Så här ansluter du två datorer med usb

Om du har två datorer med USB-portar kan du ansluta dem till varandra med hjälp av en speciell typ av USB-kabel som kallas en "överbryggande" kabel. Du kan också tekniskt ansluta två Macs via USB, men du måste lägga till en USB-till-Ethernet-adapter och Ethernet-kabel till blandningen. När datorerna är anslutna till varandra kan du snabbt överföra filer från en dator till en annan.

Steg

Metod 1 av 2:
Ansluta två datorer med USB
  1. Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 1
1. Få en USB-till-USB-överbryggningskabel. Det är viktigt att använda rätt typ av USB-till-USB-kabel, eftersom det finns mer än en sort. Den enda USB-till-USB-kabeln som ska användas för att ansluta två datorer är en "överbryggande kabel", ibland kallad "USB-dataöverföringskabel", "USB-nätverkskabel" eller "USB-länkkabel."Den korrekta kabeln har en elektronisk krets i mitten (du ser bulge) och manliga USB-kontakter i båda ändarna.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 2
    2. Installera programvaran på båda datorerna. Gör det innan du ansluter kabeln till datorerna. Kabeln kom sannolikt med en CD- eller DVD-innehållande programvara. Sätt i skivan och kör installationsprogrammet när den visas på skärmen. Om det inte startas automatiskt trycker du på ⊞ WIN+E För att starta File Explorer, navigera sedan till din CD / DVD-ROM-enhet på vänster sida av skärmen. Dubbelklicka på filen som heter "Setup" eller "Installer."
  • Om kabeln inte kom med programvara, gå till tillverkarens hemsida och leta efter en sektion som heter "Software" eller "Drivers."Ladda ner programvaran som görs specifikt för din kabel. Gör det på båda datorerna.
  • Om du får möjlighet att välja ett "läge", välj "länk" -läge (kan kallas "bro" eller "överföring" -läge).
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 3
    3. Anslut varje ände av USB-kabeln till en USB-port på varje dator. Försök att inte sträcka kabeln för mycket. Om kabeln måste dras spänn för att ansluta datorerna, flytta datorerna närmare varandra för att undvika att kabeln bryts.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 4
    4. Starta överföringsprogrammet på båda datorerna. Oavsett hur programvaran var installerad, bör det vara en post för det i Start-menyn. Klicka på "Start", gå till "Alla program" eller "Alla Apps", och välj programvaran från menyn. Från den här tiden behöver du inte fortsätta att byta fram och tillbaka mellan datorer för att överföra filer-allt kan göras från en dator.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 5
    5. Bläddra bland en dators filer från den andra. Lägg märke till att programvaran ser ut som en filhanterare withtwo windows (kallad "lokal" och "fjärrkontroll") - en för varje dator. Det lokala fönstret visar filer på den dator du använder för närvarande, och fjärrkontrollen visar filerna på den andra datorn.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 6
    6. Dela filer. Om du vill kopiera något från fjärrdatorn till den du använder, dra önskad fil från fjärrfönstret önskat destination i det lokala fönstret. Du kommer också att kunna dra filer från den lokala datorn till fjärrdatorn på samma sätt.
  • Metod 2 av 2:
    Ansluta två MACS med USB
    1. Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 7
    1. Samla de nödvändiga tillbehören. Macs kan inte tekniskt ansluta till varandra via en USB-kabel - det närmaste du kan komma till en USB-till-USB-anslutning på en Mac är att köra en kabel från en dators USB-port till den andra datorns Ethernet-port.
    • USB-TO-Ethernet-kontakt: Dessa kontakter är universella, vilket innebär att du inte behöver köpa en specifikt gjord för Apple-datorer. En ände av adaptern har en manlig USB-kontakt, den andra en kvinnlig RJ-45-port för Ethernet-kabeln.
    • 10 / 100BASE-T Ethernet-kabel: Den här kabeln är standard, har RJ-45-kontakter i båda ändar och kan köpas på alla elektronikaffär.
    • Ser Hur man överför filer mellan två Mac För enklare Waysto få filer från en dator till en annan.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 8
    2. Anslut USB-adaptern till en USB-port på datorn 1. Om bara en av datorerna har en Ethernet-port, anslut USB-adaptern till den datorn. Annars spelar det ingen roll vilken du kopplar in först.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 9
    3. Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln till RJ-45-porten i datorn 2. Den här porten är sannolikt på sidan eller baksidan av din dator.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 10
    4. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln (ansluten till dator 2) i USB-adaptern. Ledningarna är färdiga.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 11
    5. Öppna delningsinställningarna på båda datorerna. På varje dator öppnar du Apple-menyn, klickar på "Systeminställningar" och väljer sedan "Delning."När delningsinställningarna visas på skärmen ser du också namnet på den dator du är på.
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 12
    6. Använd Finder på en dator för att ansluta till den andra. Det spelar ingen roll vilken dator du använder för att börja den här processen. På en dator, Open Finder, välj "Gå", sedan "Anslut till servern."Klicka på" Bläddra "för att visa en lista över möjliga datorer för att ansluta till. När du ser namnet på den andra datorn visas i resultaten, dubbelklicka på det och ange ditt lösenord (om det blir uppmanat).
  • Bild med titeln Anslut två datorer med USB-steg 13
    7. Kopiera filer fram och tillbaka mellan datorer. Du ska nu se en lista över filerna på den andra datorn från den första datorn. Dra och släpp filer mellan datorer i det här Finder-fönstret.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om båda datorerna har en Ethernet-portar och du inte vill köpa extra hårdvara, se Så här ansluter du två datorer tillsammans med en Ethernet-kabel För ett annat (eventuellt mer kostnadseffektivt) alternativ.
  • För att lära dig om andra sätt att överföra filer mellan datorer, se Hur man överför filer mellan bärbara datorer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande