Hur man rengör en keurig mini

En Keurig Mini är en underbart liten och effektiv kaffebryggare. För att hålla det i bra form är det viktigt att rengöra det regelbundet. Denna rengöring måste hända på utsidan och insidan av maskinen. Korrekt rengöring av utsidan, droppbricka, kopphållare och insidan av maskinen hjälper till att säkerställa att din Keurig Mini fortsätter att brygga läckra koppar kaffe.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av utsidan och droppbrickan
  1. Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 1
1. Koppla ur maskinen. Vid rengöring av din Keurig är det viktigt att minimera risken för elektrisk stöt genom att koppla ur den. Detta gör det möjligt för dig att ta det ihop, flytta det runt och inte oroa dig för att få vatten eller renare i områden som kan presentera en chockrisk.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 2
    2. Ta bort droppbrickan. Droppbrickan ligger under tuten på maskinens framsida. Det är brickan som du ställer in din kopp när du brygger en kopp kaffe. För att ta bort det, skjut det bara mot dig medan du håller den nivå och håller resten av maskinen på plats.
  • Droppbrickan kan ha vätska i den eftersom den håller överflöden och spills. Håll det i åtanke när du hanterar det.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 3
    3. Torka ner droppbrickan över ett handfat med en fuktig trasa eller svamp. Häll ut några vätskor som finns i facket. Torka sedan alla ytor, inklusive insidan som håller överskottsvätska. I de flesta fall, om du torkar den här delen ofta, kommer det inte att vara svårt att rengöra med en fuktig trasa eller svamp.
  • Om ditt droppbricka är särskilt smutsigt kan du använda diskmedel för att rengöra det. Applicera bara tvål till din trasa eller svamp, torka ner droppbrickan och skölj sedan det med varmt vatten.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 4
    4. Sätt tillbaka droppbrickan och torka ner i maskinen. När droppbrickan är ren, sätter du bara det genom att trycka tillbaka den i maskinen. Om du håller den nivå och trycker det fast, borde det bara pop på plats. När droppbrickan är på plats är det också en bra tid att använda din fuktiga trasa eller svamp och torka ner hela utsidan.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 5
    5. Rengör utsidan och droppbrickan ofta. Försök att göra den här städningen minst varje vecka om du använder din Keurig Mini på en daglig basis. Detta kommer att se till att droppbrickan inte överflödar och att maskinen är snygg och ren.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av koppområdet och avtagbar vattenreservoar
    1. Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 6
    1. Öppna koppområdet och ta bort kopphållaren. Koppområdet är där du sätter i dina K-koppar för att brygga. Den öppnas genom att lyfta handtaget som ligger längst upp på maskinens framsida. När du lyfter handtaget öppnas toppområdet och exponerar kopphållaren. En gång öppen, dra bara plastkopphållaren rakt ut ur maskinen.
    • Kopphållaren ska bara dyka upp ur maskinen om du har en solid håll på den.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 7
    2. Dra ihop kopphållaren. Kopphållaren är faktiskt 2 delar som kan dras från varandra när de tas bort från maskinen. Tratten är längst ner och koppstycket är på toppen. Dessa 2 stycken bör bara dra ifrån varandra med försiktigt tryck.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 8
    3. Rengör droppområdet med en papperslip. Det finns ett litet hål som kaffet droppar igenom på botten av kopphållaren som kallas nålen. Detta måste rengöras så att det inte täpper till och orsaka att maskinen fungerar. Öppna bara ett pappersklipp och peka i slutet av det genom hålet. Detta kommer att ta bort eventuell uppbyggnad.
  • Det finns verktyg för försäljning som du kan köpa för att städa ut det här lilla hålet men vanligtvis fungerar en pappersclip lika bra.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 9
    4. Skölj och montera ihop kopphållaren. När du rengör nålen, ge de 2 delarna av kopphållaren en skölj i varmt, rent vatten. En gång städas, sätt de 2 delarna av kopphållaren tillbaka tillsammans. Sätt tillbaka kopphållaren i maskinen. Det borde dyka upp relativt enkelt.
  • Du kan stänga och öppna kopphållarens område för att säkerställa att kopphållaren sattes korrekt.
  • Expertips
    James Sears

    James Sears

    Husrengöring ProfessionalJames Sears leder kundens lycka lag på snyggt, en grupp av rengöringsguruer baserat i Los Angeles och Orange County, Kalifornien. James är en expert på alla saker rena och ger omvandlingsupplevelser genom att minska roten och förnya din hemmiljö. James är en nuvarande förvaltare forskare vid University of Southern California.
    James Sears
    James Sears
    Husstädning Professionell

    Var uppmärksam på eventuella rengöringsmedel som du använder på din Keurig Mini. Undvik att använda giftiga eller syntetiska kemikalier för att rengöra din Keurig så att du inte av misstag konsumerar dem. Använd istället en mikrofiberduk och en helt naturlig, växtbaserad rengöringsmedel som bättre liv.

  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 10
    5. Rengör vattenreservoaren, om din Keurig har en flyttbar. Några Keurig Minis, som Mini Plus, har en avtagbar vattenreservoar. För att rengöra det, dra det rakt upp och av maskinen. Tvätta sedan inifrån och ut över ett handfat med lite tvål och din trasa eller svamp. Var noga med att skölja det ordentligt för att bli av med någon tvålrester när den har torkats ner.
  • Om du har en Keurig som inte har en avtagbar vattenreservoar, kommer den avkalkningsrengöring du gör till insidan av maskinen också att rengöra reservoarområdet.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 11
    6. Rengör kopphållaren och vattenreservoaren varje vecka eller två. Dessa delar behöver inte rengöras så ofta som droppbrickan men de bör rengöras regelbundet. Om du använder din Keurig Mini varje dag, rengör du kopphållaren och vattenreservoaren var 2 till 3 veckor. Om du använder det mindre ofta kan du städa dessa delar bara en gång i månaden.
  • Om du har svårt att komma ihåg att städa ut koppområdet och reservoaren, gör det bara när du städar ut droppbrickan och du torkar ner det yttre. Rengöring det oftare kommer bara att förbättra smaken av ditt kaffe.
  • Del 3 av 3:
    Avkalkning av Keurig Mini
    1. Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 12
    1. Anslut maskinen tillbaka och lägg en kopp på droppbrickan. För att avkala maskinen måste du köra ättika genom den, så du behöver strömmen på. Du behöver också en kopp för att fånga vinäger som det kommer ut ur maskinen, så välj en stor kopp som håller mer än en kopp vätska.
    • När maskinen är inkopplad kan du slå på strömbrytaren för att slå på maskinen.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 13
    2. Fyll vattenreservoaren med ättika. Du bör använda vanlig vit, destillerad ättika. Häll det i behållaren tills den når fyllningen. Stäng sedan toppen av reservoarområdet.
  • Mängden ättika du bör använda varierar beroende på din specifika Keurig Mini-maskin. I de flesta fall tar det en kopp vätska för att fylla maskinen till fyllningen.
  • Du kan också använda en kommersiell produkt som heter Keurig Descaling Solution. Men med vanlig vit ättika är dock mer kostnadseffektiv och det fungerar vanligtvis lika bra.
  • Expertips
    James Sears

    James Sears

    Husrengöring ProfessionalJames Sears leder kundens lycka lag på snyggt, en grupp av rengöringsguruer baserat i Los Angeles och Orange County, Kalifornien. James är en expert på alla saker rena och ger omvandlingsupplevelser genom att minska roten och förnya din hemmiljö. James är en nuvarande förvaltare forskare vid University of Southern California.
    James Sears
    James Sears
    Husstädning Professionell

    Vår expert samtycker till: Medan du ska avkala din Keurig Mini var 6: e månad, behöver du inte köpa Keurigs avkalkningsprodukt för att göra det. Istället fyll i reservoaren med vit vinäger, lägg sedan en mugg under dropppipen och kör en 10oz-bryggningscykel. Kassera innehållet i rån och fortsätt springa ättika genom maskinen tills lampan "Lägg till vatten" kommer på. Låt sedan bryggeret sitta i 30 minuter med strömmen på. Skölj reservoaren Thorougly, fyll sedan den med vatten och kör minst 12 koppar genom maskinen.

  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 14
    3. Öppna och stäng koppområdet. Öppning och stängning av koppområdet kommer att lura maskinen till att du har satt in en K-kopp i kopphållaren. Vänta ca 5 sekunder mellan att öppna och stänga koppområdet. Detta ger maskinens tid att registrera att du sätter i en K-Cup, även om du inte är.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 15
    4. Starta bryggningscykeln på maskinen. Tryck på knappen som säger "Brygga." När du slår "Brygga," Maskinen börjar uppvärma och trycka på ättika genom maskinen.
  • Vinäger kommer att gå igenom maskinen, rengöring när den går, och sedan kommer att sätta in i den kopp du lägger på droppbrickan.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 16
    5. Häll ättika tillbaka i behållaren. Återuppta reservoarområdet när bryggcykeln är över och sätt samma ättika tillbaka i den. Vinäger kommer att vara varm, så var försiktig när du häller den. Placera sedan koppen på droppbrickan.
  • Om du inte vill hantera den heta ättika, häll helt enkelt handfatet och lägg ny, cool ättika i vattenreservoaren.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 17
    6. Starta maskinen igen men stoppa bryggan direkt efter det. Du vill att denna cykel ska sitta i maskinen för ett tag, så öppna kopphållarens område och tryck sedan på "Brygga." Vänta tills vinäger börjar dränera i koppen och stäng sedan av strömbrytaren.
  • Detta kommer att se till att ättika sitter i alla de interna områdena i maskinen.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 18
    7. Starta maskinen igen efter 30 minuter för att tömma ättika. Slå bara på maskinen, öppna och stäng kopphållaren och slå sedan "Brygga." Maskinen ska driva resten av ättika ut i koppen.
  • När maskinen är klar, häll vinäger ner din handfat.
  • Under den tid som vinäger sitter, kommer den att äta bort vid vilken som helst uppbyggnad som har ackumulerats i maskinen, inklusive vattenskala.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 19
    8. Kör rent, färskt vatten genom maskinen. För att bli av med någon kvarvarande ättika fyller du vattenreservoaren med rent vatten och kör Keurig Mini genom en normal bryggningscykel. Som tidigare kommer det att kräva att du lägger en tom kopp på droppbrickan, öppnar och stänger kopphållaren och tryck sedan på "Brygga."
  • För att få ättika smakar ut ur din maskin, kan du behöva köra flera rundor av färskt vatten genom det.
  • Bild med titeln Clean a Keurig Mini Steg 20
    9. Descale din maskin var 3 till 6 månader. Hur ofta kommer du att descale din maskin beror på hur ofta du använder den. Om du använder din Keurig Mini dagligen är det en bra idé att avkoda insidan av det var tredje månad. Om du använder det mindre ofta kan du rengöra det mindre ofta.
  • Kom ihåg att om det kaffe du gör i din maskin börjar smaka dåligt, försök avkala maskinen. Det kan ta mindre än 3 månader att bygga inuti maskinen påverkar smaken av ditt kaffe.
  • Expertips
    James Sears

    James Sears

    Husrengöring ProfessionalJames Sears leder kundens lycka lag på snyggt, en grupp av rengöringsguruer baserat i Los Angeles och Orange County, Kalifornien. James är en expert på alla saker rena och ger omvandlingsupplevelser genom att minska roten och förnya din hemmiljö. James är en nuvarande förvaltare forskare vid University of Southern California.
    James Sears
    James Sears
    Husstädning Professionell

    Ju hårdare ditt vatten, desto oftare måste du avkala din Keurig. Du kan dock skära ner på rengöringstiden genom att använda destillerat eller flaskvatten med lågt mineralinnehåll i Keurig-reservoaren. Som leder till mindre skala uppbyggnad än kranvatten och mindre rengöring av underhåll.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Torka ner utsidan och rengör kopphållaren och droppbrickan på din Keurig Mini varje vecka.
  • Försök att avkala din Keurig Mini var 3-6 månader.
  • Saker du behöver

    • Trasa eller svamp
    • Gem
    • Vinäger
    • Vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande