Hur man lägger till skuggor till text i css

Thiswill lär dig hur du lägger till skuggor till text i CSS. Om texten inte är en bildfil kan du infoga en tagg i din CSS som lägger till en droppskugga.

Steg

  1. Bild med titeln 12519946 1
1. Öppna din CSS-fil. Du kan använda något ordbehandlingsdokument som anteckningsblock för Windows eller Text Edit for Mac.
  • Bild med titeln 12519946 2
    2. Sätt i följande kod:
    H1 {Text-Shadow: 2px 2px # ff0000-}
  • Värdena för varje post betecknar Horisontell skugga (krävs), vertikal skugga (krävs), oskärpa radie (tillval), färg (tillval) och ingen (standardinställningen som inte visar en skugga). Skuggstorleken och förhållandet är i pixlar, så se till att du lägger till "px" till värdet - färgen är i hex färgkod, som vanligtvis är en sexsiffrig kombination av bokstäver och siffror som betecknar mängden röd, blå och grön i färgen.
    • Detta exempel visar 2 pixlar av horisontell skugga, 2 pixlar av vertikal skugga, och skuggfärgen är röd. Till exempel, skuggmärket för en text med en skugga som är 2 pixlar horisontellt och vertikalt, har en 8 pixel oskärpa effekt, och en svartfärgad skugga skulle likna: Text-Shadow: 2px 2px 8px # 000000-.
  • Bild med titeln 12519946 3
    3. Spara din CSS-fil. Om du kan, kan du köra ett test innan du sparar för att se hur din kodning verkar leva, vilket vanligtvis är en funktion med visuell studiokod och anteckningsblock++.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande