Så här aktiverar du ett kreditkort

Du kan aktivera ditt nya kreditkort online eller via telefon inom några minuter. Att följa den här steg-för-steg-guiden hjälper dig att spara dig från identitetsstöld och hålla ditt kort säkert.

Steg

Metod 1 av 2:
Aktivera ditt kort via telefon
  1. Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 1
1. Hitta telefonnumret. Liksom webbplatsen kommer telefonnumret att aktivera kreditkortet sannolikt att vara på kortet. Det kan också vara i pappersarbete med kortet.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 2
    2. Få din information redo. Du kommer sannolikt att behöva ditt kreditkortsnummer, ditt kontonummer och säkerhetskoden på baksidan av kortet. Kontonummeret ska vara med den information som följde med kortet. Du kan också behöva ditt personnummer eller ditt födelsedatum. Du kan bli ombedd att ge ditt fullständiga namn.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 3
    3. Ring numret. När du ringer numret kommer du sannolikt att nå en inspelad tjänst. Följ anvisningarna som ges av systemet. Du kan behöva mata in information med knappsatsen, till exempel ditt kreditkortsnummer eller säkerhetskod.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort steg 4
    4. Slutföra processen. Avsluta ger systemet din information. När du har gett all information aktiveras ditt kort.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 5
    5. Ta av klistermärken och skriv in kortet. Skala klistermärken tillbaka från kortet med aktiveringsinformationen på den. Lägg till din signatur på baksidan av kortet.
  • Metod 2 av 2:
    Aktivera ditt kort online
    1. Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 6
    1. Hitta aktiveringsinformationen på ditt kort. Ditt kort ska ha en webbplats där du kan aktivera ditt kort. Ofta är det på en klistermärke på kortet, men det kan också vara i paketet med information som följde med kortet.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 7
    2. Ange informationen på banken eller kreditbolagets hemsida för att aktivera ditt kort. Du behöver information som ditt kreditkortsnummer, ditt namn och säkerhetskoden, som du kan hitta på baksidan av kortet. Du kan också behöva ditt personnummer och ditt födelsedatum.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 8
    3. Skicka in informationen. När du har angett informationen, granska den för att se till att det är korrekt. Tryck på Skicka eller Aktivera-knappen, och ditt kort aktiveras.
  • När du har aktiverat kortet online, bläddra i hemsidan lite för att ta reda på om det finns några specialerbjudanden tillgängliga för nya aktiveringar. Många företag ger fördelar till nya kortinnehavare.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 9
    4. Bekräfta att du har aktiverat ditt kreditkort online. Finansinstituten ringer dig eller skickar dig ett mail för att verifiera aktiveringen. Om du inte får ett e-postmeddelande kan du kontakta företaget för att verifiera att ditt kort var aktiverat.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort steg 10
    5. Ta bort klistermärken och skriv in kortet. Ta klistermärket från kortet som hade aktiveringsinformationen på den. Skriv baksidan av kortet med ditt namn.
  • Bild med titeln Aktivera ett kreditkort Steg 11
    6. Om det behövs, ställer du in eller loggar in på ett online-konto med din bank. Du kommer sannolikt att behöva ett online-konto med företaget efter att ha aktiverat ditt kort. För att ställa in ett konto behöver du information som ditt födelsedatum, ditt personnummer, en e-postadress, ett lösenord och ett kontonummer. Du kan också behöva konfigurera ett användarnamn som är separat från din e-postadress. Vissa webbplatser kräver inte att du har ett konto på nätet för att aktivera ditt kort. Kontrollera om din gör genom att besöka aktiveringswebbplatsen som anges på kortet.
  • Om du redan har ett konto, ange ditt nya användarnamn och lösenord för att komma åt ditt konto.
  • Tips

    Om du har problem, ring kundservice och klicka igenom tills du får en levande person. Den personen kan prata dig genom processen eller aktivera ditt kort för dig.

    Varningar

    Aktivera ditt kreditkort på din egen dator med din Internetanslutning, eftersom det är säkrare än offentliga WiFi-anslutningar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande