Hur man bygger en hundbarriär för ditt fordon

När du reser med din hund i bilen, håll dem säkra i baksätet eller bagageutrymmet hjälper dig att koncentrera dig på körning. Om du äger en SUV, Minivan, Station Wagon eller Crossover-fordon, kan du enkelt bygga ett hinder för att placera mellan den bakre sittgruppen och bagageutrymmet där du håller din hund. Med bara några material från avdelning och hårdvaruaffärer och lite sågning och montering har du snart en pålitlig barriär för att hålla din hund ur vägen i framsätena.

Steg

Del 1 av 2:
Hitta rätt material
  1. Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 1
1. Mät ditt fordons interiör. Storleken på din hundbarriär beror på golv-till-tak och vägg-till-vägglängder av ditt fordonets stamområde. Om ditt fordon har hopfällbart baksäten, har du valet att placera barriären strax bakom framsätena. I det här fallet, kör ett måttband från golvet strax bakom framsätet upp till taket. Annars mäta bara golv-till-takhöjden på stammen bakom baksätena. Slutligen, ta den längsta mätningen mellan sidofönstren i bagageutrymmet och skriv sedan ner dessa längder.
  • Om du har ett sedan eller annat fordon utan öppet bagageutrymme bakom baksätet, och du har inget emot att hålla din hund i baksätet, du kan placera barriären strax bakom framsätena.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 2
    2. Köp springspänningsstänger.Dessa används antingen för att hänga draperier i Windows, eller för att stödja duschgardiner. Deras fjäderverkan tillåter dem att monteras mellan två ytor utan skruvar eller lim.Du måste hitta stavar som kan komprimera till bara lite kortare än golv-till-taklängden på stammen som du mätt. Ta med denna mätning till avdelningen eller maskinvaruhandeln, och fråga en anställd som hjälper dig att hitta rätt storlek.
  • Till exempel, om golv-till-taklängden är 3feet, 6 tum (1.067 meter), köp stavar som komprimerar till minst 3 fot, 5 1/2 tum (1.054 meter).
  • Du kan hitta dessa stavar på stora varuhus eller hårdvaruaffärer.
  • Välj stavar som har avsmalnande gummiproppar i sina ändar. Dessa hjälper till att säkra barriären på plats mot golv- och takytorna.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 3
    3. Välj crossbar material. För de horisontella staplarna, leta efter ¾-tum (minst 1.9 centimeter) PVC-rör eller trästavar på hårdvaruaffären.Antingen kommer man att vara tillräckligt stark för att hålla hunden att komma igenom. PVC kommer att bli lättare, men också lättare för hunden att tugga igenom.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 4
    4. Beräkna den totala tvärstångslängden. Dessa måste vara minst lika breda som vägg-till-väggmätningar av din bagageområde. Beräkna den totala stånglängden som ska köpas enligt storleken på din hund: Om din hund väger mer än 25 pund (11.3 kilo), multiplicera din vägg-till-vägglängd med fyra för fyra crossstänger. Om hunden väger mindre än 25 pund, multiplicera med fem för fem barer. Slutligen multiplicera den här siffran med ⅘ och skriv ner resultatet.
  • Till exempel, om din längsta vägg-till-väggmätning är fyra meter (1.22 meter), för en 40-pund (18.1-kilo) hund, multiplicera med fyra ger 16 fot (4.9 meter). Sedan multiplicera denna figur med ⅘ ger 12 fot, 7.2 tum (3.92 meter).
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 5
    5. Köp mindre material för vissa fordon. I vissa minivans och SUV / SACs utan hopfällbart baksäte, kommer det inte att finnas ett gap att blockera mellan de bakre sätena. Eller kanske du föredrar att inte kollapsa de bakre sätena. I dessa fall, få tillräckligt med material för att täcka klyftan mellan toppen av det bakre sittplatser och tak-tre barer ska vara tillräckligt, så multiplicera den längsta vägg-till-vägglängden i gapet ovanför de bakre sätena med 3, då resultatet av ⅘.
  • Del 2 av 2:
    Limning och montering av barriären
    1. Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 6
    1. Mäta korsstängerna.Dina crossbars varierar i längd beroende på gapet de kommer att täcka. Om du använder fyra barer måste de två nedre två bara vara tillräckligt långa för att täcka klyftan mellan fronterna strax ovanför mittkonsolen. Mät dessa på 2/5 av dina vägg-till-väggmätningar, eller tillräckligt länge för att spänna bort det här gapet. Mät de två bästa staplarna på ⅘ av vägg-till-vägglängden, eller tillräckligt länge för att täcka luckorna mellan framsätets nackstöd och sidofönstren.
    • Om du använder fem stavar, mäta botten två vid ⅖ den vägg-till-vägglängden, den mellersta på ⅗ och de två bästa på ⅘. Igen, se till att dessa kommer att vara tillräckligt långa för att täcka luckorna.
    • Om du bara skär tre barer för ett hinder bakom baksidan utan gap mellan sätena, mäta toppstången vid 7/10 den längsta vägg-till-vägglängden, mittfältet vid ⅘ och bottenstången på 9/10. Se till att alla luckor kommer att täckas av dessa längder.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 7
    2. Skär tvärstängerna.Använda en bordsåg eller handsåg, klippa de fyra eller fem tvärstängerna till sina olika längder. Använd sandpapper med medelkvalitet för att sanda av de skarpa slitna kanterna på PVC-röret eller trästavarna.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 8
    3. Placera de vertikala stavarna. Införa de två fjäderspänningsstängerna vertikalt, en strax bakom varje framsäte, eller bakom baksätena.Deras avstånd från varje vägg bör i allmänhet vara om ⅕ av vägg-till-väggmätningen. Se till att de är helt vertikala, inte lutar mot ena sidan eller den andra.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 9
    4. Markera bifogade punkter. En i taget, placera dina fyra eller fem tvärstänger horisontellt och jämnt åtskilda från varandra, som börjar med de två kortare stängerna tre tum (7.62 centimeter) högre än mittkonsolen. Den övre fältet kan vila fyra tum (10.16 centimeter) under taket. Använda en tunn filtmarkör, ange fästpunkterna genom att sätta ett X-märke på den horisontella PVC- eller trästavarna där de skär med de vertikala stavarna. Därefter, hålla de horisontella stavarna på plats, sätt horisontella märken på de vertikala stavarna ovanför och under där de skär med de horisontella staplarna.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 10
    5. Montera barriären. Använda 20-gauge Utility Wire (0.0319 tum / 0.018 centimeter), binda tvärstängerna till de vertikala staplarna i sina markerade korsningspunkter. Kör ledningen i ett X-format mönster diagonalt runt korsningen, ändra orienteringen av din slingrande varannan pass. Wrap tråden tätt tills de två staplarna är ordentligt säkrade. Kontrollera att staplarna förblir vinkelräta mot varandra under hela lindningen.
  • Om du föredrar att dölja tråden, täcka den över med elektriskt tejp av en färg som närmast matchar färgen på staplarna.
  • Bild med titeln Bygg en hundbarriär för ditt fordon Steg 11
    6. Sätt barriären på plats. Se till att stängerna är alla ordentligt fastsatta vid korsningspunkterna. Placera barriären direkt bakom fram- eller baksätet, dela den bakre sittgruppen och stammen. Använd fjäderspänningsfunktionen hos de vertikala stavarna, som komprimerar dem tillräckligt för att låta barriären glida på plats och säkras.
  • Tips

    Lämna tillräckligt med avstånd mellan horisontella staplar så att du kan se genom backspegeln.
  • Du kan använda gummistolbenstips för att ge fjäderspänningsstängerna dragkraft / grepp.
  • Saker du behöver

    • Spring-spänningsgardinstänger
    • PVC-rör eller trästavar
    • måttband
    • hand eller bordsåg för att skära de horisontella stavarna i längd
    • 20-gauge verktygsråd
    • Elektrisk tejp (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande