Hur man tillämpar micropore tape

Micropore-tejp används för saker som byte av bandage och bandning av föremål till din hud. Det är känt att det är mycket lätt och andningsbart och för att vistas på plats samtidigt som det är lätt att ta bort. För att sätta Micropore-tejp på din hud är det viktigt att börja med ren, torr hud så att tejpen följer väl. Allt du behöver är en minut eller två gånger och du kommer att vara taped upp!

Steg

Metod 1 av 2:
Ansökan
  1. Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 1
1. Tvätta din hud med en mild tvål och klappa det torrt. Rengör området där du kommer att applicera bandet så att det sticks till din hud väl. Använd en mild tvål för att tvätta huden och klappa området torrt med en ren handduk.
  • Om du använder bandet för att hålla ett bandage på plats, lyssna på din läkares instruktioner om att rengöra såret.
  • Det är viktigt att torka av några lotioner eller oljor så att limet kommer att hålla sig till din hud.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 2
    2. Skär en längd av tejp som täcker ditt bandage helt, om det är tillämpligt. Om du har ett sår som har ett dressing över det, applicera bandet så att det sträcker sig bortom bara dressing och på din hud. Klipp och applicera bandet så att det finns minst 0.5-1 i (1.3-2.5 cm) av tejpad kant på din hud.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 3
    3. Stick tejpen på din hud jämnt utan att dra den. Det är viktigt att undvika att dra eller sträcka ut bandet när du placerar den på din hud, annars kommer det att orsaka spänning. Tryck ner den jämnt från och med i ena änden och arbeta dig till den andra änden av klipptejpen utan att tugga på den.
  • Att dra bandet bredare när du applicerar den på din hud kan orsaka att området känner sig lite irriterad eller smärtsamt.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 4
    4. Gnugga det ordentligt på plats genom att applicera litet tryck. Om du bara satt bandet ner på din hud utan att gnugga det, kommer tejpen inte att hålla sig bra på de olika kurvorna i området på din kropp. Tryck fast bandet ordentligt och gnid försiktigt i huden med cirkulära rörelser så det sticks bra.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 5
    5. Undvik förpackningstejp helt runt en lem. Att lägga en bit tejp runt armen, benet eller annan kroppsdel ​​för hårt kan orsaka cirkulationsproblem. I stället för att förpacka bandet i en hel cirkel, behåll den i sektioner för din egen säkerhet.
  • Även om du slänger bandet i en cirkel runt din lem och det känns inte tätt, det området kan svälla och skära av din cirkulation.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 6
    6. Lossa bandet om området det täcker börjar svälla. Om din kropps område där du applicerade bandet börjar svälla från en skada eller bandet är för hårt, ta försiktigt bort bandet. Applicera det lite lossaren så att din cirkulation inte påverkas.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 7
    7. Fråga din läkare hur länge ska du lämna bandet på plats. Beroende på varför du använder bandet kan du behöva lämna den i flera veckor. Till exempel kan en kirurg rekommendera att hålla Micropore-tejp över dina snitt (er) i upp till 6 veckor efter en operation för att främja snabbare läkning och minimera ärrbildning. De kommer också att ge dig råd om hur ofta att ta bort och byta bandet (e.g., en gång i veckan tills såren läker).
  • Vissa vårdpersonal rekommenderar att du tar bort Micropore-tejp innan du duschar eller badar och byter sedan det igen när du är klar. Fråga din läkare om du säkert kan tvätta det tejpade området och om de rekommenderar att ta bort tejpen innan du gör det.
  • Metod 2 av 2:
    Borttagning
    1. Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 8
    1. Börja vid en kant av bandet och lossa det något. Hitta en kant av bandet som är lätt att komma under och dra den här kanten uppåt. Börjar vid en kant av bandet ger dig mer hävstång och se till att det inte är smärtsamt att ta av.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 9
    2. Lyft tejpen långsamt i den riktning som ditt hår växer. Att ta av tejpen i samma riktning av din hårväxt hjälper till att säkerställa att den inte drar eller orsakar smärta. Lyft tejpen långsamt och försiktigt, börja vid kanten och arbeta dig till andra sidan.
  • Undvik att riva av tejpen snabbt så att du inte irriterar din hud.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 10
    3. Håll bandet lågt som du tar bort det för att minska irritationen. Om du lyfter änden av bandet som du redan har tagit bort högt in i luften när du drar, kommer din hud att bli hårdare. Håll istället bandet nära din hud när du drar av det och använder fingrarna för att städa din hud om det behövs.
  • Dra tillbaka tejpen igen när varje avsnitt tas bort för att hålla den nära din hud, men inte röra längre.
  • Bild med titeln Applicera Micropore Tape Steg 11
    4. Använd en limborttagare om du har problem. Micropore Tape är känt för att vara lätt att ta bort, så det borde inte vara ett problem. Om du har problem med att ta bort tejpen eller det är smärtsamt att ta bort, köpa en limborttagare och dab det här på området för att hjälpa tejpen att lossna.
  • Ibland kan applicera en fuktkräm hjälpa till att lossa bandet också.
  • Tips

    När du har klippt bandet, försök att inte röra den klibbiga sidan för att se till att limet fungerar bra.

    Varningar

    Micropore Tape är inte vattentät, så undvik duscha, tungt utövande, eller går under vattnet med den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande