Hur man tillämpar vardagsmakeup

Många väljer att bära smink varje dag, antingen för att täcka upp fläckar eller helt enkelt förbättra sin naturliga skönhet. Men som kommer med en sminkrutin när du bara börjar kan vara en skrämmande uppgift. Vet vilka produkter som ska användas och i vilken ordning verkar komplicerad och tidskrävande, men är faktiskt väldigt enkel och lätt att behärska. Att bryta ner din rutin i mindre steg kommer att hjälpa.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder ditt ansikte
  1. Bild med titeln Rengör ditt ansikte med tandkräm steg 2
1. Börja med ett helt rent ansikte. Den allra första delen av din rutin är att rengöra ditt ansikte. Använd en tvättduk, tvål och varmt (men inte varmt) vatten för att försiktigt tvätta ditt ansikte. Om du duschar på morgonen och redan skrubbade ditt ansikte, kan du naturligtvis hoppa över det här steget.
  • Det är ännu viktigare att se till att ditt ansikte är rent i slutet av dagen. Var alltid säker på att ta bort din smink innan du går och lägger dig. Lämna det på över natten kan täppa till dina porer och orsaka akne. Många dermatologer rekommenderar att man använder engångsexponeringstockar för att ta bort smink.
  • 2. Applicera solskyddsmedel och fuktkräm. Om du planerar att spendera tid i solen, var noga med att börja med lite solskydd. Använd en produkt som är speciellt för ansikten, eftersom de är mindre benägna att lämna goopy rester som gör att smink. Om din hud är benägen för torrhet och flaking, var noga med att massera i en dollop av fuktkräm. Smink kan tillfälligt dölja flakey hud, men kommer att vara uppenbart och se ännu värre i slutet av dagen. Om du behöver båda, använd din solskyddsmedel först.
  • 3. Tillämpa makeup primer till ditt ansikte. Primer hjälper sminken att gå lätt och hålla längre. Helt enkelt dab några på fingertopparna för att tillämpa den. Arbeta primeren i din hud vart du än planerar att bära smink. Om du kommer att ha på grund, betyder det ditt panna, näsa, haka och kinder.
  • Om du har på dig eyeliner eller ögonskugga, lägg till några primer på ögonlocken och utrymmet under dina ögonbryn. Allmän makeup primer fungerar vanligtvis bra i dessa områden. Men fler mjuka primers utformade speciellt för ögonlock är också tillgängliga.
  • Del 2 av 3:
    Sätta ner stiftelsen
    1. Bild med titeln Ansök Everyday Makeup Steg 4
    1. Välj rätt grund. Stiftelser finns i många sorter, var och en erbjuder olika fördelar och nackdelar. Medan vissa använder solida grundpinnar tenderar flytande fundament att vara det mer populära alternativet.
    • Att hitta rätt grund kan vara en utmaning. Du vill ha en som bäst matchar din naturliga hudton.
    • Om din hud är utsatt för irritation måste du leta efter grund som annonseras som "mild" och "För känslig hud."
    • Dessutom är kvalitetsstiftelsen dyrt, så du kanske inte har råd med försök och fel. När du väljer en ny grund, försök att prata med kosmetologer på en sminkräknare i en varuhus eller kosmetikaffär. De kommer sannolikt att erbjuda att göra din smink gratis. De kommer att välja ut den perfekta nyansen för att matcha din hudton, och du kan få en uppfattning om hur olika produkter känner på din hud. Känn inte skyldig att köpa någonting den dagen.
  • 2
    Applicera foundation. Ett tunt, jämnt lager av fundamentet kommer att fungera för att släta ut din hud och ge det ett enhetligt utseende. Hur du tillämpar din foundation kommer att bestämmas av den typ du har valt.
  • För flytande eller Cream Foundations, Börja med att lägga till en mycket liten dollop nära mitten av ditt ansikte (som näsens sida) och applicera den utåt. Du kan använda fingertopparna, en grundborste eller en sminksvamp. Lägg till mer efter behov. Massera inte grunden i din hud. Använd istället ljus, stroking rörelser som om du målade på en duk.
  • De flesta solida fundament kommer som ett rör eller pinne. För dessa kan du antingen använda fingrarna för att hämta en produkt och ansöka som du skulle vara en vätska, eller du kan använda pinnen direkt på din hud. Att applicera direkt från pinnen till din hud ger dig bättre täckning men kommer att resultera i ett tjockare lager.
  • Oavsett vilken typ av fundament du använder, är det viktigt att blanda din smink väl för att få det att se naturligt. Använd små cirkulära rörelser med din applikator som valts tills det ser sömlöst på din hud.
  • 3. Lägg till några concealer till problemområden. Om du har några ojämna områden som visar genom din grund, till exempel finnar eller mörka cirklar under dina ögon, kan du täcka dem med en liten concealer. DAB en liten mängd till dessa områden och blanda concealer med samma teknik som du använde för din foundation.
  • Välj en concealer På samma sätt skulle du en grund. Till skillnad från fundamentet är det dock bra att välja en concealer som är en eller två nyanser lättare än din naturliga hudton. Eftersom det inte behöver vara exakt kan testa concealer på din hand hjälpa dig att begränsa dina val.
  • 4. Borsta på något genomskinligt pulver. När du använder Foundation bör du alltid avsluta med ett pulver. Detta hjälper din smink att ställa in, vilket gör det längre och hålla det från att gnugga. Använd en borste för att lätt damm på något genomskinligt pulver till pricken, kinderna, näsan och hakan.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till färg
    1. Tillämpa rodna och / eller bronszer. Blushes och bronzers är båda pigmenterade pulver som är utformade för att förbättra din hud. Blush är tänkt att lägga till en hälsosam, något spolad look till dina kinder, medan Bronzer ger din hud ett solskött utseende. Båda är avsedda att användas på kinderna, men du kan också ansöka bronzer i näsan, hakan och pannan. Använd en rundad sminkborste till damm antingen en (eller båda) på din hud.
    • Som med andra typer av smink finns det vissa saker att tänka på när man plockar en bronzer eller en rodna. För Bronzer, välj en relativt neutral nyans som är bara lite mörkare än din naturliga hudton. För rodnad, försök att matcha färgen som huden blir när den spolas. För lättare hudtoner, gå till pinks och persikor. Bra blush färger för medelhud är en dämpad mauve, ros, aprikos eller bär. På mörk hud, dramatiska färger som rosin, tegelröd och ljus mandarin fungerar bäst. De kan tyckas för djärva för en daglig smink, men dessa färger kommer att sluta se subtila och neutrala när de appliceras på mörkare hudtoner.
    • Vissa använder Bronzer till kontur deras kindben. Om du går den här vägen behöver du minst två nyanser av bronzer: en lite lättare än din naturliga hudfärg och en liten mörkare. Använd en ren makeupborste för att lägga till den lättare nyansen först till dina kindben. Följ sedan upp med den mörkare nyansen under. Använd en borste för att blanda både tillsammans med resten av din smink för ett naturligt utseende.
  • 2. Applicera en ögonprimer. Om du inte har grundat ditt ögonområde, se till att du gör det innan du börjar lägga på din ögonskugga. Använd fingertopparna för att massera i en liten mängd primer på dina ögonlock och området strax ovanför ditt öga. Du kan använda antingen samma primer som du använde för resten av ditt ansikte eller en specialögonprimer. Vid användning av en ansiktsprimer, kolla förpackningen för att se till att det är säkert för ögonen.
  • Bild med titeln Ansök Everyday Makeup Steg 10
    3. Välj din ögonskugga färger. Du behöver minst två färger för att börja, med en mörkare än den andra. Tänk på det utseende du vill ha. När det gäller ögonskugga har du tre allmänna alternativ:
  • Det naturliga utseendet. Med det här utseendet kommer många inte att märka att du bär ögonmakeup. Välj färger som ligger nära din hudton. Använd en neutral ögonskugga palett bestående av persikor, oliver, tans och / eller browns.
  • Den rökiga utseendet. För rökiga ögon ser du definitivt ut som om du har på sig smink. Men det här är en mycket populär utseende just nu med många människor som införlivar det i sin vardagliga smink. Använd en palett av mörkgråar och kol. Undvik äkta svart ögonskugga, eftersom det är svårt att skapa djup när du arbetar med svart.
  • Det färgstarka utseendet. För detta går någonting. Välj din favoritfärg eller en som komplimangerar dina ögon. För skuggor, använd antingen en mörkare version av denna färg eller ett rökigt kol.
  • 4. Applicera den lättaste ögonskuggan först. Detta kommer att fungera som din basfärg. Beroende på det utseende du vill ha, applicera din bas för bara ditt ögonlock eller från ögonlocket till dina ögonbryn. Använd antingen en tunn sminkborste eller en eyeshadow applikator.
  • 5. Applicera den mörkare ögonskuggan till dina lock. Täcka hela ögonlocket men sluta vid ditt öga. Börja från din lash line och borsta ögonskuggan upp till ditt öga. Blanda det bra med din basfärg med samma cirkulär "buffning" Motions du använde för din foundation.
  • 6. Gör dina ögon pop med lite eyeliner. Du kan använda en eyeliner penna, borsta på flytande eyeliner eller skikt vätskan över det fasta ämnet. Använd svart eller mörkbrun. Om du går för ett färgstarkt utseende kan du välja att använda en mörkare version av din ögonskugga.
  • Börja med att markera din lashline. Börja från det yttre hörnet av ditt öga och arbeta inåt mot näsan.
  • Även ut linjen med smudingverktyget på andra sidan av din eyeliner. Helt enkelt gå tillbaka över pigmentet tills du har en kontinuerlig, gaplös linje med mörk färg. Om din eyeliner inte har en smudger, använd istället en bomullspinne.
  • Många anser eyeliner till bara deras övre lock. Men om du väljer att göra båda locken, se till att fodret ansluts vid ögonens yttre hörn.
  • 7. Sätt i slutet av dina ögon. När du gör din ögonmakeup, vill du fokusera på dina fransar sist. Curling dina fransar kommer att få dem att se mycket längre. Var noga med att placera din curler vid basen av dina fransar nära lashlineen för den bästa effekten. Lägg till en svep av mascara efteråt. Du kan alltid hoppa över curler och ha på sig mascara på uncurled fransar.
  • 8. Lägg till läppfärg eller glans. Precis som din ögonskugga måste du välja mellan naturliga läppfärger och de som uppenbarligen smink. För vardagsmakeup, tycker de flesta om att gå med neutrala pinks och bruna som är närmast sin naturliga läppfärg. Andra gillar att lägga till klassisk röd eller plommon läppstift. Fortfarande andra eschew färg helt och hållet och använd helt enkelt en klar läppglans eller läppbalsam. Det är upp till dig att bestämma vad utseende är rätt för dig.
  • Oavsett, bör du lägga till din läppfärg sist när all din andra smink har torkat. Ta med din produkt med dig om du behöver uppdatera det senare på dagen.
  • Många människor applicerar helt enkelt sin läppfärg och blottar sina läppar. Det finns dock några knep du kan använda för att göra applicering lättare och se mer professionell.
  • Börja med att lägga till fundament eller läppbalsam till dina läppar för att fungera som en primer för din läppfärg.
  • Skissera din läppledning med en neutral penna innan du lägger till din färg. Detta hjälper dig att definiera dina läppar och undvika slarvig applikation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll klädkoden för ditt jobb eller skola i åtanke när du väljer dina färger.
  • En tonad fuktkräm eller BB-kräm är ett bra alternativ om du inte vill lägga på ett fullständigt ansikte av smink. Hoppa över primeren, stiftelsen och till och med concealer och istället bara blanda i en liten dollop av en allt-i-ett-produkt till problemområden på ditt ansikte. De är fantastiska under sommarmånaderna när stiftelsen kan känna sig för tung på din hud.
  • Hoppa över några steg om du inte hittar dem nödvändiga. Inte alla bär ögonskugga, eyeliner, rodnad, bronzer, mascara och läppfärg. Om din hud är felfri nog till var du inte behöver grund, hoppa över det. Gör vad som ser bäst ut på dig.
  • Även om du inte vill ha full täckning och din hud är vanligtvis klar, håll ett rör av concealer praktiskt för om du behöver täcka upp en zit eller fläck i en nödsituation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande