Hur man tråkigt läder

Läder varar i år, och ju äldre det blir, desto mer karaktär har det! Tyvärr, när du köper nya läderprodukter, kan de ibland se alltför blanka eller till och med billiga. Du kan försöka tvätta och bära ditt läder för att tråkiga sitt utseende på ett subtilt, gradvis sätt. Om du vill tråkigt ditt läder dramatiskt, prova en kemisk lösning.För ett ännu mer obehagligt utseende, försök använda slipande tekniker.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta och bära lädervaror
  1. Bild med titeln tråkigt läder steg 1
1
Rengör ditt läder objekt med tvålvatten. Rengöring av ditt läder kan vara tillräckligt för att ta bort oljor eller vaxer som gör det ser glänsande ut. Du kan göra din egen läderrengöringslösning genom att kombinera 16FL oz (470 ml) vatten med några droppar diskmedel. Doppa en mjuk handduk eller tyg i lösningen och torka sedan ner i läder. Doppa sedan en ny trasa i destillerat vatten och torka av objektet igen. Torka läder med en mjuk, torr handduk eller skam.
  • Du kan också köpa en läderrengöringsprodukt om du föredrar. Leta efter en läderrengöringsprodukt som lämnar en matt finish för att få ett tråkigt utseende på ditt läderobjekt.
  • Vätning av läder med vanligt vatten kan också räcka för att tråkigt det. Fuktar en tvättduk med vatten och torka det över ytan av ditt läderobjekt för en omedelbar dullingseffekt.
  • Bild med titeln tråkigt läder steg 2
    2. Dra ut skenet av en läderjacka genom att tvätta och torka den. Sätt din läderjacka i tvättmaskinen i sig och tillsätt 1 US-mm (15 ml) tvättmedel.Kör brickan på den milda cykeln med kallt vatten. Vrida jackan när den är klar tvätt, eftersom tvättmaskinen inte kommer att kunna komma ut allt överskott av vatten. Överför sedan den till torken och kör den på medellång värme tills den är torr. Detta borde bli av med några rynkor i läder.
  • Du kan behöva upprepa processen för att få önskat utseende, speciellt om ditt läderobjekt är helt nytt.
  • Din läderjacka kan krympa i torken. För saker som du inte vill få något mindre, använd den inte värmekretscykeln.
  • Bild med titeln tråkigt läder Steg 3
    3. Bära och använd ditt läder ofta för att bryta det i över tiden. Ett annat enkelt, långsamt sätt att tråkigt läder är att bära och använda det ofta. Läder kommer att fortsätta att se mullier och mer slå upp genom åren. Påskynda denna långsamma åldrande process genom att använda dina lädervaror så ofta du kan
  • Du kan också försöka ha på sig ditt läderobjekt ute på en regnig eller snöig dag för att få det vått.
  • Om du har en läderjacka eller läderskor som du vill göra blickare, försök att låna ut objektet till vänner för att påskynda processen.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av en kemisk lösning till tråkigt läder
    1. Bild med titeln tråkigt läder steg 4
    1. Använd en vaxavstripprodukt för att ta bort en spegelglans. En spegelglans är en ultra-glänsande finish på läder. Det är en vanlig finish på klädskor. Om du har ett par skor eller annat läderobjekt som har en vaxspegel lyser det, kanske du behöver köpa en speciell produkt för att få av. Köp en flaska lädervaxborttagare i skonavdelningen i en butik eller online. Applicera produkten till en trasa eller mjuk trasa och torka den över läderytan. Fortsätt att applicera och torka ytan tills spegelglasyren är helt borta.
    • Spegelglasyr kan vara svårt att ta bort.Tryck hårt när du torkar ner ytan på läderposten.
  • Bild med titeln tråkigt läder steg 5
    2. Spraya objektet med att gnugga alkohol för att skapa ett tråkigt, vädret utseende. Fyll en tom sprayflaska ca 1/4 till 1/2 full med gnidningsalkohol. Sedan spruta ett ljust lager av alkohol över hela ditt läderobjekt. Applicera tillräckligt med alkohol så att objektet är fuktigt men inte drenket. Låt alkoholen torka helt för att ge ditt läder ett tråkigt, vädret utseende.
  • Du kan också använda en tandborste doppad i gnidningsalkohol för att applicera den på hårda fläckar.
  • Alkohol torkar snabbt, så du bör märka effekten inom 5 minuter efter att ha tillämpat produkten.
  • Bild med titeln tråkigt läder Steg 6
    3. Applicera aceton nagellackborttagare för att ta bort färg och glans. Aceton nagellackborttagare kan lätta eller till och med ta bort de färgämnen som används för att färga ditt läder. Häll en liten mängd aceton nagellack remover på en bomullsboll eller mjuk trasa, och gnugga bomullsbollen eller tyget över några fläckar som du vill lätta. Fokusera på områden som naturligtvis kan blekna först, till exempel de nedre hörnen av påsar eller armbågen av jackor.
  • Denna teknik kommer att fungera annorlunda beroende på färgkvaliteten och färgen. Du kanske inte helt kan ta bort färgen på ett mörkt läderobjekt.
  • Kemiska metoder för att dölja ditt läder kan skada och missfärga det, så testa det först. Applicera lösningen på ett inkonsekvent område av läder innan du behandlar hela objektet.
  • De säljer faktiskt acetonbaserade städare som du kan använda för det här.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker slipande tekniker
    1. Bild med titeln tråkigt läder Steg 7
    1. Torka läder med en texturerad rengöringsduk för att tråkiga glansen. Köp en behållare med skrubbningsdukar som är avsedda för rengöring av räknare och andra hårda ytor. Torka sedan läder för att tråkiga glansen. Torka av läder med en mjuk handduk eller skaka efter att du har slutat torka den.
    • Du kan behöva upprepa detta 1 till 2 gånger för att få den önskade effekten.
    • Du kan hitta texturrengöringsdukar i avsnittet Rengöringsmedel i en mataffär. Leta efter en som är märkt som "texturerat", "slipmedel" eller "skrubbning."
  • Bild med titled Tråkig läder Steg 8
    2. Gnid läder med stålull eller 220-grit sandpapper för ett nödutseende. Ju längre du har ditt läder, desto mer repas blir det. För att ge nytt läder ett bekymrat utseende, gnugga det försiktigt med stålull eller 220-grit sandpapper. Använd fram och tillbaka rörelser för att gnugga läder istället för att gå i cirklar, eftersom det kommer att skapa mer naturliga skrapor.
  • Sandpapper kan vara för grovt för lite läder. Försök börja med stålull och flytta upp till sandpapper om du behöver det. Du kan flytta upp till jämn grov sandpapper om du vill skapa djupare repor.
  • Bild med titeln tråkigt läder Steg 9
    3. Använd en trådborste om du vill skapa naturligt slitna fläckar. Gnugga en trådborste i fram och tillbaka och använd cirkulära rörelser på plats på ditt läderobjekt som du vill åldra. Gå långsamt och övervaka mängden nöd du skapar i läder. Gnugga inte ett område för mycket eller du kan punktera läder.
  • För skor och stövlar, fokusera på den övre delen av tån. För påsar, scuff upp de nedre hörnen. För jackor, spendera lite tid på armbågen.
  • Du kan också försöka scuffing upp ett läder objekt med ett annat grovt objekt, till exempel en pimpsten eller grov sten.
  • Var medveten om att med slipande metoder för att tråkigt läder kan skada det. Testa tekniken på ett inkonsekvent område av objektet innan du behandlar det hela.
  • Varningar

    Tänk på att du kanske inte kan ångra effekterna av att avlägsna glansen eller stör ditt läder. Se till att det här är vad du vill göra med objektet innan du börjar!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande