Hur man applicerar glycerin till ditt hår

Glycerin, även kallad glycerin eller glycerol, är en tjock, klar, doftfri vätska som används i många skönhetsprodukter. Glycerin är ett fuktant, vilket betyder att det drar fukt från miljön runt det till sig själv. Applicera glycerin för att torka håret kan hjälpa ditt hår att behålla fukt. Du kan skapa en glycerinspray, gör en glycerinhårmask, eller till och med lägga till glycerin i din balsam.

Steg

Metod 1 av 4:
Skapa en glycerinspray
  1. Bild med titeln stil ditt hår (manlig) Steg 8
1. Sätt ½ kopp destillerat vatten i en sprayflaska. Hitta en sprayflaska med en mistinställning. Du vill inte spraya en koncentrerad mängd på ett litet område av ditt hår, men istället vill du ha en mild dimma över alla dina lås. Sätt ½ kopp (118 ml) destillerat vatten i sprayflaskan. Destillerat vatten är bättre än kranvatten, som innehåller mineraler som kan torka ut ditt hår.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 5
    2. Sätt ½ kopp ros vatten i flaskan, om så önskas. Rose vatten har en härlig doft som kommer att hålla ditt hår luktande bra hela dagen. Tillsätt ½ kopp (118 ml) rosa vatten till sprutflaskan utöver det destillerade vattnet, om så önskas. Om du inte vill använda Rose Water kan du lägga till flera droppar av din favorit eterisk olja, som lavendel eller apelsin, för att dofta din hårspray istället.
  • Du kan hitta rosa vatten på apotek och superstores, liksom online.
  • Bild med titeln Lättspänning med eteriska oljor Steg 12
    3. Lägg till 2 teskedar av grönsaksglycerin och 1 tesked olivolja. Välj en grönsaksbaserad glycerin, såsom en härledd från kokosnötolja eller sheasmör. Lägg till 2 teskedar (9.8 ml) vegetabilisk glycerin och 1 tesked (4.9 ml) olivolja till sprutflaskan för att slutföra denna sammansättning.
  • Vegetabilisk glycerin finns på din lokala apotek eller superstore, liksom online.
  • Bild med titeln stil axel längd hår steg 10
    4. Skaka flaskan och spraya sedan blandningen på fuktigt hår. Skaka flaskan ordentligt innan du använder den varje gång för att kombinera oljan och glycerin med de andra ingredienserna. Spruta sedan blandningen på ditt hår när det fortfarande är fuktigt från bad eller duscha. Använd tillräckligt för att lätta håret, men inte så mycket att det blir klibbigt eller svårt att stilen.
  • Experimentera med olika mängder tills du får reda på hur mycket som fungerar perfekt för din hårtyp.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 12
    5. Kamma genom ditt hår, sedan stil det som vanligt. För att jämnt fördela glycerinsprayen genom ditt hår, kör en bred tandkam genom ditt hår från rot till spets. Sedan, stil ditt hår som du normalt gör.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår Steg 21
    6. Uppdatera ditt hår med spray i mitten, om så önskas. Du kan använda den här glycerinhårsprayen när du gör dig redo på morgonen såväl som hela dagen för att uppdatera dina lås och tama flyways. Spraya en liten mängd av blandningen på ditt hår, kamma sedan genom det för rakt hår, eller använd dina fingrar för att omforma dina lockar.
  • Metod 2 av 4:
    Gör en glycerin hårmask
    1. Bild med titeln Var lugn Steg 6
    1. Blanda 1 ägg och 2 matskedar av ricinolja i en liten skål. För att göra en fuktgivande hårmask, slå ett ägg i en liten skål. Därefter tillsätt 2 matskedar (30 ml) ricinolja till skålen och rör om blandningen.
    • Castorolja finns på din lokala superstore samt online.
  • Bild med titeln dricka äppelcidervinäger Steg 5
    2. Lägg till 1 tsk vardera glycerin och äppelcidervinäger. Put1 tesked (4.9 ml) glycerin och 1 tesked (4.9 ml) äppelcidervinäger i skålen. Blanda lösningen noggrant tills alla ingredienser kombineras och släta.
  • Om du vill kan du också lägga till 1 matsked (15 ml) honung till masken.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår Steg 3
    3. Applicera masken i ditt hår och massera det i. Använd dina händer eller en konditorivare för att tillämpa denna fuktgivande hårmask till dina tresses. Se till att du har en jämn beläggning från rot till tips. Massera försiktigt blandningen i ditt hår.
  • Du kan upprepa denna behandling en eller två gånger per vecka.
  • Bild med titeln Klar under huden finnar Steg 11
    4. Vik håret i en varm handduk och låt masken sitta i 40 minuter. Värm en handduk i solskenet eller i torktumlare och torka sedan runt om ditt hår. Värmen hjälper ingredienserna i masken tränger in i håret. Lämna masken på i 40 minuter.
  • Bild med titeln Vård för kort hår Steg 3
    5. Tvätta ditt hår. Använd ett mjukt schampo som inte innehåller parabener eller sulfater, vilket kan skada dina nyfuktiga lås. Det finns inget behov av att skicka ditt hår - masken har redan gjort det!
  • Metod 3 av 4:
    Lägger glycerin till din balsam
    1. Bild med titeln Behåll afrikanskt hår Steg 3
    1. Häll 10 ml glycerin i dina 50 ml (1.7fl oz) balsamflaska. Ta bort locket från din balsamflaska och placera en liten tratt i flaskans övre öppning. Häll försiktigt 10 milliliter (0.34fl oz) glycerin genom tratten i balsamflaskan.
    • Om din balsamflaska är större eller mindre än 50 milliliter (1.7fl oz), justera mängden glycerin i enlighet med detta.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 13
    2. Skaka flaskan noggrant. Byt ut locket på balsamflaskan. Skaka flaskan noggrant före varje användning för att säkerställa att balsam och glycerin kombineras.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 1
    3. Villkor ditt hår som vanligt. Du kan använda den här förbättrade produkten precis som du använder vanlig balsam. Applicera helt enkelt det på ditt hår efter att ha sköljt ut ditt schampo. Lämna det på några minuter, skölj sedan det. Du kan stila ditt hår normalt.
  • Metod 4 av 4:
    Använda glycerin effektivt
    1. Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 24
    1. Kontrollera fuktighetsnivåerna för dagen. Om luften är mycket torr i ditt område, istället för att dra fukt från luften i ditt hår, kan glycerin faktiskt göra motsatsen och frigöra fukt från ditt hår i luften. Om luften är för fuktig, kan ditt hår svälla och behålla för mycket fukt, vilket kan orsaka det för frizz. Så, om fuktighetsnivåerna är betydligt över eller under genomsnittet, använd mindre glycerin än vad du normalt skulle.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår Steg 2
    2. Späd glycerin med vatten innan du använder det på ditt hår. Glycerin är en mycket tjock och sirapy substans. Om du applicerar fullständig glycerin i ditt hår, kommer du sannolikt att hamna med en klibbig röra. Späd alltid glycerin med vatten eller andra hårsäkra vätskor, som balsam, innan den applicerar den.
  • Bild med titeln Bli av med torrt hår och torrbotten Steg 3
    3. Välj naturligt härledd glycerin. Glycerin kan komma från växtprodukter, som kokosnötolja och sheasmör, liksom från animaliska fetter. Det kan också göras syntetiskt. Det kan emellertid finnas vissa hälsorisker i samband med syntetisk glycerin, så tills mer information är tillgänglig för dessa risker bör du undvika att använda syntetisk glycerin.
  • Tips

    Glycerin kan också lugna huden på hårbotten och minska mjäll.

    Varningar

    Använd inte glycerin på ditt hår om det har blivit färgat med semi-permanent färgämne, eftersom glycerinet kan få din färg att blekna snabbare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande