Hur man avaktiverar onstar

Thistaaches du hur du avbryter din Onstar-tjänst, liksom hur man förhindrar att påstar samlar in dina kördata efter avbokning. Även om du helt enkelt kan avregistrera från tjänsten fortsätter Onstar-hårdvaran att spåra hur du använder ditt fordon, även om du tar bort dess säkring. Det enda sättet att helt eliminera ONSTAR är att fysiskt koppla bort modulen från ditt fordon. Annat än OnStar-systemet och dess relaterade tjänster (automatisk kraschrespons och nödtjänster), bör inget annat system i fordonet sluta fungera när du kopplar bort modulen.

Steg

  1. Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 1
1. Fråga Onstar kundservice för att avbryta din prenumeration. Om du vill sluta använda OnStar, ring 1-888-4-ONSTAR (1-888-466-7827), eller tryck på den blå knappen på ditt Onstar-system för att kontakta kundservice. Agenten du pratar med kommer att kunna styra dig genom processen att avbryta din tjänst. Du kan behöva ge viss information under processen, till exempel kontakt eller faktureringsinformation.
  • Även efter att din tjänst har avbokats kan OnStar fortsätta att samla in data från ditt fordon för sin marknadsföring och andra ändamål. För att förhindra att OnStar har tillgång till din körinformation, fortsätt med den här metoden för att lära dig att fysiskt koppla bort OnStar-modulen.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 4
    2. Slå av fordonet. Också, om du inte redan har förlovat parkeringsbromsen, gör det innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 11
    3. Öppna stammen. I de flesta fordon är OnStar-modulen monterad på baksidan av antingen höger eller vänster bakhjul, som båda kan nås genom stammen. I andra fordon kan modulen hittas bakom handskfacket eller (i vissa större lastbilar) under en bred plastpanel under stereon.
  • Om du vet att din Onstar ligger bakom handskfacket, ta bort handskfacket från fordonet och hoppa över till steg 7. För att ta bort handskfacket, öppna dörren och ta bort flikar eller sladdar som säkrar den på plats. Därefter, med en hand på vardera sidan av lådan, tryck in på båda väggarna för att begränsa sidorna och glida det gratis.
  • Om modulen är i bindestrecket under stereon, använd ett verktyg för plast auto trim / gjutning (tillgängligt från en autoförsörjning) för att prya panelen från instrumentbrädan och sedan försiktigt Dra panelen fri. Du bör kunna glida den silvermetall påstar-modulen sitt fäste utan att behöva skruva av något. Hoppa över till steg 7 när du ser silverlådan i panelen.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 12
    4. Ta bort stammens fodrar. Foderet är inte säkrat med några skruvar eller muttrar, så du borde enkelt kunna lyfta den ut från stammen. Ta bara det från en kant och lyft det uppåt.
  • Efter att ha tagit bort fodret, sätt den åt sidan och titta på det nyligen avslöjade utrymmet. Om ditt fordon har plats för reservdäcken, bör du se det utrymme och / eller reservdäcken efter att du har tagit bort fodret.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 13
    5. Lyft ut reservdäcken. Om ditt fordon har ett reservdäck i det måste du ta bort det från bagageutrymmet och ställer den åt sidan för nu.
  • I vissa fall kan det finnas en mutter i mitten av reservdäckfacket som håller däcket på plats. Använd en skruvmejsel och vrid muttern moturs för att ta bort den. Efter att ha tagit bort muttern, lyft ut däcket.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 14
    6. Ta bort sillplattan. Lokalisera fyra skruvar nära de fyra hörnen av stammen. Ta bort dessa skruvar och lyft ut sillplattan.
  • Om ditt fordon har ett lastnät i stammen behöver du bara ta bort de fyra skruvarna som säkrar nätet. Ta bort både nätet och sillplattan.
  • Om ditt fordon inte har ett lastnät i stammen, ska de fyra skruvarna du behöver ta bort i hörnen av din bagage.
  • Efter att ha tagit bort skruvarna, dra upp sillplattan för att lyfta den ur stammen. Ställ in det och skruvarna åt sidan på en säker plats medan du fortsätter att arbeta.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 15
    7. Dra bort högerpanelen. Ta fram framsidan av skalpanelen på sidan av stammen och dra sedan tillräckligt med för att avslöja det inre innehållet. Du bör se en silvermetallkorg inuti, vilket är OnStar-enheten.
  • Dra panelen framåt tillräckligt så att det rensar stiftet i bagagens bakläpp. Efter att ha dragit den framåt, dra försiktigt det mot mitten av bagageutrymmet, vilket avslöjar facket under det.
  • Ta inte bort panelen helt! Du kan koppla bort ONSTAR utan att använda några verktyg för att ta bort ytterligare paneler.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 16
    8. Identifiera OnStar-rutan. Onstar-kontrollboxen ska vara en liten metalllåda fäst vid fordonets sida (om i bagageutrymmet) eller inuti plastpanelen (i bindestrecket eller bakom handskfacket). Det brukar ha en Onstar eller LG Logo. Ta inte bort rutan.
  • Om du inte ser modulen på höger sida, prova vänster sida av stammen.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 17
    9. Koppla ur alla tre kontakterna. Leta reda på de tre kabelanslutningarna på botten av silverlådan. För att koppla ur en kontakt, ta bort basen med två fingrar och tryck dem inåt och dra sedan ur kontakten rakt ut. Upprepa tills det inte finns några kablar anslutna till silverlådan.
  • Dessa tre kablar ger ström till systemet och tillåter systemet att kommunicera med OnStar. Att dra ut dem ska stänga av systemet och blockera ytterligare kommunikation.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 18
    10. Spole upp kablarna. Slå upp de tre kablarna och binda dem löst tillsammans med kabelband. Placera spolen ovanför eller under ONSTAR-kontrollboxen.
  • Att spola kablarna hindrar dem från att komma i vägen. Det kommer också att göra det lättare att komma åt kablarna igen om du behöver återansluta dem vid någon tidpunkt.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 19
    11. Returnera fordonet till sitt ursprungliga tillstånd. Arbeta i omvända steg för att återlämna alla borttagna lock och delar till bagageutrymmet, DASH eller handskfacket.
  • Bild med titeln Avaktivera OnStar Steg 20
    12. Kontrollera systemet. Starta fordonets tändning. Om du trycker på ONSTAR-knappen under backspegeln ska nu resultera i dödluft. Om OnStar-ljuset tidigare var på, bör det nu vara avstängt.
  • Du bör också kontrollera dina andra fordonssystem för att se till att ingen av dem påverkades. Slå på alla lampor, radioapparater och andra elektriska egenskaper. Verifiera att det inte finns några varningslampor som visas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande