Hur man täcker gråa rötter

Allt-över silver hår kan vara ett bra utseende, men om du inte är riktigt redo att omfamna ditt gråa hår, täcker dina gråar lika enkelt som färgar ditt hår. Men även om du har ditt hår färgat på en professionell salong, är chansen att du fortfarande börjar se dina gråa rötter som visar före din nästa möte. Lyckligtvis kan du röra din rotfärg hemma, eller du kan använda omslagsprodukter för en tillfällig fix. Du kan även använda höjdpunkter och täckningar för att hjälpa dig att övergå när du är redo att växa ut dina gråar!

Steg

Metod 1 av 3:
Färgning av ditt hår hemma
  1. Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 1
1. Välj en hårfärg som är så nära som möjligt för din naturliga nyans. Om du kan, välj ett färgämne som finns inom 1-2 nyanser av din naturliga färg. För att du ska få den bästa hårfärgen för grått hår, välj en som är speciellt formulerad och märkt för användning på envis grå.
  • Om du är i tvivel om vilken färg att välja, gå med en som är lite mörkare än ditt hår, eftersom dina rötter normalt är lite mörkare än resten av ditt hår ändå.
  • Tänk på barnets undertoner, liksom. Till exempel, om ditt hår är en rik, varm brunett, kan du välja en färg med varma kastanjton. Om ditt hår är en coolt, mörk blondin, kan du välja ett färgämne med mer av en aska underton.
  • Om ditt hår är tjockt eller grovt kan ett skumfärgämne ge dig mer täckning än en krämformel. Men om ditt hår är bra eller tunt, överväga att använda ett krämfärge, eftersom du kan applicera det mer exakt.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 2
    2. Köp en pensel om ditt kit inte kommer med en. Du kan köpa en borste varhelst skönhet eller hantverk levereras. En skumborste kommer att fungera bäst om du använder en skumformel, medan en syntetisk borste är bäst om du använder ett krämfärgämne.
  • Leta efter en pensel som är platt och ca 2 i (5.1 cm) bred.
  • Att använda en pensel ger dig mer precision när du applicerar färgämnet, så det är perfekt när du vill röra upp rötter utan att förstöra höjdpunkter.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 3
    3. Hoppa över tvätten i 1-2 dagar innan du färgar det. De flesta halvfasta färgämnen, inklusive produkter som utvecklats för att täcka grays, fungerar bäst på otvättat hår. Det beror på att de naturliga oljorna från hårbotten hjälper till att skydda din hud och hår under den kemiska processen.
  • Under denna tid, undvik att använda stylingprodukter som hårspray, torrschampo eller gel för att säkerställa att det inte finns någon uppbyggnad som hindrar färgen från att sprida jämnt.
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 4
    4. Skydda din arbetsyta och kläder. Hårfärgfläckar kan vara svåra att rengöra, så det är en bra idé att lägga ner några handdukar i händelse av droppar. Bär gamla kläder, och om du kan, välja en knapp-nedåt så att du inte behöver dra din tröja över huvudet när det är dags att skölja ditt hår. Använd också plast eller gummihandskar för att skydda dina händer från färgämnen.
  • Till förhindra färgning på ditt ansikte, Sprid ett tunt lager av petroleum på din hud runt din hårlinje.
  • Stora spill kan suga genom handdukar, så om du vill ha mer skydd för dina golv, överväga att sprida papperskorgen eller ett annat vattentätt material istället för handdukar.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 5
    5. Blanda färgämnet i en skål enligt förpackningsanvisningarna. Typiskt kommer färgämnet med en flaska färgämne och ett utvecklarpaket, och du blandar de två tillsammans. Paketinstruktionerna kan berätta att du blandar produkten i flaskan och gäller med en applikatortips, men om du planerar att använda en borste, blanda produkterna i ett glas eller keramisk skål, istället.

    Vill inte använda kemiska färgämnen? Prova Naturliga hårfärger, som kaffe eller te för mörkt hår eller henna eller hibiskuspulver för rött hår.

  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 06
    6. Använd en borste för att applicera färgämnet till bara dina rötter. Borsta färgämnet runt håret och templen först och dela sedan ditt hår i mitten. Borsta färgämnet på dina gråa rötter hela vägen ner på båda sidor av din del. Använd sedan en kam för att påverka ditt hår bara till vänster eller höger om din ursprungliga del, så färgar det också håret. Fortsätt att skilja ditt hår och borsta på färgämne tills alla dina gråa rötter är täckta.
  • Om ditt hår redan var färgat, överlappa inte det nya färgämnet med föregående färg.
  • Undvik också att applicera färgämnet direkt till din hårbotten.
  • Om du vill, kan du tillämpa färgen över dina rötter. Men om du bara har några grå och du noggrant matchade din naturliga färg, kan du bara borsta färgämnet på de gråa områdena, om du föredrar.
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 7
    7. Lämna färgämnet på plats enligt paketinstruktionerna. Vissa märken av färgämne är starkt koncentrerade och kommer att fungera så lite som 10 minuter, medan du kanske behöver lämna andra märken på plats i 30-45 minuter. För att undvika att skada ditt hår, läs anvisningarna i färgmonteringssatsen försiktigt och sätt en timer så att du inte förlorar tid.

    Dricks: Prova att täcka ditt hår med en plastduschkåpa för att hjälpa färgen att utvecklas snabbare.

  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 8
    8. Skölj ditt hår noggrant med kallt vatten. När timern är upp, vrid din dusch till en temperatur som är cool, men fortfarande bekväm på din hud. Sedan, stå under duschen och skölja håret och massera hårbotten med fingrarna för att bryta upp hårfärget på dina rötter. Fortsätt sköljning tills vattnet kommer av ditt hår går klart.
  • Varmt eller varmt vatten kan få ditt hårfärg att blekna, så det är alltid bäst att tvätta färgat hår i kallt vatten.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 9
    9. Skick ditt hår, skölj det igen. De flesta hårfärgspaket kommer med en närande balsam som är utformad för att ersätta en del av fukten som förlorats under färgningsprocessen. Om ditt kit inte har en balsam, applicera ett tjockt lager av din vanliga balsam till ditt hår. Efter 3-5 minuter, skölj ditt hår noggrant.
  • Undvik att shampooing ditt hår i minst 48 timmar efter att du har färgat ditt hår. Detta gör det möjligt för några av de naturliga oljorna att bygga upp på din hårbotten.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 10
    10. Upprepa touch-up var 6: e veckor eller efter behov. När du färgar ditt hår hemma är det bäst att vänta 6 veckor före applikationer för att låta ditt hår återhämta sig. Dessutom kommer detta att ge dina rötter en chans att växa ut tillräckligt för att du kan färga dem utan att redyingera över den tidigare färgen.
  • Om dina rötter visar före då, försök tillfälliga korrigeringar för att täcka dem!
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av en tillfällig täckning
    1. Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 11
    1. Förklädda dina rötter med en färgad spray, pulver eller pinne. Det finns ett antal olika root-touch-ups på marknaden som hjälper dig att tillfälligt dölja gråa hår. Beroende på vilken produkt du väljer, sprayar du antingen, borst eller ritar färgen på alla synliga grays. I de flesta fall kommer färgen att gå till nästa gång du tvättar ditt hår.
    • För att säkerställa att din omslag inte slits av hela dagen, spritz dina rötter med hårspray för att låsa i färgen.
    • Några populära root touch-up-produkter inkluderar färg wow root coverup, bumble och bumble bb. Färgpinne och L`Oreal Paris Magic Root Cover Up.

    I en nypa? Försök använda Matt Eyeshadow som liknar din naturliga hårfärg.

  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 12
    2. Prova färgad mascara för att täcka grays på brunt eller svart hår. Om du har mörkt hår och du behöver bara en snabb touch-up före din nästa möte, överväga att borsta en liten mascara på dina rötter. Detta kommer att hjälpa dina Grays att blanda sig naturligt, och det är mycket lättare än att färga dina rötter hemma.
  • Du kan använda mascara specifikt avsedd för hår, men ögonfransmascara fungerar bra också. Men undviker volumiserande eller rörmascaraformler, eftersom konsistensen av dessa kan vara uppenbara på ditt hår.
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 13
    3. Välja tonat torrt schampo för att absorbera olja medan de täcker grå. Även vanligt torrt schampo kan göra att dina gråa hår ser mindre märkbara, men en tonad formel hjälper dem att blanda sig ännu bättre. Välj en färg som är formulerad för din allmänna hårton, oavsett om det är blondin, brunett eller rött. Sedan skaka den grundligt, håll den 6-8 i (15-20 cm) från huvudet och spruta schamponet på dina rötter.
  • Tintet ska vara subtilt att det knappt kommer att märkas. Applicera dock produkten lätt tills du vet hur det ser ut.
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 14
    4. Dölj dina rötter med ett snyggt tillbehör. Du behöver inte alltid färga ditt hår för att dölja dina rötter före din nästa touch-up. Binda en vacker halsduk eller bandana runt ditt huvud som ett huvudband, eller kasta på en cool hatt som kompletterar din outfit. Chansen är att människor kommer att vara så upptagna att beundra din stil, de kommer inte att ha tid att titta på dina rötter.
  • Tunna, smala halsdukar fungerar bäst som hårtillbehör.
  • Om du behöver, använd stiften för att säkra halsduken eller Bandana bakom öronen så att den inte glider runt på huvudet.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 15
    5. Bära ditt hår i a slarvig knut med lyftade rötter. Eftersom dina gråar är mest uppenbara när ditt hår slätts tillbaka, försök att applicera en rotvolumiserande spray eller pulver till dina rötter. Sedan, vrid ditt hår i en rörig bulle och använd stift eller en elastik för att hålla ditt hår på plats. Du kan till och med lägga till en liten fläta för att dra mer uppmärksamhet från några gråar.
  • Om du vill bära ditt hår ner, bära det i lockar eller dela det på en annan plats än vad du normalt gör för att dölja gråa hår.
  • Metod 3 av 3:
    Blandning Grays för att odla dem ut
    1. Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 16
    1. Låt dina rötter växa tills de är 1-2 i (2.5-5.1 cm) lång. Om du är redo att göra omkopplaren till grått hår, kom ihåg att det kommer att finnas en övergångsperiod. Använd rotvacrealer och hårtillbehör för att dölja dina rötter när de växer - eller bara omfamna dem och oroa dig inte för vad någon annan tycker!
    • Håret växer i genomsnitt ca /2 i 1.3 cm) varje månad, så det kommer sannolikt att ta ca 2-4 månader för dina gråar att få det här länge.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 17
    2. Använd ett färgämne nära din naturliga färg för att lägga till lowlights till dina rötter. När dina rötter är tillräckligt långa för att färga, välj en färg nära din naturliga nyans. Borsta sedan färgämnet på /4 i (0.64 cm) Sektioner av hår runt håret, tempel, och din huvuddel. Utrymme lowlights ut av åtminstone /2 i 1.3 cm). Lämna färgämnet enligt anvisningarna, skölj sedan det.
  • Försök att rymma låsningarna slumpmässigt, eftersom de kommer att se onaturliga om de är perfekt åtskilda.
  • Om du ska till en salong, låt din stylist veta att du vill ha naturliga utseende på grått hår.
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 18
    3. Färgar resten av din grå för en snabbare övergång. Det snabbaste sättet att gå grå är att matcha resten av håret till din nya grå tillväxt. Eftersom det vanligtvis kommer att innebära att du lyser håret med mer än 1 eller 2 nyanser, är det bäst att ha det gjort av en salong professionell. Men du kan Färg ditt eget hårgrå om du vill.
  • Du kan också lägga till salt-och-peppar höjdpunkter i hela ditt hår, om du föredrar. Om du ser en stylist, be om en grå balrayage för den mest subtila blandningen.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots Steg 19
    4. Trim ditt hår regelbundet tills allt växer ut till grått. När du växer ut dina gråar har du en tidsperiod där ändarna av ditt hår fortfarande är din ursprungliga eller färgade hårfärg, medan den övre halvan är mestadels grå. För att behålla din frisyr, se din stylist för regelbundna nedskärningar när du går under hela tillväxtprocessen. Detta kommer att hjälpa övergången att gå snabbare, men det känns inte så drastiskt som en stor chop.
  • Men om du inte har något emot att ändra ditt utseende, överväga att klippa håret i en pixie-stil tidigt i återväxtprocessen. Efter bara några trimmer kommer ditt hår mest att vara grått, och därifrån kan du växa om det i vilken stil du väljer!
  • Bild med titeln COVER GRAY ROOTS STEG 20
    5. Använd ett lila schampo för att hålla ditt hår ett coolt silver. Både naturligt och färgat grått hår tenderar att ta på sig en gulaktig gjutning över tiden. För att förhindra detta, använd ett lila toning-schampo en gång i veckan, eller enligt anvisningarna på etiketten. Shampoo kommer att deponera lite av den lila färgen i ditt hår varje gång du tvättar, skapar en subtil kylningseffekt.
  • Saker du behöver

    Färgning av ditt hår hemma

    • Hårfärgskit
    • Liten plastskål
    • Skum eller borstborste
    • Gamla handdukar och kläder
    • Handskar
    • Balsam
    • Petroleum Jelly (valfritt)
    • Skräppåsar (tillval)

    Med hjälp av en tillfällig täckning

    • Coverup stick, pulver eller penna (tillval)
    • Hair Mascara (Valfritt)
    • Tonat torrschampo (tillval)
    • Scarf, huvudband, bandana eller hatt (tillval)
    • Root-lyftpulver (tillval)

    Blandning Grays för att odla dem ut

    • Hårfärg - Naturligt eller Grå (Valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande