: https: // gå.roku.com / selectInput.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 3
    3. Låt oss börja skärmen, din ROKU-fjärrkontroll ska börja para automatiskt när den slås på. Om det inte parar, trycker du på och håller parringsknappen i ca 3 - 5 sekunder tills det gröna parningslampan på baksidan av ROKU-fjärrkontrollen börjar blinka, signalera att det är klart att par, när det är framgångsrikt, använd din ROKU-fjärrkontroll till Välj ditt språk. När du byter till höger inmatning ser du en skärm för ROKU för att fortsätta installationen på olika språk och tryck på OK På din ROKU-fjärrkontroll, och välj ett land och klicka på Ställ in för hemmabruk och tryck på OK igen på din ROKU-fjärrkontroll.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 4
    4. Därefter kan du välja antingen trådbundna eller trådlösa från menyn (Observera: Roku Streaming Sticks har inte ett trådlöst alternativ). När du har valt ditt språk, kommer du att styras genom installationen av din Roku.
  • Om du väljer att använda en trådlös anslutning måste du gå vidare till nästa steg. Om du väljer en kabelansluten anslutning, kommer din Roku-spelare automatiskt att upptäcka din anslutning och du behöver inte göra mer än någonting annat än det, Anslut Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på din Roku-spelare.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 5
    5. Välj ditt trådlösa nätverk från listan. Om du inte ser ditt nätverk i listan, försök trycka på "Skanna igen för att se alla nätverk" Om ditt nätverk inte visas eller listas, och tryck på "OK" igen på din ROKU-fjärrkontroll, för mer ytterligare felsökningssteg som hittar ditt hemnätverk, besök: https: // gå.roku.com / findnetwork eller https: // gå.roku.com / trådlös.
  • Om din Roku-enhet fortfarande inte hämtar ditt nätverk från routern, kan de vara minst för långt ifrån varandra för att göra en anslutning. I det här fallet kanske du vill använda en lokalnätverk (LAN) Ethernet-anslutning eller flytta routern närmare din Roku-enhet eller Streaming Stick, eller bättre, kommer du att använda en avancerad trådlös mottagare om du har en Roku-streaming Stick +, för ytterligare felsökning hjälp med anslutningar, besök: https: // gå.roku.com / awrhelp eller hänvisa till: https: // stöd.roku.COM / ARTIKEL / 115015760328-How-Connect-Your-Roku-Streaming-enhet-till-ditt-hem-nätverk-och-the-internet. Kom ihåg att du letar efter samma nätverk om du kan ansluta datorn, surfplattan eller en smartphone till, välja en som har en lösenordsikon ikon bredvid den intilliggande Wi-Fi-ikonen på vänster sida av skärmen och klicka på OK igen på din ROKU-fjärrkontroll.
  • När du väl väljer ett nätverk, tar din Roku-enhet ett ögonblick för att det kan ansluta till hemnätverket eller Internet.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 6
    6. Ange lösenordet. Därefter blir du ombedd att gå in i det trådlösa hemnätverkslösenordet (om du har en) eller tillgänglig. Du kan trycka på "Visa lösenord" Så du kan se ditt lösenord när du skriver, och kom ihåg att dina nätverkslösenord är skiftlägeskänsliga. Använd SHIFT-knappen på tangentbordet på skärmen när du behöver ange en bokstav.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 7
    7. Välj Ansluta och tryck på OK igen på din ROKU-fjärrkontroll. Om du har skrivit ditt lösenord, ser du ett bekräftelsemeddelande som din ROKU-enhet är ansluten till ditt nätverk. När alla två (2) eller tre (3) av kontrollerna är gröna, betyder det att det är framgångsrikt anslutet, så du är nu bra att gå! Om det inte är anslutet till WiFi-nätverket måste du försöka igen, och om en röd "x" Visas när som helst, för mer ytterligare felsökning, hjälp att ansluta till hemnätverk, besök: https: // gå.roku.com / anslutning eller https: // roku.com / go / trådlös, och leta efter Jag kan inte ansluta till mitt trådlösa nätverk, Och när din ROKU-enhet är ansluten till Internet, tar din ROKU-enhet nu minuter för att ladda ner den senaste programuppdateringen så att du kan få de senaste funktionerna och kanaluppdateringar automatiskt, för ytterligare felsökningshjälp som visar felkoder 001 till 005, besök : https: // gå.roku.com / programvaraUpdate.
  • Metod 2 av 2:
    Återansluten till Wi-Fi
    1. Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 8
    1. Tryck på hemknappen på din ROKU-fjärrkontroll. Detta ska ta dig till Roku-startskärmen.
    • Du kan använda den här metoden om du redan har ställt in ditt nätverk, men du måste återansluta dessa inställningar eller skapa en ny anslutning.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 9
    2. Navigera till inställningar och tryck på OK på din ROKU-fjärrkontroll. När du bläddrar till "inställningar," Det första alternativet bör redan markeras.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 10
    3. Tryck OK på din fjärrkontroll igen. "Nätverk" bör markeras.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 11
    4. Navigera till Inställningsanslutning och tryck på OK på din ROKU-fjärrkontroll. Du får se möjligheten att ställa in en anslutning på höger sida av sidan.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 12
    5. Välj en trådlös eller trådlös anslutning. Om du har en Roku Streaming Stick, har det inte en Ethernet-port och du kan inte använda en kabelansluten anslutning, och om du har en Roku-spelare, har den en Ethernet-port.
  • Om du väljer att använda en trådlös anslutning måste du gå vidare till nästa steg. Om du valde en kabelansluten anslutning, kommer din Roku automatiskt att upptäcka din anslutning och du behöver inte göra något annat.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 13
    6. Välj ditt trådlösa hemnätverk från listan. Om du inte ser ditt nätverksnamn i listan till vänster, försök trycka på "Skanna igen för att se alla nätverk" och klicka på OK På din Roku-fjärrkontroll. För mer ytterligare felsökning, hjälp med att hitta ditt hemnätverk, besök: https: // gå.roku.com / trådlös eller https: // gå.roku.com / findnetwork.
  • Om din Roku fortfarande inte hämtar ditt nätverk från routern, kan de vara för långt ifrån varandra för att göra en anslutning. I det här fallet kanske du vill använda en Ethernet-anslutning eller flytta routern närmare din Roku-spelare. Om du har en Roku Streaming Stick +, använd en avancerad trådlös mottagare, för hjälp med anslutningar på: https: // gå.roku.com / awrhelp eller https: // stöd.roku.COM / ARTIKEL / 115015760328-How-Connect-Your-Roku-Streaming-enhet-till-ditt-hem-nätverk-och-the-internet.
  • När du väl väljer ett trådlöst hemnätverk, tar din Roku-enhet ett ögonblick för att det kan ansluta till Internet.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 14
    7. Ange lösenordet för trådlöst hemnätverk (om du har en). Du kan trycka på "Visa lösenord" Så du kan se ditt lösenord när du skriver, och kom ihåg att dina nätverkslösenord är skiftlägeskänsliga. Använd Shift-tangenten på tangentbordet på skärmen när du behöver ange en bokstav.
  • Bild med titeln Anslut en Roku till Internet Steg 15
    8. Välj Ansluta Genom att markera det och tryck på OK igen på din ROKU-fjärrkontroll. Om du skrev ditt lösenord för trådlöst hemnätverk, ser du ett bekräftelsemeddelande om att din ROKU-enhet är ansluten till ditt hemnätverk, när alla två (2) eller tre (3) av kontrollerna är gröna, och det berättar för dig Det är framgångsrikt, så det betyder att du är nu bra att gå. Om det inte är anslutet måste du försöka igen, och om en röd x visas när som helst, för mer ytterligare felsökning, besök: https: // gå.roku.com / anslutning eller https: // roku.com / go / trådlös, och leta efter Jag kan inte ansluta till mitt trådlösa nätverk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Efter att ha anslutit till ditt nätverk, kommer Roku att hämta och installera alla programuppdateringar, när den är klar, starta om, för mer detaljerad information, vänligen gå till: https: // stöd.roku.com / Artikel / 115015760328 /.
  • Om du upptäcker att din Wi-Fi-signal är långsam och svag, måste du följa stegen för att förbättra din Internet-nedladdningshastighet, för mer detaljerad information eller ytterligare felsökningstips, besök: https: // gå.roku.com / InternetSpeed.
  • Felkod 009 betyder att din Roku är ansluten till routern, men inte kunna ansluta till Internet. Kontakta din ISP för hjälp om ingen anslutning existerar. Om din dator har en Internetanslutning och du fortfarande ser fel 009, starta om din Roku-spelare och hänvisa till: https: // stöd.roku.com / Artikel / 208755728.
  • Felkod 012 betyder att något är specifikt fel med en Ethernet-kabel. Verifiera att din Ethernet-kabel är ordentligt ansluten till din Roku och Router. Testa sedan den här anslutningen med en andra Ethernet-kabel för att utesluta om din andra sladd är skadad, för mer ytterligare felsökning, besök: https: // gå.roku.com / anslutning.
  • Felkod 013 betyder att något är speciellt fel med en Ethernet-kabel. Kontrollera att din router fungerar ordentligt genom att använda en annan enhet på det nätverket (inte en kabelansluten anslutning) för att komma åt Internet. Om du kan ansluta till Internet, starta om din Roku. Om du inte kan ansluta till Internet från en annan enhet, försök koppla från och sedan återansluta Ethernet-kabeln. Om problemet fortsätter, återställ routern innan du kontaktar din (ISP) Internetleverantör på videoklippet.
  • Felkod 14 betyder att det var ett misslyckande att ansluta till det trådlösa nätverket och du bör försöka skriva in lösenordet för ditt nätverk igen.
  • Felkod 14.10 eller 14.11 betyder att du ska starta om routern och Roku.
  • Felkod 14.20 betyder att du bör kontrollera att signalstyrkan är låg eller tillräcklig. Din Roku-spelare eller pinne kan vara för långt från routern för att ansluta den trådlöst.
  • Felkod 14.30 betyder att du ska starta om både routern och Roku.
  • Felkod 14.40 eller 14.41 orsakas av ett felaktigt lösenord för ditt nätverk. Kontrollera att du har valt rätt nätverk och har skrivit in rätt lösenord.
  • Felkod 14.50 betyder att du ska starta om både routern och Roku-spelaren och TV: n.
  • Felkod 14.62 eller 14.64 innebär att du bör kontrollera att den trådlösa signalstyrkan är tillräcklig. Din Roku-enhet kan vara för långt från routern för att ansluta den trådlöst.
  • Felkod 015 betyder att din ROKU-spelare inte kan ansluta till ditt hemnätverk eller din nätverksanslutning är förlorad när du inte kan komma åt Roku-kanalbutiken, eller om det finns buffrande eller pauser under uppspelning.
  • Felkod 016 betyder att du försöker starta en kanal, men nätverket eller Internetanslutningen har gått vilse. Välj "Inställningsanslutning" För att gå till nätverksinställningarna på din Roku-spelare och följ instruktionerna på skärmen. Om beteendet fortsätter kan den trådlösa signalen vara för svag och din ROKU-enhet kan vara för långt från routern.
  • Felkod 017 inträffar när din Roku-enhet upptäcker dålig trådlös signalstyrka. Följ anvisningarna på skärmen och försök att flytta din Roku och routern närmare varandra.
  • Felkod 018 inträffar när din ROKU-spelare upptäcker långsamma Internethastigheter. Kontrollera med din Internetleverantör för att bestämma vilken hastighetsanslutning du prenumererar på. Du kanske vill överväga att uppgradera till en snabbare anslutning.
  • Om problemet kvarstår, kontakta Roku Support Team-nummeret på antingen telefon- eller videochattapparna på en smartphone, surfplatta och / eller bärbara datorer och stationära datorer, eller starta en offentlig webbplats som https: // roku.com Eller kontakta Internetleverantören via telefonnummer eller videochatt apps som Zoom, Facebook, Skype, Google Meet, Microsoft Teams, FaceTime, Twitter och så vidare i den här processen i Kontakta Roku.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande