Hur man färgar naturligt svart hårgrå

Grå är ett populärt hårfärgval idag, men om du inte är naturligt blondin tar det tid, pengar och engagemang. Om ditt hår är naturligt svart, förvänta flera blekmedel och veckor att vänta innan du kan få den färg du vill ha. Medan du kommer att få bättre resultat som går till en professionell salong är det möjligt att färga svart hår till grå hemma.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelser för att gå grå
  1. Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 1
1. Välj din metod klokt. Överväga om du ska använda en hemmafärg kit eller professionella färgämnen, eller gå till salongen. Försiktigt överväga kostnaderna, processerna och riskerna i varje metod.
  • För salongmetoden kommer kostnaderna och produkterna att variera. Kolla in webbplatser av lokala salonger eller ring dem till prissättning. Om möjligt, prata med en stylist i person.
  • Använd Box Kit-metoden med försiktighet. Läs online recensioner för att hjälpa dig att välja ett boxkit som fungerar bäst på svart hår. En populär Box Kit är L`Oréal Paris Preference Les Blondissimes LB01: Extra Light Ash Blonde. Det kommer inte att färga ditt hår platina, men kan ta dig ner till en ashy blondin på en gång.
  • Använd produkter av professionell kvalitet, om möjligt. Vissa professionella företag kräver en kosmetologi licens för att göra ett köp, så håll det i åtanke.
  • Bild med titeln färgämne naturligt svart hår grå steg 2
    2. Var beredd på tiden och kostnaden. Oavsett vilken metod du väljer kommer det sannolikt att ta flera blekningar för att uppnå den gråton du vill ha. Ta tid och bekostnad (jag.e. Flera salongbesök, flera inköp av färgpaket eller professionella produkter) beaktas innan du bestämmer dig.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 4
    3. Bygg ditt hårs hälsa innan du går grå. Under veckorna eller månaderna fram till blekningen, undvik att använda hårda hårprodukter och värmestylingsverktyg på ditt hår. Om ditt hår känns skadat, gör veckovisa djupa konditioneringsmasker tills det känns friskt nog att blekas.
  • Använd kända schampon och balsam för att fukta ditt hår utan att lägga upp uppbyggnad eller strippa ditt hår av sina naturliga oljor. Leta efter lågt pH, oljor (argan, avokado, olivolja), glycerin, glycerylstearat, propylenglykol, natriumlaktat, natriumpca och alkoholer som börjar med "c" eller "s."
  • Undvik starkt doftade produkter, alkoholer som börjar med "prop," sulfater och alla produkter som hävdar att du lägger till volym.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 5
    4. Köp blekmedel på en skönhetsbutik. Att färga ditt hår grå hemma, måste du börja med att bleka det. Du kan köpa blekmedel från en professionell skönhetsföretag eller online. Det säljs typiskt i paket eller badkar.Om du planerar att bleka ditt hår mer än en gång, är ett badkar det billigare långsiktiga alternativet.
  • Vissa blekspaket kan komma med Bleach Powder och Cream Developer, så om du går den rutten, kanske du inte behöver köpa enskilda produkter. Kontrollera satsens förpackning för detaljer.
  • Överväg att köpa röd guldkorrigering. Röda guldkorrigorer kommer ofta i små paket som du lägger till i din blekblandning för att minska brassiness. Detta är valfritt, men rekommenderat.
  • 5. Köp en 10 till 20-volym Cream Developer. Cream Developer reagerar med pulvret för att bleka ditt hår. Den kommer i olika volymer som sträcker sig från 10 (svagaste) till 40 (starkaste). Ju högre volymen, desto snabbare blir det hårblondin, men också den mer skadliga det kommer att vara. De flesta stylister rekommenderar att du använder 10 volym eller 20 volym. En 20-volym utvecklare är din säkraste satsning för effektivitet och mildhet.
  • Om du har bra, bräckligt hår, använd en 10 volymutvecklare.
  • För mörkt, grovt hår, kan en 30- eller 40-volymutvecklare vara nödvändig.
  • Använd inte en 50-volym utvecklare hemma.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 6
    6. Köp en hår toner för att eliminera brassiness efter blekning. Toners är vad som tar ditt hår från gult till vitt, vilket är den perfekta basen för grå. De kommer i en mängd nyanser, inklusive blå, silver och lila. Även om du inte färgar ditt hår hemma, kan en toner användas varje par veckor för att behålla din färg.
  • Använd toner för att neutralisera oönskade färger och ta bort brassiness. Till exempel, för att neutralisera håret som är för gyllene, välj en tonerskugga som är motsatt guld på färghjulet, som en blå eller violett askbaserad toner.
  • Vissa toners måste blandas med utvecklare innan de tillämpas, medan andra är redo att tillämpa.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 8
    7. Köp ett grått hårfärg och de andra nödvändiga verktygen för hemmabruk. Du kan hitta grå hårfärg på de flesta lokala skönhetsbutiker eller använda online-återförsäljare som säljer varumärken för professionell kvalitet. Om du köper online, var uppmärksam på recensioner. Hämta också en applikator / tintborste, en plastblandningsskål, en plastsked, handskar, hårklipp och en plastduschlock.
  • Om venerna på undersidan av din handled ser blått eller lila, välja en cool vit grå ton. Om dina ådror ser grönt eller gult, gå till en varmare, steely grå.
  • Undvik metallverktyg eftersom de kommer att reagera med blekmedel.
  • Del 2 av 5:
    Blekning av ditt hår hemma
    1. Bild med titeln färgämne naturligt svart hår grå steg 10
    1. Gör patch och strängtest före blekning. Ett patchtest är nödvändigt för att vara säker på att du inte är allergisk mot någonting i blekblandningen. Ett strängtest hjälper dig att beräkna hur länge du behöver lämna blekblandningen på ditt hår. Om du bara gör ett test, gör patchtestet. En allvarlig allergisk reaktion kan vara dödlig.
    • För att göra ett patch-test, skapa en liten mängd av blekblandningen och placera en dab av den bakom örat. Lämna det i 30 minuter, torka av överskottet och undvik att få huden våt i 48 timmar. Om det inte finns någon hudirritation efter 48 timmar, fortsätt med blekning av ditt hår.
    • För att göra ett strängtest, förbered en liten mängd av blekblandningen och applicera den på ett hårsträng. Kontrollera det var 10 till 15 minuter tills den når önskad färg. Notera den tid det tog för att nå den här färgen.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 11
    2. Applicera kokosolja i ditt hår före blekning för att skydda det. Gnugga en liten mängd extra jungfruliga olja mellan dina palmer för att värma upp det och massera det i ditt hår och hårbotten. Lämna kokosnötoljan på ditt hår i minst 3 timmar före blekning. Du behöver inte tvätta det innan du fortsätter. Detta kan fukta och skydda ditt hår från skador.
  • Kokosolja är ett effektivt hårfuktkräm eftersom det består av molekyler som är tillräckligt små för att penetrera håraxeln.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 12
    3. Sätt på gamla kläder och ett par plasthandskar. Bära gamla kläder som du inte har något emot färgning och drapera en gammal handduk över axlarna. Du måste också skydda din hud från blekblandningen, vilket kan orsaka bränning och irritation. Använd flexibla, engångsgummihandskar för att skydda dina händer.
  • Ha en liten stack av gamla handdukar redo om du behöver rengöra blekblandningen av din hud eller någon annanstans.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 13
    4. Placera blekpulvret i blandningsskålen. Använd en plastsked, placera så mycket blekpulver som du behöver i en plastblandningsskål. Pulvret ska komma med lättanvända instruktioner.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 14
    5. Kombinera blekpulvret med att utveckla grädde. Lägg till rätt mängd utvecklare till skålen som innehåller pulvret och blanda dem tillsammans med en plastsked. Syfte för en tjock, krämig konsistens, liknande gravy.
  • Om inte annat anges på förpackningen, ska förhållandet mellan utvecklaren vara ungefär 1: 1 - 1 sked av pulver per 1 sked utvecklare.
  • Lägg till en röd guldkorrigering till blandningen, om så önskas. Detta är valfritt, men det kan hjälpa till att minska brassiness och göra ditt hår vitare, vilket hjälper dig att uppnå en bättre grå. När pulvret och utvecklaren kombineras, lägg till lite röd guldkorrigering till Bleach-Developer-blandningen. Läs paketinstruktionerna för hur mycket du behöver lägga till.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 16
    6. Applicera blandningen för att torka håret som inte har tvättats i 24 till 48 timmar. Använd en tonborste för att tillämpa blandningen i ditt hår. Arbeta med 1 till 2 i (2.5 till 5.1 cm) remsor av hår och börja i änden, borsta blandningen uppåt och lämnar ungefär 1 tum (2.5 cm) av rötter. Arbeta från baksidan av huvudet till framsidan av ditt huvud. Detta gör det mycket lättare att hålla reda på vilket hår du redan har tillämpat blekmedel / färgämne. När du har täckt resten av ditt hår, använd blekmedel på dina rötter.
  • Det är viktigt att rädda rötterna för sist eftersom värmen i din hårbotten får dina rötter att utvecklas snabbare än resten av ditt hår.
  • Om inte ditt hår är ganska kort, använd clips till avsnittet av ditt hår när du arbetar på det. Var noga med att använda plastklämmor, eftersom metall kan reagera på blekblandningen.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 17
    7. Kontrollera att blandningen är jämnt fördelad på ditt hår. Kontrollera att ditt hår är helt mättat med blandningen och att det är jämnt fördelat genom att massera ditt hår runt huvudet och känna för några fläckar som är torrare än resten. När du stöter på en torr plats, lägg till mer blekblandning i området och massera det i.
  • Undvik att massera blandningen i hårbotten för att förhindra irritation.
  • Använd en spegel för att hjälpa dig att få en tydlig bild av baksidan av ditt huvud.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 18
    8. Täck ditt mättade hår med plastfolie. Du kan också använda en klar plastduschlock. När blekmedel fungerar kan hårbotten börja kliar och sticka. Det här är normalt. Om stickningen och stingning på hårbotten blir för smärtsam, ta bort plastfoliten och tvätta ut blekmedel.
  • Undvik frestelsen att applicera någon värme i ditt hår vid denna tidpunkt, eftersom applicering av värme kan sluta med ditt hår som faller helt.
  • Bild med titeln färgämne naturligt svart hår grå steg 20
    9. Kolla på hårets framsteg var 10-15 minuter. Efter 15 minuter, kolla ett hårsträng för att se hur mycket färg som har lyftt. Spritz hårsträngen med vatten från en sprayflaska och använd en handduk för att torka några av blekblandningen bort så att du tydligt kan se strängens färg. Lämna inte blekmedel i ditt hår längre än 50 minuter.Ditt hår kan bryta och / eller falla ut helt.
  • Om ditt hår fortfarande ser mörkt, använd mer blekmedel till hårsträngen, byt ut plastfolien och låt den sitta i ytterligare 10 minuter.
  • Fortsätt kontrollera ditt hår var 10: e minut tills ditt hår är helt blont.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 21
    10. Skölj, schampo och skick ditt hår. Ta bort plastfolien och kör huvudet under kallt vatten tills alla spår av blekmedel är borta. Tvätta det med schampo, applicera en kvalitetskonditioneringsapparat och skölja håret noggrant. Försorgen försiktigt överskottet från ditt hår med en ren handduk.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 22
    11. Kontrollera färgen och bestämma om du behöver återskapa. Ditt hår ska vara en blek eller ljus nyans av gul. Om det är gult, fortsätt till instruktionerna för att toning ditt hår. Om ditt hår är orange eller fortfarande mörkt, måste du bleka det igen, väntar minst 2 veckor mellan blekmedel.
  • Kom ihåg att den mörkare blondinen desto mörkare blir det, så blekar håret så lätt som du vill att din gråa nyans är.
  • Observera att du inte behöver återanvända blekmedel till dina rötter om dina rötter är vitare än resten av ditt hår. Applicera bara blekmedel för de delar du vill lätta vidare.
  • Beroende på hur mörkt, grovt och tjockt håret är, kan det ta upp till 5 blekningar för att göra det blekgul.
  • Del 3 av 5:
    Toning ditt hår hemma
    1. Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 23
    1. Sätta på ett nytt par skyddshandskar. Använd inte samma handskar som du använde under blekningsprocessen! Har du också en stack av handdukar, och se till att ditt hår är handduktorkat för att ta bort eventuellt överskott av vatten efter sköljning av blekmedel.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 24
    2. Blanda tonern och utvecklaren i en stor skål. Om din toner kommer förblandad och redo att använda kan du hoppa över det här steget. I en ren plastblandningsskål, blanda tonern och utvecklaren enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Förhållandet är vanligtvis 1 del toner till 2 delar utvecklare.
  • Bild med titeln färgämne naturligt svart hår grå steg 26
    3. Mätta ditt fuktiga hår från rot till spets med tonern. Använd din färgborste för att måla håret med tonern, efter samma teknik som när du applicerade blekmedel (arbetar från ändar till rötter, baksida). Var noga med att mätta ditt hår och applicera tonern jämnt.
  • Använd en spegel för att titta på baksidan av ditt huvud för att se till att tonern är fullt täcker ditt hår.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 27
    4. Täck ditt hår med plastfolie eller en duschlock. Låt tonern sitta i ditt hår under den tid som anges på förpackningen. Beroende på styrkan hos tonern och färgen på ditt hår kan det ta så lite som 10 minuter för ditt hår att gå vit.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 28
    5. Kontrollera din hårfärg var 10: e minut. Använd en handduk för att skrapa lite toner av en tunn hårsträng för att få en känsla av vilken färg det vänder. Om ditt hår inte är den önskade färgen, återvänds toner till den strängen och sätt den upp under plastkåpan / wrap.
  • Beroende på vilken typ av toner du använder och hur på ljuset är ditt hår redan, kan tonern fungera snabbare eller långsamt än förväntat.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 29
    6. Skölj ut tonern noggrant och tvätta håret. Kör ditt hår under kallt vatten tills alla spår av tonern är borta. Shampoo och tillstånd som vanligt och försiktigt pressa vattnet från ditt hår med en ren handduk.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 30
    7. Undersök håret för att se till att det är blekt nästan vitt. Låt ditt hår lufttorka eller, om du är otålig, torka det med din torkarens coolaste inställning. Nu när bleknings- och toningprocesserna är färdiga, ska ditt hår vara vitt.
  • Om du missade en plats, vänta några dagar och upprepa processen på hårsträngen i fråga.
  • Del 4 av 5:
    Färgning av ditt hår grå hemma
    1. Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 31
    1. Gör patch och strängtest före färgning. Om du är mindre noga med vilken färg av grå ditt hår visar sig vara, kan du hoppa över strängtestet. Patchtestet är emellertid absolut nödvändigt, eftersom en allergisk reaktion kan vara dödlig.
    • För att göra ett strängtest, följ tillverkarens instruktioner för det specifika färgämnet du köper. För ett patch-test, gnid en liten mängd utvecklare på en fläck av huden bakom örat och vänta 48 timmar för att se om din hud blir irriterad. Om det gör, använd inte det märket av färgämne.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 32
    2. Skydda dina kläder och hud. Bär gamla kläder och en gammal handduk över axlarna, och bära gummihandskar (vinyl och latex disponibla handskar är populära). Har några gamla handdukar i närheten om du behöver torka färgämnet från din hud.
  • Du kanske till och med vill gnugga lite petroleumgel eller tjock fuktkräm runt din hårlinje för att förhindra att färgämnet färgas från din hud.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 33
    3. Förbered färgämnesblandningen enligt produktens instruktioner. Exakt vad du behöver göra för att förbereda din färgblandning beror på den specifika typen av grå hårfärg som du köpte. Använd en plastskål och en tintborste för att blanda ditt färgämne.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 34
    4. Dämpa och sektion ditt hår för färgning, om det behövs. Läs anvisningarna på rutan för att lära dig om ditt hår måste vara vått eller torrt under appliceringen, eftersom det skiljer sig beroende på vilket färgämne du använder. Om ditt hår är långt, klipp det i 8 sektioner-4 på varje sida-rörlig vertikalt från nacken på nacken upp till pannan.
  • Om ditt hår är tjockt kan du behöva göra mer sektioner.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 35
    5. Applicera färgämnet till längden på ditt hår. Använda tonborsten, borsta färgämnet till 2 i (5.1 cm) delar av ditt hår, rör sig upp från ändarna mot rötterna. Sluta ungefär en /2 till 1 tum (1.3 till 2.5 cm) från dina rötter.
  • Värmen från hårbotten orsakar färgen på dina rötter att bearbeta snabbare, så spara dina rötter för sist.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 37
    6. Applicera färgämnet på dina rötter och kontrollera täckningen. När längden på ditt hår är täckta i färg, gå tillbaka runt huvudet och täcka alla dina rötter. Använd sedan en spegel för att kontrollera baksidan av ditt huvud och garantera även applikation. Arbeta försiktigt dina händer genom ditt hår och känna för jämn distribution.
  • Om du stöter på några fläckar som känner sig torra, lägg till mer färgämne.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 39
    7. Täck ditt hår med plastfolie och kolla färgen efter 20 minuter. Bearbetningstiden kommer att skilja sig beroende på vilket färgämne du använder. 30 minuter är en genomsnittlig behandlingstid. Kontrollera färgen efter 20 minuter för att se hur det går framåt. För att göra detta, torka en liten mängd färg av en sträng med en handduk.
  • Om du är nöjd med färgen, tvätta färgämnet. Om du vill att det ska bli rikare, lämna den längre. Se till att du inte går över den rekommenderade behandlingstiden.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 41
    8. Tvätta färgen noggrant och försiktigt. När färgen har bearbetat, skölj det med kallt vatten, sedan schampo och skick som vanligt. Efter att ha tvättat håret, tryck försiktigt vattnet med en handduk - gnugga inte håret snabbt eller vara grovt med ditt hår när du torkar det. Du vill också undvika att värma det så länge som möjligt efter färgning av det.
  • Helst kommer du att undvika att värma ditt hår helt och hållet.
  • Del 5 av 5:
    Omsorg för ditt gråa hår
    1. Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 43
    1. Var väldigt mild med ditt hår. Blekt hår är bräckligt och skadat hår, även om det är i bästa skick kan det vara. Ta hand om ditt hår, skam inte om det känns torrt, och gå inte överbord på borstning, rätning och curling.
    • För det mesta, låt ditt hår lufttorka. Om du måste torka ditt hår, var noga med att använda den coolaste inställningen.
    • Undvik att applicera värme eller på annat sätt manipulera din naturliga hårstruktur så mycket som möjligt, eftersom det kan orsaka att ditt hår bryts av - du kan sluta med bitar av hår som sticker ut från ditt huvud som är bara 1-2 tum (2.5-5.1 cm) lång.
    • Om du helt enkelt måste rätta ditt hår, kan du Uppnå en rätningseffekt med en hårtork och en rund borste - gör detta som ett alternativ till att använda en rätare. Om det görs ordentligt, bör denna teknik eliminera behovet av att använda ett rätjärn.
    • Kamma håret med en bred tandkam.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 44
    2. Behandla ditt hår med en förhandsprimer för att skydda färgen. Blekt hår är poröst och kan lätt missfärgas av vatten. Priming ditt hår innan du tvättar kan hjälpa till att avvisa vattnet och skydda din färg.
  • Pre-wash primers kan köpas på salonger, skönhetsbutiker, apotek och online.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 45
    3. Begränsa tvättar håret till en eller två gånger i veckan. Shampoo strimlar ditt hår av sina naturliga oljor, och ditt blekta hår kommer sannolikt att behöva all olja det kan få. Om du regelbundet tränar / svettas eller använder många produkter i ditt hår, kan du troligen stöta upp det här upp till två gånger i veckan.
  • Du kan också ersätta torrt schampo för en tvätt.
  • När du torkar ditt hår, klappar du försiktigt och kläm det med en handduk - gnugga inte handduken över ditt hår.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 9
    4. Använd god kvalitet lila schampo och balsam. Lila schampon och balsam som är speciellt gjorda för grått hår kan hjälpa till att hålla det tonat och minska chanserna för att några av dina strängar bleknar till gul / blondin. Om dessa inte är tillgängliga för dig, köp åtminstone schampon och balsam som är konstruerade för färgbehandlat hår.
  • Det är bäst att använda professionella schampon och balsam i stället för drogbutikmärken. Be din stylist att rekommendera produkter formulerade för grått eller blekt hår.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 47
    5. Djupt skick ditt hår minst en gång i veckan. Köp en bra djupkonditionering av en salong eller en skönhetsbutik. Undvik apotek varumärken eftersom dessa bara kan kära håret, vilket gör att det känner sig vaxigt och vägt ner.
  • Be din stylist att rekommendera en professionell djup konditioneringsbehandling.
  • En bra hårolja kommer att hålla ditt hår att se mjukare och mindre frizzy. Vissa människor svär med extra jungfrualjolja för att minska frizz och hjälp att skicka sitt hår.
  • Bild med titeln färgämne Naturligt svart hår Grå Steg 49
    6. Rör upp dina rötter och hår när färgen bleknar. Processen för blekning, toning och färgning av dina rötter är nästan exakt samma som för att göra hela huvudet. Den enda skillnaden är att du gör bara dina rötter, och inte resten av ditt hår.
  • Förnya din färg när dina rötter är 1 tum (2.5 cm) på längst. Om du låter dina rötter växa längre än det, kan det vara svårare att röra dem utan att de ska kolla med resten av ditt hår.
  • Om resten av din färg behöver en touchup, applicera toner på hela ditt hår, skölj det och applicera gråfärg i ditt hår. Den här gången, börja vid rötterna och arbeta ner eftersom rötterna behöver mer färg.
  • 7. Begränsa användningen av värmestilingsverktyg för att skydda ditt hår. Du kanske inte kan undvika hårtorkar, straighteners och curling strykjärn helt, vilket är bra! Var noga med att använda en bra värmeskydd på ditt hår innan du använder värmestilingsverktyg. Dessa kommer i sprayer, krämer och mousses, och är tillgängliga på din lokala skönhetsbutik eller salong.
  • För att hålla ditt hår så hälsosamt som möjligt, använd endast stylingprodukter som kommer att fukta ditt hår. Undvik allt som ger hiss eller volym, eftersom det kommer att torka ut ditt hår.
  • Tips

    Att gå till salongen kan kosta mer, men det rekommenderas om du har grovt, mörkt hår som kan ta flera blekmedel, och / eller om du aldrig har blektat ditt hår innan.
  • Den vitare ditt hår, renaren din grå blir, så få det så vitt som möjligt innan du dyker den grå!
  • Överväg att använda en hårfärgsapp eller hemsida för att se hur du ser med grått hår. Du kan också gå till en wig butik och prova på olika peruker. Grå hår tar mycket tid och pengar för att uppnå, så se till att du verkligen vill ha det!
  • Undvik att färga ditt hår före stora händelser. På det sättet har du tid att korrigera eventuella fel.
  • Planera stora utrymmen mellan blekning / döende sessioner och använd den här tiden för att skicka ditt hår, för att hålla ditt hår i bästa möjliga skick.
  • Om du slutar med ett annat utseende, vänta minst 2 veckor innan du färgar det igen.
  • Blekningsprocessen fungerar bäst på friskt hår som inte tidigare har färgats, permed, rakt eller på annat sätt kemiskt behandlat.
  • Mängden av varje produkt du behöver beror på hur mycket hår du har, och vilka produkter du köper. Köp alltid mer än du tror att du måste vara på den säkra sidan.
  • Varningar

    Bleken kan skada ditt hår - var försiktig och håll det välbevisat!
  • Simning i klorerat vatten kan göra håret en grön färg. Om du måste simma, applicera en balsam i ditt hår och placera det i en simhatt innan du kommer i vattnet.
  • Blek inte håret strax efter att ha tvättat det. Du har tagit bort oljorna som skyddar hårbotten, så din hårbotten och hår blir mycket värre för slitage än om du väntar minst 24 timmar.
  • Var tålmodig med ditt hår. Om du försöker gå för vit för fort, kan du sluta med att orsaka hårbrott, håravfall eller kemiska brännskador. Det kan ta flera veckor för att uppnå grått hår säkert.
  • Undvik att få hårfärg på din hud för att förhindra färgning.
  • Håll blekningen av din hud till varje pris, eftersom det kan irritera och bränna dig. Använd alltid handskar.
  • Saker du behöver

    • Blekpulver
    • Utvecklaren
    • Röd guldkorrigering
    • Hårtoner (plus eventuellt utvecklare)
    • Grå hårfärgämne
    • Toning schampo
    • Tintborste
    • Bunke
    • Handskar
    • Handdukar
    • Plastfolie
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande