Hur man färgar håret svart naturligt

Färgning av ditt hår svart kan ge dig det helt nya utseendet som du har hoppat på. Tyvärr kan de kemikalier som används i traditionella hårfärgsprodukter skada ditt hår. Lyckligtvis finns det flera naturliga alternativ att välja mellan. Du kan färga ditt hår svart med henna och indigo pulver eller använda organiskt kaffe. Men var medveten om att du inte kan färga rött eller blont hår helt svart. Dessa naturliga produkter kan inte bara mörka ditt hår, men de kan också stärka det, lägga till glans och stimulera hårväxt.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av henna och indigo
  1. Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 1
1. Häll henna pulver i en skål och blanda den med bryggd kamomillte. Det första du behöver göra är att brygga 1 kopp (240 ml) kamomillte. Teet används för att frigöra färgämnet i henna. Medan det fortfarande är varmt, häll långsamt det i en skål med 100% rent hennapulver och blanda det med en gaffel eller visp tills du får en chunky yoghurt konsistens. Mängden henna du använder beror på din hårlängd och tjocklek. Det rekommenderas att använda 3.5 ounces (99 g) för varje 6 tum (15 cm) hår.
  • Använd endast 100% ren henna och indigo pulver istället för butiksköpet Henna hårfärg. Dessa kan innehålla skadliga kemikalier och är inte helt naturliga.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 2
    2. Täck den hennablandningen med plastfolie och låt den sitta i 8-10 timmar. Din hennablandning behöver sitta under en lång tid för att tjockna och släppa färgämnet. När du är färdig med att blanda te och henna, täck skålen med plastfolie och lämna den på en varm plats i minst 8 timmar.Lämna det med ett soligt fönster eller under en lampa, eftersom den varma temperaturen tillåter färgämnet att släppa snabbare.
  • Du vet att det är klart när du ser en rödaktig olja som sitter på ytan av blandningen.
  • Bild med titeln färgat hår svart naturligt steg 3
    3. Blanda indigo pulver och vatten i en separat skål. Förbered ditt indigo pulver i en separat skål från henna och teblandningen. Tillsätt vatten och blanda det med en gaffel tills konsistensen är tjock och krämig. Ju mer indigpulver du använder, desto mörkare blir färgen. När du äntligen blandar Henna och Indigo tillsammans, vill du ha indigo att göra upp 75% av blandningen för att ditt hår ska vara helt svart.
  • Till exempel, om du använde 3.5 ounces (99 g) av henna, använd minst 7.5 uns (210 g) indigo pulver. Om du gör mindre, kommer din hårfärg att bli mörkbrun eller röd.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 4
    4. Blanda indigo och hennablandningar tillsammans. Tillsätt nu Henna-blandningen i skålen med din indigo. Rör den ihop med en gaffel tills den är blandad helt. Håll omrörningen tills de två färgerna blir en. Om det finns rester av blandningarna på skålens inre sidor, skrapa dem med gaffeln och blanda dem i botten. Detta kommer att se till att allt är helt kombinerat.
  • Det är mycket viktigt att de två blandningarna är helt blandade. Om inte, kan du sluta färga olika delar av håret olika färger.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 5
    5. Dampa ditt hår och skydda din hud från färgämnet. Henna fungerar bäst när det appliceras på fuktigt hår. Se till att det är fuktigt, inte drenket, genom att väta håret och ta bort överskott av vatten med en handduk. När du är klar, lägg till ett tunt lager av petroleumgel på öronen och runt håret för att förhindra att hennablandningen färgas.
  • Använd en mikrofiberhandduk eller t-shirt för att torka håret för att förhindra brott.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 6
    6. Separera ditt hår i sektioner.Börja med att göra en vertikal del ner i mitten av huvudets baksida för att skilja ditt hår i två sektioner. Därefter dela var och en av dessa sektioner i hälften horisontellt. Använd hårklipp för att hålla håret separerat.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 7
    7. Sätt på ett par handskar och applicera hennablandningen med fingrarna. Applicera generösa mängder av hennablandningen till varje sektion av ditt hår en i taget. Börja med de främre sektionerna och arbeta dig mot baksidan. Se till att henna är helt massagen i varje strand i ditt hår såväl som din hårbotten.
  • Se till att du bär handskar när du applicerar blandningen eftersom henna kommer att fläcka huden. Täck dina kläder med en handduk och använd plastpåsar för att täcka ditt badrumsgolv och diskbänk för att undvika att träna dina kläder och husytor.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 8
    8. Täck ditt hår med plastfolie och låt henna sitta i 2 timmar. När ditt hår är helt mättat med hennablandningen, tryck upp det och linda med plastfolie. Plastfolien håller i fukten medan färgen tränger in i hårfolliklar. Ditt hår borde vara vått och styvt nog att vika upp det ovanpå huvudet. Medan det är i denna position får du tillräckligt med plastfolie för att täcka ditt hår. Låt det sitta så här i minst 2 timmar medan färgämnet tränger in i hårsträngarna.
  • Det är bäst att använda plastfolie i motsats till en duschlock, eftersom det kommer att göra ett bättre jobb att hålla fukten i och hålla ditt hår upp utan att låta det falla.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 9
    9. Skölj ut den hennablandningen och tvätta håret med schampo och balsam. Efter att ha låtit Henna sitta på ditt hår är det dags att skölja ut det. Du kan använda varmt eller kallt vatten - bara se till att alla hennablandningen är sköljning. När du har slutat sköljning, tvätta håret som du normalt skulle med schampo och balsam.
  • Använd balsam med en fin doft du njuter av. Indigo är känt att ha en obehaglig lukt.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 10
    10. Upprepa Henna hårbehandling varje 4-6 veckor. Även om Henna hårfärg sists under ganska lång tid, är färgen inte permanent. Henna och Indigo börjar blekna efter bara några veckor. Upprepa denna process var 4-6 veckor för att hålla din hårfärg svart.
  • Se till att vänta minst 2 veckor mellan applikationer. Det kan vara mycket torkande på ditt hår och orsaka brott om det tillämpas för ofta.
  • Metod 2 av 2:
    Färgning hår svart med kaffe
    1. Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 11
    1. Tvätta och torka ditt hår. Denna typ av färgning ska göras på rent, torrt hår, så du måste tvätta håret innan du lägger kaffesblandningen i den. Välj ett schampo som är bäst för din hårtyp och tvätta noggrant. När du är klar, skölj schamponet med vatten och torka det helt.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 12
    2. Brygga 2 koppar (470 ml) mörkt grillat kaffe och låt det svalna. För att få hår så mörkt som möjligt, köpa kaffe som är en mörk grillad, som espresso. Du kan brygga kaffet men du gillar, antingen med en kaffebryggare eller på spisen. Låt kaffet helt coolt tills du inte längre ser någon ånga som kommer ut ur koppen.
  • Välj alltid organiskt kaffe. Icke-organiskt kaffe kan innehålla vissa tillsatta kemikalier.
  • Gör brygget så stark som möjligt genom att lägga till ytterligare kaffeplatser till din 2-cup (470 ml) brygga. Detta kommer att se till att din hårfärg kommer ut så svart som möjligt.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 13
    3. Blanda det färdiga kaffet med balsam och kaffebryggare. När kaffet har helt kylts, lägg till i 2 koppar (470 ml) av din föredragna balsam. Det är bäst om balsamen är extra fuktgivande och tjock eftersom det kommer att göra applikationen enklare. Lägg sedan till 4 msk (~ 20 g) kaffebryggare. Blanda alla ingredienserna tillsammans med en sked tills marken kaffe upplöses och blandningen är jämn och svart.
  • Om du har särskilt tjockt hår, dubbla ingredienserna om du behöver extra.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 14
    4. Applicera kaffesblandningen i ditt hår och lämna det i 1 timme. Separera ditt hår i 4 jämn sektioner. Använd en borstapplikator för att tillämpa kaffesblandningen till varje sektion, var noga med att helt mätta varje sträng. Använd en bred tandkam för att till och med utblanda blandningen genom hela håret och lämna det i högst 1 timme. Använd en Bobby Pin eller hårband för att sticka ditt hår och håll det ur ditt ansikte.
  • Lämna inte blandningen i ditt hår i mer än en timme, det kommer att börja torka och härda. Detta gör det svårare att skölja ut.
  • Denna kaffeblandning kan fläcka kläder och möbler, så var försiktig så att det inte ska droppa nära dessa material. Vik en svart handduk som du inte har något emot att bli färgad runt axlarna så att du inte förstör dina kläder.
  • Sätt en plast duschkap på efter att ha applicerat blandningen till ditt hår så det vistas.
  • Bild med titeln Dye Hair Black Naturligt steg 15
    5. Skölj kaffeblandningen med vatten. Efter 1 timme är det dags att skölja blandningen ur ditt hår. Stå i duschen och skölja håret tills vattnet går klart. Du kan låta ditt hår lufttorka eller torka det. Försök att inte torka det med en handduk, som du kan gnugga lite av den mörka färgen. Ditt hår blir mörkare och glänsande när du är klar.
  • Lägg inte till schampo till din sköljning. Det kommer att ta bort all den färg du just tillämpat.
  • Bild med titeln färgämne hår svart naturligt steg 16
    6. Upprepa denna kaffeapplikation två gånger i månaden för att hålla ditt hår svart. Tyvärr är färgning av ditt hår med kaffe inte permanent. Du måste använda den här kaffesblandningen i ditt hår två gånger i månaden för att hålla den svarta färgen. Om du inte fortsätter att tillämpa kaffesblandningen kommer ditt hår gradvis att vända tillbaka till sin ursprungliga färg mellan tvättar.
  • Om du täcker upp grå hår, applicera kaffe två gånger i rad de första två gånger för att säkerställa att det svarta håret varar.
  • Saker du behöver

    Med hjälp av henna och indigo

    • 100% rent henna pulver
    • 100% rent indigo pulver
    • Kamomillte
    • Plastfolie
    • 2 stora skålar
    • Gaffel eller visp
    • Gummi eller vinylhandskar
    • Schampo och balsam

    Färgning hår svart med kaffe

    • Mörk grillat kaffe (organiskt)
    • Kaffebryggare
    • Balsam
    • Schampo
    • Bred tandkam
    • Booby pin eller hårband

    Tips

    Varningar

    Använd alltid handskar vid hantering av henna och indigoblandningen. De kommer att fläcka din hud.
  • Använd inte permanent hårfärg efter färgning av ditt hår med henna. Ingredienserna i vissa henna kan interagera dåligt med ammoniak som finns i hårfärg, vilket orsakar skador. Vänta minst 2 månader för att färga ditt hår efter henna-applikationen, eller använd semi-permanent färgämne.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande