Hur fixar det gult håret

Gula toner är mycket vanliga i blekt blont hår och de orsakas av varmare undertoner i ditt naturliga hår kikar igenom. Detta kan hända strax efter blekning, eller de gula tonerna kan dyka upp några veckor senare. Lyckligtvis kan du lösa problemet på flera olika sätt. Ammoniak-baserad toner ger dig de mest levande och längsta varaktiga resultaten. Om du föredrar ett naturligt tillvägagångssätt kan en äppelcider ättika sköljning fixa ditt problem. Det andra alternativet är lila schampo, vilket hjälper till att korrigera och bibehålla gula fria lås varje gång du löder upp i duschen.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda toner
  1. Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 1
1. Vänta några dagar före toning om du bara blektat ditt hår. Om ditt just-blewed blonda hår ser gult, oroa dig inte-du kan fixa det med toner! Toners har ammoniak i dem, vilket är ganska hårt på håret. Eftersom blekmedel också är ganska skadligt, försök att vänta 2-3 dagar efter blekning innan du tonar ditt hår för att undvika extra stress på dina strängar.
  • Gula toner kan också dyka upp några veckor efter blekning av ditt hårblondin. Om det är vad som hände med dig, kan du omedelbart tona ditt hår.

Dricks: Om möjligt, undvik shampooing ditt hår mellan blekning och toning. Ditt hår är i ett bräckligt tillstånd och onödigt schampo kan orsaka skador.

  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 2
    2. Köp en ammoniakbaserad toner på en skönhetsbutik. Den exakta nyans du väljer beror på din nuvarande nyans och dina önskade resultat. Gå med en askblond toner om du vill uppnå en cool nyans av blondin. För ett mer neutralt alternativ, överväga en beige blond toner. Var noga med att välja en lila-baserad nyans, som kommer att markeras på flaskan.
  • Toners kan ha blå, lila eller gröna basfärger. För att fixa gult hår, du vill ha lila. Eftersom gult och lila är motsatta på färghjulet neutraliserar de varandra när de kombineras.
  • Välj en toner som matchar din nuvarande hårfärgsnivå. Nivåsystemet varierar från 1 till 10 (1 är det mörkaste och 10 är den lättaste). Om du går för ljus, kommer du inte att eliminera de gula tonerna.
  • Tonermärken kommer att ha ett färgnivåschema antingen på sina produkter eller online.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 3
    3. Plocka upp en 20-volymutvecklare som ska användas med tonern. Tonermärken har olika instruktioner, så var noga med att konsultera paketets anvisningar och följ dessa instruktioner. Som sagt, i de flesta fall måste tonern blandas med 20 volymutvecklare innan du tillämpar den. Kontakta tonerns anvisningar så du vet hur mycket utvecklare du behöver köpa.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 4
    4. Blanda tonern och utvecklaren tillsammans med det rekommenderade förhållandet. Sätt på ett par plasthandskar och en gammal t-shirt innan du öppnar dina produkter. Kontrollera sedan paketet för specifika instruktioner. I många fall är förhållandet 2 delar utvecklare till 1 del toner. Rör ingredienserna ihop i en skål med en träsked eller omröraren som finns i ditt toning-kit.
  • Din toners instruktioner kommer att ge mätningar. Gör inte upp ditt eget förhållande!
  • Undvik att blanda toner och utvecklare i en metallskål. Metallen kan orsaka att blandningen oxiderar och förlorar sin effektivitet.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 5
    5. Separera ditt hår i 4 sektioner. Toner appliceras precis som hårfärg, så du är förmodligen mycket bekant med den här processen. Dela ditt hår ner i mitten med en ratailkam för att skapa 2 sektioner, sedan igen från öra till öra för att skapa 2 sektioner i framsidan och 1 avsnittet i ryggen. Klipp de 2 främre sektionerna ur vägen så att du kan fungera på baksidan först.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 6
    6. Använd borstapplikatorn för att applicera tunna lager av toner från rot till spets. Ditt toning kit kommer med en borstapplikator, vilket gör det super lätt att måla tonern på ditt hår. Börja på rötterna på din nedre hårlinje och arbeta dig ner till ändarna, mättade allt hår med tunna lager av toner. När du har avslutat den första delen av håret, klipp det ur vägen och släpp ut 1 av de främre sektionerna.
  • Upprepa samma process för varje sektion av hår.
  • Du behöver inte rusa men jobba så fort du kan. Du vill att tonern är på alla delar av ditt hår för ungefär samma tid.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 7
    7. Lämna tonern på ditt hår för den angivna tiden. Timing varierar efter varumärke, men det är vanligtvis ca 20-30 minuter. Du kan använda en timer på din telefon eller bara hålla koll på klockan så att du inte förlorar tid. Tonern kan bli mörk lila när den sitter på ditt hår - var inte oroligt! Det här är normalt och det kommer inte att göra ditt hår att se mörkare.
  • Följ alltid anvisningarna i ditt toning kit när det gäller timing. Övertoning ditt hår kan resultera i en grönaktig eller gråaktig gjutning.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 8
    8. Skölj tonern ur håret med kallt vatten. Det är viktigt att få hela tonern ur ditt hår, så var grundligt! Eftersom tonern är lila är det ganska lätt att berätta när allt är ur ditt hår. Om vattnet ser klart efter sköljning i några minuter har du tagit bort hela tonern.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 9
    9. Schampo och skick ditt hår som du normalt skulle. Följ upp din sköljning med ett sulfatfritt schampo, latherar ditt hår som vanligt. Skölj ut schamponet och tillämpa din favoritkonditioneringsapparat. Om ditt hår är torrt, använd en djup balsam. Låt balsam sitta på håret i ca 5 minuter och skölja ut det.
  • Metod 2 av 3:
    Sköljning med äppelcidervinäger
    1. Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 10
    1. Mät ut vatten och äppelcidervinäger i ett 2: 1-förhållande. Om du inte är säker på hur mycket att använda, börja med 1 kopp (240 ml) äppelcidervinäger och 2 koppar (470 ml) vatten. Apple cider ättika är känt för att göra hår mjukt och slät, så undvika att använda andra typer av ättika och pinne med äppelcidervinäger.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 11
    2. Överför vinäger och vatten till en sprayflaska. Du behöver inte göra det, men det blir mycket lättare och mindre rörigt att använda en sprayflaska för att applicera ättika i ditt hår. Annars måste du böja över i badkaret och häll vinäger genom ditt hår, vilket kan bli lite rörigt.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 12
    3. Shampoo ditt hår med ditt vanliga schampo. Hoppa i duschen och använd ett mildt, sulfatfritt schampo för att tvätta håret som du normalt skulle. Skölj ut schamponet och pressa längden på ditt hår för att bli av med överskott av vatten.
  • För att den här tekniken ska fungera är det viktigt att du schampoar ditt hår innan du applicerar ättika i stället för att du tillämpar det.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 13
    4. Mätta ditt hår med ättika. Du kan gå ut ur duschen för den här delen eller bara gå ut ur duschhuvudets väg. Spraya ättika över hela ditt hår från rot till tips. Var noga med att mätta ditt hår noggrant så att du inte saknar några fläckar!
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 14
    5. Låt vinäger sitta på ditt hår i minst 15 minuter. Känn dig fri att ta hand om andra saker, som att tvätta upp eller raka, medan du väntar - var noga med att hålla ditt hår skyddat från vattnet! Du kanske vill ha en duschlock över håret medan ättika suger så att du kan flytta runt fritt.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 15
    6. Skölj ut vinäger och stil ditt hår som du normalt skulle. Skölj endast med ljummet vatten och följ inte upp med schampo. Oroa dig inte, den ättika lukten kommer att gå iväg när ditt hår är torrt! Efter sköljning av ditt hår, låt det lufttorka eller torka det. Då, stil det som du normalt skulle.

    Dricks: Du kan tillämpa balsam efter sköljning av ättika om du vill ha en hydratisering, men det är inte nödvändigt.

  • Metod 3 av 3:
    Tvätta håret med lila schampo
    1. Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 16
    1. Plocka upp ett lila schampo på din skönhetsföretag. Lila schampo har inte ammoniak i det som kemiska toner gör, så det är mycket mindre skadligt. Shampoo har starka violett pigment i det som hjälper till att neutralisera de gula tonerna i ditt hår.
    • Resultaten är vanligtvis inte lika livfulla eller intensiva som vad du skulle få med en toner, men lila schampon är fortfarande ganska effektiva.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 17
    2. Skölj ditt hår med varmt vatten för att öppna håraxeln. Hoppa i duschen och sätt vattnet till den hetaste temperaturen du kan stå. Om det brinner din hud är det alldeles för varmt! Syfte för samma temperatur du skulle använda för en trevlig, ångande dusch.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 18
    3. Applicera en generös mängd schampo och arbeta det i en skum. Exakt hur mycket lila schampo du använder beror på produkten och längden på ditt hår, men du kommer förmodligen vilja använda om en palmful. Applicera schamponet till ditt hår tills det är väl mättat, arbetar från rot till tips när du skumar upp det.
  • För att säkerställa jämn täckning kanske du vill köra en tvångskam genom ditt hår när det är bra och lathered.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 19
    4. Låt shampoo sitta på håret i 5 till 30 minuter. Du kanske vill klippa ditt hår eller lägga på en duschkap för att skydda det från vatten medan du väntar. 5-10 minuter är ganska typiskt, men du kan lämna schamponet på ditt hår i upp till 30 minuter. Ju längre du låter det suga desto mer kommer ditt hår att absorbera och desto bättre kommer dina resultat att vara.
  • Lämna inte lila schampo på ditt hår längre än 30 minuter för att förhindra torrhet och skada.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 20
    5. Skölj ut schamponet noggrant med kallt vatten. Kallt vatten tätar i färgen och stäng håraxeln, så växla vattnet över till den coolaste temperaturen du kan stå och skölja håret. Var noga med att skölja bra, eftersom pigmentrester kan göra ditt hår look lila efter att du torkar det.
  • Om det händer, hoppa bara i duschen och skölj ditt hår igen.
  • Bild med titeln Fix Yellow Hair Steg 21
    6. Upprepa denna process 1-2 gånger per vecka för att behålla dina resultat. Lila schampo är stark, så du borde inte använda den varje dag. Om du vanligtvis shampoo ditt hår varje dag, använd det lila schampo en gång i veckan. Om du tvättar ditt hår, använd lila schampo en gång varannan vecka.
  • För att upprätthålla gultfritt hår måste du fortsätta använda det lila schamponet regelbundet.
  • Tips

    Saker du behöver

    Använda toner

    • Toner i den nyans av ditt val
    • 20-volymutvecklare
    • Plasthandskar
    • Gammal t-shirt
    • skål
    • Träslev
    • Applikator
    • Hårklämmor

    Sköljning med äppelcidervinäger

    • Vinäger efter eget val
    • Sprayflaska (tillval)
    • Vatten
    • Schampo
    • Duschlock (valfritt)

    Tvätta håret med lila schampo

    • Lila schampo
    • Bred tandkam
    • Duschlock (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande