Hur man övertygar dina föräldrar för att få dig en iphone

Be dina föräldrar att köpa en iPhone för dig är en stor förfrågan: själva telefonen kan vara väldigt dyr, och kostnaden för att lägga till en extra linje med de medföljande avgifterna för dataanvändning till sin plan kan också vara brant. Dessutom kan dina föräldrar ha legitima bekymmer om din förmåga att använda din smartphone ansvarsfullt. Innan du börjar tänka på att göra din förfrågan måste du ha etablerat ett rykte med att vara ansvarig och pålitlig. Du måste också närma sig konversationen med dina föräldrar på ett strategiskt sätt för att få dina chanser att ha fått din begäran. Se till att hjälpa runt i huset och hålla dina föräldrars förväntningar höga.

Steg

Del 1 av 3:
Visar dina föräldrar du är ansvarig
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 1
1. Håll koll på din nuvarande telefon och annan elektronik. Om du har en tendens att förlora eller bryta dina dyra tillhörigheter, kommer dina föräldrar förmodligen inte att vara ivriga att "avfall" mer pengar på en dyr iPhone. Du måste ägna flera veckor eller till och med månader att göra saker innan du gör din förfrågan.
  • Om du redan har en telefon, håll försiktig spår av det. Om du ständigt förlorar det, kommer dina föräldrar att komma ihåg att när du ber dem att uppgradera dig till en dyrare modell.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 2
    2. Ta hand om alla dina dyra tillhörigheter. Ta hand om dina andra elektroniska enheter, till exempel dina spelsystem, iPod, tabletter och / eller dator. Håll dem rena, organiserade och välskyddade. Till exempel, bär alltid din bärbara dator i sin skyddshylsa, ät aldrig eller dricker runt det, etc.
  • Du bör också vara försiktig med dina smycken, klockor och andra dyra tillbehör. Om du nyligen förlorat de dyra örhängen du fick för jul, till exempel, kan dina föräldrar ta det som bevis för att du inte ska lita på något annat (som en iPhone!).
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 3
    3. Håll dig ovanpå dina sysslor. Dina föräldrar kommer att märka om du har gjort dina sysslor regelbundet utan att de måste nagga dig. Detta kommer att gå långt när det kommer dags för dig att övertyga dem om att du förtjänar en iPhone.
  • Genom att slutföra dina sysslor snabbt och utan klagomål - och kanske även genom att vara villig att göra mer sysslor-du visar dina föräldrar att du tar ditt ansvar på allvar och att du bryr dig om att hjälpa till.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 4
    4. Behåll (eller få) dina betyg upp. Medan en iPhone kan vara ett användbart verktyg för skolan (mer om det senare), kan dina föräldrar vara oroliga för att det kommer att distrahera dig från dina studier. Innan du pratar med dina föräldrar om att få en iPhone, ta en försiktig, ärlig titt på dina betyg.
  • Om de är svaga, bör du ta resten av termen (eller en ytterligare term) för att få dem till ett acceptabelt intervall. Möt med dina instruktörer för att få feedback på dina styrkor och svagheter och att göra en plan om hur du får dina betyg.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 5
    5. Överväg att få en handledare. Du kanske kan få gratis handledning genom din skola, men även om du (eller dina föräldrar) måste betala för det, kommer det att vara pengar som spenderas bra:
  • Du kommer att kunna göra bättre i skolan och kommer att visa dina föräldrar att du tar din utbildning på allvar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 6
    6. Överväg att få ett jobb. Som en del av din strategi för att övertyga dina föräldrar för att få dig en iPhone, kanske du vill hjälpa till att betala för det. Du behöver självklart pengar på egen hand för att kunna göra det här.
  • Så länge dina föräldrar är okej med det, överväga att hitta ett deltidsjobb efter skolan eller på helgerna. Omfattning ut lokala livsmedelsbutiker, affärer och / eller restauranger för att se om de har några öppningar.
  • Annonsera dina tjänster som handledare, barnvakt eller gräsmatta, eller starta egna affärsverksamhet och försäljning av hantverk eller sälja bakverk.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone Steg 7
    7. Tillbringa dina pengar på ett ansvarsfullt sätt. När du har ett flöde av kontanter som kommer in kan du vara väldigt frestad att spendera det på roliga saker, till exempel nya kläder, videospel eller nätter ute på bio. Medan det inte är något fel med att behandla dig själv till några lyx om du har råd med det, har du ett större mål i sikte.
  • Oavsett om dina pengar kommer från ditt eget arbete eller från en ersättning eller gåvor, måste du visa dina föräldrar att du kan spara och budgetera dina pengar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 8
    8. Göra och hålla fast vid en budget. Ta dig tid att utarbeta en budget som beskriver din veckovisa / månadsinkomst, och som listar dina vanliga utgifter. Då, var försiktig med att hålla fast vid din budget.
  • Det kan innebära att du måste stänga av en tillfällig inbjudan att gå ut för pizza med vänner, men håll ögonen på priset.
  • Genom att följa en budget utvecklar du disciplin och fokus. Du kommer snart att vara i en bättre position för att kunna visa dina föräldrar som du har råd att hjälpa till med kostnaderna för att ha en iPhone och dataplan.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för ditt möte
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 9
    1. Forskning kostnaderna. Innan du träffas med dina föräldrar, gör du lite forskning om de nuvarande kostnaderna för att antingen köpa eller uppgradera till en iPhone. Var noga med att ta reda på vilken bärare som din familj använder och vad din nuvarande plan är och sedan gå online för att undersöka kostnaderna.
    • Det kan vara möjligt att du kan få telefonen själv till mycket liten kostnad, eller kanske till och med gratis, beroende på din familjs nuvarande plan och belöningsprogram.
    • Ändå kan dina föräldrar betala ytterligare $ 40 per månad för att lägga till en ny smartphone till en gemensam dataplan, som uppgår till nästan $ 500 mer om året. Medan kostnaden skulle kunna vara lägre är poängen att du behöver göra ditt bästa för att lära dig vad de nuvarande kostnaderna är och hur mycket av en ekonomisk börda Tillägget av en iPhone kommer att lägga till din familjs månatliga utgifter.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 10
    2. Bevis att du är ansvarig. Du har jobbat hårt för att bli mer ansvarig med din tid, pengar och tillhörigheter: Bra för dig! Förhoppningsvis har dina föräldrar märkt, men nu är det dags att visa dem ditt bevis.
  • Samla kopior av dina senaste rapportkort eller graderade tentor och uppdrag.
  • Du kanske också vill samla dina lönestubbar och en kopia av din nuvarande bankbalans.
  • Var noga med att inkludera en kopia av din budget som innehåller det belopp du kan bidra till telefonen.
  • Placera alla dessa dokument i en mapp, som kommer att vara en del av din presentation till dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone-steg 11
    3. Be att sitta ner med dina föräldrar. Det är viktigt att du väljer rätt tid och ställe för att få den här konversationen med dina föräldrar. Du vill övertyga dem om din allvar, och du vill ha dina chanser att få ett positivt svar.
  • I stället för att backa dina föräldrar i slutet av en lång arbetsdag, prova följande: "Mamma och pappa, jag har undersökt alla fördelar med att ha en iPhone, och jag tror att jag nu är mogen och ansvarig för att ha en. Jag har förberett ett förslag som jag skulle vilja gå över med dig. Kan vi prata om det någon gång i helgen?"
  • De kanske undrar vem den här nya, mogna personen är, vilket är ett gott tecken för dig!
  • Del 3 av 3:
    Gör din tonhöjd
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 12
    1. Förklara hur du kan använda iPhone för att vara organiserad. När dina föräldrar har gått med på att sitta ner med dig, vill du förklara för dem hur användbart det kan vara. En av de mest användbara funktionerna i den här smarttelefonen är dess inbyggda organisationsverktyg, till exempel kalenderfunktionen.
    • Förklara hur du kan använda detta för att hålla reda på din skola, arbete och extrautbildade aktiviteter, och förklara också hur dina föräldrar kan skicka din mötesinformation som då kommer att visas i telefonens kalender.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 13
    2. Förklara hur du ska använda iPhone för läxor. IPhone är i huvudsak en bärbar dator med enkel tillgång till internetresurser - att ha en som att ha omedelbar tillgång till de bästa biblioteken, lärarna och referenserna.
  • Förklara för dina föräldrar alla de användbara funktionerna du har till hands med en iPhone, som gratis -ordlista och encyclopedia-appar, och enkel åtkomst till dina klasswebbplatser.
  • Det kan hjälpa till att ha en lista över dessa pedagogiska appar som är redo att visa dina föräldrar. Du kan också få en sida till App Store drog upp på din bärbara dator / dator, eller du kan till och med kunna låna en bra väns iPhone att använda under din demonstration.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 14
    3. Låt dina föräldrar veta att du kommer att vara försiktig när du är online eller textning. Dina föräldrar kan vara medvetna om studier som rapporterar alarmerande statistik, till exempel en ny som indikerar att så många som 1 av 3 unga hade skickat en naken bild av sig själv till någon annan, och att mer än hälften hade blivit ombedd att göra det. Samma studie föreslog också att barn som sex kan vara mer sexuellt aktiva.
  • Låt dina föräldrar veta att du inte kommer att använda din telefon till SEXT eller för att ta sexuella bilder av dig själv och lova dem att du låter dem veta om någon annan gör dig obekväma eller gör sexuella framsteg gentemot dig. Ta kanske den mest övertygande sak för dina föräldrar att få det.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 15
    4. Löfta dina föräldrar att du inte sover med din iPhone. Dina föräldrar kan också vara oroliga att du blir "hooked" till din iPhone, och kommer att stanna upp sen surfa på nätet och svara på texter.
  • Studier har föreslagit att sova med din telefon nära dig kan störa din sömn och kan eventuellt vara kopplad till depression.
  • Godta att stänga av telefonen på natten och lämna den i ett separat rum. Medan iPhone har ett inbyggt larm kan du få med en gammaldags klocka.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 16
    5. Löfte att gå lätt med textning. Även om din plan kommer med obegränsad textning, kan dina föräldrar vara oroliga att du spenderar för mycket tid limmade till din telefon, skickar och svarar på texter från vänner.
  • Detta kan göra dig mindre ansluten till din familj, och kan eventuellt skada dina kommunikationsförmåga.
  • Låt dina föräldrar veta att du är villig att lägga ner telefonen under middagen och när du alla hänger ihop, och låt dem veta att du inte kommer att skriva när det är dags att studera.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 17
    6. Var villig att låta dina föräldrar "spionera" på dig. Dina föräldrar kommer troligen att vara mer villiga att låta dig ha en iPhone om du är öppen för dem med hjälp av föräldrakontrollfunktionerna.
  • Med dessa kan dina föräldrar se hur mycket tid du spenderar på din telefon och håller koll på de webbplatser du besöker, bland annat.
  • Faktum är att dina föräldrar även kan känna sig bekväma att ge dig mer frihet när de vet att de kan använda GPS och spårningsfunktioner för att veta var du är och vem du är med.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 18
    7. Låt dina föräldrar veta hur tacksam du kommer att vara.
  • När du har gjort din tonhöjd, prova något som följande: "Mamma och pappa, jag vet att jag frågar mycket och att jag ber dig att lita på mig. Om du är villig att ge mig en chans, kommer jag inte att släppa dig, och jag är super tacksam."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone-steg 19
    8. Ge dina föräldrar tid att tänka på det. Dina föräldrar kanske vill eller behöver tid att tänka på saker och diskutera det tillsammans privat, och krävande ett omedelbart svar hjälper inte ditt fall.
  • Låt dem veta att du är villig att vänta på sitt svar: "Tack för att du hörde mig. Behöver ni tid att prata om detta tillsammans?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 20
    9. Var beredd att avvisa. Du har gjort ditt allra bästa fall för varför du kan lita på en iPhone, och självklart har du stora förhoppningar. Dina föräldrar kan säga "nej", men.
  • Även om du har dina skäl att ha en iPhone, har dina föräldrar säkert sina egna skäl att säga nej just nu. Det är bra för dig att be dem att dela med sig av dig, och om de är villiga att göra det, kanske du kan ta itu med sina bekymmer och ändra sina tankar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone Steg 21
    10. Om så är fallet kan du föreslå att det är en provkörning och vara villig att ge telefonen om du inte håller alla dina löften. För att detta ska fungera måste du acceptera det om du behöver det ska tas bort.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 22
    11. Respektera deras slutliga beslut. Om dina föräldrar avvisar alla dina förslag, fråga dem om de skulle vara villiga att ompröva det på vägen och lämna den därefter.
  • Du har bättre lycka till att få en "ja" om några månader om du kan hålla dig från att nagging eller pouting medan du väntar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 23
    12. Håll ditt ord. Om dina föräldrar kommer tillbaka med ett positivt svar - gratulerar till dig! Du behöver nu leva upp till alla de löften du gjorde.
  • Till exempel, om du lovade att stänga av telefonen klockan 21.00 varje natt, gör det! Tänk inte att dina föräldrar inte vet eller inte bryr sig om du ibland kontrollerar det vid 10 eller 11 efter att de har gått till sängs.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att dina föräldrar vet att dina betyg inte kommer att falla.
  • Om de säger nej, var tålamod. Bevisa för dem att du är mogen nog att hantera en telefon.
  • Låt dina föräldrar veta att du inte kommer att vara på det för mycket.
  • Hitta billiga erbjudanden med bra, populära nätverk.
  • Bli aldrig arg om dina föräldrar säger nej.
  • Dina föräldrar kan vara bekvämare att köpa en gammal billig iPhone än en dyr ny iPhone. Låt dem veta att du är okej med vilken modell de köper dig, dyr och ny eller inte.
  • Om dina föräldrar inte vill att du ska ha en telefon är det förmodligen för att de bryr sig om dig och inte vill ha någon skada komma till dig online.
  • Se till att affären är äkta om du köper en begagnad (används) iPhone.
  • Försök att inte vara för beroende av annan elektronik som du kanske har, för då kan dina föräldrar oroa dig för att du skulle vara på din telefon för mycket om du skulle få en. Hjälpa dem mycket, det fungerar i de flesta fall. Om inte, gör det bra i skolan!
  • Om dina föräldrar säger nej, kan du föreslå att du använder sin gamla iPhone istället för att de köper dig en ny.
  • Beg inte / fråga upprepade gånger eftersom det kommer att minska chansen att få en iPhone från dina föräldrar. Även om de säger nej, vänta ungefär en eller två månader för deras svar.
  • Nämna "iPhone" till dina föräldrar kan hjälpa till att föreslå att du är intresserad och du vet om produkten. Först omnämna ordet och sedan gradvis nämner fakta som priset och ger en uppfattning om dina föräldrar att du har kunskapen och det kan hjälpa till med att visa ditt föräldrars ansvar.
  • Inte någonsin be om en telefon om dina föräldrar säger nej. Det kommer att visa dem att du inte är så ansvarig och du är inte redo för en telefon än.
  • Om dina föräldrar är oroliga över kostnaden, försök hitta en billig telefon med ett billigt nätverk.
  • Börja med en grundläggande telefonmodell för test och långsamt uppgradera.
  • Om dina föräldrar inte gav en iPhone till dig, fråga dem om iPod touch. Det fungerar som en telefon bara men du kan inte ringa med det.
  • Lova att du delar med dina syskon och visar dem vad du gör.
  • Varningar

    Om dina föräldrar säger att de inte kommer få dig en iPhone i år, var bara mycket omtänksam och tålmodig och försök att vara så perfekt som du kan upp till jul eller din födelsedag. På det sättet kommer dina föräldrar att se hur mycket en iPhone betyder för dig, och om din födelsedag eller jul kommer upp, kan de överväga att få dig en.
  • Förlusten av en iPhone är dyr. Detta kan väga tungt i en förälders sinne.
  • Vissa föräldrar vill bara inte att du ska ha en iPhone. I det här fallet, ta telefonen du får ha och vara tacksam. Inte bara inköp men att köra en iPhone är dyrt och kanske har de bara inte det extra pengar för att finansiera vad de ser som huvudsakligen spelar på en telefon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande