Hur man rengör akrylfönster

För att rengöra akrylfönster, håll dig borta från slipmedel och rengöringsmedel. Använd en mild rengöringslösning, mjuka trasor och försiktig rörelse. Ta bort ofullkomligheter med hjälp av isopropylalkohol, polsk, fotogen och sandpapper. Förhindra smuts och skada genom att minska repor med mild buffning.

Steg

Del 1 av 3:
Ger en grundläggande rengöring
  1. Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 1
1. Blås bort damm eller skräp. För att ta bort damm eller skräp från akrylfönster, använd en torktumlare på den coolaste inställningen. Håll hårtork 3-4 tum bort från fönstret och täcka ytan jämnt, går från sida till sida. Var noga med att inte värma plexiglaset som det kan skada.
  • Använd en förlängningssladd för att säkerställa att du kan använda hårtork jämnt framför dina fönster.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 2
    2. Gör en mild rengöringslösning. För att rengöra akrylglas, använd en mild, icke-slipande lösning av diskvätska och varmt vatten. För ett förhållande som lämnar plexiglasstrimligt, lägg till 3 droppar diskvätska till en gallon vatten (ca 3.8 l). Lösningen kan göras i en hink som ska användas för rengöring direkt, eller hälls i sprayflaskor för enkel rengöring av linjen.
  • Bild med titled Clean Acrylic Windows Steg 3
    3. Använd en icke-slipande rengöringsduk. För att rengöra akrylfönster, använd en mikrofiberduk eller en annan mjuk, luddfri, icke-slipande trasa. Antingen våt tyget direkt i den milda detergentlösningen, eller fukta den helt innan du använder den med rengöringssprayen. Använd alltid en ny, ren trasa för att tvätta akrylfönster som någon uppbyggnad, skräp eller smutsrester kvar från andra rengöringsjobb kan skrapa akryl mycket enkelt.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 4
    4. Rengör försiktigt ytan av akrylfönster. Vid rengöring av akrylfönster, använd minimalt tryck medan du är ren. Försiktigt dab ytan med rengöringsduken för att undvika repor. Eftersom smuts inte klamrar sig på akryl, bör denna mjuka rengöring vara tillräckligt för att ta bort rester eller damm från dina fönster.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 5
    5. Torra fönster. Efter rengöring, försiktigt bläckfönster torra med en ren trasa eller chamois. Detta förhindrar att vattenfläckar bildas. Undvik att använda tyget för att torka ner ytan av akrylfönster, eftersom denna rörelse kan orsaka repor.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort fläckar på Windows
    1. Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 6
    1. Ta bort fingeravtryck med isopropylalkohol. Dämpar en mjuk trasa med isopropylalkohol och kör försiktigt den över delen av ditt akrylfönster där fingeravtryck visas. När fingeravtryck är borta, skölj snabbt alkoholen av ditt fönster med en ren, våt trasa. Använd inte isopropylalkohol som ett vanligt rengöringsmedel för Windows, eftersom det kan orsaka ett antal små sprickor på akrylens yta över tiden.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 7
    2. Bli av med hårda fläckar med fotogen. För att ta bort svåra fläckar som olja, tjära eller fett från akrylfönster, köp kerosin på din lokala hårdvaruaffär. Dämpar en mjuk trasa med fotogen och appliceras på fläckarna, passerar duken över ytan så lätt som möjligt för att undvika repor. Skölj området noggrant med en ren, våt trasa för att ta bort alla spår av lösningsmedlet.
  • Var noga med att använda fotogen i ett öppet, välventilerat område.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 8
    3. Polera bort små repor och nötningar. För att ta bort små repor från ytan på dina plexiglasfönster, använd golvvax, bilvax eller bilpolska. Använda en mjuk, ren trasa Applicera ett tunt, jämnt lager av vaxet eller polera till dina akrylfönster. Buff försiktigt med en annan ren, fuktig trasa.
  • För envis repor, använd ett slipande polskt godkänt för akrylytor.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 9
    4. Sand bort djupare repor. Om repor är för djupt för att ta bort med vanlig buffning, sanda området med fin sandpapper (e.g. 600 grit sandpapper, tillgänglig på hårdvaruaffärer). Grovare sandpapper kommer att lämna repor. Använd små, cirkulära slag för att sätta det repade området, gradvis bredda ditt räckvidd och du går.
  • Sand akryl precis som du skulle en bit av trä. Hand, skivor eller bältesslipare ska alla fungera bra, var noga med att hålla sliparen att röra sig hela tiden för att förhindra skador.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra skador
    1. Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 10
    1. Undvik ammoniak eller ättikabaserade städare. Vid rengöring av akrylfönster, undvik ammoniakbaserade rengöringsmedel som du skulle använda på glasfönster (E.g. Windex). På samma sätt kan städare med ättika vara för sura och bör inte användas antingen. Kemikalierna i sådana städare kan skada akrylfönster, vilket gör att de ser molniga och tråkiga. Undvik att använda eventuella kommersiella fönsterrengöringsramar om de inte är icke-slipande och specifikt rekommenderas för akryl.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 11
    2. Behandla fönster med en antistatisk produkt. För att minska den statiska uppbyggnaden som kan orsaka damm och andra skräp att hålla fast vid akrylfönster, köpa en antistatisk rengöringsspray (E.g. Novus plast ren och glans). Applicera sprayen till en mjuk trasa och försiktigt dab den på fönsterytan. Buff fönstret försiktigt med en annan ren trasa.
  • Bild med titeln Clean Acrylic Windows Steg 12
    3. Använd inte pappershanddukar, skrubbor eller andra slipande rengöringsverktyg. Vid rengöring av akrylfönster, använd endast mjuka trasor för att undvika skador på ytan. Även pappershanddukar kan lämna repor på plexiglas. Långvarig användning av slipande rengöringsmedel kan förstöra akrylfönster helt, vilket gör dem grumliga och oanvändbara.
  • Sak du behöver

    • Rengöringsmedel
    • En hink eller sprayflaskor
    • Mjuka, rena tyg
    • Isopropylalkohol
    • Fotogen
    • Golvvax, bilvax eller bilpolska
    • Fint sandpapper
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande