Hur man justerar en dörr närmare

Pneumatiska dörrstängare styr hastigheten vid vilken din dörr stängs, liksom det tryck som spärrar det. De kräver periodiska justeringar för att säkerställa att dörrlåsen ordentligt och stängs med rätt hastighet. Lyckligtvis, med inte mer än en skruvmejsel, kan du enkelt justera den pneumatiska cylindern för att ändra svänghastigheten, eller justera cylindern och konsolen för att göra dörren tillräckligt hårt för att låsa fast. Om din dörr fortfarande inte fungerar som du vill att den ska efter att ha gjort dessa justeringar, kommer du sannolikt att behöva byta ut din dörr.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra svänghastigheten på en dörr närmare
  1. Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 1
1. Leta reda på spänningsjusteringsskruven i slutet av den pneumatiska cylindern. Dörrstängare består av en pneumatisk cylinder, som styr dörrens hastighet och en konsol, som håller cylindern till dörren. Titta på slutet av cylindern närmast konsolen, med dörren stängd, för att se inställningsskruven.
  • Åtdragning och lossning av justeringsskruven gör cylindern stäng dörren långsammare eller snabbare.
  • Vissa dörrstängare kan ha en skruv, medan andra kommer att ha två.
  • Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 2
    2. Ta omslaget från dörren närmare om du inte hittar justeringsskruven. Vissa dörrstängare har ett fall som täcker cylindern och konsolen. Du kan behöva ta bort locket för att sakta injusteringsskruven om du inte ser det medan locket är på. Avtagbara lock kan vara försiktigt, eftersom de hålls till dörren närmare av sugkraften ensam.
  • Vissa omslag är inte avsedda att tas bort. Dessa har en tydligt markerad justeringsskruv som exponeras på utsidan av ett ände av locket. Om det inte är uppenbart vilket skruv är justeringsskruven måste du experimentera genom att lossa eller åtdragna skruvar en åt gången och stäng sedan dörren för att testa den.
  • Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 3
    3. Vrid skruven medurs för att göra dörren nära långsammare. Använd en skruvmejsel för att dra åt justeringsskruven något om dörren stängs för fort. Detta kommer att ändra hastigheten på den pneumatiska cylindern för att sakta ner dörren.
  • Gör mycket mindre justeringar - kanske 1/8 av en tur i taget - tills du är nöjd med hur dörren stängs.
  • Testa dörren genom att öppna och låta dörren nära se hur mycket långsammare den stängs. Fortsätt göra mindre justeringar tills dörren stängs i önskad hastighet.
  • Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 4
    4. Vrid skruven moturs för att göra dörren nära snabbare. Lossa inställningsskruven något med en skruvmejsel om din dörr stängs för långsamt. Detta kommer att justera hastigheten på den pneumatiska cylindern för att påskynda dörren upp.
  • Se till att du inte helt skruva av justeringsskruven, eller cylindern kan komma ifrån varandra och börja läcka pneumatisk vätska.
  • Metod 2 av 2:
    Gör en dörrspärr ordentligt
    1. Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 5
    1. Tryck på PIN-koden som håller cylindern till konsolen för att ta bort den. Stäng luckan helt och lokalisera stiftet som håller den pneumatiska cylindern till konsolen. Skjut upp det och ut för att släppa cylindern från konsolen.
    • Dörrstängare har en pneumatisk cylinder, som styr dörrens svänghastighet och en konsol, som förbinder den pneumatiska cylindern till dörren. Titta där cylinderns arm ansluts till konsolen för att hitta den stift du behöver ta bort.
    • De flesta dörrstängare har 2-3 olika hål som du kan använda för att fästa cylindern närmare eller längre bort från konsolen för att justera stängningstrycket.

    Dricks: Öppna dörren 1 tum (2.5 cm) Om ju närmare är under för mycket spänning för att skjuta ut stiftet.

  • Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 6
    2. Sätt stiftet i hålet längst bort från cylindern för att göra dörrlåset. Rikta hålen på cylinderns arm under hålen längst bort på konsolen. Skjut in stiftet igen för att hålla cylindern och fästet ihop och gör dörren i närheten av hårdare och spärr hela vägen.
  • Din dörr kommer inte att spärra hela vägen om det inte finns tillräckligt med tryck i de senaste inches när den stängs. Ansluta cylindern närmare konsolen skapar mer tryck i de slutliga stadierna, så att dörren kommer att spärra.
  • Om cylindern redan är fäst vid konsolen genom hålet längst bort från det, och dörren fortfarande inte låser ordentligt, måste du justera fästet på fästet på dörren.
  • Bild med titeln Justera en dörr närmare steg 7
    3. Ändra fästet på fästet på dörren om du flyttar stiftet fungerar inte. Lossa skruvarna som fäster fästet på dörren. Skjut fästet längre bort från cylindern, närmare dörrhandtaget, för att skapa mer stängningstryck.
  • De flesta dörrstängare har slitsade hål så att du kan glida dem åt vänster för att göra justeringar utan att helt ta bort skruvarna.
  • Om ingen av dessa justeringar fungerar, kan din dörr närmare bli sliten och du måste köpa en ny för att ersätta den. Leta efter en liknande modell så att du helt enkelt kan skruva av den gamla och skruva den nya tillbaka till samma position.
  • Saker du behöver

    • Skruvmejsel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande