Hur man färgar håret med kaffe

Färgning av ditt hår är inte alltid ett enkelt val att göra, särskilt med tanke på de tunga kemikalierna som ofta finns i de färgämnen som används i salonger och hemkit. Lyckligtvis kan du mörka ditt hår naturligt med kaffe. Denna metod är speciellt idealisk för att förvänta sig mödrar eller personer som vill ha en mindre permanent färgning. Allt du behöver är lite kaffe och balsam!

Steg

Metod 1 av 2:
Färgning av ditt hår med kaffe och balsam
  1. Bild med titeln 1341723 1
1. Brygga lite kaffe. Brygga ca 1-2 koppar (240-470 ml) organiskt kaffe. Kaffet ska vara organiskt, eftersom icke-organiska kaffe brukar ha lagt kemikalier och konserveringsmedel. Var noga med att använda ett mörkt roast kaffe eller espresso. Detta hjälper till att se till att ditt hår kommer att mörkas med kaffet. Gör detta bryggt, genom att lägga lite mer kaffe än 1-2 koppar (240-470 ml) kräver.
  • Du kan brygga kaffet men du vill (en droppkaffe maker, på spisen), men brygga ditt kaffe i en enda servering omedelbar kaffebryggare kanske inte brygger kaffet så starkt som det borde vara tillräckligt med ditt hår.
  • Låt kaffet kyla och använda det när det är helt kylt eller ljummet.
  • Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 2
    2. Blanda kaffet med balsam. Du kan använda någon form av balsam för att blanda med kaffet. Men tjockare balsam kan göra applikation enklare. Blanda 1 kopp (240 ml) av det bryggda kaffet, med 2 matskedar (30 ml) balsam och 2 matskedar (30 ml) av de organiska kaffebryggorna. Använd en sked för att blanda alla dessa ingredienser tillsammans.
  • Om du har längre hår kan du öka mängden kaffe och balsam som används. De exakta mätningarna är inte en regel, men mer så en guide.
  • Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 3
    3. Applicera blandningen på ditt hår. Applicera den här blandningen på ditt hår med händerna och överväga att använda en bred tandad kam för att sprida blandningen jämnt genom ditt hår. När du har lagt till hela blandningen i ditt hår, överväga att fästa ditt hår i en bulle för att hålla ditt hår ur ditt ansikte när du låter blandningen suga in. Lämna denna blandning på ditt hår i minst en timme. Efter en timme kan balsam börja torka och härda.
  • Applicera den här kaffesblandningen i ditt hår i ett badrum med en spegel så att du kan innehålla någon röra och se vad du gör.
  • Drapera en gammal handduk (en du har inget emot att bli rörig) över axlarna. Detta kommer att förhindra att någon av kaffesblandningen faller på dina kläder och färgar tyget.
  • Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 4
    4. Skölj ditt hår. Skölj kaffe och balsamblandningen ur ditt hår i duschen. Lägg inte till schampo-enkelt låt vattnet rensa blandningen från ditt hår.
  • Du kan behöva upprepa denna färgningsprocess ett par gånger för att nå dina önskade resultat.
  • Metod 2 av 2:
    Färgning av ditt hår med en kaffe sköljning
    1. Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 5
    1. Shampoo ditt hår. Tvätta håret med lite schampo. Du vill arbeta med rent hår fri från oljor och hårprodukter.
  • Bild med titeln 1341723 6
    2. Brygga kaffe. Brygga ca 2 koppar (470 ml) starkt, organiskt kaffe. Det kan hjälpa till att brygga 2 koppar (470 ml) kaffe, eftersom du kommer att hälla kaffet över huvudet som en sköljning. Ju mer kaffe, desto lättare blir det att hälla på ditt hår.
  • Låt ditt kaffe svalna till rumstemperatur, eller till och med kallare.
  • Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 7
    3. Överför kaffet till en stor behållare. När ditt kaffe bryggs, häll kaffet i en stor skål eller kruka. I huvudsak behöver du en tillräckligt stor behållare för att hålla kaffet så att du kan skopa upp för att hälla på ditt hår, och också att samla det fallande kaffet när du håller huvudet över behållaren och häll kaffet på ditt hår.
  • Bild med titeln 1341723 8
    4. Skölj ditt hår med kaffet. Placera den stora skålen eller kruka i duschen och håll huvudet över skålen. Du kan dunk ditt hår i skålen och använda en liten kopp för att skopa upp kaffe och häll det över resten av ditt hår. Detta kommer att vara särskilt användbart att nå baksidan av ditt huvud, vilket inte kan doppas hela vägen in i kaffet. Häll kaffe över håret ca 15 gånger. Detta kommer att se till att ditt hår blir helt mättat med kaffet. Vandra ut ditt hår och låt kaffet sitta på ditt hår i ca 20 minuter till några timmar. Det kan hjälpa till att sticka ditt hår upp i en bulle för att förhindra att kaffet droppar.
  • Alternativt kan du hälla det bryggda kaffet i en sprayflaska och spruta ditt hår. Hur som helst, var noga med att täcka så mycket av ditt hår som möjligt med kaffet.
  • Bild med titeln färgar ditt hår med kaffe steg 9
    5. Skölj ditt hår rent. När du har låt kaffet sitta på håret, skölj kaffe med vatten i duschen.
  • Du kan behöva suga dig hår med kaffe några gånger för att uppnå din önskade hårfärg.
  • Sköljning av ditt hår med äppelcidervinäger kan hjälpa kaffefoliken att vara längre.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Denna hårfärgande behandling fungerar riktigt bra på brunetter som har lättare brunt hår, snarare än blondiner med superljushår.
  • Håll en handduk som är insvept runt nacken och axlarna eftersom kaffet kan fläcka dina kläder.
  • Varningar

    Denna metod för färgning av ditt hår producerar tyvärr inte exakta resultat. Men om du inte gillar hur din färg visar sig, kommer kaffet att blekna ut efter några tvättar i duschen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande