Hur man gör en hårmask för sprött hår

Rätt hårmask kan hjälpa till att återställa skört hår. Om du vill ha en kommersiell hårmask, läs inte ingredienserna Etikett och välj en närande mask för din hårtyp. Du kan också använda köksredienser, som yoghurt och avokado, för att göra en mask hemma. Oljor, som olivolja och kokosnötolja, kan också hjälpa till att närma ditt hår.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en kommersiell hårmask
  1. Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår steg 1
1. Använd en fuktgivande mask för krusigt hår. Om ditt hår är vågigt eller lockigt, kan det vara mer benäget att fräsa. I det här fallet väljer du en fuktgivande mask full av rika oljor som jojoba, avokado och druvfrö. Dessa typer av masker kommer bäst att återställa skört hår som är benäget att fräsa.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 2
    2. Leta efter proteinmasker för tunt eller skadat hår. Tunnare hår kan dra nytta av mer protein. Välj för masker som innehåller höga mängder proteiner enligt etiketten. Detta kan lägga till mycket styrka i ditt hår, vilket hjälper till att återställa det om det är skört.
  • Om du använder hemlagade ansiktsmasker, välj alternativ som är proteinbaserade som äggmasker.
  • Med proteinbaserade masker måste du följa den rekommenderade applikationstiden så nära som möjligt. Lämnar masken på för lång tid kan göra ditt hår mer skört.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 3
    3. Ompröva en fuktgivande mask om du har oljigt hår. Om du har fet hår, kan en fuktgivande mask förvärra problemet. Istället, prata med en stylist om hur man reparerar hårskador. Det kan finnas bättre alternativ än att använda en mask i det här fallet och en stylist kan hjälpa dig att hitta en specifik lösning för ditt hår.
  • Du kan också använda Shampoos utformade för oljiga skalack och applicera extra nära dina ändar och hela ditt hår. Detta kan hjälpa till att minska en spröd konsistens.
  • De flesta proteinmasker är bra för oljigt hår. Undvik bara att applicera dem på hårbottenområdet.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 4
    4. Leta efter jojoba, argan eller mandeloljor. De flesta hårmasker innehåller några oljor för att reparera och fylla på håret. När du väljer din hårmask, kontrollera oljorna på etiketten. Leta efter de bästa oljorna för fyllning och närande hår.
  • Jojoba olja hjälper till med skadat hår och arganolja kan hjälpa till att närma sig och fuktar torrt hår.
  • Om ditt sköra hår beror på torrhet, leta efter masker med mandelolja och panthenol.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 5
    5. Håll ögonen ut för att stärka ingredienserna. Vissa ingredienser är helt enkelt bra för hår i allmänhet. Keravis ökar hårstyrka och kan vara bra om ditt hår är sprött på grund av stylingverktyg. Veteproteiner kan hjälpa till att förhindra att brott uppstår igen, förutsatt att du inte har en vete allergi. Dessa ingredienser skulle gynna någon hårmask.
  • För mycket fint sprött hår, leta efter ingredienser som bambu / fern extrakt. De kan hjälpa till att reparera fint hår specifikt.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 6
    6. Applicera kommersiella masker korrekt. Vilken mask du väljer, se till att du tillämpar den korrekt. Konsultera ingrediensmärket för specifika riktningar, eftersom instruktioner varierar, men de flesta hårmasker appliceras efter att du har shampoo ditt hår som vanligt. Torka ditt hår med en handduk endast innan du sprider masken jämnt över hela håret. Börjar minst 1 i (2.54 cm) från hårbotten, flytta från rötter till slut som du ansöker, koncentrerar mer produkt på mot ändarna. De flesta masker finns kvar i 20 till 30 minuter innan du sköljer dem.
  • När du ursprungligen applicerar masken, låt produkten absorbera i 1-2 minuter, då känna ändarna. Om du hittar några torra områden, använd mer av masken.
  • Den exakta mängden av en hårmask du använder beror på flaskans instruktioner. Vissa hårmasker kan lämnas in för kortare eller längre än 20 eller 30 minuter. Läs alltid etiketten.
  • Kommersiella hårmasker kan också appliceras på torrt hår. För mycket torrt hår kan vissa masker lämnas på över natten.
  • Metod 2 av 3:
    Använda mat för en hårmask
    1. Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 7
    1. Använd avokado som en hårmask. Att börja, ta en avokado. I en skål, mash avokado i en fin pasta. Slå i tillräckligt med olivolja för att få en spridbar konsistens. Blöt ditt hår och applicera sedan avokado från rötterna till tipsen. Säkra masken med duschkap och lämna den i 25 till 30 minuter. Ta bort locket och skölj masken ut.
    • Om du har färgat hår, hoppa över olivoljan. Det kan lätta höjdpunkterna. Ersätt olivolja för mandelolja eller jojobaolja.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 8
    2. Prova en bananhårmask. Om du har tunnare hår, välj banan. För att göra masken, blanda en enda banan i en mixer tills du har en tunn, jämn blandning. Se till att alla bitar är borta. Flytta från rot till tips, använd banan till ditt hår. Säkra din mask med en handduk eller duschlock och låt den sitta på i 15 till 20 minuter. Skölj sedan din mask ut i duschen.
  • Om du vill, lägg till en matsked honung till masken för extra näring. Tänk på att hon kan vara svår att tvätta.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 9
    3. Lägg till ägg i ditt hår. Ägg kan hjälpa till att stärka och fylla på håret och göra det extra glänsande. Blanda två ägg med fyra matskedar olivolja. Applicera det på ditt hår och säkra det med en duschlock. Låt det sitta på 20 till 25 minuter innan du tvättar ut det.
  • Tvätta den här masken med kallt eller rumstemperaturvatten. Varmt vatten kan delvis laga ägg, vilket gör att de håller fast vid ditt hår.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår steg 10
    4. Använd en mask av yoghurt. Yoghurt är full av laktatsyra, anti-svamp och antibakteriella egenskaper. Dessa kan alla stärka håret. Piska en kopp vanlig yoghurt och applicera det på ditt hår. Arbeta det in från rötterna till tipsen. Säkra din mask med ett plasthårlock och låt den sitta i 20 minuter. Sedan skölj sedan masken och tvätta håret med ett mildt schampo.
  • Denna mask fungerar särskilt bra om ditt hår är torrt under sommarmånaderna.
  • Metod 3 av 3:
    Gör en hårmask med oljor
    1. Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 11
    1. Använd olivolja med honung och yoghurt. Blanda en tesked olivolja med en matsked honung och en kvart kopp yoghurt. I en blandningsskål, blanda ingredienserna tillsammans med en sked tills du har en jämn blandning. Applicera masken i ditt hår och låt det sitta på i 15 till 20 minuter. Skölj sedan och tvätta håret som du normalt skulle.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår Steg 12
    2. Prova kokosolja för överfärgat hår. Kokosolja kan vara särskilt användbart för hår som har varit överfärgat. Applicera en kvart kopp varm kokosnötolja i ditt hår. Det spelar ingen roll om ditt hår är vått eller torrt. Låt kokosnötsoljan sitta i ditt hår i ungefär en timme. Du kan behöva säkra masken med en duschlock. Tvätta sedan håret när du normalt skulle.
  • Kokosolja gör ytor mycket hala. För din säkerhet, rengör ditt badkar efter att ha tvättat din kokosnötsolja.
  • Bild med titeln Gör en hårmask för sprött hår steg 13
    3. Applicera en varm oljebehandling. Du kan använda någon typ av ljummet bärolja för en varm oljebehandling. Tvätta bara håret och lägg sedan försiktigt oljan i hårbotten. Då, täcka din hårbotten med en duschlock eller handduk. Låt oljan sitta i i 30 minuter innan du sköljer ut det.
  • För att värma oljan, ta en kruka med vatten till koka. Placera sedan din olja i en glasbehållare. Placera behållaren i vattnet och låt oljevärmen i två till tre minuter.
  • Om du har känslig hud kanske du vill undvika den här metoden.
  • Använd inte eteriska oljor eller doftoljor för en varm oljebehandling. Håll dig till bäraroljor som jojoba, olivolja, kokosnöt, avokado, safflorfrö eller druvfrö.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande