Hur man blekar ditt hår

Har du alltid velat bleka ditt hår? Bleach blont hår är lika kantigt eftersom det är glamoröst - kanske det är därför det går aldrig ur stil. Lyckligtvis är blekt hår ett utseende som du kan skapa hemma med några tillbehör från en skönhetsbutik. Du kan använda kemiska baserade metoder för att bleka ditt hår, eller du kan använda en hushållsprodukt som väteperoxid. Du kan även använda naturliga livsmedelsbaserade produkter som citronsaft för att uppnå en lättare hårfärg.

Steg

Metod 1 av 4:
Blekande hår med professionella tillbehör
  1. Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 1
1. Gör din forskning för att hitta de bästa produkterna för dig. Hitta några bilder av hårfärger som du vill skapa med blekmedel och gå online för att leta upp vad dessa färger kallas och vilka produkter fungerar bäst för att skapa dem. Tänk också på vilken hårfärg du börjar med.
  • Överväg att titta på något som: "Vilka hårprodukter fungerar bäst för blekning av svart hår?"Eller" hur man blekar rött hår platina blondin."
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 2
    2. Köp blekmedel från en skönhetsbutik. För att ordentligt bleka ditt hår med professionella tillbehör, måste du köpa ett antal produkter. Var och en av dessa är viktiga och kommer att vara avgörande vid olika stadier av blekningsprocessen. Dessa produkter inkluderar:
  • Blekpulver: Detta kommer i antingen paket eller badkar.
  • Crème Developer: Välj den här produkten enligt färgen på ditt naturliga hår. Om ditt hår redan är blont eller ljusbrunt, använd en 10 eller 20 volym (10v eller 20v) utvecklare. Om ditt hår är mörkt brunt eller svart, måste du använda 20V-utvecklare och ge det mer tid att bearbeta. Prata med en försäljningsklerk för att få sin åsikt om vad du ska köpa för ditt hår.
  • Många yrkesverksamma använder 30V eller 40V eftersom det behandlar blekmedelet snabbare. Avstå från att göra det ensam hemma eftersom det kan orsaka mer skada än lägre volymer.
  • Toners även ut färgen på blekt hår och neutralisera oönskade toner och brassiness. Köp det här om du går för mer av ett platina utseende. Några toner gör håret, och vissa ger en silverfärgad effekt.
  • Tillsätt röd guldkorrigering till blekpulvret för att öka dess effektivitet så att du inte behöver bleka två gånger.
  • Du kan använda "lila schampo" för att ta bort brassiness och gula toner. Använd inte det ofta eller det kan fläcka håret lila.
  • Köp en nyansborste, en skål och plastfolie.
  • Köp ett extra paket av blekmedel och utvecklare så att du har extra om du slutar midstream. Vissa människors hår kommer att absorbera blekblandningen snabbare än andra, och att ha extra blekblandning på handen kommer att spara dig besväret att springa ut. Du vill inte vara halvvägs genom ditt hår och hitta att du inte har någon mer blekmedel.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 3
    3. Börja med obearbetat hår. Oavsett vilken blekmedel du använder, kommer det att få ditt hår att bli torrare och mer bräckligt än normalt. Början med friskt hår förhindrar överdriven skada från blekningsprocessen. Färga inte eller på annat sätt bearbeta ditt hår i ungefär en månad innan du planerar att bleka det. Använd mjuka produkter, som schampo och balsam tillverkad av alla naturliga ingredienser, för att se till att ditt hår är så hälsosamt som möjligt innan blekning.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 4
    4. Förkodat ditt hår med en djup balsam. Använd en djup balsam om dagen eller två innan du blekar håret för att hjälpa till att bygga upp fukt i ditt hår. Det finns många typer av djupa balsam, från billigare ($ 5- $ 8) till dyrare ($ 30 +) butiksköpta till mer naturliga, DIY ONES. Det finns recept för att göra din egen djupa balsam, som vanligtvis använder mat som bas. Sök online för "Deep Conditioner Recept" för förslag som använder bananer, avokado, majonnäs, yoghurt, ägg, kokosnötolja eller andra livsmedel. Detta steg kommer att bidra till att minimera att sluta med extremt torrt och sprött hår efter att du blekter det genom att öka hårets fukt och elasticitet.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 5
    5. Test för allergiska reaktioner. Detta steg verkar tidskrävande, särskilt när du vill komma igång på blekning av ditt hår. Men det är ett viktigt steg som sparar dig en seriös hudutslag (eller sämre) om du råkar vara allergisk mot bleken eller något av de andra ingredienserna. För att göra ett patchallergitprov, applicera en dab av blekmedel på en fläck av huden bakom örat. Lämna blekningen på 24-48 timmar och kontrollera efter allergisk reaktion, såsom utslag, klåda eller bränning på den platsen. Om du har en allergisk reaktion, men mild, bör du prova en annan metod för blekning av ditt hår.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 6
    6. Blanda upp blekmedel. Läs instruktionerna som följde med blekpulvret för att ta reda på exakt hur mycket man ska använda. Vanligtvis blandar du en del blekmedel med två delar toner, men instruktionerna kommer att ge dig exakta mätningar. Blanda dessa i en gammal skål med en gammal sked eller spatel som du inte kommer att sätta tillbaka i ditt kök. Blandningen kommer att vara blå eller blåaktig-vit.
  • Lägg till den röda guldfärgskorrektorn om du går för en mer platina look. Var uppmärksam på anvisningarna på etiketten för att säkerställa att dina mätningar och proportioner är exakta.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 7
    7. Täck din hud och kläder. Peroxid kan fläcka kläder och kan vara irriterande för huden, så var försiktig så att du täcker dig ordentligt. Använd handskar och täck dina kläder med en gammal handduk. Applicera en liten mängd petroleumgel längs din hårlinje och hals för att skydda din hud.
  • Applicera aldrig blekmedel utan handskar - Kemikalierna kan bränna din hud.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 8
    8. Gör ett strängtest. Samla upp en liten hunk av håret från nacken. Spraya peroxiden på denna sträng, börja vid rötterna och arbeta den mot ändarna. Lämna det i ca 20-30 minuter. Skölj ut peroxiden och kontrollera färgen mot en vit handduk. Detta gör det möjligt för dig att kontrollera om du gillar färgen innan du dousing hela huvudet i peroxid. Det kommer också att hjälpa dig att mäta hur mycket tid att lämna i peroxiden.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 9
    9. Använd hårklipp till sektion ditt hår. Dela håret i några sektioner och vrid sektionerna upp. Klipp dessa sektioner i lätt avtagbara hårklipp - det är bäst att använda hårklipp du kan lägga in och ta ut med enbart en hand, särskilt efter att du har börjat blekningsprocessen. Klipp inte det första avsnittet du planerar att bleka.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 10
    10. Applicera blekmedel i ditt hår. Se till att ditt hår är helt torrt innan du börjar. Använd tintborsten för att applicera blekmedel. Håll håret som inte har blivit blekt separat från håret som har blivit blekt, så du kan hålla reda på var du är på. Använd klipp eller kvadrater av folie för att separera sektioner av ditt hår.
  • Beroende på vilken stil du går, kan du använda använd tintborsten för att applicera blekmedel på olika sätt, inklusive: rötter till tips, tips till rötter, etc.
  • Gnugga inte blekningen i ditt huvud, eftersom kemikalierna kan bränna din hårbotten.
  • För att få salongkvalitetshöjdpunkter, separera små sektioner av ditt hår som är mindre än en tum bred. Placera foliefält under dessa sektioner för att skydda resten av ditt hår från att ta emot någon av peroxidsprayen. Spraya dessa sektioner och linda dem i foliearken för att hålla dem från att röra resten av ditt hår medan du låter peroxiden sitta i ditt hår. Markera ditt hår är förmodligen lättast att göra med en vän som hjälper dig.
  • Det kan vara en bra idé att bara applicera blekmedel i det främre delen av ditt hår, låt det bearbeta och skölj, innan du gör det bakdel. Att sätta blekblandningen över hela huvudet tar tid, och du kanske inte har tillräckligt med tid för att avsluta baksidan innan den främre sektionen måste sköljas ut.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 11
    11. Kontrollera färgen på ditt hår vardera flera minuter. Täck ditt hår med plastfolie. Låt blekterna börja arbeta på ditt hår. Ju längre du lämnar den, den lättare ditt hår kommer att vara. Fortsätt kontrollera ett hårsträng var 10: e minut tills du är nöjd med färgen på ditt hår. Lämna inte blekmedel i ditt hår i mer än 45 minuter totalt.
  • Flera faktorer, inklusive volymen av din utvecklare och mörkret i ditt hår, påverkar hur länge det tar för blekningen att lyfta hårfärgen till den ljushet du önskar.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 12
    12. Skölj ut blekningen och tvätta håret. Skölj ut alla blekmedel med kallt vatten. Använd sedan det speciella schamponet för blekt hår. Torka ditt hår och kolla färgen. Om du gillar färgen kan du stanna där. Stil ditt hår normalt.
  • Var medveten om de olika nyanserna som ett blekmedel ska ge dig, beroende på hårfärg. Mörkt brunt hår kommer att lysna till kastanjenbrunt, men för mycket peroxid kan resultera i en orange-brun färg. Medium Brown kommer att vända sig till ljusbrun - Ljusbrun kommer att vända mörkt blont-rött hår kommer att bli orange, och med tillräckligt med blekning blir jordgubbblond-mörk blond kommer att bli ljusblond.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 13
    13. Bestäm om du behöver använda toner. Vissa människor kommer att behöva tona håret för att uppnå en fin vit blond färg, eller att till och med ut några av de färgomfekter som deras hår har efter blekning. Det här kanske inte fungerar för alla, och kan resultera i vittgrått hår som du kanske inte gillar. Scenen för att lägga till toner kommer in efter att du har blivit helt blekt håret och du kommer inte att försöka bleka ditt hår längre. Du borde också ha tvättat och torkat ditt hår så att du kan bedöma den färg som ditt hår har blivit.
  • Toner kan hjälpa till med att åtgärda oönskade orange toner i dina rötter.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 14
    14. Blanda tonern. Använd en gammal blandningsskål och gammal spatel och sätt i rätt delar toner, utvecklare och röd guldkorrigering. Var noga med att kontrollera instruktionerna i rutan för att få rätt proportioner och mätningar.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 15
    15. Applicera toner i ditt hår. Torka ditt hår åtminstone lite med en handduk. Använd en ren toning borste för att applicera toner i ditt hår i sektioner, med hjälp av klipp eller bitar av tennfolie för att separera sektioner som har toner på dem från de som fortfarande behöver en applikation. Applicera tonern är inte lika känslig som Bleach Application-scenen, så du kan ta din tid lite mer nu.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 16
    16. Lämna tonern i ditt hår i ca 30 minuter. Detta varierar beroende på vilken produkt du använder, men 30 minuter handlar om normen. Vänta tills tonern vrider en mörk lila i ditt hår. Kontrollera ditt hår efter ca 15 minuter för att se hur det ser ut genom att torka av några av den lila tonern. Fortsätt kontrollera var 10: e minut tills du har nått den färg du vill ha.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 17
    17. Skölj ut tonern. Skölj ditt hår under kallt vatten tills alla spår av tonern är borta. Kallt vatten är bättre än varmt vatten eftersom det stannar utvecklingsprocessen, vilket kommer att stoppa kemikalierna från att ta bort mer färg från ditt hår.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 18
    18. Tvätta håret med det lila schampo. Lila schampo är en typ av toning schampo som används för att hjälpa till att distribuera lila pigment för att motverka brassy nyanser i ditt hår. Genom att lägga till en liten bit av lila pigment till ditt hår, neutraliserar du några av de röda och gula i blekt hår, vilket ger några blå nyanser och gör ditt hår en lite svalare färg. Skölj ditt hår i varmt vatten så att håraxlarna är öppna och är redo att absorbera mer av den lila nyansen. Applicera schampo liberalt på ditt hår, låt det sitta i upp till 5 minuter, och skölj sedan med kallt vatten. Det kalla vattnet kommer att försegla håraxlarna och hjälpa till att behålla de lila tonerna i ditt hår. Se till att du sköljer ut det helt, eftersom det kommer att spela handdukar och det kan eventuellt lämna ditt hår en lavendelfärg om du har vitt blont hår.
  • Det finns flera olika märken och priser för dessa, från Clairol Professional Shimmer Lights Shampoo för ca $ 10 per flaska för att förena blonda toning shampoo för ca $ 30. Din bästa satsning är att köpa den här typen av schampo på en skönhetsbutik. Prata med en försäljningsklerk för råd om det bästa schampoet för ditt hår.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 19
    19. Ta hand om ditt hår. Ditt hår kommer att vara sprött och torrt efter denna behandling och behöver djupt konditionering för att återställa lite fukt och elasticitet. Använd en djup balsam (butiksköpt eller naturligt) minst en gång i veckan och lämnar den i ditt hår i 20-30 minuter och sköljer sedan ut det. Resultaten kan förbättras genom att värma upp ditt hår med hårtork medan den djupa balsamen är på plats. Om du har gjort din egen djupa balsam med mat, kolla för att det inte har gått dåligt. Om det har blivit blandat längre än några dagar (eller en vecka om den hålls i kylskåpet), kasta den bort och blanda en ny sats.
  • Metod 2 av 4:
    Blekning hår med peroxid
    1. Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 20
    1. Köp väteperoxid. Väteperoxid är en kemisk förening som tjänar många hushållsbruk, från rengöringsskärningar för att desinficera bänkskivor för att avlägsna fläckar. Det kan också användas för att bleka ditt hår. Väteperoxid är lättillgänglig vid livsmedelsbutik eller drogbutiker, kostar bara ett par dollar för en 32 ounce (910 g) flaska. Se till att peroxidstyrkan inte är större än 3% genom att dubbelkontrollera flaskans etikett av aktiva ingredienser. En starkare lösning än det här kan skada ditt hår hårt.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 21
    2. Börja med obearbetat hår. Oavsett vilken blekmedel du använder, kommer det att få ditt hår att bli torrare och mer bräckligt än normalt. Början med friskt hår förhindrar överdriven skada från blekningsprocessen. Färga inte eller på annat sätt bearbeta ditt hår i ungefär en månad innan du planerar att bleka det. Använd mjuka produkter, som schampo och balsam tillverkad av alla naturliga ingredienser, för att se till att ditt hår är så hälsosamt som möjligt innan blekning.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 22
    3. Förkodat ditt hår med en djup balsam. Använd en djup balsam om dagen eller två innan du blekar håret för att hjälpa till att bygga upp fukt i ditt hår. Det finns många typer av djupa balsam, från billigare ($ 5- $ 8) till dyrare ($ 30 +) butiksköpta till mer naturliga, DIY ONES. Det finns recept för att göra din egen djupa balsam, som vanligtvis använder mat som bas. Sök online för "Deep Conditioner Recept" för förslag som använder bananer, avokado, majonnäs, yoghurt, ägg, kokosnötolja eller andra livsmedel. Detta steg kommer att bidra till att minimera att sluta med extremt torrt och sprött hår efter att du blekter det genom att öka hårets fukt och elasticitet.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 23
    4. Test för allergiska reaktioner. Detta steg verkar tidskrävande, särskilt när du vill komma igång på blekning av ditt hår. Men det är ett viktigt steg som sparar dig en seriös hudutslag (eller sämre) om du råkar vara allergisk mot bleken eller något av de andra ingredienserna. För att göra ett patchallergitprov, applicera en dab av blekmedel på en fläck av huden bakom örat. Lämna blekningen på 24-48 timmar och kontrollera efter allergisk reaktion, såsom utslag, klåda eller bränning på den platsen. Om du har en allergisk reaktion, men mild, bör du ty en annan metod för att bleka ditt hår.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 24
    5. Häll peroxid i en sprayflaska. Använd en ren sprayflaska eller en återvunnen som har tvättats och torkats ordentligt. Detta hjälper dig att rikta din spray jämnare och noggrant när du applicerar det på ditt hår. Samla några bomullsbollar för att hjälpa till i en mer exakt ansökan. Gör några test squirts för att se till att sprutflaskan fungerar ordentligt.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 25
    6. Täck din hud och kläder. Peroxid kan fläcka kläder och kan vara irriterande för huden, så var försiktig så att du täcker dig ordentligt. Använd handskar och täck dina kläder med en gammal handduk. Applicera en liten mängd petroleumgel längs din hårlinje och hals för att skydda din hud.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 26
    7. Dämpa ditt hår och klistra in det i sektioner. Våt ditt hår med ljummet vatten och klappa det torrt med en handduk. Låt det lufttorka i några minuter tills det fortfarande är fuktigt, men droppar inte våt. Använd hårklipp till sektion ditt hår. Dela håret i några sektioner och vrid sektionerna upp. Klipp dessa sektioner i lätt avtagbara hårklipp - det är bäst att använda hårklipp du kan lägga in och ta ut med enbart en hand, särskilt efter att du har börjat blekningsprocessen. Klipp inte det första avsnittet du planerar att bleka.
  • Du kan också applicera smält kokosnötolja i ditt hår före blekning för att skydda ditt hår. För att smälta kokosnötsoljan, placera den förseglade burken i varmt vatten. Detta kommer att kondensera oljan. Häll oljan över huvudet och gnugga det i ditt hår. Wrap ditt hår i en plastlock och låt oljan suga in i ditt hår i några timmar (över natten är bäst). Skölj inte håret innan du applicerar blekmedel.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 27
    8. Gör ett strängtest. Samla upp en liten hunk av håret från nacken. Spraya peroxiden på denna sträng, börja vid rötterna och arbeta den mot ändarna. Lämna det i ca 20-30 minuter. Skölj ut peroxiden och kontrollera färgen mot en vit handduk. Detta gör det möjligt för dig att kontrollera om du gillar färgen innan du dousing hela huvudet i peroxid. Det kommer också att hjälpa dig att mäta hur mycket tid att lämna i peroxiden.
  • Var medveten om de olika nyanserna som ett blekmedel ska ge dig, beroende på hårfärg. Mörkt brunt hår kommer att lysna till kastanjenbrunt, men för mycket peroxid kan resultera i en orange-brun färg. Medium Brown kommer att vända sig till ljusbrun - Ljusbrun kommer att vända mörkt blont-rött hår kommer att bli orange, och med tillräckligt med blekning blir jordgubbblond-mörk blond kommer att bli ljusblond.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 28
    9. Spraya ditt hår med peroxid. Dämpa den första delen av ditt hår genom att spruta det med peroxid från sprayflaskan. Se till att spraya det från alla sidor. Ju mer peroxidlösning du använder på ditt hår, den lättare ditt hår kommer att få. Var försiktig med att bara spraya direkt på ditt hår, inte din hårbotten - Peroxiden kan irritera din hud. Gå långsamt, betala noggrann uppmärksamhet åt hur ditt hår reagerar på peroxiden när du går vidare.
  • När den första sektionen är fuktig, lossa en andra sektion och spraya den med peroxid. Upprepa tills allt hår har behandlats.
  • Om du vill markera några hårsträngar istället för att spruta hela huvudet, doppa en bomullsboll i peroxiden och gnugga den på de strängar du vill dö.
  • Att bleka streck i ditt hår, separera de bitar som du vill bleka. Placera folie rutor under dessa bitar för att skydda resten av ditt hår från att ta emot någon av peroxidsprayen. Spraya dessa bitar och linda dem i foliearken för att hålla dem från att röra resten av ditt hår medan du låter peroxiden sitta i ditt hår. Strimla ditt hår är förmodligen lättast att göra med en vän som hjälper dig.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 29
    10. Låt peroxiden sitta i ca 30 minuter. Ju längre du lämnar peroxiden i, desto ljusare blir ditt hår. Var försiktig så att du inte låter peroxiden sitta i ditt hår i mer än 45 minuter. Om peroxiden börjar irritera din hårbotten, tvätta den direkt.
  • Använda en hårtork på ditt hår eller en annan värmare under denna process kan påskynda den tid det tar för att nå din önskade färg. Även om hårtorken kommer att påskynda processen, var medveten om att värmen kan skada ditt hår och kan orsaka hårskador. Detta är dock inte nödvändigt, och om du inte är säker på hur ditt hår reagerar på peroxid, bör du hoppa över det här uppvärmningssteget.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 30
    11. Skölj ut peroxiden. Använd kylvatten för att ta bort alla spår av peroxid från ditt hår, använd sedan en djup balsam för att återställa sin fuktighet. Låt ditt hår torka, så stil som vanligt.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 31
    12. Revisit blekningsprocessen i en vecka. Om den här första rundan inte har lämnat dig med den färg som du syftar till, kan du bleka ditt hår med peroxid igen. Det är lämpligt att vänta en vecka mellan behandlingar, men för att ge ditt hår tid att återhämta sig. Blekningsprocessen är mycket skadlig för ditt hår och om du blverer ditt hår två eller flera gånger på en dag (eller ens på en vecka), riskerar du att orsaka allvarliga skador på ditt hår (mening, ditt hår kan till och med falla ut).
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 32
    13. Ta hand om ditt hår. Ditt hår kommer att vara sprött och torrt efter denna behandling och behöver djupt konditionering för att återställa lite fukt och elasticitet. Använd en djup balsam (butiksköpt eller naturligt) minst en gång i veckan och lämnar den i ditt hår i 20-30 minuter och sköljer sedan ut det. Resultaten kan förbättras genom att värma upp ditt hår med hårtork medan den djupa balsamen är på plats. Om du har gjort din egen djupa balsam med mat, kolla för att det inte har gått dåligt. Om det har blivit blandat längre än några dagar (eller en vecka om den hålls i kylskåpet), kasta den bort och blanda en ny sats.
  • Metod 3 av 4:
    Besöker en frisyr eller färgist
    1. Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 33
    1. Ha ett samråd med en pålitlig frisyr eller färgist. De flesta frisyrer är utbildade i hur man ordentligt blekar håret, men vissa kan vara mer skickliga på det än andra. Planera ett kort samråd med din frisyrer så att du kan strategisera hur du kanske vill bleka ditt hår. Fråga din frisyrer hur ofta de har blekt hår, hur de har hanterat olika typer av hår, etc. Be om sina rekommendationer om hur man hanterar ditt hår och hur de tycker att ditt hår kommer att reagera på blekningsprocessen.
    • Du bör också fråga om ditt hår är friskt nog att bleka. Vissa färgister kommer inte att bleka hår som redan har blivit färgbehandlat, eftersom det är en sådan skadlig process.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 34
    2. Besluta om en nyans av blekt hår. Blekt hår har fortfarande olika när det gäller nyanser. Du kan välja vitt hår, vit blond, platina blond eller några andra nyanser. Ta med en bild av någon med samma hårskugga som du vill. Detta kommer att hjälpa din frisyrer att räkna ut det bästa sättet att bleka ditt hår.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 35
    3. Var beredd att spendera tid i stolen. Blekningsprocessen är en långsam process och sker inte omedelbart. Hairstylist behöver tid att tvätta håret, blanda upp blekmedlet och applicera det på ditt hår. Det måste sitta i ditt hår ett tag (30 minuter eller så). Då behöver din frisyrer tvätta det och torka ditt hår.
  • Du kan behöva schemalägga en andra session med din frisyrer om du har mycket mörkt hår och du vill gå vit blond.
  • Din frisyrist är också skicklig vid blekning höjdpunkter i ditt hår. Det är också mycket lättare för en annan person att göra denna process, snarare än att försöka göra det själv. De kan se huvudet ovanifrån och kan applicera blekningslösning jämnt över huvudet.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 36
    4. Ta hand om ditt hår. Ditt hår kommer att vara sprött och torrt efter denna behandling och behöver djupt konditionering för att återställa lite fukt och elasticitet. Använd en djup balsam (butiksköpt eller naturligt) minst en gång i veckan och lämnar den i ditt hår i 20-30 minuter och sköljer sedan ut det. Resultaten kan förbättras genom att värma upp ditt hår med hårtork medan den djupa balsamen är på plats. Om du har gjort din egen djupa balsam med matvaror, kolla för att det inte har gått dåligt. Om det har blivit blandat längre än några dagar (eller en vecka om den hålls i kylskåpet), kasta den bort och blanda en ny sats.
  • Metod 4 av 4:
    Blekande hår med citronsaft
    1. Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 37
    1. Börja med obearbetat hår. Oavsett vilken blekmedel du använder, kommer det att få ditt hår att bli torrare och mer bräckligt än normalt. Början med friskt hår förhindrar överdriven skada från blekningsprocessen. Färga inte eller på annat sätt bearbeta ditt hår i ungefär en månad innan du planerar att bleka det. Använd mjuka produkter, som schampo och balsam tillverkad av alla naturliga ingredienser, för att se till att ditt hår är så hälsosamt som möjligt innan blekning.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 38
    2. Förkodat ditt hår med en djup balsam. Använd en djup balsam om dagen eller två innan du blekar håret för att hjälpa till att bygga upp fukt i ditt hår. Det finns många typer av djupa balsam, från billigare ($ 5- $ 8) till dyrare ($ 30 +) butiksköpta till mer naturliga, DIY ONES. Det finns recept för att göra din egen djupa balsam, som vanligtvis använder mat som bas. Sök online för "Deep Conditioner Recept" för förslag som använder bananer, avokado, majonnäs, yoghurt, ägg, kokosnötolja eller andra livsmedel. Detta steg kommer att bidra till att minimera att sluta med extremt torrt och sprött hår efter att du blekter det genom att öka hårets fukt och elasticitet.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 39
    3. Juice flera citroner. Beroende på hur länge ditt hår är och hur mycket av det du vill bleka, behöver du saften av 2 till 5 citroner. Klipp citronerna i hälften och använd en juicer eller dina händer för att klämma in sin juice i en skål. Spänn frön när du är klar med juicing.
  • Använd inte citronsaft som kommer i en flaska. Den innehåller konserveringsmedel som kan skada ditt hår.
  • Bild med titeln BLEACH Ditt hår Steg 40
    4. Späd citronsaften. Hälla fullstyrka citronsaft på ditt hår kan verkligen torka ut det, så det är viktigt att späda saften med vatten. Lägg till en mängd vatten till skålen som är lika med mängden citronsaft.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 41
    5. Häll lösningen i en sprayflaska. Det är bäst att använda en ny sprayflaska, som kan köpas på de flesta drogbutiker, men du kan också återvinna en du redan har hemma. Om du använder en återvunnen sprayflaska, se till att den är helt ren. Tvätta det med tvål och vatten innan du fyller det med citronsaftlösningen. Skaka citronsaftlösningen bra, och gör ett par test squirts för att se till att sprayflaskan fungerar ordentligt.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 42
    6. Spraya ditt hår med citronsaftlösning. Spraya det område du vill bleka Liberalt med citronsaftlösning, se till att området är helt fuktigt. Spraya mer citronsaft i de områden som du vill lätta mest. Ju mer citronsaft du använder, den lättare den kommer att få.
  • Om du vill markera några hårsträngar istället för att bleka det hela, använd en bomullsboll för att gnugga citronsaftlösning på de delar som du vill bleka.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 43
    7. Sitta ute i starkt solsken. Solen kommer att reagera med citronsaften och få ditt hår att lätta. Vänta på att hela citronsaftlösningen är helt torr i ditt hår i ca 30 minuter. Var noga med att täcka dig med solskyddsmedel och kläder för att skydda dig från solens strålar när du blekar ditt hår. Kom ihåg att denna process kan torka ut ditt hår. Sitter i solen under lång tid hjälper ditt hår att bli lättare, men det kommer också att orsaka vissa skador.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår Steg 44
    8. Tvätta ditt hår. Efter att citronsaftlösningen har torkat, tvätta det med schampo och sätt sedan ditt hår med en bra fuktgivande balsam. Stil det som vanligt.
  • När ditt hår är torrt, ta en titt på färgen. Om du vill att den ska bli lättare, upprepa processen igen om några dagar. Blek inte håret med citronsaft oftare än en gång varannan eller tre veckor.
  • Tips

    Få ditt hår trimmat efter blekning det för att bli av med alla torra ändar, vilket gör ditt hår att se friskare.
  • Om du gillar naturliga metoder för att bleka ditt hår bättre än de kemiska baserade metoderna, försök bleka ditt hår med andra hushållstillbehör som honung, olivolja och kamomillte.
  • Gå utanför mycket. Solen ger dig naturliga vackra höjdpunkter, och det är lättare att reparera skadan än det är med kemikalier.
  • Varningar

    Tänk på att din hudfärg och färgning kommer att visas annorlunda när du har blekt hår. Några av smink eller kläder du bär kommer inte att se mycket bra längre. Hudfelektioner tenderar att vara mer märkbara när du har blekt hår.
  • Både väteperoxid och blekmedel kan orsaka skador på ditt hår.
  • Blek inte håret om du är balding, med Rogaine eller annan hårväxtprodukt, eller om du inte vill riskera att förlora något av ditt hår.Om du blverer ditt hår korrekt, bör du inte förlora ditt hår, men det är fortfarande en avlägsen möjlighet. Om du inte vet hur ditt hår kommer att reagera på blekningsprocessen, rekommenderas det att du besöker en frisörsalong och får det blekt professionellt.
  • Vissa läkare rekommenderar att gravida och ammande kvinnor undviker att använda kemiska hårfärger. Små mängder kemikalier absorberas i huden, vilket potentiellt kan övergå till fostret eller i bröstmjölk. Mängden kemikalier är dock tillräckligt små, att risken för att passera från mamma till barn är låg. Om du är orolig för detta kan du kontrollera med din läkare eller använda naturliga hårfärger istället.
  • Försök inte att bleka dina ögonfransar eller ögonbryn. Bleken kan enkelt komma in i dina ögon och orsaka allvarlig irritation eller jämn blindhet. Du bör kontakta din frisör eller en estetiker för att slutföra den här proceduren ordentligt och säkert.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande