Hur man blåser torrt lockigt hår rakt

Varje gång är det kul att blanda din hårstil genom att räta ut det. Om du är rädd för skadan direkt värme kan orsaka eller inte ha tid för ett rakt järn, kan du uppnå rakt hår helt enkelt genom att torka.Prova ett av dessa sätt att skapa ditt nya utseende.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta och grovt torka ditt hår
  1. Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 1
1. Tvätta håret noggrant.Var noga med att befria ditt hår av smuts, olja eller kvarvarande produktrester.Applicera balsam i ditt hår, med särskild uppmärksamhet åt dina rötter och slutar.Kamma sedan ditt hår försiktigt med en bred tandkam för att sprida balsam jämnt under hela håret.Låt det sitta i några minuter innan du sköljer håret med varmt vatten.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 2
    2. Kamma ditt hår försiktigt från spetsen till rot med en bred tandkam.Att använda en bred tandkam kommer att applicera mindre stress på ditt hår, vilket är viktigt eftersom vått hår är mycket svagt och bryter lätt.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 3
    3. Torka ditt hår lite för att bli av med överskott av vatten i ditt hår.Fortsätt att vara mild när du kör fingrarna genom ditt hår från rot till tips och kläms delar av ditt hår för att vrida vatten.Ytterligare absorbera vatten genom att använda en ren, torr handduk för att försiktigt klappa hårbotten och pressa håret.Du kan behöva mer än en handduk om ditt hår är långt eller väldigt tjockt.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 4
    4. Applicera de produkter som hjälper till att skydda ditt hår från värmen och uppnå den stil du vill ha.Att läsa anvisningarna för din specifika produkt kommer att säkerställa korrekt tillämpning.Men vanligtvis när du tillämpar din hårprodukt, kommer du att applicera den på rötterna i ditt hår och sprida det längs längden på ditt hår och till dina ändar.
  • Om du går för ett klassiskt rakt utseende, applicerar du ett värmeskyddande och en återkommande rätningsbehandling.
  • Om du vill ha tillagd volym, börja med att tillämpa mousse.Applicera det genom ditt hår från rötter till tips.Applicera den volumiserande sprayen till rötterna på ditt hår.Applicera sedan arganoljan till längden på ditt hår som sträcker sig från hakan ner.Arganolja är en mycket lätt olja som skyddar ditt hår från värmen.Mängden produkt du använder kan variera beroende på hårets längd och tjocklek.
  • Bild med titeln Blå torr lockigt hår rakt steg 5
    5. Grovt torka ditt hår.Grovtorkning av håret betyder istället för att använda din pensel, du använder dina händer tillsammans med din torktumlare för att torka ditt hår.Börja med att placera fingrarna mot din hårbotten, kamma håret uppåt för att skapa volym eller nedåt för ett slät rakt hår och följ med din torktumlare pekad i 45 graders vinkel.Blås torr tills ditt hår är ca 80% torrt.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 6
    6. Sektion ditt hår jämnt i en tums sektioner.Om du vill säkerställa ökad volym i ditt utseende, bör dessa sektioner inte vara bredare än borstenens bredd eller längre än penselns djup.
  • Börja med ditt hår i ryggen, du vill sänka ditt hår i en tums sektioner med hjälp av en Rattail Comb.
  • Skapa en horisontell del nära öronen för att separera en del av ditt hår ovanför nacken från nacken från resten.Säkra den övre delen av håret till toppen av ditt huvud med ett gummiband eller ett stort hårklipp.
  • Du kan antingen dela hela den nedre delen av håret i en-tums delar med hjälp av din rattailkam och hårklipp innan du börjar torka, eller du kan dela håret i en tums delar när du blåser torrt.
  • Sektion ditt hår genom att arbeta dig upp och runt ditt huvud.Du kan antingen avsnitt hela ditt hår på en gång, eller spara tid och hårklipp genom att helt enkelt snittas och torka ditt hår när du går med.
  • Metod 2 av 3:
    Uppnå ett klassiskt rakt utseende
    1. Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 7
    1. Räta ditt hår med din pensel och hårtork med ett munstycke. Du behöver en platt paddlaborste och ett brett och smalt munstycke för din hårtork.Munstycket kommer att rikta en koncentrerad värmesprutning mot ditt hår.Vilka händer du använder för att hålla hårtork och borste kommer sannolikt att bestämmas av det som känns rätt till dig, och om du är vänsterhänt eller högerhänt.Det är bäst att hålla din pensel vertikal och din hårtork horisontell för att uppnå en "modern våg.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 8
    2. Skapa spänning med din pensel.Skapa spänning hjälper dig att uppnå en smidig utblåsning.Placera din borste vid roten av ditt hår, ta penselhandtaget och vrid det något för att få ett fast, men inte smärtsamt eller hårbrytande, grepp på ditt hår.Skjut borsten genom ditt hår från rot till spets i en nedåtgående vinkel.När du kommer mot slutet av ditt hår kan du vinkla i vilken riktning du vill ha för dina ändamål att gå.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 9
    3. Arbeta dig upp och runt ditt huvud.När du är klar med att torka baksidan, fortsätt till sektionen ovanför den.Använd samma metod för att räta ut den här nya delen av håret.Fortsätt att dela och räta ut en tums sektioner tills varje större sektion är rakt.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 10
    4. Fyll i ditt utseende.När du väl har rakt allt hår, applicera ett efterbehandlingsserum för att lägga några lösa strängar på plats och skina ditt hår.Sedan stil som önskat.Du kan välja om du vill visa upp ditt nya utseende genom att ha på dig håret eller dras tillbaka.Du kan också nu dela ditt hår hur du gillar, antingen på sidan eller ner i mitten.Annan stilförslag: Slick ditt hår rakt tillbaka, stift en del i framsidan, eller dra håret i en hästsvans.
  • Metod 3 av 3:
    Uppnå rakt hår med ökad volym
    1. Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 11
    1. Räta ut håret med avsnitt med en pensel och din hårtork med ett munstycke.För att skapa ett rakt utseende med ökad volym behöver du en rund pensel som har en blandning av nylon och vildborste.Du måste också se till att din hårtork har ett brett och smalt munstycke för att rikta värmen mot ditt hår.Håll din hårtork och borsta i vilket händer som är mest bekväma.Detta dikteras vanligtvis av om du är vänsterhänt eller högerhänt.Håll din pensel vertikal och din torkare horisontell för en mer modern krullning.
    • Börjar med håret på baksidan av ditt huvud, placera borsten på rötterna och vrid borsten för att slå håret runt borsten en gång.Detta skapar spänningen du behöver för ett smidigt utblopp.För att få den volym du vill ha, dra borsten uppåt och bakåt längs hårets längd och låt torkaren följa borsten.
    • När du har avslutat baksektionen, dela en tjock sektion av ditt hår ovanför det.Dela håret i sektioner och torka det rakt med samma metod som tidigare.Fortsätt att arbeta dig upp och runt ditt huvud, se till att borsta i en uppåtgående rörelse för att skapa volym och curl.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 12
    2. Fokusera dina volumiserande ansträngningar mot huvudets krona.Ditt hårs volym kommer att vara mest anmärkningsvärt högst upp i ditt huvud, så du vill maximera dina ansträngningar där.Genom att arbeta dig upp och runt ditt huvud, bör du vara kvar med en U-formad sektion av hår.Grip hårets rötter med din pensel för att skapa spänning och styra både din pensel och hårtork i en uppåtgående rörelse.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 13
    3. Blast de övre sektionerna av ditt rakt hår med kall luft.När du väl har rått hela ditt hår, rulla de övre delarna av ditt hår i borsten och torka det med kall luft.Kylning av håret hjälper till att bevara volymen och curl.
  • Bild med titeln Blås torr lockigt hår rakt steg 14
    4. Stil ditt hår som önskat.Du är redo att visa upp din nya stil.Nu när ditt hår är torrt och har volymen du vill, kan du välja om du vill dela ditt hår på sidan eller ner i mitten.Det är bäst att bära ditt hår för att bevara din volym.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Applicera alltid spänning på ditt hår för att uppnå ett smidigt hårtork.
  • Använd låg värme vid en lågluftsinställning för att räta ut håret längs din hårlinje.
  • Följ produkterna för att se till att du tillämpar dem korrekt.För mycket produkt kan väga ditt hår och inte producera det önskade resultatet.För lite kan lämna ditt hår oskyddat och sprött från den nakna värmeexponeringen.
  • Borsta uppåt medan blåstorkning kommer att skapa volym.Borstning nedåt kommer att få ditt hår att ligga platt.
  • Blå alltid torka tillbaka, istället för framåt.
  • Varningar

    För mycket värme kan överdressa och steka håret och göra det svårare att arbeta med eller uppnå den stil du vill ha.
  • Låt aldrig slagtorken sitta på en sektion av hår.Håll hårtorken ständigt rör sig för att undvika att bränna ditt hår.
  • Dela inte ditt hår medan det fortfarande är vått.Blåstorkning den med den del på plats kommer att tvinga dig att behöva bära det så och du kommer att förlora volymen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande