Hur man hakar en väska lätt

Hekla är inte en hobby bara för pensionerade grannies: det är en hantverk eller jämn konstform - som blir i popularitet. Heklås är både praktiskt och kreativt, och kan vara ett utmärkt sätt att vara produktivt samtidigt som man hamnar på Netflix på kalla och regniga dagar. Här ger vi dig information om hur du skapar en enkel väska med hjälp av grundläggande virkade tekniker. Detta mönster kan anpassas till påsar med nästan vilken storlek som helst och stil.

Steg

Metod 1 av 2:
Hekla en enkel kuvertstilväska
  1. Bild med titeln virka en väska lätt steg 1
1. Granska grunderna. Denna väska är ett utmärkt projekt för en nybörjare. Om du inte redan har granskat vår utmärkta WikiHow på virka, var noga med att kolla in det (tillsammans med de hjälpsamma medföljande videoinstruktionerna).
  • För det här projektet behöver du bara veta hur man gör kedjestygnet (vanligtvis förkortad "ch") och en enda virka (vanligtvis förkortad "sc").
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 2
    2. Bestäm vilken typ av väska du vill ha. Detta är ett flexibelt mönster, och du kan anpassa det för att göra små kuvertstilskopplingar eller till och med bärbara datorer eller tabletthylsor.
  • Om du planerar att kartlägga ett visst objekt i din nya väska, mäta det i förväg (e.g., din bärbara dator) eller mäta en liknande stilväska så att du har de grundläggande dimensionerna och formen i åtanke. Tänk på, garn "sträck"!
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 3
    3. Välj ditt garn. Om detta är ett av dina första hakande projekt, kommer det troligen att vara bäst att hålla fast med ett enkelt, vanligt garn av bomull eller mjuk akryl. Bomullsgarn "sträck" mindre än akryl. Fråga garnbutiken för hjälp om du inte är säker på vad du ska använda. Du kanske också vill välja ett solidt färggarn så att du kan se hur stygnen är gjorda och räkna dem lättare.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 4
    4. Välj din hakkrok. De flesta garnetiketter anger vilken storlek du ska använda - det är bäst om du håller med den rekommenderade krokstorleken.
  • Som en allmän regel måste den tjockare kroken, den tjockare garnet vara.
  • Om du vill slutföra ditt projekt snabbare, välj ett tjockare garn och krok. Stygnen blir större, och du kommer att bygga upp rader snabbare. Större stygn gör "sträcka" Mer än mindre stygn, så ta hänsyn till detta.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 5
    5. Göra en test swatch. Som med något projekt, är det en bra idé som med något projekt. Du kan vara otålig att komma igång direkt på väskan, men ta dig tid att göra en liten torg (ca 4"X4") kan spara tid på lång sikt.
  • Att göra en testwatch kan hjälpa dig att mäta (bestämma) din spänning (hur lös eller tätt din stygn är) och räkna ut hur många stygn du kommer att ha i en tum.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 6
    6. Kedja mängden stygn du vill ha botten och toppbredden på din väska att vara. Eftersom det här är ett nybörjare, kommer du att skapa antingen en rektangel eller en torg (toppen och botten av din väska kommer att vara lika längder, liksom sidorna).
  • Fler avancerade projekt gör att du kan skapa olika former, till exempel en isosceles trapezoid där de bästa klumparna i. Du måste lära dig hur du minskar stygn för att kunna göra denna form.
  • För små till medelstora väskor, bör mellan 30 och 60 stygn fungera bra.
  • Var noga med att komma ihåg hur många stygn du ingår i den här inledande, början kedjan. Du kommer att vilja skriva ner den, och om din kedja är särskilt lång, vill du använda markörer var tionde till tjugo stygn för att hjälpa dig att hålla räkningen.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 7
    7. Vänd ditt arbete, sedan enstaka virka i 2: a kedjan från kroken. Fortsätt att göra enkla virkade stygn tillbaka längs din kedja. Räkna nu dina stygn! Du kommer att upptäcka att du har en mindre singelhackstygn än du hade av kedjestygn. Det här är bra! Det betyder att du lade din krok i rätt slinga när du gjorde radens 1: a singelhäck. (Exempel: Om du vill att din väska ska vara 40 enskilda virkade stygn över, måste du göra en första början kedja på 41 stygn.) När du har slutfört din första startkedja, som kommer att vara så länge du vill ha bredden på din väska att vara, måste du vända så att du kan starta nästa rad på motsatt sida. Du måste göra det varje gång du kommer till slutet av en rad.
  • För att vända ditt arbete, rotera helt enkelt medsols, (som om du vrider en sida i en bok), så att din sista söm i den aktuella raden blir den första sömmen i den nya raden du börjar.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 8
    8. Fortsätt till enskild virka till slutet av raden. Kedja 1 stygn, vänd sedan ditt arbete som beskrivet ovan. Fortsätt, rad efter rad, upp till den höjd du vill ha din väska att vara.
  • Du kommer att vikas upp den nedre delen av påsen (toppen vikar ner som en flik). Håll det i åtanke när du hakar upp. Gör inte din bit för kort.
  • Om du vill att din väska ska vara 12" hög (när klaffen viks över) med en 6" klaff, du vill hekla din bit för att vara 30" lång.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 9
    9. Fäst ditt garn. När din bit är så lång som du vill att den ska vara, måste du fästa bort garnet. Fäst av när heks är faktiskt ganska lätt.
  • Skär helt enkelt av ditt garn från garnens skein och lämnar en svans på minst 6 tum (15.2 cm). Dra svansen av garn på din krok hela vägen genom den sista slingan av den sista sömmen. Dra på garnet för att dra åt det. Sedan med en "garnnål", väva svansen genom stygnen i din övre rad. .
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 10
    10. Vik och sy för att göra din väska. Vik upp den nedre halvan av väskan tills den är så djup som du vill att din väska ska vara.
  • Kontrollera om det finns en "fel" sida till din häckväv - om du föredrar utseendet på en sida, se till att sidan är vänd ut när du viks upp.
  • Med ett matchande färggarn (sannolikt samma garn du virkade med, om du inte gillar utseendet på en kontrasterande färgad söm). Att sya sidosömmarna tillsammans, börja vid veckan och använd det som kallas "en whip-stitch" att göra sömmen. Stoppa vid den punkt där du vill att klaffen ska vikas över.
  • Metod 2 av 2:
    Hekla en tote-stil väska
    1. Bild med titeln virka en väska lätt steg 11
    1. Granska steg 1-5 ovanifrån. Istället för den enkla kuvertväskan kan du bestämma att du vill prova din hand i en toto väska. Denna metod har du virkade två stycken och sy ihop dem. Denna stil väska har band för handtag så det är väl lämpade att använda som en handväska eller shoppingväska.
    • Början i det här alternativa projektet är detsamma som kuvertstilsäcken. Du vill se till att du är bekväm med de grundläggande virkade stygnen, har noggrant valt ditt garn och krok och har tänkt på vad du vill att ditt slutliga projekt ska se ut. När du har gjort det är du redo att börja hekla din nya väska!
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 12
    2. Bestäm om du vill att din väska ska ha en flik. Du kommer att skapa två stycken och sy ihop dem. Om du inte vill ha en flik för din väska, kommer fram- och bakstyckena att vara identiska. Om du vill ha en flik, måste du virka bakstycket för att vara längre.
  • Till exempel, om du vill ha en väska som är 12" Tall med en flik, du vill göra din bakstycke längre hakande till 18" kommer att ge dig en 6" flaxa.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 13
    3. Skapa en kedja. Att räkna dina stygn försiktigt, skapa en kedja tills du når längden du vill ha den nedre och övre bredden på väskan för att vara. Du kommer att hakade antingen en torg eller en rektangel, beroende på den form du vill att din tote ska vara.
  • Om din kedja är särskilt lång kan du kanske ha det bra att använda markörer vart tionde eller tjugo stygn för att hjälpa dig att hålla räkningen.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 14
    4. Vänd ditt arbete, och sedan singelhaket tillbaka längs din kedja. När du har slutfört din första kedja som är så länge du vill ha bredden på din väska, måste du vända så att du kan starta nästa rad på motsatt sida. Du måste göra det varje gång du kommer till slutet av en rad.
  • För att vända ditt arbete, rotera helt enkelt medurs halvvägs så att din sista söm i den aktuella raden blir den första sömmen i den nya raden du börjar.
  • Bild med titeln Crochet en väska lätt steg 15
    5. Fortsätt till enstaka virka. Håll hakning, vrid och skapa nya rader tills du når önskad höjd som du strävar efter.
  • Kom ihåg att om du vill ha en klaff för baksida, måste bakstycket vara längre (längre) än den främre delen.
  • Bild med titeln Crochet en väska lätt steg 16
    6. Fäst ditt garn. När din front (eller bakstycke, beroende på vilken du arbetar på) är lika lång som du vill att den ska vara, måste du fästa bort garnet.
  • När du har slutfört din sista rad, klippa garnet från skein, se till att lämna några inches. Rita svansen på garnet på din krok, ta bort kroken och dra på garnet för att dra åt det. Därefter väv svansen genom stygnen i din topprad. .
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 17
    7. Upprepa steg 3-6 för den andra delen av din väska. När du är klar har du antingen två identiska bitar (framsidan och baksidan av en väska med ingen flik) eller två stycken med en längre baksida som kommer att klappa över framsidan.
  • Bild med titeln virka en väska lätt steg 18
    8. Sy fram och bakstycken ihop. Med den felaktiga sidan av de två bitarna mot varandra, använd matchande garn för att sy botten och sidostycken i väskan tillsammans.
  • Du kommer förmodligen vilja använda samma färggarn för att sy dina bitar tillsammans, men det kan vara kul att använda en kontrasterande färg.
  • Bild med titeln virka en väska lätt Steg 19
    9. Gör ett band för din väska. Du kommer sannolikt att vilja lägga till ett band i din väska. Processen för att göra detta är mycket lik det som du redan har gjort. Det finns en coupe av alternativ för att uppnå detta:
  • Alternativ ett: Gör en kedja så länge du vill att ditt band ska vara. Vänd kedjan och enstaka hakan tillbaka till slutet av kedjan. Upprepa den enkla virkelsen tills remmen är så bred som du vill att den ska vara. Avsluta remmen, och sy sedan ändarna av remmen i hörnen av din väska. Var noga med att använda massor av stygn när du monterar banden till väskan - ingenting är värre än att ha en remsus, vilket får dig att släppa innehållet i din väska!
  • Alternativ två: Fäst ditt garn till öppningen av påsen med din krokkrok och en glidstygn. Kedja en, enstaka virka över kanten av väskan som gör 4 enda virkade stygn på på sidan av sömmen och fortsätt tills du har 4 enskilda virka på den andra sidan av sömmen. Fortsätt i rader tills remmen är önskad längd. Fäst andra änden på väska med antingen slipstygn eller sy på på samma sätt som används för sömmar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande