Hur man byter ett lås

Ändring är bra - speciellt när det gäller din säkerhet! Ibland innehåller det att byta lås på dina dörrar. Det är en ganska enkel uppgift, och tar bara några minuter - men det kommer att ge dig stor sinnesro. Den här artikeln visar hur du ändrar nyckeldörrnobs och deadbolts. Information för en mortise-typ-lock-cylindrar finns i den relaterade artikeln som anges nedan.

Steg

Del 1 av 4:
Dörrlåsavlägsnande
  1. Bild med titeln Ändra ett låssteg 1
1. Bestämma vilket märke av lås du har. Detta är vanligtvis tryckt på spärren, men kan också hittas på nyckeln - användbart om plattan har målats över, eller är en kvarvarande från en gammal dörrknopp. Du behöver inte en exakt byte av ditt gamla lås, men att veta varumärket, stil, bakslag och funktioner i det gamla låset hjälper till att säkerställa att ditt nya lås ser ut, passar och fungerar som annonserat.
  • Byte av ditt lås med ett annat av samma märke och grundläggande stil hjälper till att se till att inga ändringar måste göras till själva dörren.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 2
    2. Mäta storleken på din dörrknopp. Ofta kommer fram- och bakdörrslåsarna att vara större än interiörlås. Att veta i förväg vilken storlek du behöver, sparar du huvudvärk senare.
  • Rita ett måttband från dörrkanten på dörren till mitten av doorknob eller deadbolt-locket. De flesta moderna låsplatser är antingen 2-3 / 8 tum (6 cm) eller 2-3 / 4 tum (6.5cm) diameter.
  • Bulten eller spärren i många nya låsar är justerbara för båda, men se till innan du lämnar maskinvaruhandeln för att hålla tillbaka till backtrack.
  • Äldre låsar kan variera i storlek, men är i allmänhet mindre, vilket kräver mer omfattande snickeri (och större träbearbetningsförmåga). Om det är vad du har, försök kontrollera vintage renoveringsaffärer för a "ny" lås.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 3
    3. Ta bort den inre vredet, om möjligt. Släpp fjädrarna som håller vredet på plats. DoorkNob ska enkelt gå och lämna dig bara med ett dekorativt lock. Om fjädrarna på knoppen inte kan nås innan du tar bort det dekorativa locket, ta bort det inre locket först innan du tar bort knoppen.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 4
    4. Ta bort det inre dekorativa locket. Skruvarna för locket kan eller kanske inte syns när du tar bort knoppen. Om de är, helt enkelt ta bort dem och ställ dem åt sidan. Om de inte är synliga, se längs kanten för ett hål, där de ibland gömmer en allenbult. Om det inte finns några hål eller dolda skruvar, är plattan helt enkelt knäppt på plats - använd en tunn flathead skruvmejsel för att försiktigt pry av locket, exponera låsningsmekanismen.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 5
    5. Demontera låssektionerna genom att skruva loss de två inre skruvarna. Ta bort skruvarna som håller fast den inre låssektionen till den yttre halvan. Dessa finns på insidan av vredet. När båda skruvarna tas bort, dra helt enkelt varje hälften av vredet direkt från dörren.
  • Låt inte dörren stänga eller du måste antingen återställa halvan av vredet med "blad" på den eller använd en skruvmejsel eller smörkniv för att låsa upp det.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 6
    6. Ta bort spärraggregatet (dörrknappen). Ta bort de två skruvarna från spärraggregatet på sidan av dörren. Ta bort strejkplattan på dörrbulten också.
  • Om ditt nya lås är samma märke och modell som den gamla du kanske kan hålla din befintliga spärrplatta och strejkplatta. Håll de nya plattorna upp till den gamla och jämföra - om de är desamma, är det bättre att lämna de gamla på plats om möjligt. Avlägsna och bytes skruvar tenderar att försvaga deras håll i dörren.
  • Om du inte kan få de nya skruvarna att bita, kan du behöva skjuta en liten splinter av trä (eller två) i skruvhålet och snäppa dem av spola med kanten på dörren (tandpetare fungerar bra för det här).
  • Ett annat alternativ är att köpa längre skruvar, men se till att skruvhuvudena är identiska med de som tillhandahålls av tillverkaren eller de kanske inte sitter ordentligt och orsakar problem.
  • Del 2 av 4:
    Dörrlås Installation
    1. Bild med titeln Ändra ett låssteg 7
    1. Installera spärren. Mejla ut några ojämna urtagningar i spärren så att din nya spärr passar perfekt. Placera den nya spärren i urtaget. Om den nya spärren ligger snyggt i sin urtagning, oroa dig inte för att lägga till skruvarna tills de återstående delarna av låset har installerats.
    • Om den nya spärren har problem med att vistas i sin urtag, passa skruvarna i spärren och dra sedan ner.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 8
    2. Installera din nya låsning, se till att den nyckelade sektionen är på utsidan. Skjut utvändiga delar av låset i hålet, genom låsaggregatet. Håller dem ungefär parallella med golvet, sätt in den inre uppsättningen, glider den på bladet av den yttre delen av lockset. Sätt in monteringsskruvarna och dra åt dem.
  • Se till att strejkplattan leder upp med det nya låset. Om det inte gör det är det lämpligt att byta ut streckplattan.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 9
    3. Testa spärrfunktionen och låsningsmekanismen med nyckeln. Testa detta med dörren öppen. Om något är fel, vill du inte vara låst!
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 10
    4. Dra åt eventuella kvarvarande skruvar och kontrollera efter tillgänglighet. Din nya dörrknopp ska vara ganska fjädrande, öppna och stänger med lätthet.
  • Del 3 av 4:
    Deadbolt-borttagning
    1. Bild med titeln Ändra ett låssteg 11
    1. Demontera deadboltlåset genom att skruva loss de två yttre skruvarna. Detta gör att du kan få tillgång till det inre av deadboltlåset.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 12
    2. Använd en insexnyckel för att ta bort de inre skruvarna från deadbolt. Ett par snabba varv med hjälp av din insexnyckel (eller hex-tangent - de är samma sak) borde kunna lossa deadbolt-mekanismen från insidan. Ta bort den inre cylindern och utsidan cylindern.
  • Om ditt deadboltlås har dekorativa kepsar över skruvarna, använd en stans och hammare för att knacka på Caps Off Center och ta sedan dem med tänger. Använd sedan insexnyckeln för att skruva loss fästen.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 13
    3. Om du inte kan ta bort skruvarna med en insexnyckel, kanske du vill försöka borra in i deadbolten för att ta bort den. Detta är inte det bästa alternativet, och det kräver en stark borr, men det kommer att hjälpa till att ta bort en deadbolt.
  • Från utsidan borra in i cylindern i mitten av deadboltlåset där tumblarna hittas. Ta bort tumblersna.
  • Alternativt borra på båda sidor av deadbolten, halvvägs mellan toppen och botten. Borra igenom på båda sidor tills det yttre täckningen kommer ut.
  • Sätt in en skruvmejsel i spärren och vrid knopplåset.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 14
    4. Ångra Phillips-skruvarna på sidan av dörren för att ta bort deadbolt. Ta den gamla deadbolten ut och städa upp eventuella kvarvarande skräp eller damm från deadbolt-urtaget.
  • Del 4 av 4:
    Deadbolt installation
    1. Bild med titeln Ändra ett låssteg 15
    1. Orientera och belastas i det nya deadboltlåset i sidan av dörren. Se till att toppen av deadbolt är uppåt. Efter att ha klarat det, ladda i deadbolt och fäst vid sidan av dörren med två Phillips-skruvar. Var försiktig så att du inte är överdragna.
    • När du har installerat deadbolt på sidan av dörren, använd en skruvmejsel för att testa deadboltens funktionalitet.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 16
    2. Ställ upp tungorna hos både inredningen och de yttre cylindrarna i deadbolt-kontrollen. De båda cylindrarna är plana på ena sidan och böjda på den andra. Passa båda tungorna i cylindern så att de platta sidorna rör varandra. För att underlätta installationen, passa en cylinder i början, och sedan kan den andra monteringen i båda samtidigt vara svårt.
  • Bild med titeln Ändra ett låssteg 17
    3. Skruva in skruvarna på dörrens inre. Skruva in båda skruvarna och fäst noga, men inte så täta att deadbolten är off-center.
  • Bild med titeln Ändra ett lås steg 18
    4. Kontrollera att deadbolt utför sitt jobb som annonserat. Montera din nyckel i deadbolt och sväng. Leta efter en fin vätskeväng. Kontrollera att deadbolt är centrerad.
  • Tips

    Använd grafit smörjmedel i dina lås-du kanske inte behöver byta lås så ofta.Använd grafitsmörjmedlet inuti låset och där du sätter in nyckeln. Ett enkelt sätt att applicera grafit är att rita på din nyckel med en penna.
  • Startpaket till re-tangentlås kan köpas för $ 10 till $ 20 och består vanligtvis ett enkelt verktyg för att öppna lås och några extra cylindrar så att du kan ändra nycklar.
  • Du kan också byta mellan ett passagelås (ingen låsfunktion alls), ett sekretesslås (ett tryckknappslås som bara fungerar från insidan och låser upp sig när den inbyggda vredet är vänd) och en nyckelinmatningsknapp.
  • Du kan byta din deadbolt från att ha en tumlås inuti för att ha nycklade spärrar på båda sidor.Även om tumlåset kan tyckas bekvämare, kanske du vill ha dubbla nycklar om du har ett stort fönster på din dörr.
  • Lär dig att återkalla ett lås. Re-tangentlås förhindrar att du slänger bort många bra lås som fortfarande kan lösas. Re-tangentlås ger dig möjlighet att använda en nyckel för alla ytterdörrar. Vissa låstillverkare erbjuder matchande låses, vilket gör den här processen mycket lättare än att göra det själv.
  • Varningar

    Dessutom bör den här nyckeln vara ett original, inte en duplikat. Hur många gånger har du fått jiggle en dåligt duplicerad nyckel för att arbeta låset? Tänk nu att försöka göra det i ett rum fullt av rök och flamma. Håll en separat nyckel för varje dörr som detta gäller, även om de är kikatta lika.
  • Om du har en deadbolt som är nyckel på insidan och utsidan, då är du måste Håll en nyckel inom räckhåll vid nödsituation. Det borde vara lätt att hitta i händelse av brand och du bör se till att alla i ditt hushåll vet var det är. Du kanske vill bana den till brandsläckare eller en nödsituation.Ta inte bort den här nyckeln från ditt hem under några omständigheter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande