Hur man får katt urin ur en madrass

Katt urin luktar dåligt och det kan även orsaka andningsproblem, så det är definitivt inte något du vill ha när du sover. Om din katt hade en olycka på din madrass, oroa dig inte. Det finns några saker du kan göra för att få urinen ur din madrass så det luktar inte längre.

Steg

Del 1 av 3:
Förbehandling av området
  1. Bild med titeln Få katt urin ut ur en madrass Steg 1
1. Absorbera överskott av våt urin. När du upptäcker en ny markering som fortfarande är våt, ta ett par gamla handdukar och tryck dem fast i madrassen för att absorbera så mycket av urinen som möjligt. Byt ut handdukarna med torra efter behov. Du vet att du har absorberat så mycket som möjligt när handdukar kommer bort.
  • Tvätta handdukarna omedelbart för att ta bort urinen och bli av med lukten, annars kan katten markera igen.
  • Använd pappershanddukar om du inte vill få katt urin på dina handdukar.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 2
    2. Ta madrassen utanför. När vädret är mildt och det regnar inte, ta madrassen utanför om du kan. Detta gör det lättare att suga madrassen med vatten och renare och påskynda torkningsprocessen. Placera madrassen på en ren yta, till exempel ett picknickbord eller uteplats.
  • För att skydda madrassen från smuts, lägg ner ett stort plastark innan du lägger ner madrassen.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 3
    3. Skydda lådfjädern om du inte kan flytta madrassen. När vädret är för kallt, snöar eller regnar, lämna madrassen på plats på sängen. Lägg ner ett stort plastplåt mellan madrassen och lådfjädern. Placera en eller två vikta handdukar mellan madrassen och lådan våren under det drabbade området på madrassen.
  • Handdukarna och plasten hjälper till att skydda lådfjädern och golvet nedan från vattenskador.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 4
    4. Suga området med vatten. Fyll en hink med ca 4 koppar (940 ml) rumstemperaturvatten. Häll vattnet på det drabbade området av madrassen. Koncentrera vattnet på det drabbade området så mycket som möjligt utan att njuta av resten av madrassen.
  • Dousing området med vatten kommer att späda urinen och minska lukten.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 5
    5. Absorbera överskott av fukt med handdukar. När du väl har blöttat området med en hinkful av vatten, ta några färska handdukar. Lägg ett par färska handdukar över det våta området och tryck dem in i madrassen. Byt ut dem med torra handdukar, tills handdukarna kommer undan.
  • Liksom innan, placera de smutsiga handdukarna i tvätten omedelbart.
  • Byt ut handdukarna under madrassen med torra.
  • Expertips
    James Sears

    James Sears

    Husrengöring ProfessionalJames Sears leder kundens lycka lag på snyggt, en grupp av rengöringsguruer baserat i Los Angeles och Orange County, Kalifornien. James är en expert på alla saker rena och ger omvandlingsupplevelser genom att minska roten och förnya din hemmiljö. James är en nuvarande förvaltare forskare vid University of Southern California.
    James Sears
    James Sears
    Husstädning Professionell

    Nyckeln till att ta bort katturin är torkning, avdunstning och eliminering av lukt. Använd handskar och använd pappershanddukar för att suga upp det mesta av urinen. Applicera sedan bakpulver till det drabbade området för att avlägsna så mycket av lukten som möjligt. För att förhindra framtida olyckor, överväga att ha din katt sova någonstans än din säng.

    Del 2 av 3:
    Rengöringskatt urin
    1. Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 6
    1. Välj en renare. Det finns några olika produkter som du kan försöka när det gäller att ta bort katt urin från en madrass. Enzymrenare är speciellt utformade för att bryta ner organiskt material som urin och blod. Använd ca ½ till en full kopp (118 till 235 ml) renare, beroende på storleken på fläcken. Du kan också prova en blandning av hushållsrengöringsmedel som:
    • ¼ till ½ kopp (59 till 118 ml) ättika blandade med lika delar vatten (beroende på storleken på fläcken
    • ¼ till ½ kopp (59 till 118 ml) väteperoxid blandad med lika delar vatten och 1 tesked (5 ml) tvättmedel eller fläckborttagare
    Expertips
    Amy Mikhaiel

    Amy Mikhaiel

    Husrengöring Professionalamy Mikhaiel är en städguru och VD för Amys Angels Cleaning Inc., Ett bostads- och kommersiellt städföretag i Los Angeles, Kalifornien. Amys änglar röstades bäst av städservice av Angies listor i 2018 och var det mest efterfrågade städföretaget av Yelp år 2019. Amys uppdrag är att hjälpa kvinnor att uppnå sina finansiella mål genom att upprätta bemyndigande genom rengöring.
    Amy Mikhaiel
    Amy Mikhaiel
    Husstädning Professionell

    Hur du städar madrassen beror på hur gammal fläckarna är. Olyckor som hände inom de senaste 3 eller 4 dagarna kan rengöras med bakpulver, ättika och tvål. Om olyckorna har skett under en tidsperiod, överväga att anställa yrkesverksamma som är utbildade till djupa rena madrasser och klädsel.

  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 7
    2. Mätta fläcken med renare. Häll långsamt städaren över det drabbade området, se till att du täcker hela fläcken. Om du använder en renare i en sprayflaska, ta bort sprutmunstycket och häll rengöraren direkt på fläcken.
  • Spraying Cleaner med en sprayflaska kommer inte att tränga in i fläcken djupt, och kommer inte att ta bort all urinen.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 8
    3. Låt städaren suga in. Lämna städaren att suga in i madrassen i 15 minuter. Detta kommer att ge renare tid att arbeta ner i madrassen, tränga in i fläcken och hjälpa till att bryta ner urinen.
  • Bild med titeln Få katt urin ut ur en madrass Steg 9
    4. Absorbera överskott av renare med handdukar. Efter 15 minuter, ta ett par färska handdukar och lägg dem över fläcken på madrassen. Tryck dem i madrassen för att absorbera överskott av renare, vatten och urin. Fortsätt blotting tills du har absorberat all den fukt du kan.
  • Tvätta de smutsiga handdukarna omedelbart.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 10
    5. Strö på lite bakpulver. Strö om ½ kopp (110 g) bakpulvera över det våta området. Detta kommer att hjälpa till att dra ut mer fukt och dra urin och renare lukt ut ur madrassen.
  • Bild med titeln Få katt urin ut ur en madrass Steg 11
    6. Låt den återstående rengöraren lufttorka. Låta rengöringsmedel luften i madrassen ge den bästa chansen att bryta ner urinen och städa madrassen. Om du kunde ta din madrass ute, lämna den ut för att torka i ett täckt och skyddat område där det inte blir smutsigt eller våt från regn.
  • Inuti, sätt upp en fläkt och peka den på madrassen för att hjälpa till att påskynda torkningstiden. Madrassen kan ta två till tre dagar att torka helt.
  • Att sova på madrassen innan det är torrt, täcka det drabbade området med en eller två handdukar, följt av en plastpåse. Göra sängen som vanligt. Ta bort handdukarna på morgonen för att låta madrassen fortsätta lufttorkning.
  • Bild med titeln Få katt urin ut ur en madrass steg 12
    7. Sopa eller pensel, området för att avlägsna natron. Vak inte upp det. Bakpulver passerar genom dammsugarens filter och hamnar i motorn. Och då kommer ditt vakuum så småningom att dö. När bakpuljen har klumpat ihop och absorberade all vätskan kan det använda en pensel eller kvast för att rengöra den av madrassen. Om madrassen fortfarande är våt kan du lägga till mer bakpulver för att fortsätta att dra ut fukt och lukt.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra att din katt urinerar på sängen
    1. Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 13
    1. Ta en tur till veterinären för att ta itu med medicinska problem. Ett medicinskt problem kan orsaka att din katt urinerar någon annanstans än kullboxen. För att eliminera denna möjlighet, och att behandla din katt om något är fel, ta ditt husdjur till veterinären och berätta för veterinären din katt urinerad utanför kullkassen. Möjliga medicinska orsaker till detta inkluderar:
    • Diabetes
    • Artritmärta
    • Blåsan eller njurstenar
    • Urinvägsinfektion
    • Hypertyreoidism
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass steg 14
    2. Minska kattens stressnivåer. Ångest är ett annat vanligt problem som kan få din katt att urinera utanför kullboxen. Det finns många saker som kan stressa katter ut, men om ångest är problemet, måste du hjälpa till att lugna din katt för att förhindra att detta händer igen. Vanliga orsaker till kattstress och ångest är:
  • Nya tillägg till familjen, som en ny bebis eller ett annat husdjur. Om så är fallet, ge din katt ett säkert utrymme att dra sig tillbaka till och arbeta med att återinföra nykomlingen och katten igen.
  • Andra katter eller djur som roaming utanför ditt hus. I så fall håll din katt inuti och vidta åtgärder för att avskräcka de andra djuren från att komma runt.
  • Diet kan också orsaka kattstress, speciellt om din katt är på en restriktiv diet. Prata med din veterinär om det bästa sättet om du misstänker kost är problemet.
  • Inte tillräckligt med speltid eller uppmärksamhet. Medan katter är ensamma varelser, behöver de fortfarande uppmärksamhet. Ägna tid varje dag att leka med, borsta och petting din katt.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass steg 15
    3. Ge din katt med en extra kullkorg. En bra tumregel är att ha en kullkista per katt i huset, plus en extra. Detta kan vara särskilt viktigt om din katt är äldre, har problem med att komma på toaletten snabbt, eller börjar få problem med trappor. I så fall, se till att det finns en kullkorg på varje nivå av huset.
  • Placera en kullkorg i två av kattens favoritrum om ditt hus har en våning.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 16
    4. Rengör kullboxen oftare. Katter är mycket rena djur, och de kan sluta använda sina kullkorgar om lådorna inte rengörs ofta. Vissa katter kommer även att vägra att använda kullboxen om den inte städas efter varje användning.
  • Du bör sköta kullboxen en gång om dagen, och klumpig kull bör bytas ut varannan till tre veckor.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 17
    5. Tänk på en kulllåda med kortare sidor för en äldre katt. Äldre katter kan få gemensam smärta och artrit. När det gäller att använda en kulllåda med höga sidor, kommer in och ut och använda lådan vara smärtsam. Prova en kullkorg med kortare sidor och se om det gör en skillnad.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 18
    6. Håll din katt ut ur sovrummet. En av de enklaste lösningarna för att stoppa din katt från att urinera på sängen är att hålla katten ut ur sovrummen. Detta är särskilt viktigt om du är allergisk mot din katt, eftersom urinen är en av triggarna för allergier.
  • Var uppmärksam på om katten börjar markera någon annanstans, dock. Förhindra att katten kommer in i ditt rum kan stoppa det från att urinera på sängen, men det kan börja markera någon annanstans, speciellt om den bakomliggande orsaken inte var adresserad.
  • Bild med titeln Få katt urin ur en madrass Steg 19
    7. Installera plastmadrassskydd. Det här är fantastiska för att hålla din madrass säker från alla slags spill, inklusive urin, drycker och andra vätskor som kan fläcka och orsaka dåliga lukt. Plastlocken är som monterade lakan som går över madrassen, och då gör du sängen som vanligt över plastplattan.
  • Om din katt urinerar på madrassen igen, ta bort sängen, tvätta lakorna och använd en helt renare och en trasa för att torka av plasten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll katten ut ur rummet tills madrassen har rengjorts. Om det finns någon urinlukt kvar på madrassen, kan katten markera igen.

    Varningar

    Läs alla etiketter och varningar på enzymrenare och kommersiella husdjursavlägsnande produkter innan du applicerar dem på din madrass. Vissa produkter kan innehålla kemikalier och egenskaper som kommer att fläcka, missfärga eller permanent skada din madrass.

    Saker du behöver

    • Gott om rena handdukar
    • Stort plastplåt
    • Enzyme Cleaners
    • Bakpulver
    • Kvast eller borste
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande