Så här ansluter du en macbook till en tv

Thistaaches du hur du ansluter en MacBook-bärbar dator till en TV. Moderna MacBooks skiljer sig från MacBook Pro Datorer genom att de bara har en videoutgångsport, medan MacBooks från 2009 till 2015 använder en mini Displayport Slot. Du kan också använda din MacBooks AirPlay-funktion för att ansluta till en Apple TV om det behövs.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en kabel
  1. Bild med titeln Anslut en MacBook till en TV-steg 1
1. Bestäm vilka videoutgångar som din MacBook har. Beroende på det år som din MacBook producerades och dess make och modell, kan din MacBook använda antingen en Thunderbolt 3, USB-C, Thunderbolt, Thunderbolt 2, Minidisplay Port, HDMI-port eller USB-A-porten.
  • Om du har en MacBook Pro eller MacBook Air som produceras 2016 eller senare, stöder din MacBook båda Thunderbolt 3 och USB-C Utgångsportar.Både Thunderbolt 3 och USB-C-portarna har en liten pillerformad port.MacBooks som stöder Thunderbolt 3 har flera utgångsportar på dem.Du kan använda en Thunderbolt 3 eller USB-C-kabel i någon av utgångsportarna.
  • Om du har en MacBook som produceras efter 2015 och den har en enda pillerformad port på sidan, stöder din MacBook a USB-C anslutning, men inte Thunderbolt 3-anslutning.Var noga med att köpa en USB-C-kabel och inte en Thunderbolt 3.
  • Om du har en MacBook Pro som produceras mellan 2011 och 2015, eller en MacBook Air som produceras mellan 2011 och 2017, kan din MacBook ha en Blixt eller Thunderbolt 2 utgångsport.Dessa portar är rektangelformade med hörnen som skärs ut ur botten.De har också en etikett som liknar en blixtbult bredvid dem.Thunderbolt och Thunderbolt 2-utgångsportar är samma form och storlek som en minidisplayport, men de är inte samma som en minidisplayport.Var uppmärksam på etiketten bredvid hamnen för att veta vilken kabel du behöver köpa.
  • Om du har en MacBook Pro eller MacBook Air som produceras mellan 2008 och 2010, använder din MacBook en MiniDisplayPort.Den har en rektangelformad port med de nedre hörnen som skärs ut.Det har också en etikett som liknar en TV-skärm med två linjer på båda sidor.MiniDisplayPorts är lika stora och form som Thunderbolt och Thunderbolt 2-portar, men de är inte samma.Kontrollera etiketten bredvid porten för att veta vilken kabel du behöver använda.
  • Vissa MacBook-modeller har en HDMI-port på sidan.Detta kan användas för att ansluta till en TV utan en adapter.HDMI-portarna liknar en 3/4 tum pentogonalformad port med de nedre hörnen rundade inåt.
  • Vissa TV-apparater låter dig ansluta en bärbar dator till dem med en USB-anslutning.För att detta ska fungera behöver din TV ha en USB-ingångsport och stödja en display över USB.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 2
    2. Köp en adapterkabel. Du behöver en USB-C-TO-HDMI-adapter för MacBooks som gjorts 2015 eller senare.Om din MacBook använder en Thunderbolt eller Thunderbolt 2-anslutning, behöver du en Thunderbolt-till-HDMI-adapter.Om din MacBook använder en MiniDisplayPort, behöver du en MinidisplayPort-to-HDMI-adapter.
  • Du kan hitta dina önskade kablar och adaptrar i butiker som bäst köp, eller du kan hitta dem online på platser som Amazon och eBay.
  • När du köper en adapter, oroa dig inte för att spendera mer än omkring $ 15. Högre priser kablar motsvarar inte nödvändigtvis högre kvalitet.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 3
    3. Stäng av din TV. Detta kommer att förhindra oavsiktlig skada på din TV.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 4
    4. Fäst kablarna till adaptern.Adaptern ska ha minst en HDMI-ingång.Matcha formen på HDMI-ingången på adaptern till båda änden av en HDMI-kabel och anslut HDMI-kabeln till adaptern.Beroende på din adaptermodell kan det antingen ha en bifogad kabel som ansluts till din MacBook, eller det kan ha en separat ingångsport för att du kan ansluta en USB-C, Thunderbolt eller MiniDisplay-kabel till adaptern.Om så är fallet, se till att du har köpt rätt kabel och anslut den till ingångsporten på adaptern.
  • Om din MacBook har en HDMI-utgång behövs ingen adapter.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 4
    5. Anslut HDMI-kabeln till din TV.När du har anslutit HDMI-kabeln till adaptern, anslut den andra änden av HDMI-porten till din TV.Din TV ska ha minst en HDMI-port.En HDMI-port liknar en 3/4 tum pentagonal slot.De är vanligtvis på baksidan eller sidan av TV: n.Matcha kabelanslutningens form med HDMI-porten och sätt in kabeln i porten.
  • Om din TV har mer än en HDMI-port, notera vilken HDMI-port du ansluter till.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 5
    6. Fäst kabeln från din adapter till din MacBook. För en MacBook som gjorts 2015 eller senare kommer du att ansluta USB-C-änden av kabeln till den ovala porten på vänster sida av din MacBook.
  • För 2011 till 2015 MacBook-modeller kommer Thunderbolt-kabeln att ansluta till den rektangelformade porten som har en etikett som liknar en blixtbult.
  • För 2009 genom 2011 MacBook-modeller kommer kabeln Mini DisplayPort att plugga in i porten som har en etikett som liknar en TV-skärm.
  • Om du använder en USB-C-adapter för att ansluta till en TV, se till att din MacBook är laddad innan du börjar.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till en TV-steg 6
    7. Tryck
    Bild med titeln WindowsPower.jpg
    Att slå på din TV.Tryck på strömbrytaren på din TV eller fjärrkontroll för att driva din TV på.Det har vanligtvis en ikon som liknar en cirkel med en linje genom toppen.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 7
    8. Byt din TV till HDMI-källan Din MacBook är ansluten till.tryck på Inmatning, Video, eller Källa knappen på din TV eller fjärrkontroll för att välja HDMI-porten som du anslutit din MacBook till.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 8
    9. Öppna Apple-menyn
    Bild med titeln MacApple1.jpg
    På din MacBook. Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen. En rullgardinsmeny visas.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 9
    10. Klick Systeminställningar…. Det är nära toppen av rullgardinsmenyn. Gör så öppnar fönstret Systeminställningar.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 10
    11. Klick Skärm. Den har en ikon som liknar en datorskärm.Det är mitt i fönstret Systeminställningar.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 11
    12. Klicka på Skärm flik. Det är i det övre vänstra hörnet av fönstret.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 12
    13. tryck och håll alternativ och klicka på detektera displayen.Om din MacBook inte upptäcker din TV automatiskt, tvingar du din Mac för att upptäcka din bildskärm.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 13
    14. Kontrollera "Skalad" låda. Detta gör att du kan välja den upplösning du vill visa på din TV.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 14
    15. Ändra skärmskalningen. Klicka och dra "Underskan" Skjutreglage som är längst ner på sidan Vänster för att visa mer av din Macs skärm på TV: n eller höger för att zooma på skärmen. Detta hjälper dig att passa din Mac-skärm till din TV om bilden på TV: n är för stor eller för liten.
  • Alternativt kan du klicka på den upplösning du vill visa.En standard HDTV-skärm är vanligtvis 1920 x 1080.En 4K Ultra HDTV är vanligtvis 3840 x 2160.
  • Du kan inte använda en upplösning som är högre än din TV: s inbyggda upplösning (E.g., 4k).
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 15
    16. Klicka på knappen (⋮⋮⋮⋮).Det är i det övre vänstra hörnet av fönstret Systeminställningar.Detta tar dig tillbaka till huvudmenyn i menyn Systeminställningar.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 16
    17. Klick Ljud I huvudfönstret.Den har en ikon som liknar en högtalare.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 17
    18. Klick Produktion. Det är på toppen av ljudfönstret. Om du gör det medför en lista över högtalare som din Mac för närvarande har tillgång till.Varav en bör vara din tv: s namn.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 18
    19. Klicka på din TV: s namn.Detta säkerställer att din MacBook kommer att använda dina TV: s högtalare istället för egen.
  • Om din TV: ns namn är markerat, använder din MacBook redan dina TV: s högtalare.
  • Pre 2009 MacBook-modeller kan bara leverera video (inget ljud) via en mini-displayort.Du kan ansluta till externa högtalare med hörlursuttaget på din MacBook.
  • Metod 2 av 2:
    Använder airplay
    1. Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 20
    1. Se till att du har en AirPlay-kompatibel TV eller Streaming Device.De flesta smarta TV-apparater som tillverkas av Sony, Samsung, LG och Vizio är Airplay-kompatibla.Om din TV inte stöder AirPlay kan du köpa en AirPlay-kompatibel strömmande låda som Apple TV, Roku, Amazon Fire eller Google Chromecast.PlayStation 5 och Xbox-serien S / X stöder också AirPlay.
    • På några smarta TV och enheter kan du behöva ladda ner Apples TV-app från den digitala butiken.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 21
    2. Ström på din smarta TV och / eller strömmande enhet.Använd din TV-fjärrkontroll för att slå på din TV.Om du använder en strömmande enhet för att ansluta till din TV, se till att enheten är påslagen och drivs på eller vaknar.Om det inte är, använd fjärrkontrollen för enheten för att slå på den eller väcka den.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 22
    3. Se till att din MacBook och Smart TV eller Streaming-enhet är anslutna till samma nätverk.För att spegla din MacBook-skärm till din TV med AirPlay måste din MacBook och Smart TV eller Streaming-enhet anslutas till samma trådlösa nätverk eller anslutna till samma router med en kabelansluten anslutning.Kontakta användarhandboken för din smarta TV eller strömmande enhet för att lära dig hur du ändrar nätverksinställningarna.Använd följande steg till Kontrollera din MacBooks trådlösa anslutning:
  • Klicka på Wi-Fi-ikonen, som liknar båglinjerna över en punkt.Det är i menyraden på toppen.
  • Klicka på det trådlösa nätverket du vill ansluta till.
  • Ange det trådlösa lösenordet för det nätverket.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 23
    4. Se till att AirPlay-alternativen är aktiverade på din MacBook.Kontrollera menyraden längst upp.Du bör se en ikon som liknar en tv-sitter ovanpå en triangelformad stativ.Om du inte ser den här ikonen, använd följande steg för att aktivera AirPlay-alternativen på din MacBook:
  • Klicka på ikonikonet i det övre vänstra hörnet.
  • Klick Systeminställningar.
  • Klick Skärm.
  • Klicka på kryssrutan bredvid "Visa spegellternativ i menyraden när den är tillgänglig."
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 24
    5. Klicka på AirPlay-ikonen.Det är ikonen som liknar en tv-sitter på en triangelformad stativ.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till ett TV-steg 25
    6. Klick Spegel inbyggd display eller spegel [enhetens namn].Båda dessa alternativ listas under namnet på din enhet i AirPlay-menyn. "Spegel inbyggd display" Matchar storleken på din bildskärm."Spegel inbyggd [Enhetsnamn]" matchar storleken på din TV.
  • Om du har flera enheter som är anslutna till samma nätverk kan du se dessa alternativ som anges nedanför varje enhet.
  • Bild med titeln Anslut en MacBook till en TV Steg 26
    7. Ange AirPlay-lösenordet.Om du blir ombedd att göra det, ange AirPlay-lösenordet på din TV-skärm.
  • För att stoppa skärmspegling, klicka på ikonen AirPlay i menyraden högst upp på din MacBook-skrivbord.Klicka sedan Stäng av airplay.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Några tredjepartsapplikationer, som Arkmc, kan användas för att spegla din Mac-skärm till icke-Apple Smart TV-apparater.

    Varningar

    Tyvärr finns det ingen version av den vanliga MacBook som innehåller en HDMI-port.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande