Hur man lägger till fukt till ditt hår

Om du har märkt att ditt hår blir torrt och krusigt, kan du behöva starta en fuktgivande regim. Du måste lägga till fuktgivande balsam och oljor om du har naturligt eller syntetiskt hår. Applicera fuktgivare jämnt i hela håret och hårbotten så att du förhindrar flyghår och torra sektioner. När du har använt inledande balsam, djupa behandling hårmaskor och oljor, fortsätt fuktar ditt hår några gånger i veckan så det får inte chansen att torka ut.

Steg

Del 1 av 3:
Applicera fuktgivare och oljor i ditt hår
  1. Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 1
1. Gör en djup behandling på ditt hår. Applicera din favorit djupa behandling hårmask till vått hår. Till exempel kan du gnida mashed avokado eller bananer, honung eller majonnäs i ditt hår för att lägga till fukt. När ditt hår är täckt i hårmasken, lägg på en duschlock och låt behandlingen sitta i 30 minuter. Skölj ut hårmasken med varmt vatten.
  • Om du är kort i tid kan du hoppa över den djupa behandlingen, men ditt hår kommer inte att få så mycket fuktighet.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 2
    2. Massage flytande kokosnötolja i hårbotten. Fyll en plastpressflaska med flytande kokosnötolja. Squirt kokosnötoljan direkt på din hårbotten. Använd fingertopparna för att massera oljan i hårbotten och håret närmast din hårbotten. Detta kommer omedelbart att lägga till fukt till håret.
  • Om du är orolig för att spruta för mycket olja på din hårbotten, kan du spruta oljan på fingertopparna istället. Kör fingrarna genom ditt hår för att fukta håret och hårbotten.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 3
    3. Blöt ditt hår och applicera en inlämningsbehållare. Fyll en sprayflaska med färskt vatten och spraya över hela håret tills det är vått. Applicera din favoritlov-i balsam. För att göra det, spruta balsam på dina händer. Gnugga inledningsbalken närmare din hårbotten och arbeta in genom ditt hår. Se till att du gnuggar inledningsbehållaren till hårets tips.
  • Spruta ditt hår med vatten lägger omedelbar fukt till ditt hår och gör det lättare att avskaffa.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 4
    4. Dela håret i sektioner och fuktar dem med olja. Del ditt hår i 4 eller 5 delar med hårklipp. Du borde ha en del av håret nära framsidan av ditt huvud och 3 eller 4 sektioner av håret nära baksidan av ditt huvud. Fuktar varje del av håret genom att gnugga olivolja genom håret och hårbotten.
  • Om du inte vill använda olivolja kan du använda en annan föredragen olja eller balsam. Till exempel, överväga att använda Castor Oil, Almond Oil, Jojoba Oil eller Shea Butter.
  • Del 2 av 3:
    Detangling och dela ditt hår
    1. Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 5
    1. Detangle varje del av ditt hår. Squirt en grädde fuktkräm (som en krull som definierar kräm) i handflatan och gnugga den genom ditt hår. Se till att varje sektion av hår är jämnt fuktad. Ta en gummiborste och långsamt borsta från spetsen på håret mot din hårbotten för att avlägsna håret. Detta kommer att förhindra skador på ditt hår.
    • Om du har torrt lockigt hår, överväga att det ärängligt håret med en denmanborste. Gummit kan hjälpa till att sprida fuktgivande produkter jämnt genom ditt hår när du borstar.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 6
    2. Vrid ditt hår. Om du har lockigt hår, vrid varje hårsektion på baksidan av huvudet tätt. Du borde kunna göra ett par vridningar från varje sektion av hår. Detta är en skyddande stil som kommer att hålla ditt fuktade och avskräckta hår ur ditt ansikte när du fuktar framsidan av ditt hår.
  • För en jämnare tunna twist, överväga att vrida det mycket spetsen av varje hårsträng så att det är tätt sårat runt sig själv.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 7
    3. Gör kantkontroll längs de främre sektionerna av håret. Ta fram den främre delen av håret ner på pannan. Gnidkantskontrollgel i kanten som skiljer den främre delen av håret med baksektionerna av håret. Arbeta gelén i kanten längs din hårbotten. Borsta håret tillbaka och applicera kantkontrollen längs kanten av håret där den möter pannan.
  • Edge Control hjälper till att smidiga och hålla några flytsträngar och kommer att lägga till fukt till håret nära hårbotten.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 8
    4. Avsluta vridning av det främre delen av ditt hår. När du har applicerat kantstyrgel till den främre delen av håret, vrid det till en skyddande sidoplatta eller fläta. Slutet på vridningen ska vara en ena sidan av ditt ansikte. På det här sättet kan du klara det bakom örat, om ditt hår är tillräckligt länge.
  • Om du vill att plaitvridningen ska ligga, se till att du vrider den under snarare än över sig själv.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 9
    5. Sticka ditt hår och lägg dina kanter ner. Använd Bobby Pins för att stifta framkanten eller flätan vridning av håret till sidan av ditt huvud. Ta Edge Control Gel och använd dina fingertoppar för att försiktigt lägga dina kanter nere. Dab gelén med fingertopparna till hårets lilla wisps längs din hårbotten och pannan.
  • Att lägga ner dina kanter kommer att förhindra flyways och hålla de små håren längs din hårbotten fuktad.
  • Del 3 av 3:
    Behållande fukt
    1. Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 10
    1. Fuktar ditt hår flera gånger i veckan. Håll ditt hår fuktigt under hela veckan. Försök att fuktar ditt hår varannan eller 3 dagar eller så snart du märker håretorkning och krusning. För en snabb fuktgivande rutin, ta bara bort håret från vridningarna och spritz det med vatten. Gnugga genom en inloppskälla och borsta ditt hår. Gnid genom olivolja för extra fuktkräm.
    • Du kan lämna ditt hår eller vrida det i en skyddande stil.
    • För den mest fuktiga, gör en djup fuktgivande behandling en gång i veckan.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 11
    2. Undvik att shampooing ditt hår för ofta. Torrt hår orsakas ofta av att de naturliga oljorna avlägsnas. Om du för närvarande tvättar ditt hår varje dag, börja vänta en dag eller två mellan schampon. Detta kommer att ge ditt hår en chans att vara fuktad från sina egna oljor.
  • När du gör schampo väljer du ett mjukt schampo som innehåller aloe vera eller aprikoskärnolja. Dessa ingredienser kan hjälpa ditt hår att vara fuktad.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 12
    Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 12
    3. Skydda ditt hår. Ditt hår kan torka ut snabbare om det är utsatt för vind, sol, klor, torr luft eller saltvatten. Om du kommer att stöta på någon av dessa, täck ditt hår med en halsduk eller hatt. Du bör också öka din konditionering före och efter att ha kommit i kontakt med dessa skadliga element.
  • Om du kommer att vara i solen kan du också spruta ditt hår med en skyddande spray som blockerar UV-strålar.
  • Bild med titeln Lägg till fukt till ditt hår Steg 13
    4. Klipp ut kemikalierna. Även det mest fuktade håret kan torka ut om du använder för många torkningsbehandlingar. Färgning av ditt hår eller få perms, relaxers och kemiska smarter kan alla torka ut ditt hår. Överväg att göra dessa sällan för att undvika att torka ut ditt hår.
  • Om du gör färg eller markera ditt hår, välj kemiska eller ammoniakfria behandlingar eftersom de är mindre skadliga för ditt hår.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande