Hur man byter en väska på en dammsugare

Om din dammsugare inte verkar plocka upp saker så effektivt som det brukade, kan det vara dags att ändra din vakuumväska. Vissa dammsugare är utrustade med engångsäckar, som tas bort och kastas bort, medan andra modeller har återanvändbara påsar som töms och ersätts. Handhållna dammsugare har också påsar som måste avlägsnas och bytas ut eller rengöras, så att veta hur man byter påsar är pivotal i korrekt och effektivt att driva ett vakuum.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra engångspåsar
  1. Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 01
1. Ställ ut ett ark eller tidning. Att lägga ut lite tidning eller ett gammalt ark hjälper till att fälla all smuts som kan brista från väskan under borttagningsprocessen. Detta är ett användbart steg för äldre dammsugare och dammsugare vars väskor är extremt fulla.
  • Du kanske också vill hålla ditt papperskorgen i närheten för att undvika att dra smuts eller annat skräp genom huset.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 02
    2. Öppna vakuumkammaren. Antingen zip din vakuums väska kammare öppen, eller ta bort plaststoppet för att komma åt påsen. De flesta upprätt dammsugarna har en dragkedja, medan de flesta slangfäste dammsugare använder en plastbehållare för att hysa vakuumpåsen.
  • Bild med titeln Ändra en påse på ett dammsugare steg 03
    3. Kontrollera påsen för utbuktning. För att bestämma hur fullt (och rörigt) ditt jobb kommer att vara, kolla din väska för utbuktning. Om det inte finns någon bukning alls till din väska, kan ett fullt vakuum inte vara orsaken till dina vakuums problem. Om det finns en liten bulge längst ner på påsen, eller påsen är utbuktning nästan till full kapacitet är det dags att byta ut påsen.
  • Om din väska är extremt full kan du behöva ta bort smuts och skräp manuellt från kammaren som ansluter till din väska.
  • Bild med titeln Ändra en väska på en dammsugare Steg 04
    4. Ta bort påsen från dess fall försiktigt. Det sätt på vilket du gör det kommer att bero på ditt vakuums make och modell. De flesta har ett kartongbeläggning som fäster vid en liten cirkulär öppning. Du kan behöva ta bort ett klipp för att ta bort påsen, eller du kanske helt enkelt kan vrida påsen gratis. Kontrollera ditt specifika varumärkes bruksanvisning för ytterligare instruktioner.
  • Även om nyare modeller vanligtvis har en tätning som klickar på plats när en vakuumpåse tas bort, gör gamla dammsugar vanligtvis inte. För att minimera smuts att släppas kan du placera kanalband eller ett annat lim över påsens öppning.
  • Bild med titeln Ändra en väska på en dammsugare Steg 05
    5. Placera den gamla väskan i soporna. Engångspåsar ska inte tömmas och återanvändas, eftersom de är avsedda för engångsbruk och får inte hålla sig under flera användningsområden. När du har tagit bort den gamla väskan, lägg den i soporna.
  • Medan det kan vara frestande att göra varje påse sträcker sig ytterligare, tömmer och återanvänder engångspåsar har kopplats till en minskning av prestanda.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 06
    6. Placera en ny väska i rätt plats. Placera en ny väska på exakt samma plats, repinar alla klipp eller växlar som var på plats när du tog bort påsen. Vissa dammsugare har en mekanism för att hålla påsen ordentligt på plats, medan andra är beroende av tyngdkraften för att hålla påsen från att flytta runt.
  • Det är väldigt viktigt att du alltid använder rätt storlek väska.
  • Se också till att du försiktigt fäster påsen så det går inte löst medan du dammsätter.
  • Bild med titeln Ändra en väska på en dammsugare Steg 07
    7. Re-zip vakuumkroppen eller byt ut vakuumlocket. Närbild på din vakuums kropp, och du är redo att återigen få städning. Om, efter att ha bytt ut påsen, gör vakuumet ett udda ljud eller inte suger som det ska återuppta kammaren och se till att du har bytt ut påsen ordentligt.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra återanvändbara påsar
    1. Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 08
    1. Öppna vakuumkroppen. Återanvändbara påsar lagras vanligtvis på samma sätt och placera som engångspåsar. Öppna ditt vakuums kropp, oavsett om det är ett dragkedja eller ett plastlock för att hitta din återanvändbara väska.
  • Bild med titeln Ändra en väska på en dammsugare Steg 09
    2. Ta försiktigt tygväskan eller plastkammaren. Ta bort påsen från vakuumkammaren, håll din hand över hålet som fäster vid själva vakuumet. Detta kommer att hålla ett strängtoft från att vandra ut ur vakuumpåsen och sprida sig över rummet.
  • Vissa företag rekommenderar att du slutar den här övningen utomhus för att minimera mängden fångat damm och skräp som släpps ut vid öppningen av kammaren.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 10
    3. Dumpa innehållet i soporna. Använda en knådningsrörelse som börjar från botten av påsen, dumpa ut påsens innehåll, hålla vakuumsäcken nära papperskorgen. Att hålla den nära kommer att begränsa mängden damm som släpps ut i luften och kommer att rikta det mesta av avfallet i papperskorgen.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 11
    4. Torka ut en plastkammare eller rengör en trasa väska med en fuktig trasa. Om ditt vakuum använder en plastkammare för att hålla innehållet, kan du torka ut med en torr eller fuktig trasa för att ta bort eventuell långvarig smuts eller skräp. Om ditt vakuum använder en återanvändbar väska kan du kunna torka ner utsidan av påsen med en fuktig trasa, eller du kan köra den genom en tvättcykel. Se din bruksanvisning för slutgiltiga rengöringsanvisningar.
  • Du kan också köra en plastbehållare under varmt vatten för att ta bort envis rester.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 12
    5. Byt kammaren eller påsen. När din väska har torkat, byt den i vakuumets kropp, återigen placera den i vakuum på samma sätt som det avlägsnades. Om det fanns några delar som behövde lyftas, pressas eller tas bort, lyft, tryck och byt ut dem när du installerar den nyligen tömda vakuumbehållaren.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 13
    6. Stäng vakuumkroppen. När du väl har bytt ut på väskan eller plastfacket stänger du vakuumet och kontrollerar att det fungerar ordentligt med den rena väskan. Om inte, kontrollera att väskan eller bin är torr och ren.
  • Metod 3 av 3:
    Byte av handhållna vakuumpåsar
    1. Bild med titeln Ändra en påse på ett dammsugare steg 14
    1. Demontera ditt handhållna vakuum. De flesta handhållna dammsugarna har en liten, återanvändbar väska eller plastkammare som används för att lagra smuts och skräp som har samlat in. Ta bort plasten som omger kammaren eller påsen för att komma åt de samlade smuts och diverse föremålen.
    • Eftersom handhållna dammsugare är små, tar bort brickan eller påsen vanligtvis en tillräckligt liten uppgift att det kan ske över ett köksspår.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 15
    2. Placera påsens innehåll i papperskorgen. Dumpa påsens innehåll i papperskorgen, se till att allt har lämnat påsen eller kammaren. Små dammsugare är mycket mer benägna att fungera, så se till att både påsen (eller kammaren) och filtret är rena är pivotal för att få ut det mesta av ditt vakuum.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 16
    3. Kör påsen under varmt vatten för att avlägsna damm och skräp. Kör påsen eller bin under varmt vatten, med fingrarna för att reta ut någon envis smuts eller skräp. Att lämna smuts bakom kan påverka effektiviteten i ditt handhållna vakuum, så se till att du är noggrann vid rengöring av din enhet.
  • Vissa modeller tillåter dig att placera påsen och filtrera i tvättmaskinen och torkaren. Kontrollera din bruksanvisning för mer information.
  • Bild med titeln Ändra en väska på ett dammsugare steg 17
    4. Ställ in påsen ut för att torka innan den placeras i vakuumet. Låt alltid dina väskor och filter torka innan du lägger dem i kammaren på din enhet. Placera en våtpåse eller filter i ditt handhållna vakuum kan resultera i en elektrisk kort och efterföljande elektrocution.
  • Tips

    Se din bruksanvisning för specifika instruktioner, eftersom alla vakuummodeller har små skillnader.
  • Se till att du har en ny väska innan du tar bort den gamla väskan.
  • Vissa dammsugare är utrustade med en indikatorljus för att låta dig veta när väskan behöver bytas ut.
  • Varningar

    Var noga med att koppla ur ditt vakuum innan du öppnar kammaren.
  • Om du har barn eller husdjur, kan du behöva ändra din väska oftare.
  • Det kan finnas ett moln av damm som följer med det här jobbet, så bära en mask om du behöver.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande