Hur man applicerar äppelcidervinäger till hår

Äppelcidervinäger är inte bara en stapelhälsovårdsprodukt - den kan också användas som en effektiv skönhetsprodukt för ditt hår. Allt du behöver är ofiltrerad äppelcidervinäger och vatten för att göra en hårlösning som kan hjälpa till med kliande hårbotten, hårbrott, och kan till och med hjälpa ditt hår att växa snabbare. Applicera äppelcidervinäger i ditt hår kan också ta bort produktuppbyggnad, Att göra ditt hår ser extra glänsande och slät.

Steg

Del 1 av 2:
Blanda äppelcidervinäger hårlösningen
  1. Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 1
1. Hitta en rå, ofiltrerad äppelcidervinäger. När du handlar för äppelcidervinägaren att applicera på ditt hår, välj en ofiltrerad äppelcidervinäger som är molnigt snarare än klart. Rensa äppelciderväger är pastöriserade för att ta bort sedimentet som gör rå äppelcider vinäger molnigt. Sedimentet innehåller de näringsämnen som är fördelaktiga för ditt hår, så det är bäst att använda en rå, ofiltrerad vinägerprodukt.
  • De flesta ekologiska äppelciderväger är opasteuriserade, så det är en bra idé att kontrollera ekologiska livsmedelsbutiker.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 2
    2. Mät ut lika delar äppelcidervinäger och vatten. För att göra en äppelcidervinägerlösning för ditt hår, använd 1 delvatten till varje 1 del äppelcidervinäger. Om du till exempel gör en stor sats av sköljningen, försök att blanda 8 uns (230 g) äppelcidervinäger för varje 8 uns (230 g) vatten.
  • Om din hud är känslig, prova en mer utspädd blandning, såsom 1 del äppelcidervinäger till var 2 eller 3 delar vatten. Detta gör sköljningen mindre sur och lättare på din hud.
  • Använd varmt vatten för att göra appliceringen av lösningen mer bekväm.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 3
    3. Blanda ingredienserna i en kopp eller sprayflaska. När du har mätt ingredienserna till ditt föredragna förhållande, häll äppelcidervinäger och vatten i en kopp eller sprayflaska. Skaka eller rör med en spatel eller sked för att blanda väl.
  • Att använda en sprayflaska kan vara till hjälp eftersom det kan hjälpa dig att tillämpa lösningen jämnare över ditt hår. Om du använder en sprayflaska, se till att det är nytt och rent, eftersom alla rester från andra produkter kan vara skadliga för ditt hår.
  • Om du inte behöver använda allt omedelbart kan du lagra den kvarvarande hårlösningen i kylskåpet i upp till två veckor.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 4
    4. Lägg till några droppar av din favorit eterisk olja. För extra näringsämnen eller att maskera ättika lukten, lägg till några droppar (1 till 3) av din favorit eteriska olja till äppelcidervinäger och vattenlösning. Lavendel, Rosemary, Lemongrass och Tea Tree är alla eteriska oljor som vanligen finns i hårprodukter och innehåller näringsämnen som kan hjälpa till att göra ditt hår friskare. Lavendel, Tea Tree och Rosemary är särskilt populära för att stimulera hälsosam hårväxt, medan citrongräs kan hjälpa till med kliande hårbotten som orsakas av mjäll.
  • Var försiktig med heta oljor, som pepparmynta, men eftersom dessa kan irritera din hud. Om du vill lägga till en varm olja som pepparmynta till din lösning, håll dig till 1 till 2 droppar tills du vet hur oljan påverkar din hud.
  • Del 2 av 2:
    Applicera lösningen på ditt hår
    1. Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 5
    1. Schampo och skick ditt hår som vanligt. Använda schampo och balsam efter eget val, tvätta håret som du normalt skulle. Skölj noggrant med vatten innan du applicerar äppelcidervinägerlösningen.
    • Se till att du helt har sköljt shampoo och balsam ut ur ditt hår. Detta kommer att se till att äppelcidervinäger inte har en biverkning på kemikalierna i ditt schampo eller balsam.
    • Om du inte brukar använda balsam, kan du hoppa över det - äppelcidervinägerlösningen gör ditt hår mjukt och smidigt ändå! 
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 6
    2. Applicera äppelcidervinägerlösningen för att rengöra, vått hår. Häll eller spraya lösningen på ditt hår, se till att du använder tillräckligt för att täcka hela huvudet. Massera lösningen i ditt hår och hårbotten i några sekunder för att stimulera hårväxt.
  • Om din lösning är i en kopp istället för en sprayflaska, luta ditt huvud tillbaka lite när du häller för att förhindra att lösningen går in i dina ögon.
  • Om du har split slutar, spendera lite extra tid att gnugga lösningen i ändarna av ditt hår.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 7
    3. Låt lösningen vila på håret i 2 till 10 minuter. Lämna lösningen i ditt hår i 2 till 10 minuter, beroende på hur stark din lösning är och hur känslig din hud är. Om det här är din första gången tillämpa äppelcidervinäger i ditt hår, kanske du vill skölja efter 2 minuter eftersom du inte vet hur lösningen kommer att påverka din hud.
  • Om din lösning är stark (i.e. Om du använde ett förhållande 1: 1), lämna inte lösningen på i mer än 10 minuter, eftersom det seriöst kan irritera din hud. Även om du inte har känslig hud är det bäst att vara på sidan av försiktighet för din första gång.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hår steg 8
    4. Skölj lösningen helt. Tvätta äppelcidervinägerlösningen ur ditt hår med rent vatten. Efter att lösningen är sköljd ut kan du torka ditt hår som vanligt. Undvik att använda några produkter tills ditt hår är helt torrt, så stil som vanligt. Ditt hår kommer att vara glänsande, friskt och slät till beröringen.
  • Bild med titeln Applicera äppelcidervinäger till hårsteg 9
    5. Applicera äppelcidervinägerlösningen i ditt hår 1 till 3 gånger per vecka. För bästa resultat, använd din äppelcidervinägerlösning på ditt hår 1 till 3 gånger per vecka för att rengöra produktuppbyggnad och se till att ditt hår blir friskt och starkt. Om ditt hår tenderar att vara torrt, försök att applicera mindre ofta, ungefär en gång per vecka, för att undvika att torka ut ditt hår. Om ditt hår är särskilt oljigt, försök att applicera äppelcidervinägerlösningen upp till 3 gånger per vecka.
  • Även när den utspädes med vatten är äppelcidervinäger sur och kan irritera din hud. Om du märker några tecken på mild irritation, såsom rodnad eller klåda, prova att späda lösningen med mer vatten och / eller använda din äppelcidervinägerlösning mindre ofta. Om irritationen är svår och du märker tecken på utslag eller känner någon bränning, avbryta användningen och kontakta din läkare om det inte blir bättre.
  • Varningar

    Undvik att blanda äppelcidervinäger direkt med schampo eller balsam. Detta kan orsaka en biverkning som kan vara mycket skadlig för ditt hår.

    Saker du behöver

    • Rå, ofiltrerad äppelcidervinäger
    • Vatten
    • Rengör kopp eller ny sprayflaska
    • Schampo
    • Balsam (endast om du normalt använder den)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande