Hur man går in i usa green card lottery

Diversity Visa-programmet, eller "grönt kort lotteri", är en årlig lotteri som drivs av U.S. Institutionen för staten att tillåta cirka 50 000 personer en chans att få en permanent bosatt visum till USA.Visumen som tillhandahålls enligt detta program är reserverade för infödingar i länder som har en traditionellt låg invandringshastighet till U.S.

Ansökningsperioden för varje års lotteri är bara ungefär en månad lång, och det är mycket lite tillfälle att korrigera misstag som gjorts när du skickar dokument - faktiskt kan du diskvalificeras för att inte lämna formuläret korrekt. Därför är det väldigt viktigt att fylla i dina formulär korrekt och snabbt.Här är hur man ansöker om det gröna kortlotteriet.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämma behörighet
  1. Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 13
1. Tänk om du vill ha tillfällig eller permanent tillträde till USA. Det gröna kortlotteriet är bara för personer som vill bli permanenta invånare i U.S. Om du bara vill stanna i U.S. tillfälligt - till exempel för en semester, att besöka släktingar, eller för företag - det gröna kortlotteriet är inte för dig. Istället kan du behöva ett tillfälligt visum för nonimmigrant bo eller, om du är från ett berättigat land, kan du kvalificera dig för viseringsprogrammet. Medborgare i Kanada och Bermuda, med förbehåll för vissa restriktioner, behöver inte visum för tillfälligt besök du.S.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    2. Överväga om du kvalificerar dig till en annan form av invandrare visum. Om du har en sponsor, som en familjemedlem eller arbetsgivare, eller du är berättigad till en särskild invandrare visum, kan det finnas andra viseringsalternativ som är tillgängliga för dig som inte är föremål för en slumpmässig ritning. Information om dessa alternativ är tillgängliga från statsavdelningswebbplatsen, https: // resa.stat.GOV / Content / Travel / EN / US-Visas.html. Du kan dock ansöka om lotteriet, även om du är registrerad för ett invandrare visum i en annan kategori, så länge du uppfyller lotteriens behörighetskrav. Därför, även om du kvalificerar dig för en annan typ av visum, kanske du också vill ansöka om lotteriet.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    3. Bestäm om du är från ett berättigat land. Varje år bestämmer statsavdelningen vilka länder som är berättigade utifrån vilka länder som har haft låga invandringsräntor till U.S. För de föregående fem åren. Människor som inte kan hävda att vara från ett berättigat land kan inte delta i lotteriet. Lotteriens instruktioner ger en komplett lista över stödberättigande och oförenliga länder per region.Det finns tre sätt att hävda att du är från ett berättigat land:
  • Om du föddes i ett berättigat land
  • Om din make föddes i ett berättigat land, så länge som båda är namngivna på den valda posten, utfärdas mångsidighetsvisum och gå in i USA samtidigt
  • Om minst en av dina föräldrar föddes i ett berättigat land, så länge som ingen av dina föräldrar föddes i ditt land och ingen av dina föräldrar var lagliga invånare i det landet vid födelsetiden (till exempel var de där tillfälligt där på semester, företag, att studera mm.).
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Colorado Steg 7
    4. Bestäm om du uppfyller kravet på utbildning / arbetslivserfarenhet. För att vara berättigad att ansöka om lotteriet måste du uppfylla ett av två utbildnings- / arbetskrav. Du måste antingen:
  • Ha en gymnasieutbildning eller motsvarande. Det innebär att du måste ha genomfört en 12-årig kurs av grundskoleutbildning eller
  • Har arbetat i två år inom de senaste fem åren i ett yrke som kräver minst två års utbildning eller erfarenhet att utföra. Detta bestäms genom O * Net, en databas som finns på U.S. Institutionen för arbetswebbplats, http: // onetonline.org.
  • Bild med titeln Acceptera Ändra steg 4
    5. Avgöra om några faktorer gör att du inte kan tas upp till sakprövning. Lotteriet är inte ett sätt att komma runt de allmänna tillåtlighetskraven för permanent uppehållstillstånd. Om din ansökan är vald under lotteriet, faktorer som skulle ta din antagning till U.S., som kriminell verksamhet, kommer fortfarande att gälla.
  • Del 2 av 4:
    Montera och skicka dokumentationen
    1. Bild med titeln Sluta använda rasistiska kommentarer Steg 9
    1. Akta dig för bedrägerier. Var försiktig så att du inte faller för bedrägerier som involverar ansökan.
    • Vissa sökande har fått e-post eller bokstäver som begär pengar i samband med ansökan. Statsdepartementet ger inte information till sökande via e-post eller vanlig post, och det finns ingen ansökningsavgift för lotteriet.
    • Avdelningen rekommenderar att sökande inte använder en konsult eller agent för att hjälpa dem att lämna in sin ansökan. Om en sökande har någon annan förbereder och lämnar in ansökan, bör sökanden vara närvarande för att förbereda och lämna in och behålla bekräftelsemeddelandet med det unika bekräftelsesnumret.
  • Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 12
    2. Var inte förvirrad av datumen. De år som avses för lotteriet kan vara förvirrande, så ta några minuter att förstå vad de menar. Till exempel var ansökningsperioden 2013 från 1 oktober 2013 till 2 november 2013. Ansökningsperioden 2013 markerade början på vad som kallas VISA-programmet 2015 (DV-2015). Det kallas 2015-programmet eftersom framgångsrika sökande kommer att få sina viseringar under räkenskapsåret 2015, som löper från 1 oktober 2014 - 30 september 2015.
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 15
    3. Samla allt du behöver. Se till att du samlar all information du behöver för att fylla i ansökan och ett digitalt foto för varje person som kommer att ingå i din ansökan (själv, make, barn), innan du börjar fylla i ansökan. När du öppnar ansökningsblanketten har du bara 60 minuter att slutföra och skicka in den. Du kan inte spara eller ladda ner formuläret för senare inlämning. Om du inte fyller i formuläret på 60 minuter måste du börja om. Du måste känna till följande information:
  • Ditt namn, exakt som på ditt pass
  • Uppdaterad för DV 2021, ditt passnummer, nationalitetsland. Tänk på att detta en ny förändring som implementeras av US Department of State för att minska antalet bedrägliga tillämpningar.
  • Ditt födelsedatum
  • Ditt kön
  • Staden där du föddes
  • Det land där du föddes (som land där din födelsestad är belägen kallas idag)
  • Det land du kan hävda för behörighet för programmet
  • Din adress
  • Det land där du bor idag
  • Ditt telefonnummer (valfritt)
  • Din e-postadress - se till att det här är en e-postadress du har direkt tillgång till
  • Den högsta utbildningsnivån du har uppnått, från och med den dag du fyller i ansökan
  • Din nuvarande civilstånd - ge namnet, födelsedatum, kön, stad / födelseort och födelselandet. VISA-applikationer baserade på ett äktenskap med samma kön behandlas nu på samma sätt som motsatsen makar, om äktenskapet ägde rum i en jurisdiktion där sådana äktenskap är lagliga.
  • Information om dina barn - namn, födelsedatum, kön, stad / födelsedatum och födelseland för alla levande ogiftiga barn under 21 år, oavsett om de lever med dig eller avser att följa med eller följa för att gå med dig Ska du immigrera till Förenta staterna. Dina barn inkluderar alla levande naturliga barn, barn som är lagligen antagna av dig och steg-barn som är ogifta och under 21 år på dagen för din elektroniska inträde, även om du inte längre är juridiskt gift med barnets förälder, och till och med Om barnet inte bor för närvarande med dig och / eller inte kommer att immigrera med dig.
  • Bild med titeln Hitta ett fordon
    4. Samla bilder. Du måste ge ett nytt fotografi av dig själv, din make och alla barn som är listade på din post. Du behöver inte inkludera ett fotografi för en make eller ett barn som redan är en du.S. medborgare eller en laglig permanent bosatt, men du kommer inte att straffas om du gör det. Du måste skicka ett fotografi för varje enskild - gruppfoton är inte tillåtna. Om bilderna inte togs med en digitalkamera kan du skanna de icke-digitala bilderna till din dator eller har någon annan att skanna dem och maila bilden till dig.
  • Bildbeteckningen blir en plusstorlek modell Steg 4
    5. Validera bilder. Gå till lotteris webbplats och klicka på länken "Photo Validator" för att se till att bilderna du skickar in uppfyller programmets krav.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 7
    6. Fyll i ansökan. Ansökan måste skickas online via lotteris webbplats. Det kan inte skickas via post. Du måste fylla i ansökningsblanketten helt och korrekt. Inkludera de bilder du har validerat.Det finns en online-hjälp länk på lotteris webbplats som ger mer information om att slutföra ansökan.
  • Bild med titeln Höj pengar online steg 10
    7. Se till att du får ett bekräftelsesnummer. När du har slutfört din ansökan klickar du på "Skicka", men stäng inte av sidan tills du får ett meddelande som bekräftar att din ansökan har lämnats in. Detta meddelande kommer att innehålla ett bekräftelsesnummer. Skriv ut bekräftelsessidan, om möjligt. Förlora inte bekräftelsesnumret eftersom du behöver det på flera månader för att kolla på lotteriens resultat.
  • Del 3 av 4:
    Anmälan av lotteri resultat
    1. Bild med titeln Innovate Steg 14
    1. Vet att du inte kommer att skickas ett urvalsmeddelande. Statens avdelning kommer inte att kontakta dig för att låta dig veta om du har valts. Avdelningen kommer också inte att be dig att skicka pengar via vanlig post eller en trådtjänst som en del av denna process. Avdelningen kan dock e-posta dig för att rikta dig för att granska den aktuella statusen Kontrollera om ny information om din ansökan.
  • Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 6
    2. Ha tålamod. Resultaten kommer inte att vara tillgängliga i flera månader efter att ansökningsperioden slutar. Kontrollera lotteris webbplats för det datum du kan börja ta reda på om du valdes. Till exempel, för 2013-applikationsperioden (DV-2015) kommer resultaten att finnas tillgängliga påbörjad noon EDT 1 maj 2014.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
    3. Kontrollera resultaten. Du kan komma åt resultaten genom att klicka på deltagarkontrolllänken på lotteriswebbplatsen. Du behöver ditt bekräftelsesnummer, sista / efternamn och födelseår för att kontrollera din status. Tänk på att om du inte har valts bör du kontrollera igen vid ett senare tillfälle eftersom det kan finnas en annan ritning.
  • Del 4 av 4:
    Få visum
    1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    1. Var medveten om tidsgränser. Om du är vald via lotteriet, har du bara till slutet av den tillämpliga U.S. räkenskapsår att ansöka om, och få, din visum. Till exempel, om du tillämpade under ansökningsperioden 2013, som kallas DV-2015, kommer du att kunna ta reda på ditt urval som börjar den 1 maj 2014, och du måste ansöka om och få visum under 2015 års räkenskapsår, som är 1 oktober 2014 - 30 september 2015.
  • Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 9
    2. Följ anmälningsstatusinstruktionerna. När du tittar på din status via länken Entrant Status, om du är vald, kommer du att få onlineinstruktioner om vad du ska göra nästa. Nästa steg kommer att omfatta att intervjuas på en U.S. Ambassad eller konsulat.
  • Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 18
    3. Applicera så fort du kan. DV-programmet annonserar att 50 000 gröna kort kommer att utfärdas. För att ta hänsyn till det faktum att många av kandidaterna i lotteriet som valdes sannolikt inte uppfyller kraven för att få ett grönt kort väljer DV-programmet faktiskt 125 000 personer. Det innebär att så snart du skickar in din ansökan får du ett mångfald visumrankningsordernummer. Numret är beläget i den mångfald invandrarkategorin av visumbulletin, https: // resa.stat.GOV / Content / Travel / SV / Juridisk / Visa-Law0 / Visa-Bulletin.html. Leta efter den region som du tillhör. Om ditt rangordningsnummer är väldigt högt är chansen att 50 000 viseringar kommer att utfärdas innan din ansökan behandlas och så kan du inte immigrera.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 5
    4. Överväg att justera din status, om du redan är i USA. Om du redan är i U.S., Du kanske kan ansöka om dig.S. Medborgarskap och invandringstjänst för att justera din status till permanent bosatt. För att göra detta måste du annars vara berättigad att justera din status, och du måste se till att USCIS kan slutföra åtgärder på ditt mångfaldsvisum, inklusive att bearbeta din make och barn under programmets tidsgränser.
  • Tips

    Det finns inga avgifter för att ansöka om lotteriet. Men om du är vald kommer det att finnas avgifter som är förknippade med att få visum. Du kommer att bli riktad för att betala dessa avgifter i person på en U.S. Ambassad eller konsulat, inte via posten eller en trådtjänst.
  • Vänta inte till slutet av ansökningsperioden att ansöka. Om du väntar tills senare i ansökningsperioden och det finns ett tekniskt problem eller systemet annars är långsamt på grund av antalet personer som försöker använda det, kan du missa tidsfristen.
  • För de som ansöker under ansökningsperioden 2013 var alla utom följande länder kvalificerade: Bangladesh, Brasilien, Kanada, Kina (fastlandet född), Colombia, Dominikanska republiken, Ecuador, El Salvador, Haiti, Indien, Jamaica, Mexiko, Nigeria, Pakistan, Peru, Filippinerna, Sydkorea, Storbritannien (utom Nordirland) och dess beroende territorier och Vietnam. Listan 2012 var densamma, förutom att Nigeria var berättigad.
  • Du kan bara ansöka om lotteriet en gång under en ansökningsperiod. Men både du och din make kan lämna in separata applikationer. Det innebär att du kan väljas antingen genom din egen applikation eller som derivat på din makas ansökan.
  • Du kan ansöka om lotteriet från var som helst - den.S. eller något annat land.
  • Om du inte hittar ditt bekräftelsesnummer när du tittar på din status med hjälp av deltagarkontrollen kan du klicka på "Glömt bekräftelsesnummer" på Enter Introdant Information-sidan. Du måste känna till programmåret (året du lämnade in din ansökan) och sökandens namn, födelsedatum och e-postadress, enligt ansökan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande