Hur man torkar lockigt hår

Medan du har lockigt hår är en välsignelse, skulle många kvinnor med rakt hår dö för, det presenterar också flera utmaningar. Lockigt hår tenderar att vara torrt än rakt hår, benägna för frizz och brott och kräver stor omsorg. Det tar också ofta en hel del längre att torka! Här är sätt att lufttorka håret för att minska skadan som orsakas av att använda värme, för att torka den med minimal skada, för att torka det snabbare och för att förbättra och undertrycka lockar under torkning.

Steg

Metod 1 av 4:
Låt ditt hår lufttorka
  1. Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 1
1. Tvätta ditt hår. Lockigt hår är ofta torrt än rakt hår eftersom de naturliga oljorna som produceras i hårbotten har svårt att manövrera sig igenom de vridna håret. Resultatet är att dessa naturliga oljor inte distribueras i hela håret, särskilt i ändarna. Detta får håret att vara torrt, och sedan bryta och bli krusigt. Om du tvättar ditt lockiga hår varje dag, använd ett fuktgivande schampo som kommer att hydrera det för att förhindra att det bryter, och för att minska frizz, delade ändar och tillsätt sken.
  • Välj ett schampo som är antingen sulfatfritt eller innehåller inte ammoniumlaurylsulfat, ammoniumlauret-sulfat eller natriumlaurylsulfat. Dessa är väsentligen kraftfulla tvättmedel som rinner håret och hårbotten av de naturliga oljorna som ditt hår behöver.
  • Försök att hålla dig borta från alla produkter som innehåller alkohol, som suger upp hårets fukt och ger curls som krispiga utseende.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 2
    Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 2
    2. Alternativ mellan en fuktgivande och proteinkonditioneringsapparat. Håret behöver en balans mellan både fukt och protein för att ha elasticitet. Det betyder att det sträcker sig utan att bryta, och det är den primära indikatorn på ditt hårs hälsa. Proteinkonditioneringsapparater penetrerar inte bara håraxeln för att göra det starkare, men de bildar också en film på håret, eller hårets yttre skikt, så de ligger platt. Detta hjälper till att minska frizz.
  • Använd ett proteinkonditioneringsmedel innehållande vete, keratin, silke, mjölk, kollagen eller sojor en fuktgivande balsam innehållande jojobaolja, glycerin (eller vegetabiliskt glycerin), aloe vera, sheasmör eller vitamin E.
  • Du kan växla mellan de två dagliga, några dagar eller veckovisa. Du kan till och med använda en oftare än den andra beroende på hårets textur och hur ofta du använder värme för att ställa den.
  • Använd ett proteinkonditioner oftare om ditt hår känns torrt och krusigt, sträcker sig mycket, men fortfarande bryter, känner sig limp när det är våt eller om det inte håller sin krullning eller stil.
  • Använd en fuktgivande balsam oftare om ditt hår bryts eller snaps mycket lätt, känns skört eller halmliknande, eller sträcker sig inte mycket eller alls.
  • Bild med titeln torr lockigt hår Steg 3
    3. Försök "ko-tvätt" ditt hår med balsam istället. Rörelsen "Co-tvätt" kräver främst hoppande schampo eftersom det sträcker sig bort naturliga oljor över tiden. Istället rekommenderar det att du använder en mild rengöringskonditioneringsapparat. Välj en balsam som är utformad för att tvätta eller det säger att det är en rengöringskonditioneringsapparat. De kommer ofta att märka sig som sådana och innehåller naturliga ingredienser som Aloe Vera. Undvik något med silikoner eftersom de kommer att väga ner håret.
  • Tvätta håret med en rengöringsmedel varje 3-7 dagar beroende på din hårtyp. Tvätta mindre ofta den krullare och mer grov den är.
  • Använd mer än du normalt skulle, massera den från rot till slutet och låt den absorbera i 3-5 minuter före sköljning.
  • Tvätta håret med ett sulfatfritt, förtydligande schampo var 2-4 veckor eftersom rengöringsmedel orsakar uppbyggnad.
  • Co-tvätt rekommenderas inte för de med fint hår eftersom det kommer att väga tunt hår och gör det för oljigt.
  • Om du inte känner till din krullstyp, gå till webbplatser så här för att ta reda på:[1].
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 4
    4. Ta bort överskott av fukt korrekt för att påskynda lufttorkning. Gnid aldrig håret med en handduk för att få det torrare. Handduk-torkning av ditt hår skapar kraftigt friktion, vilket gör att dina hårklassar gropar upp. Du vill att de ska ligga platt och smidig för att minska frizz. Istället, försiktigt pressa droppande vatten från ditt hår med händerna. Använd sedan en handduk eller mikrofiber, superabsorberande tyg för att suga upp mer vatten genom att först klämma och klappa sedan nedåt.
  • T-tröjor är ett bra alternativ för lockigt hår eftersom de är släta och inte grova upp hårets naglar.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 5
    5. Applicera en inlämningsbehållare och avskräcka. Lufttorkning tillåter hår mer tid att absorbera fukt från luften och svälla. Detta gör det mer lämpligt att bryta och nagelbandet blir grovt och orsaka frizz. Inlämningsbehållare innehåller polymerer som bildar en barriär eller film på hårsträngen, blockerar fuktighet och reducerar frizz. Kamma inledningsbalken genom ditt hår med en bred tandkam. (Använda en borste för att dra igenom ditt hår efter att du tvättat är det väldigt skadligt.) Fokusera på mid-axeln, eller mitten av längden på ditt hår, till ändarna.Här är några detangling tips för att göra processen mindre skadlig.
  • Dela håret i 4-8 sektioner och stift upp med Bobby Pins, Flat Pin Curl Clips eller Crocodile Clips.
  • Släpp en sektion åt gången och använd antingen fingrarna eller en bred tandkam för att försiktigt raka genom ditt hår, börja i ändarna och arbeta upp mot dina rötter.
  • Om du stöter på en särskilt besvärlig knut, lägg en viss balsam på fingrarna för att arbeta ut det.
  • När du har skrivit en sektion av hår, ge den en vridning och stift den igen innan du går vidare till en annan. När var och en är klar, ta alla stift och klipp ut ur ditt hår.
  • Om ditt hår är väldigt tjockt, mycket lockigt eller du har massor av lockar, använd en kam med långa tänder som kan tränga in i håret.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 6
    6. Applicera lämplig produkt för ditt hår. Lufttorkning av ditt hår betyder inte bara att låta det lufttorka. Att använda produkter gör en stor skillnad när du styling utan värme. Du bör tillämpa en anti-frizz och / eller curling serum, olja, grädde, gel, mousse, lotion eller spray innan ditt hår blir för torrt för att styra frizz och att definiera och kontrollera / hålla dina lockar. Den typ (er) du väljer beror på ditt hårs konsistens, din krullstyp och hur du vill att dina lockar ser ut. Det kan hända att en kombination av två eller flera fungerar bäst.
  • Serum, oljor, lotioner och krämer används i allmänhet för att släta.
  • Geler och tjockare krämer används oftast för att hjälpa till att styra / hålla eller definiera / forma.
  • Mousses och skum lägger volymen och hjälper också till att definiera / forma.
  • Sprayer kan göra många av dessa saker, förutom att lägga till konsistens.
  • Läs recensioner Online är ett bra sätt att hjälpa till att välja produkter.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 7
    7. Dela ditt hår och skruva eller vrida det. Använd en kam eller fingrarna för att bilda din naturliga del. Hitta din naturliga del genom att kamma håret tillbaka och skaka sedan ditt huvud. Detta kommer att leda till det naturligt. Flytta sedan fingrarna i en zigzag-rörelse i hårbotten för att lyfta håret bort från rötterna. Detta kommer att ge det hiss och luftcirkulationen att torka snabbare.Använd nästa händerna för att antingen skrapa håret eller vrida det, beroende på din krullstyp och det utseende du önskar.
  • När du skriver, står du rakt eller vänd huvudet först till ena sidan, till den andra och framåt.
  • Hur som helst, placera din hand under slutet av ditt hår, en sektion i taget och skrälla uppåt mot roten några gånger. Flytta sedan till en annan sektion.
  • När du vrider, använd dina fingrar för att haka på 1-3" Sektioner av hår och vrid det runt fingret, flyttar från botten och håll i 15-30 sekunder. De borde vara ganska väldefinierade. Om inte, lägg till lite mer produkt i ditt hår.
  • När ditt hår torkar, rör inte det! Att köra händerna genom ditt hår bryter bara upp krullarna och skapar flyways och krusiga hårstycken.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 8
    8. Lägg till volym med stift och avskiljningsteknik. En av fördelarna med att använda värme för att torka håret är att det hjälper till att lyfta rötter för att ge volymen, särskilt högst upp i huvudet. Här är några knep för att lägga till volym som involverar att skilja ditt hår och klä på det på olika sätt som det luft torkar.
  • Dela ditt hår till den sida du normalt inte skulle och sedan vända tillbaka det strax innan det är torrt.
  • Skapa en djupare sida på den sida som du normalt delar ditt hår och sedan vänd det ner precis innan ditt hår är torrt.
  • Gör en zigzag-del och använd dina fingrar för att dela längs din naturliga del precis innan ditt hår torkar. Eller du kan göra en zigzag del efter att ditt hår torkar.
  • Ta platta krullsklämmor, som inte lämnar linjer eller märken i ditt hår och klipp dem på rötterna på toppen av huvudet och längs din dellinje. Ta bort dem när ditt hår är torrt.
  • Använd kloklipp för att säkra hårets rader. Ta två, ungefär 1-2 "hårsektioner nära pannan (en på vardera sidan av din del), korsar dem och säkra det med ett litet klämklipp. Gör 2-4 fler rader bakom, eller går bort från pannan.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 9
    9. Låt ditt hår torka och ge det efterbehandlingen. Låt ditt hår helt torka, och ta sedan bort några klipp. Använd fingrarna för att skilja dina krullar om de inte har torkat i den stil du föredrar. Om separering, använd endast en eller två fingrar för att försiktigt lossa varje curl. Du kan lossa dem mer en andra gång - dock är överljuden inte en lätt fix.Avsluta med en stylingprodukt som dessa.
  • Spritz eller spraya en medellång flexibel eller medelstold fuktighetsbeständig hårspray över hela håret. Håll burken ca 12 "från ditt huvud. Håll din hand att flytta hela tiden och använd den minsta mängd som behövs.
  • För en texturerad eller bit-y-finish, gnid en penny-stor mängd pomade mellan dina palmer. Använd fingrarna för att applicera den från mid-axeln till ändarna.
  • Använd tjockare, vattenlösliga geler (eller de med guargummi) som inte känner sig klibbiga för att hjälpa till att tämja och kontrollera medelstora lock. Använd tätare krämer för snäva lockar.
  • Du kan också avsluta ditt hår med en anti-frizz eller utjämningserum eller en naturlig behandling olja som argan, kokosnöt, avokado, söt mandel eller druvfrö. Använd endast en DAB och gnid det mellan dina palmer före antingen a) applicera den på områden som är krusiga eller behöver mer kontroll eller b) till ändarna med en vridningsrörelse.
  • Undvik produkter med silikoner såvida de inte är vattenlösliga eller mer milda på håret. Fler mjuka silikoner är amodimetikon, cyklometikon / cyklopentasiloxan och trimetyl-silylamodi-metikon. Silikoner som är mer vattenlösliga inkluderar Behenoxy-dimetikon och stearoxi dimetikon.
  • Metod 2 av 4:
    Blåstorkning lockigt hår
    1. Bild med titeln torr lockigt hår steg 10
    1. Köp rätt blåsorkare. All användning av värme på hår är skadligt på något sätt, särskilt så för lockigt hår som redan tenderar att vara torrt och mer benägna att bryta. Faktum är att överdriven värme förändrar proteinerna i håret som skapar signaturspiralformen av lockigt hår. Så använd en torktumlare som inte är mer än 1300-1874 watt (1400 watt är allt du verkligen behöver) med en cool skottknapp och flera värme- och hastighetsinställningar.
    • Om du planerar att torka ditt lockiga hår ofta, få en keramik, keramisk jonisk eller keramisk turmalinblåsare. Alla minskar skador genom att antingen avge infraröd värme eller använda negativa joner för att bryta ner vattenmolekyler.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 11
    Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 11
    2. Se till att du får en diffusor. Några hårtorkar kommer med diffusorer - andra gör det inte. Ändå är de avgörande för att torka lockigt hår eftersom de hjälper jämnt fördela värme, skapa volym i tunga lockar, minimera frizz och hjälpa till att hålla locket intakt. Det normala munstycket på en hårtork blåser håret överallt, vilket bara snedvrider krullmönster och skapar frizz. Diffusorer förbättrar också lockar för hår som är mindre vågigt.
  • Välj en diffusor som är konkav i mitten, eller inte platt, så lockar kan vila inuti den och ta format. Eller köpa en som har en koppliknande form där lockar kan nestle.
  • Se också efter en diffusor som är ca 2½-3 "bred för bättre värmefördelning och det har minst 1-2" långa "fingrar" för att hjälpa till att skilja lockar. De måste vara tillräckligt långa för att nå rötter för hiss och volym.
  • Medan många diffusorer hävdar att man passar alla hårtorkar, säger online-granskare att det inte alltid är fallet. Du kanske måste gå med försök och fel.
  • Du kan också köpa en torktumlare som levereras med en diffusor, köpa en diffusor som levereras med en ring eller ett band för att säkra den till din torktumlare, eller gå till ditt torktumlare företags produktwebbplats och se om det rekommenderas särskilda diffusorer för din torkmodell.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 12
    3. Tvätta och skicka ditt hår. När du har tvättat ditt hår, använd en bred tandad kam för att distribuera antingen en fuktgivande eller proteinkonditioneringsapparat genom ditt hår. Om du inte ska -tvätt, kommer växande mellan de två på en daglig eller veckovis att bidra till att bibehålla den korrekta balansen mellan fukt och proteinhår behöver för styrka och elasticitet. Låt det absorbera i ditt hår i några minuter innan du sköljer. Skölj sedan håret igen med kallt vatten för att försegla naglarna.
  • Efteråt använd dina händer för att försiktigt pressa överskott av vatten från ditt hår. Nästa Kram ditt hår med en T-shirt, mjukhandduk eller superabsorberande, mikrofiberduk för att suga upp mer vatten innan du klappar nedåt för att hjälpa naglar att ligga platt.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 13
    4. Applicera en anti-frizz, curling eller utjämningsprodukt och avskräcka håret. Dela håret i sektioner, och använd en bred tandkam för att avlägsna håret. När du har skrivit ett avsnitt, vrid det och klämmer upp det med ett klipp. Ta bort alla klipp en gång.
  • Du kan tillämpa produkten till varje del av håret när du avgränsar. Eller du kan tillämpa den efteråt.
  • Bild med titeln torr lockigt hår steg 14
    5. Applicera ett termiskt skyddsmedel. Även om du torkar ditt hår på lågt till medellång värme, är någon värme skadlig för håret. Termiska skyddare bildar en skyddsbarriär runt varje hårstativ för att minska skador på hårklippor. De skär också ner på att torka ut håraxeln mer än nödvändigt. Vissa är silikonbaserade och erbjuder mest skydd, men de skapar också mest uppbyggnad och ofta väger ner håret. Andra är vattenbaserade och oljebaserade. Undvik att den senare ska om ditt hår blir oljigt snabbt.
  • När du bygger det genom ditt hår, skapa din del, håll änden av ditt hår med dina händer, skaka dem sida till sida, och låt sedan gå så att dina krullar studsar upp.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 15
    Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 15
    6. Torka ditt hår med diffusorn. Det finns några sätt att göra detta, och mycket av det beror på längden och tjockleken på ditt hår och hur mycket volym du vill skapa. För att börja med, fungerar alltid i avsnitt (du kan använda klipp om det hjälper).Blås också torr på låg-till-medium värme så att du inte bränner hårbotten och använder en låg-till-medium luftfartsinställning för att minska frizz. Dessutom torka bara ditt hår 80-95% om det är lockigt, inte vågigt, innan det är lufttorkat resten av vägen. Gör ändarna sist eller inte alls. Båda dessa åtgärder kommer att minska skador och frizz.
  • Ett sätt att torka med en diffusor är att hålla hårtorkaren i en 90-vinkel från huvudet och placera diffusorn vid rötterna i en avsnitt. Börja med nacken och håll försiktigt ändarna bort från hårtork. Slå på hårtork och använd diffusorns fingrar för att lyfta håret på rötterna. Flytta i en cirkulär riktning samtidigt.
  • Ett annat sätt, en som kommer att lägga till mer volym, är att vända huvudet upp och ner och placera diffusorn vid hårets rötter. Använd diffusorns fingrar för att lyfta rötterna i en cirkulär riktning. Använd sedan diffusorn för att skratta upp mid-axeln för att hålla och torka. Med den här metoden vill du att rötterna och mid-shaften ska torka helt för att låsa in volymen.
  • Ett annat alternativ är att luta huvudet till ena sidan och använda din hand för att koppa upp en del av håret från mid-axeln till roten. Placera diffusorn på rötterna och håll torken i en 90-vinkel.Sedan Slå på hårtork och torka i ett par minuter innan du vrider den av För att flytta till en annan sektion. Luta huvudet motsatt riktning för att göra den andra sidan, börja sedan på din krona och flytta ner. I slutet, gå tillbaka genom att använda torkarens coola skottknapp för att ställa in den.
  • Slutligen, om ditt hår är vågigt och du försöker lägga till mer krull, placera dina ändar i koppen av diffusorn ett avsnitt i taget. Tryck det i hårbotten och håll tills den är torr.
  • Vissa tycker också att det är fördelaktigt att låta håret torka i 20-30 minuter, eller tills det är ungefär 50% torrt, för att tillåta sitt naturliga krullmönster att bättre forma. Om du försöker förbättra krullen, bör du dock börja torka omedelbart.
  • Bild med titeln Dry Curly Hair Steg 16
    7. Låt ditt hår helt torka och applicera en efterbehandling. När ditt hår är torrt, vill du ställa in det. Spritz eller spraya en medellång flexibel eller fuktbeständig hårspray i en kontinuerlig rörelse över ditt hår. Du kan också använda en pomade, speciellt om ditt hår känns lite crunchy, genom att utjämna det över, inte genom, dina lockar. Eller du kan slutföra med en droppe serum eller en naturligt baserad olja. Släta det över krusiga fläckar eller applicera det på ändarna med en vridning.
  • Metod 3 av 4:
    Torka ditt hår snabbare
    1. Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 17
    1. Pin-curl hår och linda det. Torka mid-to-long lockigt hår med värme tar vanligtvis 30 minuter, om inte mycket längre. Om du inte har den här tiden, är det bästa valet i många fall att ställa in och linda ditt hår innan du går och lägger dig. Medan ditt hår fortfarande är fuktigt, inte vått eller torrt, vindar du 1-2 "sektioner mot hårbotten och säkra var och en med Bobby Pins. Ta sedan ditt hår i en silkes halsduk för att minska flyways. När du står upp, använd dina fingrar eller en bred tandkam för att unravela dina lockar och stil.
    • Om ditt hår är särskilt lockigt kan du också vrida eller fläta håret innan du förpackar det.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 18
    2. Försök "plopping" ditt hår att skära ner på torkningstiden. Tanken bakom Plopping är att det inte bara minskar hur lång tid det tar håret att torka, men det hjälper också att skapa ett mer polerat lockigt utseende. Eftersom dina krullar kommer att stapla på toppen av varandra genom plopping, kommer de att ha mer vår och form, och du får mer volym på dina rötter. Tvätta, tillstånd och applicera en anti-frizz eller curling produkt till ditt hår först. Följ sedan dessa steg.
  • Lägg en stor t-shirt på en plan yta med de korta ärmarna närmast dig.
  • Böj över och placera huvudet i mitten så att ditt hår ligger ovanför det på t-shirten och vik ut t-tröjan över ditt hår och toppen av ditt huvud.
  • Ta tag i ärmarna och vrid inåt mot dina öron. Binda det (eller säkra med ett klipp) löst vid basen av nacken.
  • Lämna det på i ca 15-30 minuter och låt ditt hår torka resten av vägen.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 19
    3. Använd en bonnet torktumlare eller hooded torktumlare. En bonnet torktumlare är en plastlock som du lindrar runt håret för att torka det. Det är en mer mild metod att torka håret än att använda en hårtork, även om det tar längre tid. Ändå kommer det också att påskynda din totala torkningstid om du inte vill använda en torktumlare på grund av dess skadliga effekter. Hooded torktumlare är ett annat mindre skadligt alternativ.De är inte så dyra som du kanske tror - men se till att du får en som är tillräckligt stor för att rymma huvudet i rullar.
  • Båda är också handsfree, vilket är en fördel.
  • Metod 4 av 4:
    Torka håret för att undertrycka och förbättra curl
    1. Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 20
    1. Slappna av lockar med en "doobie" wrap. En doobie wrap - eller helt enkelt doobie - är en dominikansk teknik för att förpacka och klämma håret för att räta ut det.Börja med ditt hår våt. Dela det i mitten och börja på ena sidan genom att kamma 1-3 "hårsektioner rakt. Dra och släta sortsektionen med kammen runt huvudet. Säkra den med en lång bobby pin vid kronen av ditt huvud, nacken och slutpunkten. Flytta till den andra halvan av ditt hår och gör detsamma, kammar det ovanpå håret som redan är fast.
    • Vik en silkescarf runt håret om du ska sova.
    • Annars, låt den lufttorka, eller använd en bonnet torktumlare eller en hooded torktumlare.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 21
    2. Ställ ditt hår med rullar för att slappna av locket eller räta håret. Börja med att applicera en inställning lotionto ditt hår. Detta kommer att hjälpa till att räta ut det och göra rätningen längre. Använd en bred tandkam för att dela ditt hår i sektioner och rulla 2-4 "hårsektioner på 2-4" metall- eller meshvalsar. Dra hårt i hårbotten eftersom det här är det mest motståndskraftiga mot rätningen. Säkra varje rulle i hårbotten med ett stort klipp. Se till att du rullar bakåt, bort från ansiktet.
  • Låt ditt hår torka naturligt, eller använd en torktumlare eller huva torktumlare på en låg värme innan du byter för att kyla för att ställa in krullarna.
  • Du kan också kombinera lufttorkning med torktumlare genom att låta ditt hår lufttorka ett tag innan du använder en av torkarna. Eller du kan torka det delvis med en av torkarna och låt den torka resten av vägen.
  • Test för att se om det är torrt genom att rulla en rulle på baksidan av huvudet efter ca 45 minuter, längre om ditt hår är väldigt tjockt eller grovt.
  • Bild med titeln Torr lockigt hår Steg 22
    3. Använd din dusch ånga för att ställa in lockar. Först, Slå inte på ventilen innan du duschar. När du har tvättat och konditionerat ditt hår, stanna i duschen eller badrummet och låt ditt hår suga i ångan. Detta kommer att bidra till att förbättra dina krullar. Applicera sedan ett curling eller anti-frizz serum, lotion, grädde, olja, etc. till ditt hår medan det fortfarande är ganska vått.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 23
    4. Använd en CURL-förstärkande produkt. Det finns ett nummer på marknaden, så läs recensioner online är ett bra ställe att börja om du inte redan använder en. Du vill inte använda för mycket av någon produkt eftersom den kommer att väga ner håret, och dina krullar kommer inte att vara så länge. Med hjälp av en fuktgivande balsam och inte skölja ut det förbättrar och håller lockar om inte ditt hår är bra orwavy. Applicera mousse och sedan scrunching fungerar mycket bra för hår som är mindre lockigt. Det kan också hjälpa till att forma och definiera lockar också.
  • Använd ungefär en nickel-till en kvart stor mängd anti-fräsa serum, krämer och oljor. Om du går överbord, Strö lite barnpulver eller torrschampo på ditt hår och använd din hårtork för att spränga området med kall luft.
  • Om du använder mousse eller skum, spraya ett moln storleken på en golfboll. Klappa händerna ihop och fingerkamma det genom ditt hår, börjar på dina rötter.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 24
    5. Blås torrt hår rakare. Detta kan vara ganska skadligt för ditt hår, så använd en termisk värmeskyddare och den lägsta värmeinställningen på din hårtork. Du vill också använda en torktumlare med en koncentratorfäste som leder värmen så att ditt hår inte flyger om, skapar frizz. Arbeta i 2-3 "sektioner, med en stor, rund björnborste eller nylonborste. Rulla ordentligt under ditt hår när du passerar över det med hårtork.
  • Se till att blåstorkaren är pekad i en nedåtriktad riktning mot släta hårklippta.
  • Börja alltid på dina rötter och flytta till ändarna.
  • Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 25
    Bild med titeln Torr Curly Hair Steg 25
    6. Defy Gravity Om du har vågigt hår. Målet när man försöker göra vågigt hår håller sin våg eller att göra det curlier är att undvika allt som kommer att dra på vågorna. Blåstorkning med en diffusor är ett sätt. Vänd huvudet över och till sidorna för att skratta om lufttorkning eller med en hårtork.
  • Använd nedre värme- och hastighetsinställningar när du använder en torktumlare för en mer mild torr som inte kommer att sträcka eller blåsa ut lockar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd en djup balsam regelbundet. Varje 1-2 (eller flera) veckor, applicera antingen en fuktgivande eller proteinkonditioneringsapparat till ditt hår baserat på dess behov och dess krullstyp.
  • Sova också på en satinkudde, som hjälper till att hålla dina lockar från att gå platt eller bli frizzy.
  • Om ditt hår tenderar att poffa i botten, använd mindre produkt vid rötterna och över mid-axeln och mer under den och på ändarna.
  • Undvik att använda varmt vatten när du tvättar ditt hår och istället välja kallt eller ljummet vatten för att tvätta det.
  • Använd en hårnät i duschen för att behålla din Curl-struktur men får fortfarande ditt hår rent.
  • Se till att du får regelbundna trimmer, helst var 6-8 veckor, för att bli av med splittrade ändar och för att upprätthålla hårets övergripande hälsa. Men bara bli torra trimmer sedan lockar krymper när de är våta.
  • För att skydda dina krullar över natten utan att tvätta dem på morgonen, använd "ananasmetod."Samla ditt hår på toppen av ditt huvud och linda en scrunchy (inte ett hårband) löst runt det. På morgonen, uppdatera dina krullar med en spritz av vatten, en fukt- eller curl-definierande spray eller en utspädd balsam.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande