Hur man färgar ritningar med corel painter

Corelpainter är ett bra program för digital illustration.Medan det liknar Photoshop är det anpassat mer mot realistiska reproduktioner av traditionella medier. Medan det inte har många av de specialeffekter som Photoshop gör, har det ett expansivt bibliotek med penslar baserade på verkliga medier som pennor, pennor, färger och pasteller.Så, om du är ny på Corelpainter, här är en kort handledning om att färga en ritning med programmet.

Steg

  1. Bild med titeln färgritningar med Corel Målare Steg 1
1. Denna tutorial kommer att illustrera den grundläggande processen med en enkel ritning, men samma steg kan lätt appliceras på även de mest komplexa kompositionerna.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Målare Steg 2
    2. Öppna Corelpainter och skapa ett nytt dokument.Skapa ett nytt lager och namnge det "skiss."Det är här din underdrawing kommer att gå.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 3
    3. Skapa en grov skiss med 2b penna verktyg med en annan färg än svart.Försök använda ljusblå.Detta kommer att vara basen för din ritning och kommer inte att dyka upp i slutprodukten.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 4
    4. Skapa ett nytt lager och namnge det här "översikt."Det är här din ofärgade linjekonst kommer att gå.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Målare Steg 5
    5. Växla från penna till detalj airbrush verktyg och försiktigt spåra över din skiss för att skapa en skiss.Detaljerade airbrush-verktyget, när det används i liten storlek, kommer att skapa en mycket mjukare skiss än penna.Se till att alla former är stängda, vilket gör det lättare att färga.Rengör din skiss med det suddgummiverktyg där det behövs.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 6
    6. Duplicera skisslagret och byt namn på det här lagret "platta färger"Använd fyllnadsverktyget för att färga din skiss.Det är här som har stängda former är viktigt, så att färgen bara går där du vill ha det.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Målare Steg 7
    7. Skapa ett nytt lager och namnge det "skuggor."Använd färgplockningsverktyget, ta färgen på något objekt.Använd färghjulet för att mörka färgen, sänka opaciteten och applicera det med hjälp av airbrush-verktyget.Var uppmärksam på var ljuset faller och det material du är skuggning.Använd skuggfärgen för att skapa veck i tyg också.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 8
    8. Dessa skuggor är ganska hårda och uppriktigt sagt, ful. Mjukna dem med hjälp av blurblandningsverktyget.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 9
    9. När du har skuggorna färdiga, skapa ett nytt lager och ring det här "belysning."Ändra färgen till vit och använd airbrush för att tillämpa höjdpunkter på bilden på samma sätt som du gjorde skuggor.Använd Blur Blender-borsten för att mildra höjdpunkterna.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Painter Steg 10
    10. Lägg nu lite textur till bilden. Detta exempel använder en ljus orange och brun airbrush med en låg opacitet för att skapa en fläckig effekt på huden.Blurborsten används också för att mjuka denna effekt.
  • Bild med titeln färgritningar med Corel Målare Steg 11
    11. Ge bilden en enkel, enkelfärg bakgrund med en gjuten skugga under figuren.För att göra detta, skapa ett nytt lager och namnge det "bakgrund".Flytta detta lager under skisslagret och fyll det med en färg (e.g. grå). För skuggan, använd airbrush-verktyget, med en något mörkare färg än bakgrunden och skiktet mörkare färger tills du kommer till mitten av den gjutna skuggan.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande