10 Enkla och eleganta sätt att dekorera en läderväska

En grundläggande läderväska är det perfekta tillbehöret att ta med dig till skolan, jobba eller ut på staden. Men om din väska känner lite för vanligt kan dekorationer verkligen spruce upp ditt utseende. Välj ett (eller ett par!) av dessa DIY-metoder för att få en gammal läderväska som ny igen.

Steg

Metod 1 av 10:
Metallkedjor
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 1
1. Lägg till lite bling på framsidan av din väska med några metallkedjor. Hitta några guld- eller silvermetallkedjor och klipp dem på spännen i din läderväska. Om din väska inte har spännen, lås kedjan till hårdvaran på remmarna istället.
  • Detta är det perfekta sättet att återanvända gamla eller oönskade halsband.
  • Om din väska har flyttbara banden, ta bort dem och tränga kedjan runt banden för ett roligt sätt att spruce upp dina handtag.
Metod 2 av 10:
Charmar eller tofsar
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 2
1. Fäst några dangly, 3D-dekorationer på utsidan av din väska. Plocka ut charmar och / eller hänga tofsar med dina favoritfärger eller tecken på dem. Binda tofsarna till dina band och låt dem hänga över väskan för en dekoration som är säker på att fånga människors uppmärksamhet.
  • Om du har en examen tofs som ligger runt, är det här ett bra sätt att visa upp din Alma Mater.
Metod 3 av 10:
Fläckar
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 3
1. Täck din väska i fläckar för ett vintageutseende. Ta lite läder och mocka lim och applicera ett tunt lager på baksidan av plåstret. Tryck på läder på väskan och låt limet torka i ca 30 minuter innan du använder din väska igen. Lägg till 1 eller 2 patchar för ett subtilt utseende, eller vara djärv med en väska som är täckt i dem.
  • Du kan hitta läder och mocka lim på de flesta hantverksbutiker.
  • Patch lim blir inte lätt att gå av, så använd det bara om du vill hålla fläckarna på din väska för alltid.
Metod 4 av 10:
Stift
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 4
1. Blanda och matcha dina dekorationer när du vill. Plocka ut några roliga akrylpinnar och håll dem alla genom din läderväska. Kluster dem alla i en grupp för en mer subtil dekoration, eller tillsätt dem över din väska för en fin, djärv utseende.
  • Pinnarna kommer att göra små hål i väskan, så du kanske vill undvika denna dekoration om din väska är dyr.
  • Försök titta i hantverksbutiker eller online marknadsplatser för att hitta pins som du gillar.
Metod 5 av 10:
Rhinestones
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 5
1. Bedazzle hela väskan för att verkligen göra det sticka ut. Ta en flaska pärla lim och applicera ett tunt lager där du vill att dina ädelstenar ska gå. Använd falska rhinestones och diamanter från hantverksbutiken för att täcka hela väskan för ett roligt, feminint utseende.
  • Låt limet torka i minst en timme innan du använder din väska så att du inte börjar förlora ädelstenar.
  • Detta är ett roligt sätt att täcka väskan om du inte är ett stort fan av färgen eller mönstret på det.
  • Om du inte vill täcka hela väskan, försök att göra ett monogram med dina initialer istället.
Metod 6 av 10:
Tyg
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 6
1. Ge en vanlig väska nytt liv genom att lägga till mönster eller bilder. Hitta en swatch av tyg du älskar och skär ut en design eller karaktär från det. Lägg till ett tunt lager av mod podge på väskan, tryck sedan försiktigt tyget ovanpå. Försegla tyget med ett annat lager av mod podge och låt det torka innan du går ut genom dörren.
  • Det finns massor av roliga, tryckta tygdesigner som du kan hitta på de flesta hantverksbutiker. Leta efter med djur, änglar eller växter på dem för att ge din väska nytt liv.
  • Mod Podge är ett hantverkslim som du kan hitta på de flesta hantverks- eller hemvaruhandlare.
Metod 7 av 10:
Måla
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 7
1. Lägg till former, tecken eller till och med ord! Ta en pensel och akrylfärg och frigörs dina mönster. Om du har en viss idé i åtanke, gör en stencil ut ur Cardstock och använd en svamp för att dab måla på din väska. Försök att göra ränder, polka prickar eller vågor för ett enkelt sätt att spruce upp din väska.
  • Välj kontrasterande färger så att dina mönster sticker ut. Om din väska är svart, gå till vita eller primära färger. På brunt läder, röda och svarta kommer verkligen pop.
Metod 8 av 10:
Gitarrband
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 8
1. Ge nytt liv till dina gamla läderhandtag. Klipp av dina gamla handtag och klipp på en tjock mönstrad gitarrband istället. Detta fungerar bra för större handväskor, men det kommer helt att rocka och rulla på mindre plånböcker också.
  • Och om du inte vill bryta banken, leta efter gamla gitarrband på sparsamhetsbutiker nära dig.
Metod 9 av 10:
Scarf
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 9
1. Ta en ljus, djärv scarf för att ge din väska lite färg. Linda det tätt runt handtaget på din väska och låt ändarna flöda fritt. Silke halsdukar fungerar bäst för detta, men bomull fungerar också!
  • Plus, med denna dekoration, kommer du alltid att ha en scarf praktisk om du behöver en.
  • Om du har en rolig bandana, använd det istället!
Metod 10 av 10:
Band
  1. Bild med titeln Dekorera en läderväska Steg 10
1. Bli av med ett gammalt, frayingband och byt ut den. Ta ett tjockt band i vilken färg du vill och ta handtagen av din väska. Knyta bandet två gånger runt hårdvaran som handtagen fästes och klippa överskottet innan du gick ut genom dörren.
  • Om du verkligen vill se till att dina remmar är säkra, kör en nål och tråd genom knutarna några gånger för att hålla dem på plats.
  • Om du är orolig för ditt band fraying, lägg till lite superlim till kanterna med en pensel.

Tips

Tänk på att lim och färger är permanenta! Om du inte vill ha dina dekorationer att stanna där för alltid, hålla fast med charmar, tofsar och halsdukar.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande