Hur man kaskad routrar

Ett bra sätt att expandera ditt trådbundna eller trådlösa nätverk är att kaskad routrar. En routerkaskad innebär att 2 eller fler routrar är anslutna till varandra genom en Ethernet-kabel. Det finns 2 sätt att kaskad routrar: Anslut en Ethernet-port på den andra routern till en Ethernet-port på den första eller ansluta Internet-porten på den andra routern till en Ethernet-port på den första.

Steg

Metod 1 av 2:
Anslutande Ethernet till Ethernet (LAN till LAN)
  1. Bild med titeln Cascade Routers Steg 1
1. Ange vilka routrar som kommer att vara den primära och som kommer att vara sekundära. Ditt primära modem är routern med en direkt anslutning till Internet eller modem. Din sekundära router kommer att anslutas till Internet via den primära routern.
  • Generellt bör du använda den mest aktuella routern som din primära router.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 2
    2. Anslut din sekundära router i.Anslut en nätadapter till din sekundära router och anslut den till ett eluttag nära en dator som du kan använda för att ställa in den sekundära routern.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 3
    3. Anslut din dator direkt till din sekundära router.Använd en Ethernet-kabel Toplug i en av de numrerade Ethernet-portarna på routerns baksida och till en Ethernet-port på din dator. Se till att den inte är ansluten till din primära router.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 4
    4. Öppna din routerns webbaserade konfigurationsmeny. Anslut till den sekundära routerns IP-adress med en webbläsare.
  • Beroende på din router, kan du behöva navigera till en viss webbadress för att komma åt din routerns webbaserade konfigurationsmeny. Kontakta din routerns användarmanual eller tillverkarens hemsida för att ta reda på vad IP-adressen för din router är.192.168.1.1 är en av de vanligaste routerns IP-adresser.
  • Du kan behöva logga in på routerns konfigurationsmeny."Administration" är det vanligaste användarnamnet och / eller lösenordet.Kontakta användarhandboken eller tillverkarens hemsida för att lära dig mer om hur du loggar in på din routerns konfigurationssida.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 5
    5. Ändra sekundär routerns IP-adress. Leta efter det här alternativet under lokala IP-inställningar. Nyckeln här är att se till att din sekundära router har en annan slutlig siffra än IP-adressen till din primära router.
  • Ett exempel IP för din primära router är 192.168.1.1. Så ett exempel på din sekundära routerns IP-adress kan vara 192.168.1.2.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 6
    6. Stäng av den sekundära routerns DHCP-serverinställningar.Konfigurationsmenyn är annorlunda för varje router make och modell.Detta kan ofta hittas under "Uppstart", "Avancerade inställningar", "Nätverksinställningar", ect.Läsa "Så här konfigurerar du en router för att använda DHCP" För att lära dig mer om hur du hittar routerns DHCP-inställningar.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 7
    7. Se till att din sekundär router är inställd på Router-driftsläge. Detta finns ofta i en avancerad inställningsmeny.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 8
    8. Anslut den sekundära routern till den primära routern.Använd en Ethernet-kabel för att ansluta till någon av de numrerade Ethernet-portarna på den primära routern.Anslut sedan den andra änden av den kabeln till en numrerad Ethernet-port på baksidan av den sekundära routern. Dina routrar är nu kaskad.
  • Metod 2 av 2:
    Anslutande Ethernet till Internet (LAN till WAN)
    1. Bild med titeln Cascade Routers Steg 9
    1. Anslut din sekundära router.Använd nätadaptern som medföljde din router för att ansluta den till ett eluttag nära en dator som du kan använda för att konfigurera din sekundära router.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 10
    2. Anslut din dator till din sekundära router.Använd en Ethernet-kabel för att ansluta till en av de numrerade portarna på din sekundära router.Anslut den andra änden till en Ethernet-port på din dator.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 11
    3. Öppna den webbaserade konfigurationsmenyn.Ange den sekundära routerns IP-adress i en webbläsare för att komma åt routerns IP-adress.
  • 192.168.1.1 är en av de vanligaste routerns IP-adresser.Om det inte fungerar, kontakta användarhandboken eller tillverkarens hemsida för att lära dig hur du loggar in på rutan Routers Configuration.
  • Du kan behöva logga in på routerns konfigurationsmeny."Administration" är det vanligaste användarnamnet och / eller lösenordet.Kontakta användarhandboken eller tillverkarens hemsida för att lära dig mer om hur du loggar in på din routerns konfigurationssida.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 12
    4. Ändra den lokala IP-adressen. Den andra-till-sista siffran i din lokala IP-adress ska skilja sig från din primära router.
  • Om din primära IP-adress är 192.168.0.1 då ska din sekundära routerns IP-adress vara något som 192.168.2.1.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 13
    5. Spara dina IP-adressändringar. Koppla bort din sekundära router från din dator.
  • Bild med titeln Cascade Routers Steg 14
    6. Anslut din primära router till dig sekundär router. Använd en Ethernet-kabel för att ansluta till en av de numrerade portarna på din primära router.Anslut sedan den andra änden av kabeln till den sekundära routerns Internetport. Dina routrar är nu kaskad.
  • Tips

    När du ansluter din sekundära routerns Internetport till huvudrouterns Ethernet-port kan du bestämma vilka router-enheter som ansluts till eftersom de kommer att ha olika LAN-IP-segment.
  • När du ansluter din andra routerns Ethernet-port till din primära router Ethernet-port, kommer enheter som ansluts till antingen router att vara på samma LAN-IP-segment.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande