Hur man ansöker om permanent bosättning i kanada

Att ansöka om att vara en permanent bosatt i Kanada tillåter dig att leva, arbeta och Studie i Kanada lagligt under en längre tid. Att ha permanent uppehållstillstånd i Kanada kan också göra det lättare för dig att ansöka om kanadensiskt medborgarskap så att du kan bo i Kanada på obestämd tid. För att ansöka om permanent uppehållstillstånd måste du bekräfta att du är berättigad och slutför programmet i sin helhet. Om din ansökan är godkänd får du ditt permanent bostads (PR) -kort i posten för att bevisa din status i Kanada.

Steg

Del 1 av 3:
Bekräftar din behörighet
  1. Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 1
1. Ansök om permanent uppehållstillstånd om du vill bo i Kanada på obestämd tid. Permanent bostad är ett bra alternativ för studenter eller tillfälligt anställda i Kanada som vill stanna kvar i landet. Permanent uppehållstillstånd kan du få tillgång till grundläggande sociala tjänster i Kanada som sjukvård. Det gör det också lagligt för dig att leva och arbeta i landet. Som en permanent bosatt behöver du inte ge upp medborgarskap i andra länder, så att du fortfarande har lagliga band till ditt hemland.
  • Permanent hemvist är också ett bra första steg att ansöka om medborgarskap i Kanada om du planerar att göra det i framtiden.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 2
    2. Registrera ett krav med regeringen först om du ansöker som flykting. När ditt krav är godkänt av Kanadas invandrings- och flyktingbräda kan du ansöka om permanent bosatt status. De flesta flyktingar som har återställts till Kanada blir permanenta invånare genom flyktingbiståndsprogram som drivs av Kanadas regering. Du får veta att du ansöker om permanent bosättning av en regeringens vidarebosättningsrepresentant när ditt flyktinganspråk är godkänt.
  • Invandrings- och flyktingkortet kan hjälpa dig att ansöka om permanent bostad för att göra din övergång som flykting enklare. Kontakta en representant i styrelsen för mer information.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 3
    3. Förbli i Kanada medan du fyller i programmet. Ansökan om permanent uppehållstillstånd måste göras medan du bor i Kanada, eftersom det inte kan göras medan du bor i ett annat land. Du måste stanna i Kanada när du har slutfört programmet så att du kan ta emot ditt permanent bostad (PR).
  • Som permanent bosatt kan du lämna Kanada när som helst så länge du bär ditt PR-kort med dig. Du kan inte spendera mer än 2 år utomlands, eftersom det kan leda till att du förlorar din permanent bosatta status i Kanada.
  • Del 2 av 3:
    Ansökan om permanent uppehållstillstånd
    1. Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 4
    1. Överväg att hitta en representant för att hjälpa till med ansökan. En representant är en person som erbjuder råd och vägledning om din ansökan. De kan också göra rättsliga arrangemang och förespråka för dina räkning under ansökan. Om du använder en representant måste du notera detta på din ansökan och ge deras kontaktinformation.
    • Representanter kan vara okompenserade, till exempel en advokat som arbetar Pro Bono eller en vän eller familjemedlem som hjälper dig att fylla i ansökan. Du kan gå till en kompenserad representant som en advokat eller juridisk rådgivare du betalar för att hjälpa dig om du har fonderna.
    • Tänk på att du inte är skyldig att använda en representant för att slutföra programmet och det är inte nödvändigt att behandla din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 5
    2. Ansök online via regeringen i Kanada webbplats. Ansökan innehåller 26 frågor som måste besvaras i sin helhet. Om en fråga inte gäller för dig, skriv "Ej tillämplig" eller "N / A," snarare än att lämna den tom. Hämta och slutför programmet på en dator så att du kan skriva dina svar. Du måste skicka in den färdiga programmet med de andra obligatoriska dokumenten.
  • Öppna programmet online här: https: // kanada.CA / EN / Immigration-flyktingar-Borstjänster / Tjänster / Ansökningsformulär-Guider / Guide-5445-Applicering-permanent-bosatt-kort-kort-första applikation-ersättning-förnyelse-byte-sex-beteckning.html # 5445e2.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 6
    3. Ge grundläggande personuppgifter. Du måste avslöja ditt fullständiga namn, ditt kön och ditt födelsedatum. Du kommer också att tillhandahålla ditt födelseland och alla länder du för närvarande är medborgare, liksom din adress i Kanada och en telefon eller e-post som du kan nås på.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 7
    4. Avslöja information om ditt arbete, resor och utbildning historia. Du måste lista denna information som täcker de senaste 5 åren. Inkludera en detaljerad lista över din resa till platser utanför Kanada, inklusive några korta resor eller resor under anställda. Observera namnen och platserna för dina arbetsgivare de senaste 5 åren, även om du var egenföretagare. Ange namn och platser för utbildningsinstitutioner, högskolor och universitet du deltog inom de senaste 5 åren också.
  • Försök att vara så detaljerad som du kan i dessa avsnitt och lägga in så mycket information som du kan komma ihåg eller spåra. Om du inte är säker på någon avsnitt, kontakta en representant för vägledning. Lämna inte några av dessa avsnitt tomt, eftersom det kan påverka din ansökan negativt.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 8
    5. Inkludera certifierade kopior av dina resedokument. Om du redan har hävdat flyktingstatus kan du använda resedokumentet som ges av den kanadensiska regeringen eller invandringsministern. Dokumentet ska innehålla ditt fullständiga namn, ditt födelsedatum, en dokumenttyp och nummer och ett problem och utgångsdatum.
  • Om du inte har ett resedokument från den kanadensiska regeringen kan du använda något identitetsdokument som utfärdades till dig i ett land utanför Kanada innan du kom fram till landet.
  • Kopian av resedokumentet måste certifieras av en notarie offentlig eller en kommissionsledamot av eder. Leta efter en i ditt område eller fråga din representant för en hänvisning till en.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 9
    6. Ge 2 fotografier av dig själv. Fotona måste tas inom 6 månader efter din inlämning av ansökan. Se till att fotografierna följer riktlinjerna för regeringens utfärdade dokument och att de är identiska. Placera fotografierna i ett kuvert och skriv ditt namn på kuvertet.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bostad i Kanada Steg 10
    7. Skriv ut, datum och underteckna programmet. När du har slutfört programmet, skriv ut det på vitt, icke-glansigt papper. Se till att det är läsbart och lätt att läsa. Då, underteckna och datum programmet för att ange allt i ansökan är sant och korrekt.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 11
    8. Betala $ 50 CAD-bearbetningsavgiften för ansökan. Du kan betala avgiften via Online Banking eller ett kreditkort om du har ett kanadensiskt bankkonto. Du kan också betala med certifierad check eller postanvisning.
  • Slå upp på de olika sätten du kan betala för behandlingsavgiften baserat på landet du är medborgare här: http: // cic.gc.CA / Engelska / Information / Avgifter / Index.asp.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 12
    9. Maila din ansökan till fallbehandlingscentret. Se till att du innehåller de nödvändiga stöddokumenten med den slutförda ansökan. Maila dokumenten till: Case Processing Center - PR-kort P.O. Box 10020 Sydney, NSB1P 7c1 Kanada.
  • Om du skickar in ansökan via kurir, skicka den till: Case Processing Center - PR-kort 49 Dorchester Street Sydney, NS B1P 5Z2.
  • Del 3 av 3:
    Ta emot permanent uppehållstillstånd
    1. Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 13
    1. Ge en kanadensisk adress. Du kommer att få ett meddelande på det e-postmeddelande du angav på din ansökan som bekräftar att din ansökan har mottagits och bearbetas. När du har godkänts, skickas ditt PR-kort till dig i mail inom 180 dagar efter att du skickat in din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 14
    2. Kontakta Kanadas regering om du inte får ditt PR-kort. Om du inte får ditt PR-kort inom 180 dagar, nå ut till en representant för att ta reda på statusen för din ansökan. Din ansökan kan nekas om den är ofullständig eller du saknar specifika dokument. Det kan också vändas om de bilder du tillhandahåller är inte upp till statliga standarder.
  • Om din ansökan nekas kan du återanvända. Men du måste betala ansökningsavgiften igen.
  • Bild med titeln Ansök om permanent bosättning i Kanada Steg 15
    3. Förnya ditt PR-kort före utgångsdatumet. De flesta PR-kort varar i 5 år, men vissa får endast vara giltiga i 1 år. Se till att du ansöker om att förnya ditt kort innan det löper ut, speciellt om du planerar att resa utanför Kanada. Du måste betala behandlingsavgiften igen och ge den nödvändiga dokumentationen för att få ett nytt kort.
  • De flesta med ett PR-kort kommer att försöka Ansök om kanadensiskt medborgarskap innan deras kort löper ut. På så sätt kan de ha en mer permanent status i Kanada och behöver inte oroa dig för att förnya deras PR-kort.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande