Så här fixar du kabel-tv

När din kabel går ut oväntat eller din kabelutgång saknas ljud eller visar en kornig bild, det finns en bra chans att det här har att göra med din nuvarande installation. När du ringer kabelföretaget för att hjälpa till att lösa problemet kan det hända att du faktiskt kan vara i en situation där en liten funktionsfel kräver det enklaste fix- eller felsökningsproceduren.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera kabel- eller DVR-set-topboxen
  1. Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 1
1. Stäng av och sätt på din enhet. Det är möjligt att din DVR- eller kabelbox kan ha funktionsfel och kräver en strömcykel. På enheten håller du strömbrytaren i tio sekunder för att stänga av den. Det fortsätter att inte stängas av, du kan koppla ur nätsladden från vägguttaget i 15 sekunder och anslut sedan in och vänta 30 sekunder. Tryck på strömbrytaren för att slå på enheten.
  • Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 2
    2. Granska felkoden på din enhet. Din enhet kan ha en specifik uppsättning siffror eller fel på dess display som indikerar ett problem. Granska din användarhandbok eller kabelleverantörs webbplats för mer information om att lösa problemet.
  • Du kan ha en annan kabelbox, t.ex. en Motorola-enhet eller vetenskaplig Atlanta-kabellåda som beror på det område du är i vilken du kommer att kräva att du kan kontrollera specifika felkoder baserade på tillverkaren.
  • Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 3
    3. Kontrollera kablarna på din enhet. Se till att koaxialkabeln (kabelantenntråd) inte är lös mellan både enheten och tv. Se till att kabeln matas in i lämpliga ingångar och utgångar mellan kabelboxen och tv-skärmen.
  • Försök använda en starkare RG (Radio Guide) koaxialkabeltyp som RG-6 som ger en starkare signalstyrka för att säkerställa den högsta kvaliteten som möjlig.
  • Metod 2 av 3:
    Kontrollera TV-displayen
    1. Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 4
    1. Kontrollera signalintegriteten direkt. Du kan kontrollera att kabelsignalen fungerar genom att ta kontakten från din kabelbox direkt. Var noga med att ta bort några andra anslutningar som kan orsaka avbrott eller förseningar som en videobandspelare, DVD, spelkonsol, överspänningsskydd eller andra enheter.
  • Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 5
    2. Utesluta andra enheter som passerar igenom. En av dina enheter kan producera en bild som inte är kompatibel med din bildskärm. Kontrollera att din TV kan få en specifik signal från ditt pass via enheten.
  • Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 6
    3. Visa rätt videoingång. Kontrollera varvideoingången är inkopplad på din TV och bekräfta med dina program "Input". Kontrollera om TV: n är på kanal 03 eller kanal 04 eller om ingången ska ställas in på CATV, AV1, AV2, Video 1, HDMI eller andra liknande videoingångar.
  • Metod 3 av 3:
    Ringa din kabelleverantör
    1. Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 7
    1. Granska din aktiveringsgräns. Om du försöker använda din kabelbox efter att ha flyttat till en ny plats. Detta är utformat i själva set-top-boxen och kan behöva återställa aktiveringsgränsen genom att ringa din leverantör.
  • Bild med titeln Fix Cable TV Steg 8
    2. Betala dina räkningar i tid. Se till att det inte finns några försenade betalningar eftersom det kan avaktivera din tjänst tills betalningen behandlas.
  • Bild med titeln Fix kabel-TV Steg 9
    3. Verifiera för eventuella rapporterade avbrott. Ibland kommer din kabelleverantör att ha driftstopp på grund av schemalagda underhåll eller svåra väderförhållanden som stör leveransen av sin tjänst. De kan ge en beräknad tid när tjänsterna kommer att återupptas på deras hemsida eller genom sin kundservice.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Den aktuella standarden för koaxial ledning är RG-6. RG (Radioguide) indikerar typen av koaxialkabel med ett tal som indikerar styrkan hos dess komponenter. RG-59 var den tidigare standarden som har gjorts föråldrad på grund av high definition-tv. RG-59 har en mindre ledare som ger en svagare signal och har mindre avskärmning som orsakar större störningar. RG-6-kablar har en större ledare och har starkare avskärmning som ger en bättre signal totalt.

    Varningar

    Koaxialkablar som leder till ditt hus måste vara jordat. Om din koaxialkabel körs varm eller börjar gnista, ring omedelbart din brandkår, ring sedan din kabelleverantör. Ojordade eller felaktigt jordade koaxialkablar är en sällsynt förekomst.
  • Sitt inte annan elektronik på din kabelbox eftersom det kan orsaka problem med ventilation för din kabelbox.
  • Var noga med att placera kabelboxen i ett välventilerat område och se till att det är fritt från damm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande